14 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

LOVITURA DE MAESTRU – Avocatul Florin Constantin Durgheu explica decizia prin care clientul sau a fost achitat definitiv de CAB dupa 8 ani inchisoare la fond: “Aceasta decizie este de natura sa redea speranta persoanelor care au avut, la fel ca si clientul meu, nesansa de a fi ‘judecate’ la fond de un judecator care este dispus, nu doar sa gireze abuzurile DNA, dar sa si condamne la ani grei de inchisoare persoane evident nevinovate… Mai exista judecatori independenti”

Scris de: George TARATA | pdf | print

3 April 2022 17:13
Vizualizari: 9804

Reputatul avocat Florin Constantin Durgheu (foto), din Baroul Bucuresti, explica intr-o declaratie pentru Lumea Justitiei decizia fabuloasa obtinuta la Curtea de Apel Bucuresti prin care clientul sau a fost achitat definitiv dupa 8 ani inchisoare cu executare la fond. Este vorba despre cazul prezentat in exclusivitate de Luju privind angajatul Agentiei pentru Finantarea Investitiilor Rurale, Florin Viorel Brezeanu, trimis in judecata de procuroarea Ana Dana din DNA pe motiv ca ar fi luat mita doua cofraje de oua cu dublu galbenus si un curcan si achitat definitive vineri, 1 aprilie 2022, de judecatoarele Risantea Gagescu si Iulia Ciolca de la Curtea de Apel Bucuresti (click aici pentru a citi).


 

Avocatul Florin Constantin Durgheu subliniaza ca decizia definitiva de achitare a clientului sau dovedeste faptul ca, desi inca exista numeroase abuzuri care frizeaza nu doar bunul simt, dar si logica elementara, atat la nivelul DNA, cat si la nivelul instantelor judecatoresti, totusi inca mai exista judecatori independenti care au curajul sa pronunte solutii exclusiv raportat la situatia de fapt reala si la probele administrate legal.

De asemenea, arata avocatul Durgheu, decizia Curtii de Apel Bucuresti este de natura sa redea speranta celor care au avut, la fel ca si clientul sau, nesansa de a fi “judecati” la fond de un judecator care este dispus, nu doar sa gireze abuzurile DNA, dar sa si condamne la ani grei de inchisoare persoane evident nevinovate.

 

Redam declaratia avocatului Florin Constantin Durgheu:

 

„Decizia definitiva de achitare a clientului meu, Florin Brezeanu, fost angajat al AFIR, ma bucura enorm din mai multe motive:

1. Dupa 8 ani de cosmar, un complet corect si echilibrat al Curtii de Apel Bucuresti, complet compus din doamna presedinta Gagescu Risantea si doamna judecator Ciolca Iuliana Marinela, a readus linistea si speranta in familia clientului meu, pronuntand decizia de achitare raportat la toate cele 6 infractiuni (4 infractiuni impotriva intereselor financiare ale Uniunii Europene, sub forma complicitatii si 2 infractiuni de luare de mita).

2. Decizia definitiva de achitare a clientului meu dovedeste faptul ca, desi inca exista numeroase abuzuri care frizeaza nu doar bunul simt, dar si logica elementara, atat la nivelul DNA, cat si la nivelul instantelor judecatoresti, mai exista judecatori independenti care au curajul de a pronunta solutii exclusiv raportat la reala situatie de fapt si la probele administrate in mod legal, atat in faza de urmarire penala, cat si in faza cercetarii judecatoresti.

Din nefericire pentru infaptuirea justitiei, sistemul judiciar din Romania a pierdut un judecator cum toti ar trebui sa fie, doamna presedinta Gagescu Risantea pensionandu-se incepand cu data de 4 aprilie 2022.

Spre cinstea Domniei Sale, a iesit din sistemul judiciar la fel cum a judecat mereu: cu capul sus, pronuntand solutii, atat de condamnare, cat si de achitare, exclusiv raportat la convingerea pe care si-a format-o analizand probele legal administrate, nepronuntand solutii de condamnare doar pentru ca asa dorea DNA-ul sau alte structuri de parchet.

Si in acest dosar, completul de judecata a inlaturat atat procesele verbale de redare a convorbirilor telefonice, cat si suportii optici, deoarece a constatat ca aceste probe au fost administrate nelegal prin interferenta SRI.

3. Aceasta decizie este de natura sa redea speranta persoanelor care au avut, la fel ca si clientul meu, nesansa de a ‘fi judecate’ la fond de un judecator care este dispus, nu doar sa gireze abuzurile DNA, dar sa si condamne la ani grei de inchisoare persoane evident nevinovate.

Si pentru judecatorul fondului trebuia sa fie evident faptul ca Florin Brezeanu nu putea sa-i ajute in anul 2021 pe cei doi oameni de afaceri din Brasov sa acceseze fonduri europene nerambursabile, din moment ce chiar procurorul anchetator a mentionat faptul ca inculpatul Florin Brezeanu i-a cunoscut pe cei doi oameni de afaceri de-abia in anul 2013, cu prilejul controlului efectuat la societatile acestora.

Lasand la o parte faptul ca clientul meu nu putea sa-i ajute pe cei doi oameni de afaceri cu doi ani inainte de a-i cunoaste, era de la inceput evident faptul ca la momentul controlului efectuat de echipa din care facea parte si Florin Brezeanu, proiectele erau implementate iar fondurile europene erau demult accesate.

Pentru ca paradoxul sa atinga cote maxime, potrivit DNA, inculpatul Florin Brezeanu i-a ajutat in anul 2011 pe cei doi oameni de afaceri din Brasov sa acceseze fonduri europene nerambursabile in cuantum de cateva milioane de euro iar pentru acest serviciu a fost recompensat doi ani si jumatate mai tarziu prin mita constand in doua cofraje de oua cu dublu galbenus, un curcan si o noapte cazare.

Cazarea s-a dovedit ca nu a fost mita deoarece a fost efectuata in alta locatie decat cea indicata de catre DNA si, mai mult, a fost achitata de clientul meu din resurse propria, iar ‘gainariile’ au fost cumparate de la magazinul societatii.

Este cel putin halucinant cum judecatorul fondului a dorit sa-l trimita pe clientul meu pentru 8 ani si 6 luni intr-o celula pentru niste … gainarii.

Cum a putut sa creada ca cineva poate fi atat de stupid incat sa primeasca mita doua cofraje de oua cu dublu galbenus si un curcan pentru ajutorul acordat unor oameni de afaceri, ajutor datorita caruia acestia au accesat fonduri europene nerambursabile in cuantum de cateva milioane de euro?!?

4. Nu in ultimul rand ma bucura enorm faptul ca, desi la fond clientul meu a fost condamnat la cea mai grea pedeapsa, la final, a fost singurul inculpat achitat pe linie pentru toate gainariile de care a fost acuzat, toti ceilalti 3 inculpati din dosar fiind, din pacate pentru ei si familiile lor, condamnati definitiv”.

 

Comentarii

# dragos barna date 3 April 2022 17:34 +44

Din pacate Ana Dana nu ne lamureste cum functioneaza.axa.timpului , la fel si OLAF ul nu m a lamureste cum face vizite pe lume cealalta si ia declaratii, nici Monica Munteanu n a apucat sa fie audiata de dl. S Iasinovschi, dar inca mai am sperante la SUPC, iar judecatori opresivi iau inca salarii de la ststulcroman si vor lua si pensii!

# M date 3 April 2022 20:18 +112

cat rau a putut sa faca aceasta femeie, chiar nimeni cu putere de decizie nu se poate sesiza?, in acest caz daca nu avea un avocat bun cum este domnu Dulgheru omu era distrus. ce face primu ministru, presedintele tari?, nimeni nu doreste sa vada marea coruptie din justitia lui Predoiu

# petre p date 4 April 2022 12:15 +103

In statul in care legile sunt ultra - restrictive cat si permsive(DUPA BUNUL PLAC SAU INTERES), si se judeca cf propriei constiinte , MIRACOLUL SA INFAPTUIT ! Avem dreptul sa SPERAM ! Anii grei de inchisoare dati persoanelor nevinovate cat si INOCENTILOR(au crezut in justitie) CARORA LE-AU FOST LUATE MOSTENIRILE prin MIJLOACE DOLOSIVE(protectia statului pt aceste persoane cat si "constinta" celor ce au anchetat sau AU JUDECAT VIS A VIS DE LEGE(INCLUSIV CONSTITUTIE) UNDE ESTE SI DE CE ESTE (RE)COMPENSATA? Presa de ce publica? Deoarece scoate in evidenta derapajele (cainele de paza). Nu se vrea democratie? doar "EU" SI "AM HOTARAT" . Avem dreptul sa ne indoim si sa comparam"'drepturile " SI obligatiile CETATEANULUI EUROPEAN - ROMAN cat si respectul(STATULUI) fata de CEL ce "PLATESTE SI INTRETINE" ACEST SISTEM, FARA DISCRIMINARE. Daca totul se reduce la"speranta" , JALNICA EXISTENTA , ISTORIA NU ESTE ABSTRACTA ...VANT DE SCHIMBARE !

# Bogdan Gyuse date 4 April 2022 12:49 +108

Acum judecatorul de fond ar trebui sa mearga putin, vre-o 8 ani, la puscarie, pentru tortionarism judiciar. Pe de alta parte cred ca nici nu este nevoie de un mare avocat ca sa obtii achitarea sau clasarea cauzei, daca dosarul este judecat de un adevarat judecator. Judecatorul, daca nu este analfabet functional sau securici, isi da seama imediat ca are in fata un dosar constituit in mod abuziv bazat pe fantasme presupus rezonabile. Si nu doar DNA este producator de astfel de petarde judiciare, ci si DIICOT sau oriare alt parchet. Practica judiciara "Made in Portocala" este cvasi unitara. Doar ca pentru dosarele mesterite de celalelte parchte bressa are barter. Securism!

# dragos date 4 April 2022 23:00 0

bogdan, jjdecatorul e#mielusel, Portocala e ingeras, s a intors rechizitoriul inapoi,ca asa era ordinul, maine se inscrie la SUPC si poimaine e titular !!!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 12.07.2024 – Zeci de procurori vor sa devina si sa ramana sefi

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva