18 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

LICHIDAREA LUI MURESAN – Inca o dovada ca la DNA se fac dosare selective, pe baza unor vendete personale. Acuzatiile fostului sef DIICOT Alba Ioan Muresan impotriva comisarului Traian Berbeceanu au fost confirmate de procurorul DIICOT Eduard Bugeac. Berbeceanu a facut plangere la DNA impotriva lui Bugeac, acuzandu-l ca a retinut “aceeasi stare de fapt” ca Muresan. Culmea, DNA nu l-a trimis in judecata pe Bugeac, ci doar pe Muresan (Documente)

Scris de: George TARATA | pdf | print

22 October 2017 12:30
Vizualizari: 10246

Lumeajustitiei.ro reia dezvaluirile despre controversatul caz al comisarului Traian Berbeceanu, care a dat nastere singurului dosar de represiune nedreapta instrumentat de DNA in perioada in care acest parchet a fost condus de doctorita in Drept Laura Kovesi. Cea cu care Berbeceanu recunostea ca a colaborat “excelent” pe cand actuala sefa DNA era “un merituos procuror DIICOT”. In editia de astazi vom prezenta o noua dovada ca la DNA se fac dosare selective, pe baza unor vendete personale. Veti vedea o situatie inexplicabila, care vine sa confirme, in opinia noastra, ca parchetul lui Kovesi a avut ca tinta eliminarea fostului sef al DIICOT Alba Ioan Muresan (foto 1), care si-a permis sa ii faca dosar lui Traian Berbeceanu (foto 2). Si spunem asta avand in vedere ca acuzatiile lui Muresan la adresa lui Berbeceanu au fost confirmate de un alt procuror DIICOT, Eduard Bugeac, care insa, ce sa vedeti, desi Berbeceanu a facut plangere impotriva lui pentru represiune nedreapta, nu a fost trimis in judecata precum colegul sau de la Alba. Iar aceste aspecte pe care le vom prezenta in cele ce urmeaza ar trebui sa fie avute in vedere de Completul de 5 judecatori al ICCJ care va solutiona dosarul Berbeceanu-Muresan.


Cazul Berbeceanu a dat nastere unui adevarat razboi intre DNA si DIICOT, dupa ce parchetul lui Kovesi a demarat o actiune fara precedent, obstructionand practic ancheta DIICOT si facandu-le dosar acuzatorilor lui Berbeceanu. Ioan Muresan a fost trimis in judecata de abuziva procuroare Claudia Rosu de la DNA, in iulie 2014, pentru abuz in serviciu, represiune nedreapta, abuz in serviciu si fals intelectual, alaturi de fostul procuror DIICOT Nicolaie Cean si politistul Alin Muntean. DNA l-a acuzat pe Muresan ca si-ar fi indeplinit defectuos atributiile de serviciu cand a inceput urmarirea penala fata de Traian Berbeceanu, ca ar fi administrat probe nelegale, ca ar fi inserat mentiuni false si ar fi ascuns probe in apararea comisarului cand a propus arestarea acestuia. Muresan, Muntean si Cean au fost condamnati in prima instanta de judecatorii ICCJ, care au dispus in paralel achitarea lui Berbeceanu, dupa ce dosarele de la DIICOT si DNA au fost reunite. A fost o sentinta data de un complet condus, coincidenta, de judecatorul Horia Valentin Selaru, fost consilier al Laurei Kovesi, cea cu care Berbeceanu a colaborat execelent, complet din care au mai facut parte judecatorii Iulian Dragomir si Francisca Vasile. Cei doi din urma sunt aceiasi care au dispus mentinerea lui Berbeceanu in arest, confirmand astfel indiciile rezonabile invocate de DIICOT la acel moment, dar care au dispus in final achitarea lui Berbeceanu. Si ca tabloul modului in care s-a dat prima sentinta sa fie complet, trebuie spus ca multa vreme DIICOT, in perioada in care era condus de procuroarea Giorgiana Hosu pe care Berbeceanu a chemat-o ca martor, nu a avut in instanta procuror de sendinta care sa sustina acuzatiile impotriva comisarului. A existat doar procurorul DNA care evident ca a sustinut acuzatiile impotriva celor care au facut dosarul impotriva lui Berbeceanu.

Ceva nu se pupa

Am prezentat pe scurt cazul Berbeceanu, iar acum va oferim dovada ca DNA a urmarit, credem noi, doar executarea procurorului Ioan Muresan, cel care a declansat dosarul fata de Traian Berbeceanu. Dovada o reprezinta chiar o plangere formulata la DNA de Traian Berbeceanu. Astfel, dupa arestarea lui Berbeceanu si izbuncnirea scandalului in presa, dosarul a fost preluat de structura centrala a DIICOT. Cauza s-a plimbat pe la mai multi procurori, dupa ce unii dintre ei au refuzat sa se implice, explicand ca nu doresc sa pateasca ceea ce a patit Ioan Muresan, conform marturiilor din instanta. In cele din urma, dosarul impotriva lui Berbeceanu a ajuns la procurorul DIICOT Eduard Bugeac, care a retinut acuzatiile formulate deja de formulate de Muresan, a extins urmarirea penala si a semnat rechizitoriul prin care comisarul a fost trimis in judecata (vezi facsimil).


Inainte ca procurorul Eduard Bugeac sa il trimita in judecata, lucru ce s-a intamplat in iulie 2014, Traian Berbeceanu a formulat la DNA plangere penala impotriva acestuia. In mai 2014, Berbeceanu i-a adresat o plangere procuroarei Claudia Rosu de la DNA careia ii solicita sa extinda urmarirea penala, in dosarul care era deja deschis impotriva lui Ioan Muresan, si fata de procurorul Eduard Bugeac pentru abuz in serviciu, represiune nedreapta, favorizarea faptuitorului, fals intelectual si uz de fals. In plangerea de la DNA, Berbeceanu il acuza pe procurorul Eduard Bugeac de faptul ca mentinut acuzatiile lui Muresan, desi ar fi stiut ca exista indicii si probe cum ca acesta ar fi comis fapte de coruptie:

Se reitereaza starea de fapt cuprinsa in dosarul 13D/P/2011 al DIICOT – Serviciul Teritorial Alba Iulia, careia i s-a dat o interpretare distorsionata, care nu rezulta din niciun mijloc de proba, in lipsa oricaror indicii, cu atat mai putin a unor indicii rezonabile, in lipsa administrarii oricaror probe de catre procurorul Bugeac Eduard si de catre ceilalti procurori de caz desemnati anterior din cadrul DIICOT – Structura Centrala.

Se retine aceeasi stare de fapt cu cea cuprinsa in dosarul 13D/P/2011 al DIICOT – Serviciul Teritorial Alba Iulia, cu toate ca avand cunostinta de cuprinsul dosarului de urmarire penala nr. 212/P/2013 al DNA – Sectia de combatere a coruptiei, comunicat in copie, procurorul Bugec Eduard stia de existenta unor indicii si probe mai mult decat rezonabile, de-a dreptul concludente, privind savarsirea unor fapte de coruptie de catre persoanele chemate sa respecte si sa aplice legea, care au instrumentat un dosar penal impotriva mea, pe baza de probe false, cu incalcarea, cu intentie, a principiilor legalitatii si loialitatii administrarii probelor”.

Asadar, procurorul Bugeac a confirmat acuzatiile lui Muresan, a extins urmarirea penala si l-a trimis in judecata pe Berbeceanu. Iar acuzatiile lui Muresan impotriva lui Berbceanu au fost considerate de DNA ca fiind aduse cu indeplinirea defectuoasa a atributiilor de serviciu, cu administrarea de probe nelegale, inserarea de mentiuni false si ascunderea de probe in apararea comisarului, asa cum am vazut ceva mai sus. Logic ar fi fost ca si procurorul Eduard Bugeac sa fie trimis in judecata alaturi de Ioan Muresan, daca ar fi sa dam crezare DNA ca in dosarul impotriva lui Berbeceanu s-au comis mizerii si ilegalitati. Or, acest lucru nu s-a intamplat. DNA i-a trimis in judecata doar pe Muresan, Cean si Muntean, procurorul Bugeac activand in continuare la DIICOT.

Ce s-a intamplat cu plangerea lui Berbeceanu impotriva lui Bugeac?

Ce s-a intamplat cu plangerea lui Berbeceanu impotriva lui Bugeac nu stim. Ea fie se afla in continuare in lucru la DNA, fie parchetul lui Kovesi a considerat ca nu se impune declansarea urmaririi penale si punerea sub acuzare a procurorului DIICOT care l-a trimis in judecata pe Berbeceanu, repetam, retinand starea de fapt constata de Muresan, dupa cum insusi comisarul precizeaza.

De altfel, nici Traian Berbeceanu nu stie ce s-a intamplat cu plangerea pe care a depus-o impotriva procurorului Bugeac. Sau cel putin nu a dorit sa ne spuna noua. Contactat de Lumeajustitiei.ro, comisarul a declarat ca nu a primit nicio comunicare din partea DNA si ca este posibil ca plangerea sa fie in lucru.

Totusi, lucrurile sunt simple: daca Ioan Muresan a comis represisune nedreapta si abuz in serviciu in dosarul Berbeceanu, iar procurorul Bugeac a mentinut starea de fapt si acuzatiile aduse de colegul sau, era logic ca si acesta sa fie la fel de “vinovat”. Iar daca DNA nu a considerat ca procurorul Euduard Bugeac trebuie trimis in judecata desi a mentinut satarea de fapt si acuzatiile lui Muresan, atunci cum a comis Muresan fapte de represiune nedreapta si abuz in serviciu?

Iata plangerea comisarului Traian Berbeceanu impotriva procurorului DIICOT Eduard Bugeac:


Comentarii

# Dorina date 22 October 2017 13:35 +4

Toate instituțiile din România DNA DIICOT PARCHETE ANAF toate sunt pline de mafie. Diicot face dosare penale pe furturi minuscule, invenții de-ale lor sau suspiciuni și în colaborare cu judecătorii dau sentințe uriașe  ( ca doar tre' să iasă la număr să-și justifice fondurile uriașe,  doar pe spatele deținuților cine beneficiază, ca doar de asta țin ăștia cu dinții sa aibă deținuți cat mai multi, sa fure banii alocați pe cap de detinut)în timp ce hoții de păduri,  multinationalele și restul fura la greu din România sub "protecția" astora de la DIICOT. TOTUL e mafie în tara asta, 90% dintre procurori și judecatori nu respecta legile( legi interpretabile anume făcute sa le poată aplica cum/când vor ei în funcție de șpăgi, interese) . De asta țara asta este în halul asta. Din cauza mafiei coruptiei ilegalitatilor din  justitie.

# Nela date 22 October 2017 16:26 +3

Nu doar de acum se fac dosare de catre DNA la comanda sau pe interese politice, aceasta practica a inceput sub mandatul lui Morar, care se pare ca si-a facut norma si a fost avansat. Cheltuielile raman la stat. Victimele sistemului raman distruse ca imagine, cariera. Acest DNA trebuie desfiintat, avem parchet cu o armata de procurori fff bine platiti care pot prelua aceasta activitate. CSM ca institutie, la fel de inutila, un fel de sindicat al magistratilor.

# Carcotas date 22 October 2017 16:40 0

Din faptul ca procurorul Bugeac a preluat ce retinuse procurorul Muresan nu rezulta logic cum pretinde articolul ca si acesta este la fel de vinovat pentru represiune nedreapta etc. Daca Muresan a fabricat starea de fapt si nu i-a spus lui Bugeac asta, Bugeac de buna credință nu a facut decat sa preia un efort facut anterior de un coleg procuror pe care nu-l putea bănui de lipsa de profesionalism sau mai rau de mobil infractional.

# Mai sa fie date 22 October 2017 18:34 +2

Tu ai citit plangerea? Pai asta acuza berbeceanu. Ca bugeac a faptuit la fel ca muresan. Citeste si apoi comenteaza. Altfel, poate ne spui cum naiba singurul dosar DNA de represiune nedreapta il are ca victima pe acest berbeceanu. Sa intelegem ca dna si kovesi nu considera ca alti procurori au facut represiune nedreapta? Mai, mai, mai... miroase urat a dosar pe baza de prietenie. Lumea stie cine e acest berbeceanu.

# Sonia date 22 October 2017 17:53 +3

Este adevarat partial ce sustine Dorina.Daca vrei sa ti faci datoria in Romania si nu esti atent in cainele cui dai cu picioru probabil patesti ca Muresan.DNA si Kovesi au dat in mult prea lunga cariere de procuror sef a acesteia,multe exemple in care au executat tocmai procurorii care au vrut sa si faca datoria ,Ex l au inlaturat pe Balan din CSM,pe Ciure,Iacobescu,Lele,Man,Bica si altii,dar il pastreaza pe Portocala.De aceea se tem procurorii si judecatorii,mai ales ca au si ei familii a se vedea ce a patit procuroarea Mirica.Ar fi interesant de urmarit ce rezultate a mai avut DIICOT Alba dupa ce l au inculpat pe Muresan.Ma intrb si eu oare nu reducerea la tacere a DIICOT ului s a urmarit?

# Albina date 22 October 2017 22:42 +1

Poza cu Berbeceanu face toti banii. Restul e poveste.

# Justitiarul date 22 October 2017 23:40 0

Aveti perfecta dreptate! De la completul asta de 5 judecatori de la ICCJ eu am mari asteptari...dar si indoieli pentru ca inca mai sunt oameni din sistem acolo....sper insa ca adevarul sa primeze si Catani de Hunedoara/Deva sau alte zone controlate de el, sa mearga acolo unde ii este locul! LA GHERLA!

# ileana date 8 November 2017 09:42 0

In primul rand Completul de 5 judecatori al ICCJ care va solutiona dosarul Berbeceanu-Muresan.,pt.represiune nedreapta in sarcina lui Muresan va face referire la dosarul/dosarele in care a savarsit Muresean infractiunea. In ce priveste plangerea impotriva lui Bugeac,pare ca aici e vorba de "extinderea"urm penale si a actiunii penale-deci cale lunga.Berbeceanu va trebui sa demosntreze ca sunt ac.dosare instrumentate de Muresan,apoi Bugeac poate fi actionat pt.represiune nedreapta.Fiecare pe felia lui.Poate lui Berbeceanu i s-au inventat "acte si fapte noi",sa impace luluta si capra si varza...

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 17.05.2024 – Procuror cu demisia trimisa la CSM

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva