27 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

LOVESTE SI FUGE – Parata Laura Kovesi vrea sa scape de raspundere in dosarul in care a fost chemata in judecata de Mircea Badea de la Antena 3. Cititi intampinarea paratei Kovesi, care sustine ca nu poate avea calitate procesuala intrucat “nu se poate sustine ca exista un raport de tip comitent-prepus intre DNA si Laura Kovesi asa cum e definit de art. 1373 Cod civil”. Regulamentul DNA demasca faptul ca toate comunicatele de presa sunt aprobate de seful DNA (Intampinarea)

Scris de: L.J. | pdf | print

1 September 2016 15:22
Vizualizari: 38249

La Judecatoria Sectorului 1, sefa DNA Laura Kovesi si DNA, in calitate de parate, au fost chemate in judecata de reclamantul Mircea Badea, de la Antena 3, pentru a fi obligate la plata unor daune morale de 1 leu, cu titlu de despagubiri pentru prejudiciul creat jurnalistului prin difuzarea la 5 mai 2016 a urmatorului comunicat de presa: Cu referire la afirmatiile mincinoase si denigratoare facute la emisiunileIn gura presei” si „Sinteza zilei”, transmise la data de 04.05.2016 la postul de televiziune Antena 3, Biroul de Informare si Relatii Publice este abilitat sa transmita urmatorul punct de vedere al doamnei Laura Codruta Kovesi, procuror sef al DNA: Dosarul nr.129/P/2013, prin care mai multe persoane - directori si actionari ai Trustului Intact – au fost trimisi in judecata, a fost inregistrat la Directia Nationala Anticoruptie la data de 24 aprilie 2013, inainte de numirea mea in functia de procuror sef al DNA. Atat la data inregistrarii dosarului la DNA, cat si pe durata instrumentarii acestuia, nu am cunoscut personal si nu am discutat cu nicio persoana din conducerea sau cu angajati/fosti angajati ai companiei care este parte vatamata in dosar.


Rechizitoriul nu a fost confirmat de procurorul sef al DNA, ci de procurorul sef al Sectiei pentru combaterea coruptiei. Simpla imprejurare ca, de-a lungul timpului, am avut relatii personale cu persoane angajate la o societate comerciala nu poate sa afecteze impartialitatea sau legalitatea unui dosar instrumentat de colegii mei din cadrul DNA. Orice fel de atacuri defaimatoare la adresa mea, inclusiv a vietii mele personale, vor impune un demers ferm, prin folosirea cailor legale”.

DNA s-a suparat ca presa a comentat relatia sefei cu un director de la RCS & RDS

Comunicatul DNA a survenit dupa ce Antena 3, in cele doua emisiuni, a comentat informatia aparuta in revista Catavencii, potrivit careia sefa DNA are un presupus iubit in persoana lui Florin Nemes, director de marketing la RCS & RDS (companie la plangerea careia, DNA a instumentat dosare penale unor angajati de la varful Trustului Intact – Antena 1).

Intrucat comunicatul de presa al DNA a sustinut ca jurnalistii de la Antena 3 au proferat “afirmatii mincinoase si denigratoare”, realizatorul Mircea Badea a chemat-o in judecata atat pe Kovesi, cat si DNA, ca sa raspunda pentru aceste neadevaruri.

In cadrul procesului de la Judecatoria Sectorului 1 (Dosar 20673/299/2016, cu termen la 19 septembrie 2016) parata Laura Kovesi a formulat intampinare, in care, incredibil, a invocat exceptia lipsei calitatii procesuale pasive, intrucat dumneaei nu ar avea nicio legatura cu comunicatul de presa difuzat de DNA. Mai mult, atentia, Kovesi a sustinut negru pe alb ca: “raspunderea subsemnatei nu poate fi atrasa... nu se poate sustine ca exista un raport de tip comitent-prepus intre Ministerul Public – PICCJ- DNA reprezentata si Laura Codruta Kovesi, asa cum e definit de prevederile art. 1373 Cod civil”.

Regulamentul DNA o contrazice pe Kovesi, si spune ca toate comunicatele de presa se aproba inainte de difuzare de procurorul sef al directie (adica de ea)

Ce sa vezi insa, pe langa faptul ca Laura Kovesi este angajata a DNA (salariata) – fapt ce constituie un raport de tip comitent-prepus - art. 69 (2) litera e) din Regulamentul de ordine interioara al DNA, releva faptul ca” „Biroul de informare si relatii publice... intocmeste proiectele comunicatelor de presa, iar dupa aprobarea lor de catre procurorul sef directie, le difuzeaza operativ mass-mediei. Cu alte cuvinte, conform legii de functionare a DNA, Laura Kovesi in calitate de procuror sef directie aproba toate comunicatele de presa. Pe de alta parte, ni se pare hilara sustinerea ca indirecta ca Biroul de Presa al DNA ar fi actionat fara sa aiba aprobarea lui Kovesi, cata vreme in respectivul comunicat de presa din 5 mai 2016 este redata pozitia publica a acesteia, care lasa sa se inteleaga prin deductie ca indiferent daca ar avea o relatie personala cu cineva de la RCS & RDS, dosarele instrumentate de procurorii DNA in favoarea acestei companii, nu au fost afectate de vreo lipsa de impartialitate sau obiectivitate.

Art. 1373 Cod civil prevede: “Raspunderea comitentilor pentru prepusi

(1) Comitentul este obligat sa repare prejudiciul cauzat de prepusii sai ori de cate ori fapta savarsita de acestia are legatura cu atributiile sau cu scopul functiilor incredintate.

(2) Este comitent cel care, in virtutea unui contract sau in temeiul legii, exercita directia, supravegherea si controlul asupra celui care indeplineste anumite functii sau insarcinari in interesul sau ori al altuia.

(3) Comitentul nu raspunde daca dovedeste ca victima cunostea sau, dupa imprejurari, putea sa cunoasca, la data savarsirii faptei prejudiciabile, ca prepusul a actionat fara nicio legatura cu atributiile sau cu scopul functiilor incredintate.”

Lumeajustitiei.ro publica in continuare integral Intampinarea paratei Kovesi si va invita sa comentati daca considerati ca e plauzibila si admisibila exceptia sefei DNA potrivit careia nu trebuie sa raspunda pentru comunicatul de presa acuzator al DNA din 5 mai 2016 intrucat nu ar avea calitate procesuala.

* Cititi aici Intampinarea paratei Laura Kovesi din dosarul cu reclamantul Mircea Badea de la Antena 3

Comentarii

# Vladi Mârrr...!!!! date 1 September 2016 15:34 +29

Pai la ce va asteptati, cand pana si Radio Erevan a consfiintit faptul ca o femeie cu fusta suflecata, fuge mult mai fepede decat un barbat cu pantalonii in vine !!!

# naccan date 3 September 2016 16:20 +1

O poza cat o mie de cuvinte. Iata interpretarea DaNA: In aceasta fotografie domnul Badea ne arata cu cine sa votam la alegerile din 2019 sau mai devreme. Mai devreme pentru ca daca ar dura pana la sfarsitul mandatului actualului presedinte, nu o sa mai existe votanti decat f.f. putini.

# Camp tactic date 1 September 2016 16:33 +11

Cunosc si eu un comandant de unitate care trebuie sa raspunda pentru faptele prepusilor din ultimii 12 ani.

# RESETAREA LU PESTE date 1 September 2016 16:41 +27

Codruța Kovesi a fost un stîlp al Regimului Traian Băsescu. Dacă acest regim se vrea prezentat drept Mafiot, așa cum se desprinde din valul de dosare îndreptat împotriva celor care au fost stîlpii Regimului trecut, atunci și Codruța Kovesi e responsabilă nu numai moral, dar și penal de corupția din fostul Regim. Îngînînd papagalicește ce i-au zis să zică Structurile, Klaus Iohannis a declarat că el va reseta sistemul politic românesc. A reseta înseamnă a o lua de la zero. Păi cum s-o iei de la zero tot cu Codruța Kovesi? evz.ro

# Vladimârrr...!!! date 2 September 2016 13:54 +10

Stimate RESETAREA LU' PESTE, inalta domnita la care te referi, n-a fost si nu va fi niciodata un stalp al nimanui, pentru ca din punct de vedere genetic nu este construita a fi un stalp. Eventual un pivot care sa "arunce la cos"  ce i se ordona, sau mai corect o şubreda proptea de ocazie, zisa prin mahalaua copilariei mele si "şpraiț", cu care amaratii concitadini isi sustineau peretii caselor de chirpoci gata sa cada. Si vrea, NU VREA, va cadea si ea ca orice proptea sau şpraiț, cand va narui si seandramaua de chirpici poleita cu stema cotroceniului. Si atunci sa te tii pumni in capete, capete-n gura si alte delicatese carpoto-dunarene ...! Sa fi sanatos, ca bine mai graiesti in scris ...!!!

# amor ghebos date 1 September 2016 16:35 +21

După modelul care a dus la reţinerea şi arestarea preventivă a numeroase persoane, fără nici o probă, doar pe baza suspiciunilor rezonabile ale procuroriluor, precizînd că n-avem nici o probă, ne permitem să lansăm şi noi următoarele suspiciuni rezonabile în legătură cu Codruţa Kovesi şi amorul ei: 1) Amorezarea lui Florin Nemeş din 2012 n-a fost dezinteresată. Sînt multe filme în care o firmă puternică vîră în patul unei procuroare sau judecătoare un tînăr frumuşel. De ce n-am crede că asta a fost şi aici? Mai ales că Florin Nemeş, deşi amorezat, nu şi-a dat demisia din funcţia de la RCS-RDS, după ce a început relaţia cu şefa DNA. 2) Desigur, Codruţa Kovesi e Eroina Poporului Român. E, totuşi, o femeie. Şi pînă la proba contrarie, putem presupune că o femeie poate fi orbită din dragoste... http://www.evz.ro/exista-suspiciuni-rezonabile-pentru-implicatiile-penale-ale-frumoasei-povesti-de-iubire-dintre-codruta-kovesi-si-unul-dintre-sefii-rcs-rds.html

# IA COMUNICATU, NEAMULE! date 1 September 2016 16:37 +11

"Simpla împrejurare că, de-a lungul timpului, am avut relaţii personale cu persoane angajate la o societate comercială nu poate să afecteze imparţialitatea sau legalitatea unui dosar instrumentat de colegii mei din cadrul DNA"

# capu plecat sabia nu-l taie date 4 September 2016 10:43 +1

Ciudățel că atotputernicii procurori (Ko recunoaște: "procurorii la vremea respectivă au avut, eu ştiu, o altă prioritizare a dosarelor") tac la asemenea comunicate aberante. PRIETENII ȘTIU DE CE :P

# Ko a dat la spate cel amor ghebos date 1 September 2016 16:43 +13

Ko: "am avut relaţii personale". Deci e de domeniul trecutului. Normal, șobolanii părăsesc nava ce se scufundă! http://www.capital.ro/rcsrds-nava-amiral-a-lui-teszari-se-adanceste-in-datorii.html

# De-ale Luluței date 1 September 2016 16:46 +16

Ko: "Pot să spun că instituţia pe care o reprezint îşi face datoria aşa cum trebuie. Nu suntem sensibili nici la persoane care ne propun în funcţii, nici la persoane care ne numesc în funcţii." Așa o fi. Doar Ko e sensibilă la propriul interes. Pildă: P. Dungan fu tinut in functie de doctorandul Kovesi deși îi expirase mandatul.

# KOVESI cea corectă date 1 September 2016 17:01 +15

Românii știu că frățiorul Luluței e în plop chiar din gura domniei sale! “Si fratele meu a avut probleme”. La cateva secunde dupa ce a rostit aceste cuvinte, Kovesi a adaugat: “I-am zis sa se duca la sefa lui, ca stie cine sunt”. Bună gluma dînsei: "Totdeauna sunt corecta in ceea ce fac” :P http://www.luju.ro/dezvaluiri/anchete/filaj-la-clubul-vault-laura-codruta-kovesi-s-a-intalnit-la-o-terasa-din-centrul-vechi-al-capitalei-cu-doi-barbati-cu-care-a-discutat-despre-dosarele-referendumului-kovesi-a-pronuntat-numele-fostilor-ministri-ioan-rus-si-victor-paul-dobre-si-a-vorbit-despr

# comunicat mincinos date 1 September 2016 16:47 +15

”Am avut decenţa. Am tăcut, deşi poate a fost o greşeală, dar m-am gândit să nu implic ANAF în scandaluri, atunci când DNA a dat eronat comunicat că ANAF s-a făcut parte civilă în dosarul Ponta-Şova împotriva lui Ponta. Sau dacă s-a făcut, sub nici o formă sub semnătura mea, poate o fi semnat vreun portar de la ANAF" - Gelu Diaconu, 15 feb. 2016

# Și dai cu comunicatu date 1 September 2016 16:56 +11

Școala tov-ei Macovei - pe cînd era ministresă a dat un comunicat pentru a-și preciza punctul de vedere referitor la controversatul proces in care au fost implicati parintii sai, Vasile si Silvia Gherghescu! Declara: "Nu cunosc motivul pentru care a fost mutat dosarul de la un complet la altul".

# avocat traditional date 1 September 2016 20:23 +19

Nu stiu exact cum suna actiunea lui Mircea si nu stiu cum a clasificat el raportul juridic dintre DNA si Luluta.Sunt ,insa ,curios,sa vad cum suna intampinarea DNA.Luluta nu are dreptate.Comunicatul apartine DNA,dar a fost dat la ordinul si cu aprobarea ei.Chiar daca ea este sefa DNA ,raspunde institutia si cel vinovat de fapta ilicita.Daca Luluta,in numele ei, dadea un comunicat de presa,atunci raspundea singura.Asa,trebuie sa raspunda(daca instanta va considera intrunirea elementelor raspunderii civile delictuale).Daca citim cu atentie intampinarea (slab motivata) vom constata ca Luluta merge pe doua aparari:ca nu ar fi intrunite elementele raspunderii delictuale si ca n u are calitate procesuala pasiva.Din punctul meu de vedere,sunt intrunite ambele conditii ca DNA si Laura Codruta Covesi sa raspunda.

# ZIUA CRUCII date 1 September 2016 22:22 +9

Pîrîta Kovesi își păstrează forțele pt. ZIUA CRUCII! Doar l-a băgat în horă și pe RS, tratînd cu sictir țidula de la IJ că RS a absentat de la dezbatere. Altminteri Ko face paradă să fie apărați cei magistrați...

# Excepția întărește regula date 2 September 2016 09:15 +13

Varianta vulgară „șefu-i șef și-n șanț” e elegant tradusă de Ko - "Totdeauna sunt corecta in ceea ce fac” :P :P :P

# TOTUL SE PLĂTEȘTE date 2 September 2016 18:08 +3

Ko își va onora datoriile față de RS. SCOPUL SCUZĂ MIJLOACELE - procesul din ZIUA CRUCII e șansa ca micuța ex-baschetbalistă să triumfe. Să speli pe jos cu cea mai curajoasă femeie cu aberații de genul „PE MODELUL POT SA UD SI CANAPEAUA, MAMA NU SE SUPARA” - așa ceva nu e de bon ton. FEMEILE SI ELEFANTII NU UITA NICIODATA!

# Cetateanul date 1 September 2016 22:42 +15

Pai daca in comunicat se spune "am avut relatii personale" iar Lulutza cica nu e ea autorul, atunci sa intelegem ca supranumitul "Blanau" a avut relatii personale cu tot DNA - ul? WOW!! Ce puternic e! Si cu barbatii sau numai cu femeile si ele sunt majoritare si de aceea a iesit asa comunicatul, ca s-a votat democratic ca in orice "stat de drepti"? Nu stiu, ma gandesc.... ca asa rezulta....

# comunicat de kakao date 4 September 2016 10:32 +2

Biata Luluța nu realizează cît de penibilă e! Sau a convertit-o apărătoarea iconică a celor gay-lesby-bisexuali-transgender la sex în grup :P :P :P

# bulă date 5 September 2016 10:47 +1

Verbul adecvat e „a corupt-o” :P :P :P

# Ko a venit, însoţită de… opt gărzi de corp date 1 September 2016 22:43 +10

„Pe timpul procesului, Laura Codruţa Kovesi a stat, disciplinată, tot timpul în picioare” - mai curînd a stat de planton, să intimideze cu micuța ei statură... Juzii din provincie ar trebui să învețe de la Cami să fie respectată solemnitatea ședinței!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 27.05.2024 – Dosar cu procurori DNA si judecatori, trimis la PICCJ

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva