21 April 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

JUSTITIA SI DREPTURILE FUNDAMENTALE, IN PERICOL DUPA CONDAMNAREA LUI ROBERT ROSU - Avocatii Costel Gilca si Antonie Popescu solicita UNBR si barourilor din tara sa organizeze la Brasov un Congres National Extraordinar al Avocatilor in care sa se raspunda atacurilor aduse avocatilor de procurorii de la PT Brasov: "Sunt comparabile cu perioada stalinista care a dus la arestarea avocatilor, desfiintarea Barourilor si reconvertirea avocatilor obedienti sistemului comunist" (Cererea)

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

26 April 2021 15:21
Vizualizari: 6659

Efectele deciziei de condamnare a avocatului Robert Rosu pentru exercitarea profesiei se tin lant! Decizia pronuntata in dosarul Ferma Baneasa de Completul Negru format din judecatorii Ionut Matei, Florentina Dragomir si Alina Ioana Ilie prin care s-a dispus condamnarea la 5 ani de inchisoare a avocatului Robert Rosu, urmata de atacul fara perdea la adresa avocatilor facut de procurorii de la Parchetul Tribunalului Brasov, prin prim-procurorului Claudiu Sandu, au determinat avocatii sa riposteze. Mai exact, doi cunoscuti avocati din Romania solicita, de urgenta, convocarea, la Brasov, a unui Congres National Extraordinar al Avocatilor care sa abia o tema unica, respectiv "Dreptul la aparare al justitiabililor, raspuns adecvat atacurilor democratiei justitiei".


 

Convocarea de urgenta a unui Congres National Extraordinar al Avocatilor de catre Uniunea Nationala a Barourilor din Romania a fost solicitata de avocatii Costel Gilca (foto stanga) si Antonie Popescu (foto dreapta) printr-o adresa transmisa in 26 aprilie 2021 presedintelui UNBR Traian Briciu, precum si tuturor decanilor din tara.


Astfel cum se arata in solicitarea transmisa via e-mail catre conducerea UNBR si decanii barourilor nationale, avocatii Costel Gilca si Antonie Popescu evidentiaza ca evenimentele petrecute recent in Romania dupa condamnarea avocatului Robert Rosu sunt "comparabile cu perioada stalinista care a dus la arestarea avocatilor, desfiintarea Barourilor si reconvertirea avocatilor obedienti sistemului comunist".


De aceea, subliniaza cei doi avocati semnatari ai cererii de convocare a Congresului National Extraordinar al Avocatilor la Brasov – locul de unde a venit cel mai recent atac la adresa profesiei de avocat prin adresa procurorului Claudiu Sandu (click aici pentru a citi) – se impune organizarea acestui eveniment pentru ca avocatii sa ia atitudine categoric fata de atacurile la adresa democratiei, si a dreptului la aparare "prin ingradirea dreptului la interpretare a avocatului, prin intimidari ale avocatului, prin asocierea avocatului cu clientul sau".


Redam in continuare cererea avocatilor Costel Gilca si Antonie Popescu:

"In lumina ultimelor evenimente fara precedent dupa 1989 si care au marcat negativ exercitiul profesiei de avocat intr-o societate democratica, prevestind o suita de incidente, cum au mai fost, de o gravitate inimaginabila intr-un stat de drept (comparabile cu perioada stalinista care a dus la arestarea avocatilor, desfiintarea Barourilor si reconvertirea avocatilor obedienti sistemului comunist) si prin care este atacata insasi esenta democratiei in societate: dreptul la aparare prin ingradirea dreptului la interpretare a avocatului, prin intimidari ale avocatului, prin asocierea avocatului cu clientul sau – componente inseparabile ale dreptului fundamental la un proces echitabil

Va solicitam convocarea la Brasov, in regim de urgenta, a unui Congres National Extraordinar al Avocatilor care sa aiba ca unica tema: Dreptul la aparare al justitiabililor, raspuns adecvat atacurilor democratiei justitiei".
Comentarii

# Ultimul Charlot date 26 April 2021 17:28 +3

Poftim???? Desfiintarea barourilor? Deci recunoasteti ca au fost desfiintate? Reinfiintate cand au fost? Sau sunt doar "recunoscute" de lege. Ati ajuns si voi sa vedeti ce inseamna sa fi avocat si sa iti iei puscquerie doar pentru ca esti avocat. Recunoscut?! Pentru ca nu aveti acte de infiintare, voi, avocatii recunoscuti ( traditionali) ar fi legal si corect sa intrati la pusquerie pentru profesie fara drept in locul infractorilor care nu au avut aparator ( de fapt au avut, dar avocat fara acte, doar recunoscut ;-) )

# sever avramoiu date 26 April 2021 18:15 0

curat perioada stalinista !

# CARCOTAS date 26 April 2021 20:08 0

Exact asta vor si adolescentii aia de la Brasov, sa-i bagati in seama! Faceti Congres si vor veni pe trepte sa va strice soireaua

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 19.04.2024 – Prima victorie in instanta obtinuta de vanatorul de pedofili

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva