27 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

LAURA OMOARA PROTOCOALELE – Demers excelent al avocatei Laura Vicol in legatura cu odioasele protocoale secrete care au pus Justitia la cheremul SRI. Vicol ataca in contencios administrativ toate protocoalele incheiate de SRI si desecretizate pana in prezent: “Cei care au avut dosare facute in baza acestor protocoale trebuie sa aiba sansa la o judecata dreapta. Degeaba ne bucuram ca au fost deconspirate si denuntate, atata vreme cat o instanta judecatoreasca nu le anuleaza”

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

29 August 2018 14:18
Vizualizari: 17259

Excelent demersul cunoscutei avocate Laura Vicol (foto), din Baroul Bucuresti, in cazul odioaselor protocoale secrete care au nenorocit Justitia si au pus instantele si parchetele sub controlul SRI. Daca pana acum am vazut figuri publice care au luat atitudine impotriva protocoalelor SRI, netrecandu-se insa de stadiul de declaratii, iata ca in sfarsit cineva anunta ca va intreprinde masuri concrete impotriva lor.

Mai precis, avocata Laura Vicol a declarat miercuri, 29 august 2018, in exclusivitate pentru Lumea Justitiei, ca la inceputul lunii septembrie va ataca in contencios administrativ toate protocoalele SRI desecretizate pana in prezent.


Amintim ca Vicol insasi a fost o victima a Statului Paralel, fiind retinuta de catre DNA pe 19 martie 2015 si defilata in catuse prin fata presei, dar o zi mai tarziu, Curtea de Apel Bucuresti a respins cererea Directiei Nationale Anticoruptie privind arestarea preventiva, plasand-o in schimb sub control judiciar. In octombrie 2017, aceeasi CAB a achitat-o pe Vicol in prima instanta in dosarul pe care i l-a fabricat DNA. Foarte important de precizat este ca Laura Vicol a fost retinuta chiar in timp ce o apara pe fosta sefa a DIICOT Alina Bica.

Revenind la demersul avocatei Laura Vicol, o felicitam pe aceasta pentru decizia luata si asteptam ca si alti avocati sa i se alature.

Iata anuntul facut de Laura Vicol in exclusivitate pentru Lumea Justitiei:

Am demarat deja actiunea care va viza toate protocoalele desecretizate pana acum. Pana n-o sa avem o hotarare judecatoreasca cu privire la toate aceste protocoale, deocamdata vorbim despre simple speculatii facute pe interpretari ale legii de mine si de alti avocati. Lucrez la actiune (inca nu am terminat-o) si vreau s-o depun la inceputul lui septembrie in contencios, pentru ca aceste protocoale degeaba am aflat despre ele si le comentam cu totii – ele trebuie anulate in instanta, pentru ca cei care au avut dosare facute in baza acestor protocoale sa aiba sansa la o judecata dreapta. Degeaba ne bucuram ca aceste protocoale au fost deconspirate si denuntate, atata vreme cat o instanta judecatoreasca nu le anuleaza.

Amintim ca pana in prezent in spatiul public au aparut trei protocoale secrete incheiate de catre Serviciul Roman de Informatii: doua cu Parchetul General (unul din februarie 2009, iar celalalt din decembrie 2016), precum si unul cu PICCJ si Inalta Curte de Casatie si Justitie (din august-septembrie 2009).

Comentarii

# Gabi date 29 August 2018 14:27 -152

Această ofensivă a democrațiilor iliberale vine cu un atac concertat asupra statului de drept, asupra justiției. De ce? Pentru că în momentul în care s-a format o majoritate în Parlament, prin vot, nu neagă nimeni lucrul acesta, singurul care mai poate sta în fața abuzurilor unei majorități parlamentare și a unei puteri guvernamentale este statul de drept, justiția. Este ultima redută a unei democrații liberale în fața autoritarismului. Este clar că, din acest moment, odată ce s-au câștigat anumite alegeri, fie că vorbim de Ungaria, Polonia sau România, tot ce mai trebuie demantelat în acest moment este încrederea în justiție. Și pentru că, în România, ani buni justiția a funcționat foarte bine și a avut rezultate foarte bune, a fost apreciată și pe plan intern, și pe plan extern, iată că acum se încearcă prin această temă a protocoalelor să se decredibilizeze justiția și să se dea atacul decisiv la statul de drept.

# alt_roman date 29 August 2018 15:00 +29

esti in mare eroare!Justitia nu are treaba cu alegerile ,este si trebuie sa fie independenta;justitia nu este opozabila executivului decat CAND ACESTA INCALCA LEGEA!!!dar justitia noastra nu si-a facut treaba!si cand zic justitie ma refer strict la Judecatori ,atat.Nu trebuiau acceptate dosare care nu prezentau dovezi CLARE sau care aveau amprenta sri-ului.Legea este clara fara sri ,fara protocoale!Si cei ce au apreciat intern si extern "justitia" facuta au fost cei ce si-au indesat buzunarele din banii nostri!Cum am schimbat putin legea offshore au sarit de cur in sus omv,exxon si alti!Tu Gabi te intrebi vreodata de ce?Te intrebi cati bani au intrat in buzunarele noastre din tot ce s-a extras in anii astia cu o redeventa de 1%?Iti zic eu ,nimic!Gazul .petrolul sol subsol nu sunt numai ale tale sau ale mele sunt si pentru generatiile urmatoare,mai ales ca acum "toti"le baga-n cap ca nu au nimic!Ca numai "comunistii"spuneau asa!Si apropo unde era sri-ul cand astia ne tot furau?

# Klaus_Klaus date 29 August 2018 15:57 +11

re" în România, ani buni justiția a funcționat foarte bine și a avut rezultate foarte bune, a fost apreciată și pe plan intern, și pe plan extern" :P Deci neikushoare/neikushori gen monixxa maxxovei, predoiu, etc, dar mai ales SHARLELE de mai sus de ei - in frunte cu likel-ul & GRUPAREA ORGANIZATA DE TERORISM DIPLOMATIC a AMBASADELOR si PO******RII EUROPENI au fost desigur MARETZE BINEFACERI pt COLONISTANUL ROMANIKA? Ca te iei si de Ungaria si de Polonia..NU ma mira.. No, mai draga PO******RO-(-)ULE ..Oare nu cumva ai fost si TU printre cei care AU SEMNAT PROTOCOALE? :sad: PS DESPRE CEI ASASINATI DE " JUSTITIA" ta..ce sa mai zic?- caz RECENT- jud Mustata! PPS re koana lulutza- ce zici ..A FOST SAU NU IN SUFRAGERIA OPREASCA? Chiar aveti obraze din sorici de******bolnav de pesta?

# petrea date 29 August 2018 16:32 +3


Citeza pe Gabi
Statul nu este altceva decât un pachet de legi, menit să asigure protecția și prosperitatea unei țări și care generează pentru aceasta instituții responsabile cu aplicare lor. Izvoarele acestor legi diferă de la stat la stat și provin din tradițiile, obiceiurile și cutumele fiecărui popor, precum și de nivelul de dezvoltare al fiecărei țări. Cu cât colaborarea dintre instituțiile generate de pachetul de legi este mai solidă, cu atât forța statului crește

# Bravo Laura! date 29 August 2018 14:36 +7

Bravo Laura! Succes! Esti un om plin de curaj si sper ca si altii sa vada asta.

# gelu date 29 August 2018 14:41 +18

Toti procurorii si judecatorii care au facut parte din campul tactic trebuie concediatii, exclusi din Magistratura si trimisi in judecata pentru apartenenta la un grup de crima organizata care a acaparat Justitia din Romania. Bineinteles ca si sefii si sefutii din SRI, PICCJ, DIICOT si DNA care au semant aceste protocoale sa urmeze acelasi traseu.

# Pai are dreptate ! Daca doar se vorbeste ....e apa de ploaie date 29 August 2018 16:09 +5

Mult mai important e ce masuri se iau efectiv , ca urmare a clarificarii faptului ca suntem plini de protocoale , ca aia mici de pojar . :o Deci semnatarii protocoalelor trebuie sa-si piarda locul de munca, caci prea erau ei bine, paraziti pe bugetul de Stat. PS.E buna ...avocata ;-)

# Statu-Palma-Barba-Cot date 29 August 2018 16:29 +8

Stimata doamna admir curajul dvs. de a ataca protocoalele în contencios.Deși neneaTodirica a aratat de ceva vreme ca aceasta este calea prin care protocoalele pot fi declarate nule sau nu,pana acum nimeni n-a avut curajul și nici nu l-a dus mintea s-o facă. Numai ca aveți mare grije pe mana căror magistrați intra acțiunea, pen'ca dacă intra pe culoarele pline de bălării ale (in)justiției romanesti ,toată munca e-n zadar.Vă doresc succes și noroc de magistrați integrii;sunt ff putini ,dar sunt!Asta e justiția din Romania ,e un fel de joc de noroc ,alba-neagra,barbut,table,păcănele ,rișca, d-astea intelectuale ,dai cu banu și nu iese, nici cap nici pajura și nici pe muchie nu sta!Ăștia fenteaza și teoria probabilitatilor!Așa ca succes și mare atenție pe mana cui intra acțiunea!

# Dorel date 29 August 2018 16:53 +2

Daca nu am fost in stare sa facem Procesul Comunismului poate ne iese totusi cea a Securismului ( de tip vechi si nou).Cand urmeaza sa fie paraditi si alti plagiatori sau reverificate tezele celor albiti de catre comisii obediente? Cine are curaj sa ceara reverificarea tezelor?

# Ultimul Charlot date 29 August 2018 16:56 +2

Pentru clauza ilicită si..ilegala Vicol este si victima mafiei avocaturii traditionale

# ^^ date 29 August 2018 22:23 +1

Bai fratiwear chiar ma intrebam de ce mama naibii nu ataca cineva in contencios mizeriile astea si tot polemizam pe marginea lor. Bv, dna Vicol!

# Laura Croitoru date 30 August 2018 00:51 +1

Va felicit,doamna avocat Vicol.O lecție pentru mulți dintre noi care doar ne minunam și comentam,fără însă ,sa facem ceva concret.Ceea ce admir cu adevărat la dumneavoastră este știință de carte și buna educație pe care ați primit-o de la părinți.Este poate timpul,și pentru aceasta țara,sa scoată la suprafața valorile nu doar lepădăturile care ne-au adus in stadiul in care suntem astăzi.Va mulțumesc ca faceți lucruri pentru binele acestei tari.

# Chisalita Aurica date 30 August 2018 05:55 +1

La cat mai multe " Laura "..... curajoase si curățenia in justiție se va face. Justitia, Va deveni cu adevărat cf separației puterilor in stat , o forță!!!!!

# Costi date 30 August 2018 08:10 +2

Curajos demersul insă extrem de riscant. Nu sunt in Romania judecatori care isi permit să le anuleze si atunci s- ar putea să devină o practică permanentă. Să nu uităm că cei care le-au făcut sunt totusi juristi. S-ar putea ca problema să derive din legile proaste şi atunci intregul demers juridic ar putea fi inutil. Frumusetea dreptului stă in interpretare, nu- i aşa ? - parcă asa spunea un celebru clasic in viată....

# just date 30 August 2018 11:47 0

https://justitiabili.wordpress.com/2018/08/05/protocol-sri-dna-constituirea-de-echipe-operative-comune-care-sa-actioneze-in-baza-unor-planuri-de-actiune-planul-de-actiune-va-cuprinde-masurile-si-responsabilitatile-concrete-pentru-desfa/

# ion date 30 August 2018 12:09 +1

Initiativa laudabila. Dar singura nu stiu daca o sa razbeasca. In justitie sistemul si-a infipt adanc ghiarele. Este posibil ca judecarea in contencios sa cada pe mana unor reprezentanti ai sistemului. Demersul trebuie sustinut si de alti avocati din Baroul Bucuresti. Iar cei de la putere, care tot comenteaza pe posturi nocivitatea protocoalelor sa puna umarul acum la treaba si sa sustina public demersul Lurei/

# coco date 30 August 2018 13:12 +2

Felicitari dnei Vicol pt initiativa si rusine psd-alde ca a fost nevoie de o persoana privata sa aiba aceasta initiativa.

# coco date 30 August 2018 15:04 0

Felicitari dnei Vicol si rusine psd+alde ca n-au avut ei initiativa asta

# cozma ioan date 30 August 2018 15:45 +1

csmul a bagat capul in nisip ca strutul , lasand afara sa se vada slugarnicia fata de sri si calcand in picioare scopul constitutional de garant al justitiei ! la fel si celelalte organizatii ale judecatorilor sau procurorilor ! gargaragii si viteji pe tv ! felicitari dnei avocat daca reuseste sa finalizeze acest demers !

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 27.05.2024 – Dosar cu procurori DNA si judecatori, trimis la PICCJ

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva