25 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Lia Olguta Vasilescu si Cosmin Vasile isi continua marile proiecte pentru dezvoltarea Craiovei si a judetului Dolj

Scris de: L.J. | pdf | print

7 June 2024 16:54
Vizualizari: 876

Votul pentru cei doi candidati ai Partidului Social Democrat Dolj este singura solutie pentru ca o regiune cu aproape 700.000 de locuitori sa beneficieze in continuare de o strategie coerenta de crestere economica.Miza alegerilor din 9 iunie, pentru Primaria Municipiului Craiova, pentru presedintia Consiliului Judetean Dolj si pentru componenta consiliului local si a celui judetean, este, de fapt, sansa la dezvoltare a judetului. Transformarea Craiovei si a Doljului s-a produs in urma administratiilor responsabile pe care Lia Olguta Vasilescu si Cosmin Vasile le-au avut, iar rezultatele sunt vizibile.

Primarul municipiului Craiova, Lia Olguta Vasilescu, si echipa sa sunt responsabili pentru felul in care a evoluat orasul, pentru proiectele edilitare realizate, pentru investitiile masive in modernizarea infrastructurii scolare si medicale, pentru revitalizarea peisajului urban si a parcurilor, dar si pentru viata culturala si artistica efervescenta din ultimii ani.

Craiova este un oras viu, curat, frumos, a carui transformare este un angajament ferm pentru mine. Urmeaza finalizarea aductiunii care va asigura apa de izvor de munte la robinetele craiovenilor, un proiect unic in aceasta parte a Europei, sustinut cu finantare europeana. Vor continua reabilitarile si modernizarile unitatilor scolare si medicale, iar strazile orasului, chiar si cele de la periferie, vor fi modernizate permanent. Evenimentele care au devenit deja brand de oras, cum sunt targurile de Craciun si de Paste, festivalurile IntenCity, Puppets Occupy Street sau Shakeaspeare vor fi sustinute sa se dezvolte si sa atraga cat mai multi spectatori si turisti, pentru ca orasul nostru are un potential imens de crestere culturala si turistica. Transformarea Craiovei este cartea mea de vizita”, sustine Lia Olguta Vasilescu, primarul municipiului Craiova.


Din postura de presedinte al Consiliului Judetean Dolj, Cosmin Vasile a demonstrat ca proiecte mari, de importanta economica pentru toata regiunea, au fost duse la bun sfarsit. Acesta si-a propus, inca din timpul campaniei din anul 2020, sa nu rateze nicio linie de finantare pentru fonduri nerambursabile, iar promisiunea facuta atunci s-a indeplinit. De asemenea, in timpul mandatului sau, au fost directionate cele mai mari sume inregistrate vreodata pentru modernizarea si intretinerea drumurilor judetene, pentru dezvoltarea Aeroportului International Craiova, pentru modernizarea si dotarea unitatilor medicale din judet si, in mod special, a Spitalului Clinic Judetean de Urgenta, dar si pentru salvarea unor monumente istorice si introducerea lor in circuitul de vizitare.


Judetul Dolj este campion la absorbtia fondurilor europene, ocupand prima pozitie pe tara. 200 de milioane de euro este suma atrasa numai in 2023 pentru noi initiative de dezvoltare. Cele mai multe dintre proiecte sunt pentru educatie, acolo unde vor ajunge cele mai mari sume directionate vreodata catre aceste domeniu. Inseamna scoli din tot judetul care vor fi dotate, biblioteci construite si echipate ca hub de invatare digitala, microbuze scolare electrice pentru transportul elevilor sau construirea unuia dintre cele 16 campusuri finantate, la nivel national, in vederea pregatirii elevilor si a studentilor, in sistem dual, pentru piata muncii.


La fel ca si pana acum, vom continua proiectele de modernizare a drumurilor judetene, vom finaliza cel mai mare terminal aeroportuar nou-construit in Romania si vom infiinta un centru de tratare a cancerului, singurul din regiune. De asemenea, avem un proiect indraznet, acela de a crea, in fiecare an, o noua institutie de cultura, ca forma de salvare si valorificare a patrimoniului cultural local”, explica presedintele Consiliului Judetean Dolj, Cosmin Vasile.

Din 9 iunie, transformarea Craiovei si a judetului Dolj continua cu Lia Olguta Vasilescu ca primar al municipiului Craiova si Cosmin Vasile, presedinte al Consiliului Judetean Dolj.Comandat de PSD Dolj, executat de SC Jurindex Media SRL, CUI mandatar financiar 21240002.

Comentarii

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 24.07.2024 – DNA nu e de nasul lui Ardelean

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva