1 March 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

JUSTITIA NU TREBUIE SA AJUNGA O LOTERIE – Avocata Mihaela Alexandru denunta gruparea de judecatori care forteaza nerespectarea deciziilor CCR si ICCJ pe prescriptie pentru a declansa haosul judiciar: “Punem mai presus interesele financiare ale UE si am lasat pe locul doi, trei, etc. drepturile fundamentale... Daca ma intreaba un client: 'ce credeti, se va aplica prescriptia, caci au trecut 17 ani de proces', eu va trebui sa raspund 'nu stiu, depinde la ce complet nimerim'?”

Scris de: G.T. | pdf | print

6 February 2024 13:47
Vizualizari: 2609

Foarte corect observa avocata Mihaela Alexandru din Baroul Brasov (foto), fosta judecatoare si fosta inspectoare judiciara: o mana de judecatori forteaza instalarea haosului judiciar prin refuzul de a aplica hotararile obligatorii ale CCR si ICCJ in legatura cu prescriptia penala.


 

Avocata Alexandru atrage atentia, intr-un comentariu facut pe pagina sa de Facebook, in urma cu cateva zile, ca exista practic magistrati care pun pe primul loc interesele financiare ale Uniunii Europene, si abia apoi drepturile fundamentale ale omului, o ordine total nesanatoasa. De asemenea, Mihaela Alexandru refuza sa accepte ca va ajunge in situatia in care, intrebata fiind de un client de-al sau daca se vor aplica sau nu deciziile pe prescriptie, sa spuna ca depunde la ce complet vor nimeri. Adica, un fel de loterie, adaugam noi.


Iata comentariul avocatei Mihaela Alexandru:


“Iar ma intreaba fb la ce ma gandesc!

Baiatul acesta nu stie ca, daca ma intrebi ceva, nu ma mai poti opri.

Ar trebui sa renunte.

Pai, ma gandesc la acest sistem judiciar roman, amarat, subdimensionat dar supraincarcat, cum va evalua si aplica decizia unica data de ICCJ, in opinie majoritara, ca se aplica deciziile CJUE, nicidecum cele ale instantei nationale de contencios constitutional sau ale Inaltei Curti de Casalie si Justitie in materia prescriptiei raspunderii penale.

Cum se va crea haosul judiciar dorit de multi!

Cum am ajuns sa punem mai presus interesele financiare ale UE si am lasat pe locul doi, trei, etc….drepturile fundamentale ale omului (valori, de asemenea, europene, aparate de Curtea Europeana a Drepturilor Omului), dintre care amintesc doar dreptul la un proces echitabil, care cuprinde componenta solutionarii cauzei intr-un termen rezonabil.

Au ajuns infractiunile contra intreselor financiare ale UE de aceeasi gravitate sociala ca si cele indreptate impotriva umanitatii, acestea din urma fiind imprescriptibile….

Oare se pot compara valorile sociale aparate?

Daca ma intreaba un client: 'ce credeti, se va aplica prescriptia, caci au trecut 17 ani de proces penal', eu va trebui sa raspund 'nu stiu, depinde la ce complet nimerim'?????

Unde am ajuns……

Unde este predictibilitatea actului de justitie consacrata in Legea noastra fundamentala?

Deh….ma intreb si eu, ca e tarziu si e noapte.

Pe principiul iepurasului 'curat arma si vorbesc prostii'.

Vai de noi, vai de haosul judiciar care va urma, caruia vor cadea victime…oare cine? Tot oamenii!

Noapte buna celor care pot sa doarma linistiti!”.

Comentarii

# Grecu A date 6 February 2024 14:14 +3

Părerea mea este să nu mai simulăm actul de justiție dacă nu vrem să respectăm Constituția,legile țării sau hotarârileICCJ.Nu are rost să mai cheltuim aiurea.Ca pe vremurile când veneau noapte,te luau și știai că nu te mai întorci acasă.Vinovat sau nu te îpuscau.Ce să mai târâm oamenii prin procese care durează cu anii să-i chinuim aiurea pe ei și familiile lor.Probabiliatea să ai parte de o decizie corectă la un complet neosecurist este mai mică decât să câștigi la loto!In ce țară trăim !Felicitări doamnei avocat pt pozitia pertinentă!

# Cârcotaș date 6 February 2024 17:38 +1

Daaa, lipsea miercurea din Post!

# "Punem mai presus interesele financiare ale UE date 6 February 2024 18:52 -6

Si am lasat pe locul doi,trei,..drepturile fundamentale"?DA Doamna,o punem!Fiindca am aderat la CIVILIZATIE!Fiindca am vrut CIVILIZATIE (iar nu bizantinism sau turcisme)!Fiindca CIVILIZATIA ne-a primit si ne-a dat bani nerambursabili (din care jusititia din care ati facut parte-si ca judecator,si ca IJ-ista,s-a infruptat cu 2 maini)!Iar aceste fonduri neraburasbile,grant-uri,ajutoare,...etc.,au fost date din bugetul UE(la care unii dintre noi,prostii,contribuim).Daca nu vreti sa contribuiti (chiar si sub forma incurajarii de savarsiri de faptelor penale-a altora sau a celor pentru care cereti prescriptia,caci IERTAREA CERE NOI PACATE/ NARAVUL DIN FIRE, NU ARE LECUIRE),nu aveti decat sa plecati din UE,in Maroc,in Libia,in CetrAfrica,in Argentina,...Spuneti-mi ca nu va dati pe gheata/pe zapada (intr-o tara UE) si,ca nu mirositi aer curat de UE,la -7 grd.C!Surprindeti-ma,caci ipocrizia deja am vazut-o!Ar merita sa scriu un huuoo,dar am bun simt dca un civilizat european!Cu (ne)drag Val

# Năvălitor Vestic date 6 February 2024 19:26 +3

Bai nene, daca nu ai fost plecat pe luna in ultimii 35, ai fi constata ca tarisoara este o colonie, care nu prea mai are nimic in proprietate, iar civilizatia aia din capul matale, presupune ciordeala de vreo 50 miliarde de coco pe an, de navalitorii dupa care sughiți, timp de 35 de ani, cu consecinta raptului de proprietate al intregii avutii nationale, iar rapciugeala care spui ca-i civilizatie, insemana pentru unii spalat la dos civilizatori batranei in vest, saracie maxima in est,cu scaderea pana la extinctie a po******tiei,analfabetism la nivel de iesirea din al doilea razboi mondial, cultura trasului pe nas, manelei, si toate nenorocirile cate a fata mintea omeneasca in istorie.

# Bani de șters la dos putorile neproductive date 7 February 2024 09:55 0

"In perioada 1 ianuarie 2007-30 noiembrie 2022, Uniunea Europeană a pompat în România 79,985 de miliarde de euro, iar România a contribuit la bugetul Uniunii Europene cu 26,458 miliarde de euro. Rezultat net: 53,527 miliarde de euro - fonduri absorbite de România de la UE în plus față de contribuția noastră la bugetul Uniunii."

# ?????? date 7 February 2024 10:28 -1

@ Dacă nu vă convine ca magistrați cine plătește pensiile și salariile, deci ca magistrați, competenți, educați, cu posibilități și capacitate, resurse intelectuale, lăsați magistratura și vă apucați să faceți bani să plătiți în locul Uniunii Europene la pensii și salariile, ?

# Tabla in.multurii date 7 February 2024 23:22 +1

Tu iti dai singur cu tesla, astia au dat 50 de miliarde in plus intr-un an, dar astia i-au coridit de fapt de cam 18 ori, habar de tabla imultirii?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 29.02.2024 – Corbu s-a intors in CSM

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva