24 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

LEGEA A DEVENIT FACULTATIVA IN CSM – Mesajul judecatoarei Andrea Chis din CSM pentru membrii viitorului Consiliu Superior al Magistraturii: “Sper ca sincopele inregistrate de Consiliul din care fac parte sa fie invatatura de minte pentru cei care vor candida pentru noul Consiliu primavara aceasta, ca si pentru cei care ii vor alege pe cei care urmeaza sa devina membri”

Scris de: G.T. | pdf | print

4 March 2022 12:50
Vizualizari: 3955

Incalcarile grave ale legii petrecute in actualul Consiliul Superior al Magistraturii trebuie sa fie invatatura de minte pentru membrii viitorului Consiliu Superior al Magistraturii, care isi va incepe activitatea in ianuarie 2023. Mesajul a fost transmis de judecatoarea Andrea Chis (foto) din CSM, in contextul ultimului derapaj de la lege comis de majoritatea care controleaza in prezent Consiliul, in frunte cu Bogdan Mateescu, asa-zisul presedinte interimar al CSM.


 

Intr-o postare pe pagina sa de Facebook, de joi, 3 martie 2022, Andrea Chis explica motivele pentru care a formulat, impreuna cu alti sase colegi din CSM, plangere prealabila impotriva refuzului majoritatii din Consiliu de a organiza alegeri pentru desemnarea unui reprezentat al ICCJ in CSM, cu mandat definitiv, avand in vedere ca judecatorul Marian Buda (venit in CSM dupa pensionarea Marianei Ghena) este doar interimar (click aici pentru a citi). In acest sens, judecatoarea Chis arata ca refuzul majoritatii din CSM este unul nelegal, avand in vedere ca organizarea de alegeri pentru desemnarea unui membru cu mandat definitiv este obligatorie.


Iata postarea judecatoarei Andrea Chis din CSM:


“Azi, 7 membri judecatori si procurori ai Plenului Consiliului Superior al Magistraturii, adica jumatate din membri alesi ai Consiliului, am solicitat Plenului CSM sa revoce inca o hotarare nelegala adoptata de majoritatea pe care o cunoasteti deja.

Este vorba despre hotararea prin care Plenul a refuzat sa organizeze alegeri pentru locul vacant ramas in urma pensionarii colegei noastre de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, doamna judecator Mariana Ghena.

In locul dumneaei a venit interimar un alt coleg, domnul judecator Marian Buda. Interimatul inseamna ceva temporar, cu o durata limitata in timp. In acest caz, pana cand este ales un alt membru in locul celui plecat.

Se pare ca majoritatea a decis si de data aceasta, ca in cazul presedintelui interimar, ca nu exista un termen definit. O astfel de decizie este contrara legii, pentru ca atat in cazul vacantei unui loc de membru, ca si in cazul vacantei locului de presedinte, este obligatorie organizarea unor (noi) alegeri.

Sper ca sincopele inregistrate de Consiliul din care fac parte sa fie invatatura de minte pentru cei care vor candida pentru noul Consiliu primavara aceasta, ca si pentru cei care ii vor alege pe cei care urmeaza sa devina membri”.


Comentarii

# DODI date 6 March 2022 23:43 +21

Dă-i Doamne românului (nu vopsitei unguroaice MICU = chiș) mintea cea de pe urmă. O întrebare totuși persistă: Cine a oprit-o pe precupeață, de-a lungul mandatului, să fie corectă și combativă în interesul justiției și al magistraților? Cumva primite via SRI sau cocoașa de patruped?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.06.2024 – Prinsa in scandalul Coldea, Kovesi si-a reactivat propagandistii

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva