16 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

LISTA DOSARELOR LUCRATE DE ECHIPE MIXTE – Socant: Inspectia Judiciara a scos la iveala dosarele in care procurorii au facut echipe comune si planuri de actiune cu ofiterii SRI, in spete care exced sigurantei nationale. Printre tintele Binomului DNA-SRI se numarau Dragnea, Cosma, Ponta, Constantinescu, Ghita, Printul Paul, Blejnar, dar si procurorul Papici. Haideti sa ii identificam pe restul dupa numerele date in zeci de dosare (Document)

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

22 May 2019 18:56
Vizualizari: 15629

Inspectia Judiciara face lumina in Justitie. Raportul publicat in premiera de Lumea Justitiei privind verificarile efectuate de Inspectia Judiciara in parchetele din Romania pentru a lua act de modalitatile in care SRI si Parchetul General au colaborat in baza Protocolului semnat de Laura Kovesi (foto dreapta) in calitate de procuror general cu directorii SRI George Maior si Florian Coldea (foto stanga) este o bomba cu ceas. Sustinem aceasta intrucat in cuprinsul acestuia sunt indicate toate dosarele penale in care Serviciul Roman de Informatii a constituit echipe operative comune cu procurorii, in vederea colaborarii pe protocol.


Concret, Sectiunea a treia din Raportul Inspectiei Judiciare este dedicata "identificarii domeniului cooperarii intre semnatarii protocolului", astfel cum a fost prevazut la art. 3 lit. c), e), g), j) si k) din Protocol, iar datele pe care urmeaza sa le prezentam mai jos au fost preluate de echipa de inspectori judiciari din documentele clasificate pe care le-au verificat. Din continutul Raportului reiese astfel ca in foarte multe cazuri au fost invocate prev.art. 3 lit. g) din Protocol atunci cand parchetul solicita SRI, iar acesta isi exprima acordul pentru constituirea unor echipe operative comune intre procurori si ofiterii de informatii.

Cu privire la constituirea echipelor comune parchet-SRI, denumite si "echipe mixte" sau "echipe operative comune", s-a constatat ca acestea se regasesc in cuprinsul unor planuri comune de actiune sau, dupa caz, in adresele parchetelor si ale SRI prin care primele solicitau constituirea echipelor iar secundul transmitea acordul si desemna, in acest scop, persoane de contact.

In ce priveste planurile comune de actiune, Raportul Inspectiei Judiciare ne releva ca erau concepute si redactate de SRI, la sediul acestui serviciu, ca urmare a solicitarii parchetului.

DNA se jura ca nu a avut planuri comune

In acest sens, Inspectia Judiciara a retinut ca in DNA nu au fost identificate planuri comune de actiune, insa acesta imprejurare, retin inspectorii judiciari, "nu poate avea semnificatia inexistentei unor astfel de planuri cata vreme modul in care a fost tinuta evidenta documentelor clasificate a fost mai mult decat deficitar la acest serviciu".

Legat de constituirea echipelor mixte SRI-procurori, Inspectia Judiciara retine ca in doua cazuri, procurorii anticoruptie au purtat discutii cu reprezentatii SRI, unele desfasurate chiar in sediul Serviciului Roman de Informatii:

"In dosarul nr. 100/P/2013 al DNA-ST Constanta a fost identificata existenta unei corespondente din care rezulta ca, anterior solicitarii formulate de parchet pentru constituirea unei echipe mixte, au fost purtate discutii intre reprezentantii SRI si procurori.

In dosarul nr. 12/P/2013 si nr. 51/P/2014 ale DNA-ST Brasov a fost identificata corespondenta din care rezulta ca intre lucratorii SRI si procurori au avut loc analize comune, desfasurate la sediul SRI, la 9 si 13 martie 2015".

Publicam in continuare detaliat cateva dintre dosarele din Parchetul General in care au fost constituite echipe operative comune intre procurori si ofiterii SRI, cu mentiunea ca lista completa poate fi citita la finalul articolului:

Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie:

-106/P/2005 (modificat la obiectiuni cu nr. 106/P/2015)

-547/P/2014 (modificat la obiectiuni cu nr. 547/P/2011)

Directia Nationala Anticoruptie – Structura centrala:

-402/P/2014 – Dosarul fostului primar al Iasilor Gheorghe Nichita;

-45/P/2015 – Catalin Ionescu, directorul general al Operei Nationale Bucuresti, Cornel Iustina director enonomic ONB, si alti 10 administratori de firma (abuz in serviciu)

-869/P/2015 – Morgenstern Avraham, om de afaceri Constanta (evaziune fiscala)

-284/P/2015 – Victor Prodan primarul orasului Ungheni, judetul Mures (abuz in serviciu)

-212/P/2015 - Procurorul Lucian Papici

DNA – ST Alba:

-157/P/2013 – Fostul sef ANAF Sorin Blejnar (abuz in serviciu)

DNA – ST Brasov:

-77/P/2015 – Vasile Morosanu ofiter IGPR, avocatii Constantin Baboi si Neculai Stan, etc. (complicitate la trafic de influenta)

-18/P/2015 – Dosarul "Ferma Baneasa" (II) - Printesa Lia si Paul al Romaniei Printul.

DNA – ST Constanta:

-232/P/2915 - Adrian Viorel Stan primarul orasului Techirghiol (luare de mita)

-219/P/2014 – Nicusor Constantinescu, fostul presedinte al CJ Constanta (abuz in serviciu)

DNA – STA Ploiesti:

-183/P/2013 – fostul deputat Vlad Cosma (inculpat si pus sa dea declaratii mincinoase cu privire la Sebastian Ghita, Liviu Dragnea, Victor Ponta, Daniel Savu, etc.)

-161/P/2015 – fostul presedinte al Camerei Deputatilor Valeriu Zgonea (trafic de influenta)

Iata dosarele astfel cum sunt prezentate in Raportul Inspectiei Judiciare:

Iata care sunt dosarele lucrate pe planuri comune de actiune:


Comentarii

# gelu date 22 May 2019 19:26 +12

In mod sigur printe aceste dosare se afla si cele al lui Mazare, lucrandu-l pe Primarul Constantei tot asa cum l-au lucrat si pe Nicusor Constantinescu. De aceea toti cei condamnati in aceste dosare trebuiesc eliberati de indata iar in loc sa se deschida dosare penale tuturor procurorilor, politistllor judiciari si securistilor care au lucrat pe baza protocolului incheiat intre SRI si DNA.

# DODI date 22 May 2019 20:18 +14

Puteți căuta mult și bine și nu veți afla nici un dosar al bețivului național sau ale pedeliștilor. Doar fraierii din celelate partide, cu precădere PSD și ALDE. Era să omit partidul SRI (mascat usr), curați ca lacrima, motiv pentru care latră zilnic ce bine e cu dosare la alții. De asemenea nimic despre faptele de trădare de țară ale cleptomanului ciolanis și despre inculta lui soție.

# confuzii date 22 May 2019 20:58 -14

Nu mai faceți confuzia între plan de anchetă și plan de acțiune privind supravegherea tehnică, pe care și-l făceau ei de la SRI. Nu există plan de anchetă făcut de SRI.

# Un procuror "rezist" caAvgustin Lazăr ia 5000 euro pensie date 22 May 2019 21:20 +7

Așa și pe un "rezist" procuror ca Avgustin Lazăr, prostovanul de președinte Iohannis îl trimite la pensie de 5000 euro pe liună? Pentru ce? Ce a făcut torționaru ăla ptr banii ăștia? L-a albit pe Iohannis în dosarele lui penale? Ce jeg la Cotroceni, incredibil!@ NU VOTATI IOHANNIS, E SCLAVIE SOROS!

# lista cu arestati dintre cei care si-au batut joc de oameni date 22 May 2019 21:39 0

cand o vedem ?

# Cristian date 22 May 2019 21:58 +2

Corectă analiză!!! Bine că nu ați trecut pe listă și procesul Udrea. Acolo sentința a fost pe bune. 30 de martori au văzut când mituitorul i-a adus bani pe care i-a luat și a fugit cu ei în geanta Vuiton. De fapt nici meciul lui Bute NU a avut loc. A fost ceva amical. Bine că ați rămas singurul site corect. Păi ce, degeaba au stat parlamentarii până la 2 noaptea să voteze ridicarea imunități pentru 7 dosare într-unul singur. La mai mare.

# Andreea date 23 May 2019 02:01 +1

aprox 3 ani luju.ro și A3 au susținut că Ponta era parte din SISTEM. raportul spune altceva? apropo, dosarul lui Vanghelie (marea victimă) nu a fost făcut de SISTEM. dar dosarul lui Nelu Iordache? dar dosarul fam. Adamescu.

# justitiaru date 23 May 2019 08:40 +2

Hai ca am trait sa o vad si pe asta, la Arges totul a fost facut ca la carte, fara protocoale, fara echipe mixte. Rasu, plansu.

# Sa fie trasi pe roata date 23 May 2019 16:20 0

Apoi sa li se scoata ochii si pe urma s afie arsi in piata ! Exemplar , ca nu se mai poate trai in tara de relel infaptuite de acesti 2 misei , ticalosi nesimtiti . :eek:

# Gilu date 24 May 2019 22:11 +1

Ce pasiune pentru oua avea harpia asta , cu menghina ei ! Voia sa faca din amaratii astia un cor de soprane ...Mai du- te ,doamna Menghele si prin niederlanda timermansului , sa vezi acolo coruptie si spalare de bani ...

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 15.07.2024 – „Deep State” stia de atacatorul lui Trump (Video)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva