23 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

LAZARICA INTRA LA DISCIPLINAR – Ministrul Justitiei a sesizat Inspectia Judiciara cu privire la refuzul lui Augustin Lazar de a comunica membrilor Comisiei de ancheta o copie a dosarului "Sufrageria lui Oprea": "Am convingerea ca procurul general isi cunoaste atributiunile de serviciu... Nu cred ca este cazul sa intrebe CSM... Voi vorbi cu dansul, voi vedea ce raspunsuri furnizeaza, sigur, daca il voi gasi, apoi voi sesiza Inspectia Judiciara"

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

16 August 2017 10:35
Vizualizari: 6108

Au inceput problemele pentru Procurorul General Augustin Lazar. Ministrul Justitiei Tudorel Toader (foto stanga) a anuntat ca va sesiza Inspectia Judiciara pentru a-l cerceta disciplinar pe Procurorul General al Romaniei Augustin Lazar (foto dreapta) in vederea analizarii punctuale a situatiei create de acesta din urma prin refuzul sau de a remite o copie a dosarului "Sufrageria lui Oprea" membrilor Comisiei parlamentare de ancheta a alegerilor prezidentiale din 2009 condusa de deputata Oana Florea. Constatam astfel ca argumentele aduse de Procurorul General al Romaniei pentru a refuza sa dea curs cererii parlamentarilor nu i-au convins nici pe membrii Comisiei de ancheta, dar nici pe ministrul Justitiei Tudorel Toader care, miercuri dimineata 16 august 2017 a anuntat ca urmeaza sa sesizeze Inspectia Judiciara cu privire la Procurorul General Augustin Lazar.


In timpul declaratiilor sustinute la sediul Ministerului Justitiei, Tudorel Toader a anuntat si ca va avea o intrevedere cu Procurorul General Augustin Lazar, in cadrul careia ii va pune o serie de intrebari, "voi vedea ce raspunsuri furnizeaza, apoi voi sesiza Inspectia Judiciara". Acesta se va intampla, sustine Toader, daca il va gasi pe Lazar.

Din declaratiile ministrului Justitiei intelegem ca indiferent de raspunsurile pe care Lazar le va oferi, decizia de sesizare a Inspectiei Judiciare este ireversibila. Si asa si trebuie, caci faptele vorbesc de la sine, iar o simpla discutie nu poate repara situatia de blocaj creata in interiorul Comisiei prin refuzul lui Lazar de a da o copie a dosarului "Sufrageria lui Oprea".

Iata declaratiile ministrului Justitiei Tudorel Toader:

"Inspectia Judiciara sa verifice conduita pozitiva sau negativa a Procurorului General. Mai concret, retinerea dansului de a furniza documentele solicitate de catre Comisia de ancheta parlamentara. Personal, am declarat si public, am convingerea ca Procurul General isi cunoaste atributiunile de serviciu, am convingerea ca Procurorul General cunoaste modul de indeplinire, de exercitare a respectivelor atributiuni si nu cred ca este cazul ca domnia sa intrebe CSM daca sa furnizeze sau nu respectivele documente. In ordine, am o intalnire cu liderii de sindicat de la penitenciare, la ora 9.00, dupa care voi vorbi cu dansul, voi vedea ce raspunsuri furnizeaza, sigur, daca il voi gasi, apoi voi sesiza Inspectia Judiciara.

Eu nu cred, si o spun cu toata convingerea, sa spunem, stiinta mea de drept penal, ca procurorul general trebuie sa intrebe CSM, un organism colectiv care apara independenta Justitiei, participa la organizarea functionarea sistemului judiciar... si atunci nu cred ca Procurorul General trebuie sa intrebe CSM-ul ce sa faca, ce sa nu faca intr-o anumita cauza."

Comentarii

# DODI date 16 August 2017 11:20 +6

De la vorbe la fapte ”e-o distanță-atât de lungă că mii de ani i-ar trebui” lui dorel să ajungă. Maestru vorbelor, spuse și uitate concomitent a mai spus una care dă bine la auditor. Să vedem dacă, în sfârșit, se va ține și de cuvânt (ceea ce nu cred). Când dorel poartă dialog cu zdreanță sau luluța nimic bun nu se întâmplă. Se alege praful de pe tobă. Atât.

# unul din lumea cea mare date 16 August 2017 12:17 +1

75% din gregarii din INJUSTIYIE AR TREBUI SA STEA IN PUSCARIE,ZDRENTELE ASTEA ARDELENESTI AU DUS INJUSTITIA PE CULMILE RAFINAMENTULUI ANTIUMAN

# Remus date 16 August 2017 12:59 +3

:sad: Toată justiția,  toți din toate instituțiile trebuie demisi. Și-au format acolo un grup infracțional organizat,  se apara intre ei. Dacă în casa ta pute și dai cu spray într-un colt al casei ai rezolvat problema? Asa și cu Lazăr.  Nu e doar el vinovat de toată nenorocirea asta din justiție. Toți sunt vinovați.  Au conlucrat împreună. De ce nu sunt cercetați penal și arestați preventiv?  Totuși vrem sa știm cine a intrat în arhiva SIPA FĂRĂ certificat ORNISS ?? Nu trebuiau sa fie arestați deja? Dl.Toader haideți odată ziceti-ne,  așteptați prescrierea? Vedeți ca e penal.nu mai apărați mafiotii care au nimicit po******ția și au transformat-o în infractorii planetei. E nebunie totala ce e în Ro. Nu exista în nici o tara europeana asemenea încălcări extrem de abuzive a drepturilor și libertăților omului ca în Romanik. REFORMA URGENTA ÎN JUSTIȚIE ALTFEL NU S-A FĂCUT NIMIC.  :sad:

# Vladimarrr...!!! date 16 August 2017 13:03 +3

Citandu-l pe aceast ciudat ministru a ciudatei noastre justitii:"Personal, am convingerea ca Procurorul General isi cunoaste atributiunile (sic) de serviciu, am convingerea ca Procurorul General cunoaste modul de indeplinire, de exercitare a respectivelor atributiuni (si inca un "sic"!) ...", intreb: daca asta este convingerea sa, ce il mai impiedica sa traga cea mai fireasca concluzie si anume ca, NUMITUL AUGUSTIN LAZAR ISI INDEPLINESTE FUNCTIA CU REA CREDINATA SI SA ACRTIONEZE IN CONSECINTA ????

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 22.05.2024 – Belea pe capul lui Florenta

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva