4 June 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Lege si Justitie. Auschwitz - DNA si retur

Scris de: Gheorghe MOROSANU, fost judecator | pdf | print

28 September 2021 16:15
Vizualizari: 5352

Incercati sa va imaginati urmatoarele tablouri:


 

1. O doamna avocat, cu vechime si ceva functii importante in statul roman, aflata in arestul politiei, isi face nevoile in dosul unei perdele, intr-un veceu “turcesc”, cu zgomotele si mirosurile specifice acestei operatiuni, in aceeasi camera cu alte persoane, in aceeasi camera unica in care traiesc, respira, maninca si dorm cu toatele, 24/24.

2. In lagarul de la Auschwitz, aceeasi operatiune o faceau cincizeci, poate o suta de detinuti, aliniati intr-o hala imensa, pe un fel de bancute lungi cu gaurile respective.

Avantaje Auschwitz:

- cei de acolo aveau “tron”, doamna avocat nici macar;

- cei 50 sau 100, chiar daca erau intr-o camera imensa, oricum nu erau in camera “de zi”.

Probe: pentru Auschwitz avem fotografii si alte documente; pentru arestul politiei ne bazam doar pe cuvintul doamnei avocat Rodica Constantinovici, din cartea “Aici nu suntem la Onalesti”. Fost eu reporter frenetic mai pe timpuri, as vrea sa fac un reportaj intr-un asemenea loc, dar nu stiu daca organele ar fi bucuroase sa-mi dea accesul.

Problema e: ce zice despre asta statul roman, ce spun reprezentantii lui; ce spune Oiropa, care ne da lectii diverse pe toate temele posibile?

PS: Am afectat o saptamana din viata lecturii a doua carti “de groaza” despre justitia din Romania: cea mai sus evocata si “Noaptea dreptatii romanesti 2005-2020” de Ion Popa. De revenit la ambele.

 


Comentarii

# Lita date 28 September 2021 17:02 +167

In sfarsit, un domn judecator spune lucrurilor pe nume: nazism!

# Arbeit macht frei! date 29 September 2021 02:38 -114

Condițiile din arest trebuie să te facă să iei aminte să nu mai săvârșești infracțiuni. Și să trăiești din muncă cinstită.

# Mariana date 29 September 2021 06:45 +220

Si nu stiti aprope nimic din conditiile de detentie din acest sistem dement,dar suntem multi care stim.Abuzurile si conditiile sunt inimaginabile.Nazism este putin spus.

# maxtor date 29 September 2021 07:01 +33

w.c. turcesc era larg utilizat prin facultatzile-facultatzile patriei,alea cu diploma nu cu cazier,doar o ne-adecvare la "meandrele concretului".

# VIKY date 29 September 2021 08:53 +219

@Arbeit macht frei!...Daca tin eu bine minte nazismul a fost abolit, eu cred ca suntem in secolul 21. Ca unii bolnavi psihic vor sa invie un mort si criminal pedeasupra, nu cred ca va fi posibil atata timp cat mai sunt oameni normali pe planeta care gandesc cu al lor cap, nu cu al unor minti diabolice. Locul acestor minti diabolica este sub pamant, nicidecum printre oameni.

# Hello date 29 September 2021 23:21 -77

Comparatia cu lagarul de la Auschwitz este "deplasata" ca sa nu zic IDIOATA. !!!.

# maxtor date 30 September 2021 00:50 0

@Hello-intre "vinovati" si "nevinovati".

# VIKY date 30 September 2021 08:06 +55

@Hello...Comparatia cu Auschwitz va parea minuscula pe langa genocidul planetar care se va incheia cu peste 1 miliard de decese, poate mai multe. Vorba lui Kill Gates:"Cu un vaccin, putem diminua populatia planetara cu 15-20%". Numai in prima faza cu acest vaccin populatia va fi redusa probabil doar cu 10%, tinand cont de reticenta populatiilor la vaccinurile experimentale, dar se va introduce treptat obligativitatea din 6 in 6 luni a vaccinarii. Nu este pandemie, este un virus sezonier cum sunt altele de milioane de ani pe planeta si cu care noi traim. Acest genocid este planificat cu zeci de ani in urma. Daca studiezi instoria declaratiilor acestor minti diabolice care conduc lumea, nu ai cum sa spui ca ce se intampla acum pe planeta este pandemie, si ca mori daca nu esti vaccinat. Nutret pentru cretini (vorba lui Mircea). Manipularea, agresivitatea si viteza de a vaccina toata planeta, inchizand si falimentand economia planetara, iti dai seama singur ca este genocid planetar.

# @VIKY date 1 October 2021 23:01 +9

Ar trebui sa ramana doar 500 milioane humanoizi pe Planeta , cel putin asa era planul initial !!! Deci e mai grava decat pare situatia . Inttreb timp colaboratorii genocidului , Facebook , Google , etc au sters/cenzurat cam tot ce se putea cu privire la acest aspect. Daca nu aveau dreptate , cei care informau , de ce era nevoie arzatoare sa fie cenzurati ?! https://beautifulpeoplemagazine.com/2020/05/10/goal-500-million-world-population-2030/ .... https://www.michaeljournal.org/articles/world-government/item/limiting-the-world-population-to-500-million

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 31.05.2023 – Alerta printre magistrati: varsta de pensionare de 65 de ani

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva