21 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

KOVESI, VAZUTA CA O SPERIETOARE – Avocatul Gheorghe Ionescu din Baroul Arges a ramas blocat dupa ce PICCJ a refuzat sa ii solutioneze o cerere de trimitere a cauzei la un alt parchet, trimitand solicitarea la DNA: "Domnului Procuror General Augustin Lazar ii este frica de doamna Kovesi si nici macar nu indrazneste sa-i ceara informatii cu privire la existenta cauzei lor de trecere a dosarului respectiv la alt serviciu teritorial al DNA"

Scris de: L.J. | pdf | print

26 August 2016 16:20
Vizualizari: 13284

Avocatul Gheorghe Ionescu din Baroul Arges considera ca Procurorul General al Romaniei, Augustin Lazar, se teme de sefa DNA, Laura Codruta Kovesi, din moment ce a refuzat sa ii solutioneze o cerere si a ales sa delege aceasta sarcina Directiei Nationale Anticoruptie – Structura Centrala, desi era atributia sa. Gheorghe Ionescu relateaza, conform Juridice.ro, ca la inceputul lunii august 2016 a primit o instiintare din partea PICCJ, in care era informat ca solicitarea sa privitoare la trimiterea unei cauze aflata in lucru la DNA – ST Pitesti la un alt serviciu din aceeasi structura de parchet, a fost trimisa Directiei Nationale Anticoruptie – Structura centrala, "competenta cu solutionarea acesteia".


Conform relatarilor avocatului Gheorghe Ionescu, adresa a fost intemeiata pe art. 326 din Codul de procedura penala, privind trimiterea cauzei la un alt parchet care prevede ca "Procurorul General al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, la cererea partilor, a unui subiect procesual principal sau din oficiu, poate trimite cauza la un parchet egal in grad". Or, conform textului de lege invocat, era obligatia Procurorului General de a solutiona cererea avocatul Gheorghe Ionescu, ci nu a DNA.

Iata ce povesteste avocatul Gheorghe Ionescu din Baroul Arges:

"Ma uit la textul de lege – art. 326 Cod de procedura penala (in continuare C.p.p.) si ma uit si la raspunsul primit de la Sectia de resurse umane si documentare/ Serviciul de registratura generala, grefa, arhiva si relatii cu publicul al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (in continuare PICCJ); ce mi-a scapat atunci cand am petitionat?

In fapt, am adresat o cerere procurorului general al PICCJ, solicitand trecerea unui dosar aflat pe rolul Serviciului Teritorial Pitesti al DNA, nr. 81/P/2016, si in care clientii mei aveau calitatea de persoane vatamate – la un alt serviciu teritorial al aceleiasi directii, pentru anumite motive legate de imprejurarile cauzei/ calitatii partilor.

In drept, mi-am intemeiat cererea pe dispozitiile art. 326 C.p.p., purtand denumirea marginala „Trimiterea cauzei la un alt parchet” si avand urmatorul continut: „Cand exista o suspiciune rezonabila ca activitatea de urmarire penala este afectata din pricina imprejurarilor cauzei sau calitatii partilor ori a subiectilor procesuali principali ori exista pericolul de tulburare a ordinii publice, procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, la cererea partilor, a unui subiect procesual principal sau din oficiu, poate trimite cauza la un parchet egal in grad, dispozitiile art. 73 si 74 fiind aplicabile in mod corespunzator”.

Raspunsul a fost – cel putin pentru mine – aiuritor: ”… cererea dumneavoastra… a fost trimisa Directiei Nationale Anticoruptie – Structura Centrala, competenta cu solutionarea acesteia”!

Bineinteles ca nu se specifica, in raspunsul respectiv, de ce procurorul general al PICCJ nu ar fi competent sa solutioneze cererea/de ce este competent organul indicat sa faca acest lucru!

Am consultat, bineinteles, inainte de a formula cererea/ asterne aceste randuri pe hartie, tratatele lui M. Udroiu, M. Udroiu si colectiv, N. Volonciu si colectiv, etc; toate vorbesc despre faptul ca doar cel caruia m-am adresat este organul abilitat sa rezolve cererea respectiva.

Singura explicatie care ar putea sa stea in picioare ar fi ca domnului procuror general Augustin Lazar ii este frica de doamna Kovesi si nici macar nu indrazneste sa-i ceara informatii cu privire la existenta cauzei/ lor de trecere a dosarului respectiv la alt serviciu teritorial al DNA…"

Comentarii

# un oarecare date 26 August 2016 18:43 +7

Domnul avocat este pe ”undă” cu mine! Cui îi poate fi frică de Kovesi, de ce procurorul general nu o cheamă la raport pe subordonata sa?

# naccan date 26 August 2016 20:00 +7

Melodia preferata a domnului procuror general: Nu-mi e frica de Bau Bau ! O canta in duet cu doamna Oprean. Da, dar doar atat, canta pentru prosti. De dansat danseaza dupa muzica DNA. Cam astai adevarul.

# DODI date 26 August 2016 20:36 +9

De câtă vreme îmi răcesc gura de pomană și spun că Lazăr tremură în fața subalternei. Este România țara tuturor posibilităților, dar asta este de râsul curcilor. Așa am ajuns ca un cocoș să se teamă de o găină. Dar cum justiția a încăput pe mâna unei prune nu ne mai miră nimic. Și câte speranța erau în acest înviat din morți, chiar dacă vine dintr-un județ dominat de PDL, credeam că are ceva coloană vertebrală. O fi cocoșat omul și nu știm noi?

# bulă date 26 August 2016 21:56 +5

Lazăr nu e sigur de va învia din morți așa că respectă maxima „Capul plecat sabia nu-l taie” :P

# Cetateanul date 26 August 2016 22:16 +4

Daca toti avocatii ar avea "curajul" domnului avocat si ar devoala diverse "mizerii" pe care, cu nerusinare, diversi Dumnezei ai justitiei poate societatea noastra ar mai lua o gura de aer. Pana atunci, o actiune perfect normala apare ca un act de mare "curaj".

# Curiosul date 26 August 2016 22:51 +3

Umbla vorba ca tov. Lazar ar fi unchiul (real, adevarat) Lulutzei. O fi adevarat? Poate cere luju informatia asta, ca e publica... Voi ce stiti?

# ARGUS date 27 August 2016 14:21 -1

Nu este adevarat.Lazar se trage din judetul Alba iar Luluta din alte parti.Nu este nici chestia aia ardeleneasca ca vaca lor a fatat in grajdul celorlalti (adica nu prea ar fi neamuri).Realitatea este ca Lazar are relatii(a fost seful directiei urmarire penala din PG)este un tip ambitios,corect dar,dupa cum se vede , nu prea are curaj.Singura legatura cu Luluta este ca aceasta a fost procuror in Sibiu iar Lazar in Alba Iulia(aceeasi curte de apel).Lazar si-a irosit cam 10 ani in dosarele aurului dacic dar nu a des;lusit adevarul ci doar speculatii.Se lasa condus de politistii care lucrau sub supravegherea lui,politisti care au fortat nota.Chiar daca in unele dosare s-a ajuns la condamnari grele,adevarul faptic(nu cel juridic al hotararilor)nu este gasit.In functia lui actuala,daca nu este flexibil nu rezista.iar flexibilitatea poate fi si lipsa de curaj.

# Ha, ha, ha date 27 August 2016 10:30 +3

Ce gales se uita "mama catuselor" la noi! :sad:

# ADEVARUL date 27 August 2016 12:20 +2

CODRUTA-DEOCAMDATA-ESTE BATJOCORITA PE FATA DE UN TRADATOR DE TARA,DE UN AGENT RUS MIZERABIL-BASESCU.PE CINE POATE INTERESA CA IN VIZUINA ESTE O MARE CATEA,PE DRACU.

# ADEVARUL date 27 August 2016 12:25 0

INTERESEAZA PE CINEVA DE CE MARTAFOIUL BASE A CUMPARAT TEREN,OARE NU CUMVA FACE PARTE DINTR-UN PLAN MAI MARE DE-A LUI PUTIN SA CULTIVE ROMANIA...ARE CINEVA EVIDENTA DESTINATIILOR PRODUCTIEI DE CEREALE DIN ROMANIA,ACOLO UNDE EXISTA ASA CEVA,PENTRU CA ALTFEL TERENURILE SUNT BLOCATE SI DISTRUSE LA FEL CA INDUSTRIA...NU ESTE DOAR INCOMPETENTA,IN SPATELE ACESTEIA SE AFLA CEVA...CINEVA...SI NU E UN PROST PRECUM COLDEA SAU MATRACUCILE CU PRETENTII DAR LIPSITE DE VIZIUNE DIN JUSTITIE.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 20.05.2024 – Inca o palma pentru Justitia din Romania

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva