17 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

KOVESI IL FEZANDEAZA PE IOHANNIS – Sefa Parchetului European Laura Kovesi nu a negat ancheta privind afacerea BMW: “E un caz pe care nu-l pot nici confirma, nici infirma”. Jurnalista Sorina Matei a descifrat declaratia lui Kovesi: “Nu confirm si nici nu infirm inseamna ca EPPO s-a sesizat pe Bode Ioha BMW. Cum ar veni, ghinion vere!”. Omul lui Ciolos a facut deja sesizare la Parchetul European (Sesizarea)

Scris de: George TARATA | pdf | print

19 October 2022 17:05
Vizualizari: 5837

Sefa Parchetului European Laura Kovesi (foto dreapta) nu a negat ca institutia pe care o conduce ancheteaza in prezent afacerea BMW, privind achizitia de catre Politia Rutiera a 600 de masini BMW seria 3 de la societatea Automobile Bavaria SRL, importatorul BMW in Romania, societate detinuta de bunul prieten al presedintelui Klaus Iohannis (foto stanga), Michael Schmidt. Un contract finantat si cu fonduri europene, atribuit in urma depunerii unei singure oferte, din partea Automobile Bavaria, despre care o parte a presei si a politicului a acuzat ca a fost dat cu dedicatie si cu acceptul presedintelui Iohannis.


 

Astfel, intrebata fiind intr-un interviu acordat site-ului spotmedia.ro, miercuri, 19 octombrie 2022, daca exista la Parchetul European (EPPO) un dosar BMW, Laura Kovesi s-a ferit sa dea un raspuns concret, dar important este ca nu a negat existenta unei anchete referitoare la achiztia celor 600 de autoturisme de la societatea detinuta de prietenul lui Klaus Iohannis: “Nu pot sa va spun. Vreau sa elimin orice speculatii ca vine Kovesi si vorbeste cu nu stiu cine si decide. E un caz pe care nu-l pot nici confirma, nici infirma”.


Sorina Matei: “Codruta nu lasa nicio polita neplatita lui Ioha”


Declaratia Laurei Kovesi a fost interpretata de jurnalista Sorina Matei de la Mediafax si Aleph News drept o confirmare a existentei unei anchete la Parchetul European privind afacerea BMW. In acest sens, intr-o postare pe Facebook, Sorina Matei precizeaza ca Laura Kovesi nu a uitat ca a fost data afara de Iohannis de la DNA in 2018, urmand sa se razbune pe acesta:

Codruta pe Bode Ioha Schmidt BMW: 'Nu pot sa va spun. Vreau sa elimin orice speculatii ca vine Kovesi si vorbeste cu nu stiu cine si decide. E un caz pe care nu-l pot nici confirma, nici infirma'. Pe principiul I told you so, Codruta nu lasa nicio polita neplatita lui Ioha care nu numai ca i-a cerut demisia dar a si demis-o. Nu confirm si nici nu infirm inseamna ca EPPO s-a sesizat pe Bode Ioha BMW. Cum ar veni, ghinion vere!

PS. Sa detoneze dosarul in campaniile din 2024 - sub stindardul corruption la PNL Ioha - ca sa ne distram si noi”.


La Parchetul European exista deja o sesizare


Pe de alta parte, lucrurile sunt clare. La Parchetul European exista deja o lucrare privind afacerea BMW, ca urmare a unei sesizari depuse de europarlamentarul Alin Mituta, prezentat in presa drept mana dreapta a lui Dacian Ciolos. Acesta a anuntat pe Facebook, la finalul lunii septembrie 2022, ca a depus o sesizare la Parchetul European, iar ulterior, la aproximativ o saptamana distanta a fost citat la sediul Parchetului European de la Bucuresti.


Iata anuntul europarlamentarului Alin Mituta despre sesizarea facuta la Parchetul European:

 

“Am sesizat Parchetul European condus de Laura Codruta Kovesi cu privire la achizitia celor 600 de automobile de lux de catre Inspectoratul General al Politiei Romane.

Asa cum a fost descris deja in spatiul public, licitatia prin care au fost achizitionate aceste masini ridica suspiciuni serioase, caietul de sarcini fiind precis proiectat in asa fel incat un singur producator auto sa se califice.

Din moment ce suma totala dedicata achizitiei include si o cofinantare de aproximativ 10 milioane de euro din fonduri europene, prin Programul Operational Infrastructura Mare, cade in competenta Procurorului European sa investigheze acest caz”.


Iata declaratia europarlamentarului Alin Mituta acordata G4media privind audierea sa la Parchetul European:

 

”In urma sesizarii pe care am trimis-o Parchetului European pe 27 septembrie in legatura cu achizitia de masini de lux de catre Politia Romana, am fost chemat pe 7 octombrie la biroul Parchetului European din Romania, unde am depus detalii suplimentare in legatura cu elementele care consider ca arata suspiciuni intemeiate de frauda cu fonduri europene si care necesita, astfel, deschiderea unei anchete”.


Prezentam sesizarea trimisa la Parchetul European de europarlamentarul Alin Mituta:

 


Comentarii

# Robert date 19 October 2022 18:08 +103

Sa multumim Domnului ca exista raca asta veche intre kovesi si joianis, ca poate asa-l vedem si noi pe nesimtit, sifonat bine. Sigur, nu ma astept sa ajunga el la bulau dar macar sa-i fie inchise asa, toate posibilitatile de a mai visa la vreo functie inalta pe la americani sau (m)UE. Si dupa aia, poate supara si kovesi pe careva de la Bruxelles si vedem si mamutul dat de pamant! Deh, daca la noi, n-are nimeni nici interesul, nici curajul sa dea cu toti astia de-a azvarlita, poate-si crapa ei capatanile intre ei si asa, sa putem zice ca in felul asta, macar Divinitatea ne razbuna...

# Intrebare date 20 October 2022 12:43 -37

Procurorul reprezintă interesele generale ale societăţii şi apără ordinea de drept, precum şi drepturile şi libertăţile cetăţenilor numai pe timpul când exercită efectiv funcția la un parchet din țară, unde îşi desfăşoară activitatea potrivit principiului legalitãţii, al imparţialitãţii şi al controlului ierarhic, sub autoritatea ministrului justiţiei (art.131,art.132alin.(1) din Constituție). Funcția de procuror este incompatibilă cu orice altă funcţie publică sau privată, cu excepţia funcţiilor didactice din învăţământul superior(art.132alin.(2) din Constituție). CSM îndeplinește rolul de instanță de judecată în domeniul răspunderii disciplinare a procurorilor(art.134alin.(2) din Constituție). Prin urmare, se pune întrebarea dacă EPPO (independent față de autoritățile naționale) are, în România, ”competența de a investiga și a urmări penal autorii infracțiunilor care aduc atingere intereselor financiare ale UE” și dacă poate ”exercita acțiunea publică în fața instanțelor competente”.

# Pompiliu Bota date 22 October 2022 08:09 0

Luluțo, dragă, ce sa ne spui tu ? Stii bine ca esti de o prostie tulburatoare ! (citez din concluziile aleșilor poporului român - deputații )....Oricum, m-aș bucura să mă dai în judecată...(in ce nu ai !)

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 16.06.2024 – Inca un client al retelei Coldea-Dumbrava

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva