12 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

JUSTITIA I-A PUS TUTORE LUI MARIO – Iata sentinta prin care Tribunalul Ilfov a dispus recunoasterea pe teritoriul Romaniei a decretului Tribunalului din Varese - Italia, care l-a declarat pe Mario Gino Iorgulescu bolnav psihofizic aflat in imposibilitatea de a avea grija de propriile interese. Tatal lui Mario a fost numit tutore, conferindu-i-se sub juramant puterea si sarcina sa desfasoare orice activitate, inclusiv in procese judecatoresti (Hotararea)

Scris de: L.J. | pdf | print

22 November 2022 15:24
Vizualizari: 6710

In ultima saptamana, in presa din Romania au explodat o serie de declaratii controversate ale lui Mario Gino Iorgulescu (foto stanga) fiul presedintelui LPF Gino Iorgulescu (foto dreapta) – cel care in prezent este judecat in dosarul penal nr 20691/3/2020 aflat pe rolul Tribunalului Bucuresti – Sectia I Penala, pentru omor si conducerea unui autovehicul sub influenta alcoolului si altor substante, in legatura cu accidentul din 8 septembrie 2019, soldat cu decesul unui barbat.


 

Controversatele declaratii ale lui Mario Gino Iorgulescu, aflat internat intr-o clinica de boli psihice din Italia – declaratii date prin telefon/mesaje unor jurnalisti - au socat si au produs indignare, in egala masura, atat prin enunturile formulate, cat si prin lipsa totala de conservare afisata de autorul accidentului. Chiar jurnalistii care au publicat asemenea declaratii au recunoscut ca Mario vorbea cu intreruperi, sacadat... Cum a reusit Mario Iorgulescu sa detina un telefon in clinica italiana este un semn de intrebare, insa jurnalistii care pe fondul procesului penal l-au provocat sa faca declaratii socante despre accident, care ii pot agrava situatia psihofizica, au omis faptul ca acesta este declarat oficial in “imposibilitatea de avea grija de propriile interese”. In baza constatarilor medicale, care au retinut existenta unor afectiuni ireversibile, Tribunalul din Varese i-a instituit un tutore in persoana tatalui sau, Gino Iorgulescu, presedintele LPF, care sa-l reprezinte inclusiv in fata instantelor judecatoresti si in desfasurarea oricarei activitati materiale si juridice.

 

Prin urmare, ne vedem nevoiti sa ne informam colegii din presa (care suntem siguri ca nu stiu de aceasta masura) ca se pot expune unor eventuale raspunderi daca vor mai lua si publica declaratii ale lui Mario Gino Iorgulescu, care este usor de agitat si manipulat, tanarul fiind declarat oficial de justitia din Italia bolnav psihofizic, in imposibilitate de a avea grija de propriile interese. Iar hotararile judecatoresti din Italia au primit recunoastere pe tot teritoriul Romaniei printr-o sentinta a Tribunalului Ilfov. Prin urmare, singura persoana care poate legal sa vorbeasca in numele lui Mario Gino Iorgulescu este doar tatal acestuia, care a fost numit tutore. Pentru cei care s-ar indoi vreo clipa de realitatea starii psihofizice a lui Mario Iorgulescu, precizam ca acesta a transmis zeci de mesaje amenintatoare la adresa propriilor sai parinti, cu cuvinte de nereprodus, si numai cine nu este om nu ar putea sa nu inteleaga drama prin care trec parintii acestuia de pe urma faptelor fiului lor.

 

Decretul de numire a Tutorelui


Lumea Justitiei va prezinta in premiera Decretul de Numire al Tutorelui al Tribunalului din Mantova din 16 decembrie 2021, dat in baza unei hotarari din 5 februarie 2020 a Tribunalului din Varese de numire provizorie a tutorelui, precum si sentinta civila nr. 3548 din 22 noiembrie 2021 de Tribunalul Ilfov (dosar 1789/93/2021) prin care s-a dispus “recunoasterea pe teritoriul Romaniei a Decretului din data de 5 februarie 2020, pronuntat in dosarul nr. 62/2020 de Tribunalul din Varese, Oficiul Judecatorului Tutelar, prin care Iorgulescu Gino a fost numit reprezentant legal provizoriu al numitului Iorgulescu Gino Mario”.

 

La data de 16 decembrie 2021, judecatorul tutelar Cristina Perna de la Tribunalul din Mantova a aplicat in dosarul 4355/2001 RG masura din 5 februarie 2020 a Tribunalului din Varese si a emis Decretul de numire a Tutorelui prin care l-a numit pe Gino Iorgulescu tutore al lui Mario Iorgulescu, pentru urmatoarele considerente:

“- dat fiind ca din documentatia prezenta rezulta ca beneficiarul sufera de 'tulburare de stres post traumatica, tulburare cronica de adaptare cu instalarea unei semnificative dependente pe plan emotional si practic, de figurile de educatie si de asistenta de referinta, tulburare grava de personalitate' (certificatul medical din data de 15.02.2021 semnat de dr. Luigi Croce in calitate de specialista in psihiatrie si director sanitar al unitatii Corte Margonara);

- tinand cont ca de la examinarea beneficiarului efectuata de instanta tutelara in data de 13.12.2021a rezultat clar existenta nevoii de tutore a beneficiarului;

avand in vedere ca din cauza bolii psihofizice mai sus mentionata Iorgulescu Gino Mario nu pare a fi in masura sa isi gestioneze, in mod independent si constient, propriul patrimoniu si sanatatea, si in special, sa indeplineasca actele enumerate punctual in dispozitiv, astfel incat sa se ia in considerare necesitatea ca pentru protectia persoanei sa fie numit un subiect care sa aiba grija in locul sau, cu minima limitare a capacitatii de actiona a celui afectat;

- prin urmare se constata ca este necesara numirea unui tutore definitiv in persoana aceluiasi Iorgulescu George Gino, tatal beneficiarului, care a demonstrat ca este pe deplin in masura sa aiba grija de interesele fiului si este persoana potrivita si capabila conform art. 350 cod civil;

- avand in vedere ca numirea poate fi pe timp nedeterminat, neputandu-se prevedea, din cauza starii, durata bolii psihofizice de care sufera beneficiarul, si ca urmare, eventuala persistenta a situatiei de imposibilitate a acestuia de a avea grija de propriile interese:

PENTRU ACESTE MOTIVE

Avand in vedere art. 404 si urmatoarele din codul civil

NUMESTE

pe Iorgulescu George Gino.... tutore a lui Iorgulescu Gino Mario, conferind acestuia puterea si sarcina sa indeplineasca in numele si in contul beneficiarului urmatoarele acte: (...)”


In urma Decretului Tribunalului din Mantova, presedintele LPF Gino Iorgulescu a depus juramantul de tutore: “Jur sa imi exercit cu fidelitate de diligenta sarcina incredintata de Tutore a lui Gino Mario Iorgulescu” - (vezi facsimil 1 - 2)

 

Romania a recunoscut hotararea judecatoreasca din Italia


In baza Regulamentelor Uniunii Europene privind competenta judiciara, tutorele Gino Iorgulescu a solicitat Tribunalului Ilfov recunoasterea deciziei din Italia pe teritoriul Romaniei printr-o actiune civila avand ca obiect exequatur (recunoasterea inscrisurilor straine).

Prin sentinta civila nr. 3548 din 22 noiembrie 2021 a Tribunalului Ilfov (Dosar nr. 1787/93/2021) judecatoarea Andreea Laura Burcea a admis cererea lui Gino Iorgulescu si a dispus: “Recunoasterea pe teritoriul Romaniei a Decretului din data de 5 februarie 2020, pronuntat in dosarul nr. 62/2020 de Tribunalul din Varese, Oficiul Judecatorului Tutelar, prin care Iorgulescu George Gino a fost numit reprezentant legal provizoriu al numitului Iorgulescu Gino Mario” - (vezi facsimile 3 – 5)

Iata asadar dovezile, recunoscute oficial si de autoritatile romane, ca Mario Iorgulescu, aflat in prezent internat intr-un spital din Italia, este declarat oficial bolnav psihofizic, aflat in imposibilitate de a avea grija de propriile interese.

Comentarii

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 12.06.2024 – Solomon o vrea pe “Veverita” la PICCJ

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva