21 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

LISTA FINALISTILOR – Iata judecatorii care au trecut in etapa nationala a alegerilor pentru noul CSM. Sapte candidati se lupta pentru cele trei locuri de reprezentanti ai curtilor de apel. Pentru cele doua locuri de reprezentanti ai tribunalelor batalia se da intre opt judecatori. La judecatorii se asteapta rezultatul de la Bucuresti si Cluj. 10 judecatori au picat la vot

Scris de: George TARATA | pdf | print

29 April 2022 12:05
Vizualizari: 9879

Lumea Justitiei prezinta lista finala a judecatorilor care au reusit sa treaca de prima faza a alegerilor pentru viitorul Consiliu Superior al Magistraturii si sa ajunga in etapa nationala, care va avea loc in 22 iunie 2022. Dintre cei 32 de candidati care au participat la alegerile interne din instante se cunosc deja numele a 18 judecatori care au fost votati de colegii lor de la instantele la care activeaza si de la instantele aflate in aceeasi raza. Raman cateva necunoscute, la Bucuresti si Cluj-Napoca.


 

Astfel, pentru cele trei locuri din CSM destinate reprezentantilor curtilor de apel se vor lupta sapte candidati. Este vorba despre:

-judecatorul Liviu Gheorghe Odagiu (presedintele Curtii de Apel Alba Iulia);

-judecatoarea Ramona Gratiela Milu (Curtea de Apel Brasov);

-judecatoarea Elena Raluca Costache (vicepresedinta Curtii de Apel Bucuresti);

-judecatoarea Adina Daria Lupea (de la Curtea de Apel Cluj);

-judecatorul Adrian Gluga (presedintele Curtii de Apel Craiova);

-judecatorul Cosmin Razvan Mihaila (presedintele Curtii de Apel Galati);

-judecatoarea Andreea Ciuca (presedinta Curtii de Apel Targu Mures);


Cele doua locuri din CSM ale reprezentantilor judecatorilor de la tribunale vor fi disputate de urmatorii opt candidati:


-judecatoarea Laura Mihaela Radu (presedinta Tribunalului Bucuresti);

-judecatorul Ionel Voicu Puscasu (de la Tribunalul Hunedoara);

-judecatorul Mihai Stefan Ghica (de la Tribunalul Cluj);

-judecatorul Gabriel Mustata (de la Tribunalul Constanta);

-judecatorul Daniel Fanel Stancu (de la Tribunalul Dolj);

-judecatorul Narcis Violin Stoica (de la Tribunalul Iasi);

-judecatorul Ciprian Tita (presedintele Tribunalului Specializat Arges);

-judecatorul Narcis Erculescu (presedintele Tribunalului Dambovita);


Situatia este incompleta in ceea ce priveste judecatoriile. Pana in momentul de fata se stiu numele a trei candidati care au trecut in etapa nationala a alegerilor pentru CSM. Ne referim la:

 

-judecatorul Alin Vasile Ene (presedintele Judecatoriei Ploiesti);

-judecatoarea Natalia Monica Laura Gherman (de la Judecatoria Oradea);

-judecatoarea Ancuta Blanariu (de la Judecatoria Iasi);


Saptamana viitoare se vor afla rezultatele si de la alegerile desfasurate pentru desemnarea candidatului de la judecatoriile din Bucuresti, unde lupta se da intre judecatorul Alex Bogdan Arghir de la Judecatoria Sectorului 2 Bucuresti, judecatorul Claudiu Marian Dragusin de la Judecatoria Sectorului 4 Bucuresti si judecatorul Cristian Romica Guluta Judecatoria Sectorului 5 Bucuresti. Rezultatele se vor cunoaste abia joi, 5 mai 2022, dupa reluarea votului la Judecatoria Calarasi (aflata pe raza Curtii de Apel Bucuresti, la fel ca si judecatoriile de unde provin cei trei candidati) dupa ce primul tur de scrutin nu s-a putut desfasura din cauza lipsei de cvorum.

La fel se va intampla si in cazul candidaturii judecatoarei Roxana Dan de la Judecatoria Cluj-Napoca, unde tot joi, 5 mai 2022, vor fi reluate alegerile la Judecatoria Targu Lapus si Judecatoria Zalau unde initial nu s-a putut asigura cvorumul.


10 judecatori au ratat


In ceea ce priveste candidatii care nu au reusit sa treaca in etapa nationala a alegerilor pentru CSM, acestia sunt:

 

-judecatoarea Daniela Panioglu (de la Curtea de Apel Bucuresti);

-judecatorul Bogdan Florin Voinescu (de la Curtea de Apel Bucuresti);

-judecatoarea Lucia Anamaria Zaharia (de la Curtea de Apel Bucuresti);

-judecatorul Marius Cristian Epure (de la Curtea de Apel Constanta);

-judecatorul Vasilica Stoinea (de la Curtea de Apel Craiova);

-judecatoarea Ana Maria Puiu (de la Tribunalul Bucuresti);

-judecatoarea Mihaela Meauca (de la Tribunalul Bucuresti);

-judecatorul Dorin Danci (de la Tribunalul Maramures);

-judecatoarea Mihaela Crina Letea (presedinta Tribunalului Prahova);

-judecatorul Cristinel Ion Ungureanu (de la Tribunalul Caras-Severin);


Inalta Curte intra in joc in iunie


In final, amintim ca alegerile pentru desemnarea celor doi reprezentanti ai Inaltei Curti de Casatie si Justitie in viitorul CSM vor avea loc odata cu etapa nationala, in 22 iunie 2022. La ICCJ au fost depuse patru candidaturi:

-judecatorul Daniel Gradinaru (presedintele Sectiei penale a ICCJ);

-judecatoarea Denisa Stanisor (presedinta Sectiei de contencios administrativ si fiscal a ICCJ);

-judecatoarea Ioana Bogdan (de la Sectia penala a ICCJ);

-judecatoarea Gabriela Elena Bogasiu (vicepresedinta ICCJ).

Comentarii

# M date 29 April 2022 20:02 +1

Tare mult dorec sa descolar mai devreme sau mai tarziu care sun acoperiti din cadrul acestor candidat Luju te rog desconspirai

# ursuleanu date 30 April 2022 09:09 +2

Ma veti cenzura, dar nedreptatile facute de judecatoare cu complicittaea CSM-ului justitiei romane este de o mare abjectie si face ca-n Romania justitia sa fi in mana unor impostoare. Asadar CSM va ramane anchilozata in mana unor judecatoar predispuse la mita si imoralitate, perfecte pentru interesul politrucilor din tara care vor justitia sub talpa lor. In aceasta situatie la judecatorii, tribunale, curti de apel sute de judecatoare care se folosesc de lege si de posturile ocupate pentru a-si satisface lacomia, ura fata de leg si de oameni vor distruge vietile,destinele unor nevinovati. Cum sa ai incredere in judecarea care conform propriei constiinte judeca oameni daca aceasta isi instiga copii sa faca declaratii mincinoase? Exemplu il avem la Tribunalul Bihor unde judecatoarea lacoma,imorala a inscenat incalcarea lg.127/2003 , actualizata pentru a-si alunga sotul din casa sipentru a ramane cu vila , masina si cu banii din mita ascunsi in casa si-n conturi personale?

# ursuleanu date 30 April 2022 09:44 +1

Ma cenzurati. Cum sa fie ” Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) (..) o instituție publică care are rolul de garant al independenței justiției, cand judecatoare sunt cele mai lacome, imorale, crimianle femei cel care rpin faptele lor dovedesc ca nu ai constiinta de a judeca oameni?In cazul pus in discutie, ca exemplu in comentariul cenzurat, detin dovezi, dovezi care nu pot fi contestate, dovezi ce exista chiar pe piortalul judecatoriei Oradea. Nu mai insist, dar chiar si complicttaea , din frica, tacita, distrude Justitia.Dumnezeu sa va ierte.

# B M date 30 April 2022 10:53 +1

In actualul CSM a fost ales procuror de la parchetul de pe linga judecatoria sectorului 2. Din pozitia de CSM, sper sa comunice unde este reglementat "titlul de proprietate" emis de prefectura municipiului Bucuresti in art.36 alin.3 si 6 din legea fondului funciar nr.18/1991 rep.. De la judecatoria sectorului 2 si-a depus candidatura pentru viitorul CSM, presedintele in mandatul caruia nu s-a respectat art.471 CPC, judecatorie de la care nu a fost inaintat apelul impotriva incheierii pronuntata la o cerere intemeiata pe art.424 CPC. Adica la cererea de completare a sentintei cu sustineri ca "art.36 alin.3 si alin 6 din legea fondului funciar nr.18/1991 rep. nu reglementeaza/ nu are/ nu contine "titlu de proprietate "emis de prefectura", dna judecatoare nu a completat sentinta, iar apelul inregistrat in termen si la judecatorie a ajuns la tribunal dupa inaintarea apelului la sentinta, intre doua rezolutii pronuntate de instanta la apelul la sentinta.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.07.2024 – Procurorul care vrea sa infunde AUR nu se lasa

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva