24 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Justitia nu are nevoie sa fie aparata!

Scris de: Av. Silvia USCOV | pdf | print

19 December 2021 11:31
Vizualizari: 3023

Justitia este ea insasi o Putere intr-un stat democratic. Are mecanisme atat de a asigura echilibrul intre Puteri, cat si de a-si elimina din interior elementele care nu functioneaza, persoanele care nu sunt compatibile cu statutul de magistrat. Teoretic.


 

Practic, da, intotdeauna vor fi atacuri venite atat din interior, cat si din exterior. Dar ceea ce vreau sa subliniez e ca ea are posibilitatea ca singura sa isi creioneze soarta. Trebuie doar sa isi doreasca exercitarea acestei Puteri.

Nu are nevoie de cetateni sa o apere. Nici de ambasade, nici de alte interventii externe. Aceste interventii sunt eminamente politice. Iar, atunci cand intervine politica in justitie, echilibrul intre Puteri este cu adevarat afectat, iar mult clamata independenta a justitiei este realmente pe cale de disparitie.

Justitia devine atunci “justitia noastra”. Nu a tuturor si fiecarui cetatean, ci a partii din exteriorul Justitiei, care pretinde ca o apara, dar, de fapt, o foloseste ca arma impotriva celorlalti.

Atunci judecatorul devine “omul nostru”. Lupta cot la cot cu noi impotriva celorlalti. Care “noi”? Noi, cei care propunem obiectivele politice. Care “celorlalti”? Cei ale caror voturi vrem sa le luam.

Daca tot e “omul nostru”, sa il sprijinim macar printr-un ONG partener sa scrie si el o carte, sa-i facem o conferinta, sa-l laudam in presa noastra, ca doar de aceea avem un intreg aparat de propaganda. Cum sa lasam tocmai justitia in afara propagandei politice?

Iar “justitia noastra” nu poate fi pusa la indoiala de un om “normal”, ci numai de conspirationisti si pro-sovietici. “Justitia lor”, insa, este, indubitabil, anti-europeana, anti-democratica, material subversiv ce trebuie inlaturat de dragul MCV, sa nu fim rusinea Europei.

Problema nu este ca Justitia este amestecata in jocul politic, problema este ca Justitia insasi cere sa faca parte din acest joc politic. Simte nevoia sa fie prezenta pe prima pagina cum era pe vremuri “fata de la pagina 5”. Cred ca sufera de narcisism patologic.

Si, dupa ce se prezinta in toata splendoarea goliciunii sale, sare deodata si spune ca incearca cineva sa o violeze. Exact ca un politician. Atunci cheama la arme tot poporul sa lupte pentru fecioria ei, desi stim ca mai devreme iesise din vreun dormitor care-i promisese ca o ia de nevasta.

Justitie, draga mea, esti puternica, nu ai nevoie de validarea unora sau altora, nici sa-ti plateasca pe rand politicienii paharul in Clubul Puterii. Esti membru de drept acolo, pe viata. Pune o haina pe tine, alunga cat colo elementele din interior care-ti slabesc puterea si fa ca Sfanta Treime a Puterilor sa functioneze.

Comentarii

# Coleg de sapa date 19 December 2021 19:13 +120

Politica draga Colega, este acceptata! De unii, nu de toti, sigur! Fara acceptare si cu rezistenta, nu poate fi impusa! Dar n-a existat rezistenta... Stim cine ne sunt sefii din UNBR, stim cine e la CSM, stim cine e la MJ, stim cine-s trogloditii care emit norme cu putere de legi, din parlament... Nu, Justitia NU a fost prostituata, s-a prostituat cu voluptate, din proprie initiativa!

# Valter Cojman date 20 December 2021 00:14 -17

Justitia are nevoie sa fie aparata de CSM si Cotroceni.

# Coleg de sapa date 20 December 2021 13:22 +10

@Valter Cojman CSM este un organ de represiune impotriva oricui are ideea tampita sa puna sub semnul intrebarii reputatia profesionala a judecatorilor si procurorilor, indiferent de situatia in care aceasta reputatie e pusa la indoiala chiar de catre faptele unor judecatori sau procurori. E partea insarcinata cu "omerta" impotriva celor care constata ca sunt si judecatori si procurori nuli profesional si uman. "Cotroceni", e o zona a bucurestiului, asimilata cu existenta unei cladiri. Ce naiba sa apere? Iar locatarul de acolo, care are simtirea unei clante de la usa cladirii, chiar va asteptati sa apere altceva decat propriile interese? Tehnic, ala n-are nici un drept sa intervina, nici in apararea, nici in acuzarea justitiei, care e dintr-o alta parte a puterii de stat...

# Băran Gheorghe date 22 December 2021 13:45 0

Scapati ma va rog frumos de dulap si palton! Duca se in pustie! Constitutia , e buna, zice bine , magarii o calca in picioare. Avem doua mari Putori, CSM si CCR. Ambele instituții sunt bine gandite si reglementate, doar masculii si femelele ce le compun sunt un mare ******t

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.06.2024 – Prinsa in scandalul Coldea, Kovesi si-a reactivat propagandistii

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva