2 December 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

LOVITURA DATA JUSTITIEI NU VA FI UITATA – Deputatul PSD Dumitru Coarna denunta mentinerea lui Bogdan Mateescu la sefia CSM peste mandatul legal si respingerea candidaturilor judecatoarelor Gabriela Baltag si Andrea Chis: “Cel mai inalt for al magistratilor din Romania, spunand 'da' lui Mateescu, a ales sa spuna 'nu' unor judecatori competenti... De ce nu se doreste promovarea unor magistrati integri la carma institutiei care ar trebui sa valideze tocmai integritatea si suprematia legii?” (Video)

Scris de: George TARATA | pdf | print

22 December 2021 12:21
Vizualizari: 8406

Deputatul PSD Dumitru Coarna (foto) denunta mentinerea lui Bogdan Mateescu la conducerea CSM peste mandatul legal si respingerea candidaturilor depuse de judecatoarele Gabriela Baltag si Andrea Chis (click aici pentru a citi). Coarna acuza ca pastrarea lui Mateescu in functia de presedinte interimar al Consiliului reprezinta in realitate o incalcare a Constitutiei si a Legii 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii.


 

Intr-o declaratie politica sustinuta marti, 21 decembrie 2021, in Camera Deputatilor, Dumitru Coarna cere explicatii pentru motivele pentru care s-a refuzat numirea uneia dintre judecatoarele Baltag si Chis in fruntea CSM. “De ce nu se doreste promovarea unor magistrati integri la carma institutiei care ar trebui sa valideze tocmai integritatea si suprematia legii?”, intreaba deputatul PSD.

De asemenea, Dumitru Coarna precizeaza ca pastrarea lui Bogdan Mateescu la sefia CSM ca interimar, peste mandatul legal, reprezinta o lovitura data Justitiei care nu va fi uitata si care va intra in istorie.


Iata declaratia politica sustinuta de deputatul PSD Dumitru Coarna:

 “Presedintele CSM Bogdan Mateescu a ramas in functie, ca interimar, peste mandatul legal. CSM a respins candidaturile magistratilor Baltag si Chis. Justitia aruncata in derizoriu.

'Sa nu uitam ca istoria nu va uita pe vinovati, si vinovati suntem cu totii: unii pentru ca am tacut, altii pentru ca am gresit, cu totii pentru ca am suportat'.

Facem aceasta introducere in conditiile in care presedintele CSM Bogdan Mateescu a ramas in functie, ca interimar, peste mandatul legal, pana cand vor fi organizate noi alegeri in urma carora sa fie desemnat un sef al Consiliului, candidaturile magistratilor Gabriela Baltag si Andrea Chis fiind respinse.

Magistrati din toata tara se revolta in fata acestei ilegalitati fara precedent!

Magistratul Madalina Afrasinie, de la Tribunalul Bucuresti, critica ce s-a intamplat joi, 16 decembrie 2021, in CSM, atragand atentia ca este o noua confirmare ca judecatorii au ramas pe cont propriu. 'Orgoliile au invins. In realitate, noi toti am fost invinsi. Judecatori, justitiabili. Suprematia legii a fost invinsa. De ce tacem? Pentru ca stiam ca asa se va intampla... Atat de dezamagiti suntem de acest CSM, incat nu ne mai pasa'.

Magistratul Viorica Costiniu, presedintele de onoare al Asociatiei Magistratilor din Romania, a solicitat demisia, in bloc, pentru toti membrii CSM dupa refuzul de a vota una dintre candidatele Gabriela Baltag si Andrea Chis pentru functia de presedinte, reprosandu-le membrilor CSM faptul ca au dezonorat atat Consiliul, cat si intreaga magistratura, deoarece prin votul iresponsabil de joi si-au distrus orice urma de reprezentativitate.

CSM a uitat ca reprezinta o autoritate constitutionala si a calcat legea in picioare, dezonorand o intreaga institutie, promovand orgoliile personale si aservirea legii, in dauna intereselor justitiei care ar trebui sa le ghideze fiecare pas.

Care a fost scopul pentru care o parte dintre membrii CSM au ales sa distruga credibilitatea Justitiei si sa il lase la conducerea CSM pe Bogdan Mateescu? Se intreaba si fostul magistrat Neluta Tudorache de la Tribunalul Calarasi. 'Este pentru prima oara cand conducerea CSM este lasata in mana unui neprofesionist. Mandatul care expira la 06.01.2022 este un mandat de trista amintire, presarat cu abuzuri si fapte pentru care un alt judecator ar fi fost deja inculpat si suspendat din functie!'.

Asistam la incalcarea flagranta a legii de catre cel mai inalt for al magistratilor din Romania, care, spunand DA lui Mateescu, a ales sa spuna NU unor judecatori competenti, candidati la functia de presedinte al CSM in anul 2022. Aceasta inseamna incalcarea Constitutiei Romaniei si Legii nr. 317/2004!

Care au fost motivele respingerii celor doua candidaturi inregistrate pentru functia de presedinte CSM? De ce nu se doreste promovarea unor magistrati integri la carma institutiei care ar trebui sa valideze tocmai integritatea si suprematia legii?

Lovitura din 16 decembrie, data Justitiei, nu va fi uitata si va intra in istorie, urmand sa fie judecati cei vinovati pentru faptele lor! Intr-o societate democratica aceiasi indivizi ar trebui sa fie si sanctionati, dar vazand ce se intampla la varful CSM, firescul a devenit o utopie. Este cazul sa ne trezim si sa spunem stop abuzului. Politicul trebuie sa ia bocancii de pe grumazul Justitiei!

Comentarii

# imun/teanu date 22 December 2021 12:51 +160

Cum am mai spus, cu multe puncte "rosii", la fosta "cruce de piatra" recidivata justitiei (noastre?), "trotuarul trecea chiar prin camera ei de lucru", reactivandu-l pe Gaga.

# trecator date 22 December 2021 14:26 +115

Exista o explicatie: CSM nu are in regulament obligativitatea votarii unui nou presedinte dupa expirarea mandatului de 1 an, adica ei voteaza in asa fel, incat pot respinge doi candidati, atat de nechibzuit e regulamentul lor; În realitate, trebuiau sa aiba o norma de regulament care sa prevada ca este obligatorie votarea unui candidat sau altul, pentru evitarea blocajului, iar in caz de egalitate la voturi, presedintele are un drept de vot in plus (casting vote in caz de deadlock: vezi alte state, terminologia nu o explic aici); ehehe, tinerica si neexperimentata cu barbatii democratia asta cu CSM cu tot....

# ANONIM date 23 December 2021 00:06 +131

DOAMNA BALTAG TREBUIA SĂ FIE ALEASĂ PENTRU FUNCȚIA DE PREȘEDINTE AL CSM.

# Băran Gheorghe date 26 December 2021 15:28 +7

Si uite asa, Unde legea tace, ratiunea doarme. Situatia de râs din CSM are la baza reaua credinta in interpretarea legii. Ei, membrii CSM ar fi trebuit sa fie primii care sa dea exemplu, judecatorul daca n are lege trece la legea mai generala sau apeleaza la doctrina. In cazul alegerii sefului ei sunt obligati sa gaseasca o cale nu motiv de pastrare in functie peste textul din lege. Habemus prostie , ei nu stiu ce inseamna coclav, rezolvarea situatiei. Rusine!

# nae din dealul feleacului date 29 December 2021 17:45 +1

D-le #Baran Gheorghe,asa ar fi normal.."judecatorul daca nu are lege ,trece la legea mai generala sau apeleaza la doctrina";ca o prima observatie fara cuvintul "sau" sa reformulati;de altfel in textele legilor romanesti este o abundenta de "poate","si","sau","daca" care nu fac altceva decit sa infecteze tot sistemul judiciar.De ce nu insistati pe art."Rolul judecatorului in aflarea adevarului"(NCPC)si sa observati/constatati citi judecatori il aplica.Veti constata,cu amaraciune,ca nici 10% nu-l respecta;unde este ditamai CSM-ul?A ajuns,CSM-ul,sa fie un cotet plin cu gainat.In concluzie,deci,daca cel ce vegheaza este putred ce sa rezulte pt./si pt.cei supervizati?Cum e tocul asa-i si pistolul!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 29.11.2023 – Chereches a picat la domnisoara Aida

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva