29 May 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

KOVESI CAUTATA IN VILELE SRI – Comisia de control a activitatii SRI va cere informatii despre vizitele pe care sefa DNA le-ar fi facut la sediile “K2” si “T14”: “Sa identificam daca aceste intalniri precedau cumva hotarari judecatoresti”. Colonelul Dragomir a prezentat date privind redactarea unor rechizitorii DNA de catre SRI. Fostul secretar de stat din MJ, judecatorul Ovidiu Putura a aruncat bomba: ministri din perioada 2012 – 2016 au fost interceptati pe mandate de siguranta nationala”

Scris de: Bogdan GALCA | pdf | print

19 October 2017 14:00
Vizualizari: 5978

Apar noi indicii despre legaturile stranse care ar fi existat intre sefa DNA Laura Kovesi (foto dreapta) si Serviciul Roman de Informatii, in perioada in care aceasta din urma institutie era condusa de George Maior si generalul Florian Coldea (foto stanga), doua personaje cu care sefa DNA a impartit aceeasi incapere din casa lui Gabriel Oprea in noaptea alegerilor din 2009, dupa cum chiar PICCJ a confirmat.
Deputatul Claudiu Manda, presedintele Comisiei de control a activitatii SRI, a anuntat, miercuri seara 18 octombrie 2017, ca va cere Serviciului Roman de Informatii date despre vizitele pe care Laura Kovesi le-ar fi facut in 2014 la sediile “K2” si “T14” dupa ora 17.00, in afara programului. Demersul vine in urma informatiilor furnizate de fostul colonel SRI Daniel Dragomir. Pana aici, toate bune, insa daca SRI va raspunde la solicitare asa cum a facut-o in cazul sufrageriei lui Oprea, atunci ancheta moare din fasa. Ramane de vazut cum va juca directorul SRI Eduard Hellvig.


Aceasta solicitare este extrem de importanta, in conditiile in care despre vizitele pe care Laura Kovesi le-ar fi facut la vila "K2" detinuta de SRI a vorbit si fostul deputat Sebastian Ghita: Kovesi m-a abordat in cladirea SRI numita K2, unde stateam impreuna la masa si mi-a spus ca ascultandu-l pe Vintu si-a dat seama ca nu mai are finantare pentru Realitatea. A vazut cat de vulnerabil este Vintu si stia ca va accepta intr-un fel sa primeasca finantare si sa cedeze Realitatea Tv. Am acceptat acest lucru. Dansa s-a gandit ca va putea sa-l doboara si sa-l scoata din joc mult mai repede, iar probabil Realitatea Tv sa devina o televiziune supusa ce va da stiri pozitive la adresa mai marilor zilei, dar ucrul acesta nu s-a intamplat”.

Pe de alta parte, colonelul Daniel Dragomir a mai vorbit in fata Comisiei SRI si despre culoarele din justitiei si a prezentat ca proba un mail care ar dovedi implicarea unei persoane din conducerea SRI in sprijinirea mediatica a unui fost presedinte al Camerei Deputatilor. De asemenea, Dragomir a oferit informatii si despre un soft care, la un moment dat il avea doar SRI, si care ar dovedi faptul ca unele rechizitorii DNA au fost intocmite ori exclusiv de catre ofiteri ai Serviciului, ori impreuna cu procurorii Laurei Kovesi.

La Comisia de control a SRI a fost audiat si fostul secretar de stat in Ministerul Justitiei, judecatorul Ovidiu Putura, care a facut declaratii incendiare. Potrivit acestuia, majoritatea ministrilor din perioada 2012 - 2016, dar si un numar impresionant de parlamentari, in general cei care sunt mai importanti sau mai vocali, cam de la fiecare partid, au fost interceptati pe mandate de siguranta nationala.

Iata declaratiile facute de presedintele Comisiei de control a SRI, Claudiu Manda, miercuri, 18 octombrie 2017

"Am fost toti de acord, membrii Comisiei, sa solicitam SRI pe toata perioada anului 2014, daca nu ma insel, sa vedem de cate ori doamna Laura Codruta Kovesi s-a aflat la sediile SRI 'K2' si 'T14'. Este vorba despre vizitele pe care le-a facut si ne intereseaza doar cele pe care le-a facut dupa ora 17,00, nu in timpul programului. Care sunt persoanele care au mai participat la aceste intalniri si ne-a sugerat sa identificam daca aceste intalniri precedau cumva hotarari judecatoresti de a doua zi. Abia dupa ce o sa avem aceste materiale o sa putem sa identificam, sa cautam sau sa il determinam pe domnul Dragomir sa ne spuna explicit la ce se refera (…)

Domnul Dragomir a vorbit din nou despre culoarele din justitie. A facut referire la anumite momente si probe pe care le putem identifica doar in arhiva Serviciului Roman de Informatii in ceea ce priveste intentia de a implica SRI in activitatea de a gasi denuntatori pentru DNA, fata de ce isi propunea in lege si in activitatile pe care le avea pana atunci. A fost dator de la intalnirea precedenta, sa ne prezinte probe pentru doua aspecte pe care le spunea. Unul este despre mail-ul despre care vorbea si care incrimina implicarea unei persoane din conducerea SRI pentru a salta sau sustine mediatic o persoana din conducerea Camerei Deputatilor, si ne-a prezentat acest mail.

Al doilea lucru - a vorbit domnia sa despre un soft pe care, la un moment dat, il avea doar SRI. Soft care se gaseste in rechizitoriile intocmite de procurorii DNA si se afla in diferite spete, incercand sa probeze cu aceasta ca, de fapt, unele dintre rechizitorii se executau pe calculatoarele, pe soft-urile si cu implicarea sau numai de catre ofiteri ai SRI. A prezentat aceste aspecte pe care le putem lamuri in discutiile cu cei de la SRI si putem sa aflam daca lucrurile pe care domnul Dragomir le afirma in fata comisiei se probeaza (...)

Ce ne-a socat a fost — spunand ca atat timp cat s-a ocupat in cadrul Ministerului Justitiei si avea acces la acest fel de informatii, avand calitatea de sef al structurii de securitate, in perioada in care a fost, si vorbim de perioada 2012 — 2016 (n.r. - fostul secretar de stat din MJ Ovidiu Putura), guvernarea respectiva — majoritatea ministrilor au fost interceptati pe mandate de siguranta nationala, iar din Parlament, din ce isi aduce domnia sa aminte, un numar impresionant de parlamentari, in general cei care sunt mai importanti sau mai vocali, cam de la fiecare partid”.

Comentarii

# Pif date 19 October 2017 14:26 +10

Inteleg ca dincolo de eroare 404 la prima incercare a mea de postare, ceea ce a declarat Dragomir ar putea fi verificat lejer prin soft, ca anumite rechizitorii au fost redactate in SRI si transmise spre a fi asumate prin semnatura de catre procurori ai DNA.

# DODI date 19 October 2017 15:08 +4

Ar fi cazul să mai apară și alți ”dragomiri”, iar comisiile Parlamentatului să treacă la sancționarea drastică a celor care îi nesocotesc.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 28.05.2023 – Pensionara cu talent a scos piese noi (Video)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva