15 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

LAZARICA, NE MISCAM MAI CU TALENT? - Centrul de Resurse Juridice ii cere Procurorului General Augustin Lazar sa declanseze o ancheta pe arhiva SIPA: „Nu credeti ca sunteti dator sa faceti lumina pentru colegii magistrati? Si pentru justitiabilul roman... Nu credeti ca trebuie sa investigati felul in care s-a facut/se face politie politica in Romania, subiectii pasivi fiind magistrati?... Un astfel de dosar poate fi piatra de incercare a carierei dumneavoastra!”

Scris de: G.T. | pdf | print

26 May 2017 14:55
Vizualizari: 10239

Centrul de Resurse Juridice ii solicita Procurorului General al Romaniei, Augustin Lazar (foto), sa declanseze o ancheta in legatura cu arhiva SIPA. Intr-un comunicat de presa, de joi 25 mai 2017, semnat de directoarea executiva a CRJ Georgiana Iorgulescu, Augustin Lazar este intrebat daca nu considera ca trebuie sa investigheze modul in care s-a facut ori inca se face politie politica in Romania impotriva magistratilor. Si daca nu crede ca are datoria de a face lumina pentru colegii sai magistrati si pentru justitiabili.


CRJ ii transmite lui Lazar ca nu poate fi ajutat in aceasta problema de CSAT, caci CSAT nu este organ de urmarire penala si nici nu poate decide daca se impune sau nu deschiderea unui asemenea dosar. Totodata, il avertizeaza pe seful PICCJ ca un asemenea dosar privind infractiuni comise in legatura cu arhiva SIPA poate fi piatra de incercare a carierei sale.

Iata comunicatul CRJ:

Domnule Procuror General Augustin Lazar,

Nu credeti ca este timpul sa deschideti, totusi, un dosar penal cu privire la infractiunile comise in legatura cu arhiva SIPA/DGPA?

Nu credeti ca trebuie sa investigati felul in care s-a facut/se face politie politica in Romania, subiectii pasivi fiind magistrati?

Nu credeti ca trebuie sa investigati felul in care s-a manipulat continutul arhivei fostei SIPA (copieri, distrugeri, sustrageri, lipsa totala a documentelor de acces in arhiva pe o perioada de 1 an si jumatate, respectiv intre 26 ianuarie 2006 si 1 iunie 2007)?

Nu credeti ca sunteti dator sa faceti lumina, din inalta demnitate publica pe care o aveti, pentru colegii magistrati? Si pentru justitiabilul roman.

CSAT nu va poate ajuta pentru simplul motiv ca nu poate face urmarire penala si nici sa decida daca aceasta este oportuna sau nu. Parchetul (independent) este deasupra acestui for administrativ, iar dumneavoastra sunteti in fruntea lui.

Cred ca un astfel de dosar, fie ne poate rupe definitiv de trecut, fie ne lasa in aceasta mizerie morala. Mai cred ca un astfel de dosar poate fi piatra de incercare a carierei dumneavoastra!

Georgiana Iorgulescu

Comentarii

# ha,ha,ha date 26 May 2017 15:25 +10

Hai sa radem impreuna, comunistul Lazarica sa faca lumina la SIPA! Asa, fara ordin de la Kovesi? Sa fim seriosi! :cry:

# nac can date 26 May 2017 15:50 +2

Asemenea cerere o poate face orice cetatean. Daca avea curaj, doamna Iorgulescu, trebuia sa faca o sesizare, nu o cerere. Cereri de dragul cererii sau pentru a i se face publicitate. Cine-i CRJ?

# Vladimârrr...!!! date 26 May 2017 16:14 +6

Pai  după ce unu' ca Cazanciuc porunci ca in arhiva SIPA "Sa se faca lumina !" și "Lumina se făcu !", ce lumină sa mai facă și întunericilă asta de Taica Lazar, ajuns un autentic procuror secondat hand ... ?!

# PANDELE date 28 May 2017 23:04 0

Țara e prea săracă să-și permită să folosească un ofițer să schimbe un bec. Ar fi cazul să se mai rărească cea massă de securiști, că ne ia și străinătatea la ochi ;-) .

# DODI date 26 May 2017 16:32 +1

N-ați-o frântă că ți-am dres-o! Cam așa sună orice anchetă făcută de acest zdreanță, omul rătăcit iremediabil în sistemul de justiție, omul care plânge zilnic după procuratura comunistă. Singura persoană la care mai găsește o consolare, un sprijin și, eventual, o direcție de urmat, este luluța. Care îl amenință cu cătușe sau cu reactivarea dosarului dacă se abate de la limna dată de sistem.

# LĂZĂRICĂ AZORICĂ e șef doar pe hîrtie date 27 May 2017 14:31 0

„Singura persoană la care mai găsește... eventual, o direcție de urmat, este luluța”. Umblați cu eufemisme! Subalterna sa LCK nu se jenează să-l cheme la ordine în public: AVEM DE VORBIT ;-). Așa că găsiți la „eventual” ceva mai potrivit... https://www.luju.ro/dezvaluiri/evenimente/soapta-meduzei-liderul-pmp-gelu-visan-dezvaluie-ca-de-ziua-europei-pe-peluza-de-la-palatul-cotroceni-sefa-dna-laura-kovesi-ar-fi-avertizat-un-important-politician-sa-nu-o-mai-critice-la-televizor-politicianul-a-impietrit-cand-te-ameninta-public-sefa-dna-c#comments-boxes

# santinela date 27 May 2017 08:02 0

Care cariera ? Asta a imbatrinit urit si-si termina asa zisa "cariera" nu urit ci foarte urit.Adica in genunchi si in postura de sluga !

# REMEMBER date 27 May 2017 14:48 +1

Bietu Lăzărică are de ales între bulău și pseudo-dulău peste procurori. „În esență, îl întrebam pe Lazăr dacă i-a informat, înainte de numire, pe ministrul Prună, pe șefii CSM și pe președintele Iohannis, despre faptul că are dosar penal deschis la DNA pentru fapte de corupție. De frica unui viitor proces de sperjur și de obstrucționare a justiției, procurorul general al Românei a REFUZAT să răspundă la cele trei întrebări simple pe care i le-am adresat. Lazăr știe că, dacă spune ADEVĂRUL, trebuie să demisioneze, iar dacă MINTE, va face pușcărie. N.B. Este un comportament deplorabil pentru procurorul general Lazăr, care, prin răspunsul său, jignește lumea magistraților și își bate joc de oamenii care îi plătesc, lună de lună, fabulosul salariu. Adică, șeful tuturor procurorilor din România nu are curaj să spună adevărul: că avea dosar penal deschis la DNA pentru corupție în timp ce era numit procuror general.” nasul.tv

# Pif date 27 May 2017 11:49 0

D-na Iorgulescu n-a aflat din presa ca DIICOT a deschis deja un dosar penal in urma plangerii formulata de Danilet impotriva jurnalistilor de la EVZ, imediat dupa publicarea primului articol despre SIPA ? In revansa, EVZ a publicat recent si raportul buclucas pe care Tudorel nu s-a grabit sa-l descretizeze. Avand in vedere neregularitatile sesizate de comisia Chiuariu, parerea mea este ca raportul a fost clasificat ilegal ca secret de serviciu, prin incalcarea art.33 din L 182/2002. Si aiurea a fost trimis la CSAT, doar ca sa se depuna praful pe el , CSAT nefiind competent sa ancheteze ce s-a intamplat concret prin arhiva aia. Cel putin teoretic, procurorilor DIICOT li s-a dat in prezent o tema serioasa de cercetare.

# ?????? date 27 May 2017 14:28 0

Considerați că persoanele care au avut acces la arhivă ar fi putut fi "independente" față de serviciile secrete și subordonările după care funcționează serviciile secrete ? Cum evaluați prestațiile ulterioare ale respectivelor persoane ca magistrați ,din  perspectiva independenei justiției sau ca niște politicieni ,"neacoperiți" ai serviciilor secrete ?

# ADEVARUL date 29 May 2017 06:55 0

SUNT MULȚI NAIVI ȘI PROSTI PE LUMEA ASTA, SĂ SPERĂM CĂ NU ESTE CAZUL SĂ DĂM NUME, TOTUȘI ESTE EVIDENT CĂ LĂZĂRICĂ ESTE BĂSIST, LULUȚA ESTE BĂSISTĂ, ȘI TOȚI CEI CARE-I PROTEJEAZĂ PE MAFIOȚI SUNT CREATURI PSIHOPATE, ROTIȚE ALE UNUI GRUP INFRACȚIONAL CARE PARAZITEAZĂ STATUL, NU DOAR MINISTERUL JUSTIȚIEI. ORI DIN CÎTE ȘTIU CANCERUL NU SE TRATEAZĂ CU APĂ DE PLOAIE ȘI LEACURIBĂBEȘTI TODORESTI. ACESTI INDIVIZI TREBUIAU INDEPĂRTAȚI DE MULT, DOAR CĂ ÎNCĂ PSD-UL NU A PUTUT NUMI UN MINISTRU AL JUSTIȚIEI, CARE TREBUIE SĂ ÎNDEPĂRTEZE TUMORA BĂSISTĂ CU METASTAZELE EI.

# adrian date 29 May 2017 08:00 +1

Nu ii intereseaza pe ei de SIPA...pe ei ii intereseaza cei care scriu rau de ei,de colegii lor.E rau daca te iei de masonii din parchete sau din justitie...cei cu doctorate multe,facute la Xerox si cu functii foarte inalte.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 12.07.2024 – Zeci de procurori vor sa devina si sa ramana sefi

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva