24 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

LIDERI PNL, IMPACHETATI DE DNA – Parchetul anticoruptie a inceput urmarirea penala fata de seful PNL Arges, deputatul Adrian Miutescu, pentru opt infractiuni de folosire a influentei. Alti doi capi liberali din Arges si Pitesti, precum si un comisar de la Protectia Consumatorului au fost transformati in suspecti. Acuzatiile: numiri pe pile la Protectia Consumatorului, Inspectoratul Scolar Arges si Posta Romana

Scris de: G.T. | pdf | print

12 November 2021 12:11
Vizualizari: 5982

Mai multi lideri PNL au fost pusi sub acuzare de DNA. Este vorba despre presedintele PNL Arges, deputatul Adrian Miutescu, precum si alti doi sefi liberali ai organizatiilor din Arges si Pitesti. La pachet cu ei, DNA a declansat urmarirea penala si fata de un comisar superior de la Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorului Arges.


 

Deputatul Adrian Miutescu este acuzat de opt infractiuni de folosire a influentei sau autoritatii de catre o persoana care detine o functie de conducere intr-un partid, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite. Aceeasi pretinsa infractiune a fost retinuta si fata de presedintele PNL Pitesti, viceprimarul municipiului Pitesti Gelu Tofan, si vicepresedintele PNL Arges, Cristian Mitrofan. In ceea ce-l priveste pe comisarul Ovidiu Chiru de la Protectia Consumatorului, acesta este acuzat de instigare la una dintre infractiunile de folosire a influentei sau autoritatii de catre o persoana care detine o functie de conducere intr-un partid, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite pretins a fi fost comisa de catre deputatul Miutescu.

Conform comunicatului parchetului anticoruptie de vineri, 12 noiembrie 2021, dosarul instrumentat de procurorii de la DNA Pitesti, structura condusa de Simona Stefania Constantinescu (foto), priveste posibile numiri pe pile la Protectia Consumatorului Arges, Inspectoratul Scolar Arges si Posta Romana.


Iata comunicatul DNA:


“Ca raspuns la solicitarile formulate de reprezentanti ai mass media, Biroul de Informare si Relatii Publice este abilitat sa transmita urmatoarele:

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul teritorial Pitesti au dispus efectuarea in continuare a urmaririi penale fata de urmatorii:

MIUTESCU GHEORGHE ADRIAN, presedinte al Organizatiei Judetene Arges a unui partid si deputat in Parlamentul Romaniei, sub aspectul savarsirii a opt infractiuni de folosire a influentei sau autoritatii de catre o persoana care detine o functie de conducere intr-un partid, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite (art.13 din Legea 78/2000)

TOFAN GELU, presedinte al Organizatiei Pitesti a unui partid si viceprimar al municipiului Pitesti, sub aspectul savarsirii unei infractiuni de folosire a influentei sau autoritatii de catre o persoana care detine o functie de conducere intr-un partid, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite (art.13 din Legea 78/2000)

MITROFAN CRISTIAN, vicepresedinte al Organizatiei Judetene a unui partid, sub aspectul savarsirii unei infractiuni de folosire a influentei sau autoritatii de catre o persoana care detine o functie de conducere intr-un partid, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite (art.13 din Legea 78/2000)

CHIRU OVIDIU, comisar superior la Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorului Arges, pentru instigare la una dintre infractiunile retinute in sarcina primului mentionat.

In ordonanta de efectuare in continuare a urmaririi penale se arata ca, in cauza exista probe din care rezulta banuiala rezonabila de existenta a infractiunilor precizate, fiind conturata urmatoarea stare de fapt:

in perioada aprilie – iulie 2021, suspectul Miutescu Gheorghe Adrian, la instigarea suspectului Chiru Ovidiu, si-ar fi folosit influenta si autoritatea ce decurg din functia de presedinte al Organizatiei Judetene a partidului din care face parte, pe langa conducerea Agentiei Nationale pentru Protectia Consumatorului, pentru a determina numirea celui din urma, dar si a unei alte persoane in functii de conducere la Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorului Arges. Aceasta, in conditiile in care postul vizat de Chiru Ovidiu fusese ocupat prin concurs de o alta persoana.

In aceeasi maniera, Miutescu Gheorghe Adrian ar fi procedat pentru numirea unei persoane intr-o functie de conducere la Protectia Consumatorilor Regiunea Sud-Muntenia si de mutare a sediului Comisariatului Regional pentru Protectia Consumatorilor Regiunea Sud-Muntenia de la Ploiesti la Pitesti.

In perioada iulie-august 2021, suspectul Miutescu Gheorghe Adrian si-ar fi folosit influenta si autoritatea ce decurg din functia mentionata in mod direct pe langa un inalt demnitar pentru mentinerea/numirea in functiile de inspectori scolari si directori de scoli a unor persoane agreate de partid, aceste influente fiind exercitate si la conducerea Inspectoratului Scolar Judetean Arges.

Suspectul ar fi procedat similar, in cursul lunii februarie 2020, precum si in lunile aprilie si august 2021, pe langa conducerea Companiei Nationale Posta Romana in scopul angajarii unei persoane la aceasta institutie, respectiv a numirii unei alte persoane intr-o functie de conducere la nivel judetean.

In perioada iulie – august 2021, suspectul Tofan Gelu si Mitrofan Cristian si-ar fi folosit influenta si autoritatea ce decurg din functiile ocupate in partid, pe langa persoane din Inspectoratul scolar Arges, in scopul mentinerii unei anumite persoane in functia de inspector scolar sau in scopul numirii aceleiasi persoane ca director la un liceu, prin eludarea procedurilor legale, precum si pentru numirea in functia de directori de scoli a unor persoane agreate de partid.

Suspectilor li s-au adus la cunostinta calitatea procesuala in conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedura penala.

Facem precizarea ca efectuarea urmaririi penale este o etapa a procesului penal reglementata de Codul de procedura penala, activitate care nu poate, in nicio situatie, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie”.


Foto: curier.ro

Comentarii

# PNL va scadea sub 10% pana in primavara ! date 12 November 2021 22:04 +1

A zis-o unul de-al lor . Apoi un altul : “Din păcate, o gașcă de nevertebrate politice, de lichele și trădători, de impostori și bufoni, instalată totalitar la conducerea PNL de către președintele Klaus Iohannis, distruge Partidul Național Liberal și își bate joc de români, predând guvernarea și țara la PSD.” a spus Ionel Dancă de la PNL. Le dorim "succesuri" :-)

# santinela date 13 November 2021 07:21 +2

Ha,ha,ha, ce au descoperit pirlitii de la DNA,au descoperit apa calda (desi in Bucuresti )! Pai bai ciumpalacilor, TOATE numirile pe functii au fost facute de PNL si USR pe pile,bani si relatii !!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.06.2024 – Prinsa in scandalul Coldea, Kovesi si-a reactivat propagandistii

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva