16 April 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

LOVITURA LUI ROBERT ROSU – Hotarare istorica la Tribunalul Bucuresti. Statul a fost obligat sa ii plateasca avocatului Robert Rosu daune morale de 1 milion lei pentru calvarul la care a fost supus in dosarul in care a stat nevinovat un an la inchisoare. Robert Rosu a primit si daune materiale de 2,2 milioane lei (Minuta)

Scris de: George TARATA | pdf | print

18 December 2022 12:45
Vizualizari: 28755

Hotarare istorica pronuntata de Tribunalul Bucuresti. Instanta a dispus acordarea unor daune fara precedent in cazul unul abuz comis de Directia Nationala Anticoruptie.Vineri, 16 decembrie 2022, Tribunalul Bucuresti a dispus obligarea Statului Roman la plata unor daune morale catre avocatul Robert Rosu (foto) in valoare de 1 milion lei (echivalentul a 200.000 euro). De asemenea, Statul Roman va trebui sa ii plateasca lui Rosu si daune materiale de aproximativ 2,2 milioane lei (peste 400.000 euro). La ambele sume se va adauga dobanda legala aferenta de la data cererii de chemare in judecata (mai 2022) si pana la data platii efective.

Desigur, daunele primite de Robert Rosu privesc ingrozitorul abuz comis impotriva sa de DNA si “Completul Negru” al Inaltei Curti in dosarul “Ferma Baneasa”. Dupa cum deja se stie, Rosu a fost trimis in judecata de procurorii Cornel David Deca si Monica Munteanu de la DNA Brasov, achitat in prima instanta de Curtea de Apel Brasov, dar condamnat definitiv la 5 ani inchisoare in decembrie 2020 de judecatorii Ionut Matei, Florentina Dragomir si Alina Ioana Ilie de la Inalta Curte de Casatie si Justie, condamnarea vizand strict exercitarea profesiei de avocat si modul in care Rosu si-a aparat clientul. La aproape un an dupa condamnare, in noiembrie 2022, tot Inalta Curte, printr-un complet format din judecatorii Rodica Cosma, Laura Soane si Stefan Pistol au dispus in calea recursului in casatie desfiintarea deciziei de condamnare a lui Rosu si achitarea definitive a acestuia.

 

Iata minuta sentintei Tribunalului Bucuresti privind daunele acordate avocatului Robert Rosu (dosar 13588/3/2022):


Admite exceptia lipsei calitatii procesuale pasive a DNA. Respinge capatul de cerere avand ca obiect daune materiale formulat in contradictoriu cu parata DNA, ca fiind introdus impotriva unei persoane fara calitate procesuala. Admite in parte cererea. Obliga paratul Statul Roman prin Ministerul Finantelor Publice la plata catre reclamant a sumei de 1.000.000 lei, daune morale, precum si a sumei de 2.282.952 lei, daune materiale, precum si a dobanzii legale aferente acestor sume, de la data formularii cererii de chemare în judecata, pana la data platii efective.

Cu drept de apel în 30 zile de la comunicare. Cererea de apel se depune la Tribunalul Bucuresti. Pronuntata prin punerea solutiei la dispozitia partilor prin mijlocirea grefei instantei, astazi, 16.12.2022.

Document: Hotarare 16.12.2022”.

Comentarii

# Criticul date 18 December 2022 14:26 +2

Se vor reduce cel mai probabil de instanta in apel. Sunt exagerate in comparatie cu sumele primite de altii

# dragos barna date 18 December 2022 14:53 +91

Foarte simplu, MFP prin Adi Caciu, actiune in regrea impotriva celot 3 judecatori ai ICCJ, sa nu platim amaratii de noi ci, inteligentii care l-au condamnat. Ca la urma urmei Monica Muntenau si Cornel David Deca au scris ei ce au scris acolo dar responsabilitatea condamnarii nu este a lor ci a celor 3, deci Adi, toate demersurile necesare ca prea e gaurit bugetul de acesti intelectuali, profesionisti. Ca altfel ,vor continua in felul asta sa paradeasca.Succes, Asoc.Stop Abuzurilor din Justitie va urmari recuperarea banilor. Cred ca ar trebui sa se autosesizeze si PICCJ-SUPC, ca prea multe nazbatii facea Monica si Cornel si din pacate se continua la DNA Brasov paradelile ( vreo 2 in curs-trimitere in judecata ulterioara prescriptie icomunitare a raspunderii penale-art 3 Reg CE 2988/95) Sarbatori fericite si domnului avocat si domnilor judecatori ai ICCJ!

# Jaques de la Molay date 18 December 2022 15:46 0

Eu zic sa l bagam la parnaie pe luzerul asta de critic si sa i dam 2 lei despagubire. Ce creier si caracter infect ss comentezi in halul acesta.

# Dinulica Petre date 18 December 2022 16:07 +169

Ar trebui sa plateasca toti cei care l-au condamnat pe nefrept ! Altfel platim noi si ri isi vor vedea in continuare de ilegalitati !Oricare avocat este dator sa apere clientul si pentru aceasta nu poate fi vinovat!

# santinela date 18 December 2022 16:09 +122

Pai sigur ca STATUL trebuie sa plateasca fiindca pe idiotii de judecatori care au pronuntat asa o sentinta nu-i doare nici la basca !

# Andrei date 18 December 2022 18:16 +153

Sa plateasca PROCURORII si Judecătorii care au facut mizeria asta

# Rupa Vili date 19 December 2022 01:24 +91

Felicitări avocatului pentru curajul dreptății și demnității de a se împotrivi sistemului de stat corupt în abuzuri . Eu pentru 425 de zile de arest nevinovat și torturat , am primit 50 de mii de euro . D-le avocat trebuie acum să lupți pentru o lege pentru reabilitarea victimelor magistraților , acum ești o victimă a magistraților . ;-)

# Lupulet Liliana date 19 December 2022 14:25 +36

Nu statul român !!!!să plateasca vinovații, care au știut să de-a verdictul. <img src=ops:' />

# ispas andrei date 19 December 2022 14:30 +37

daunele materiale probabil ca au fost probate si deci trebuiau recuperate. asadar, in realitate, primeste doar daune morale de 1 mil ron. cati ar vrea sa stea la Jilava, nevinovati, 1 an, pentru suma aceasta? probabil niciunul sanataos la cap. Daunele acestea sunt mici. kovesi a primit 300 mii ron de la antena 3 pentru ca a spus un ziarist o prostie.

# maxtor date 20 December 2022 19:54 +1

sa-i dea din PNRR,nu au decat.

# Cum procedeaza altii date 23 December 2022 11:21 0

Justitia belgiana a ordonat mentinerea in arest preventiv a eurodeputatei elene Eva Kaili, inculpata intr-o ancheta pentru coruptie implicand Qatarul si care a costat-o deja postul de vicepresedinta a Parlamentului European. La inceputul zilei, echipa juridica a cerut eliberarea europarlamentarului cu bratara electronica (arest la domiciliu) si a ”prelungit arestul preventiv cu o luna”, Eva Kaili, partenerul sau de viata Francesco Giorgi, care este si asistent parlamentar, fostul eurodeputat Pier Antonio Panzeri (toti social-democrati) plus lobby-istul si directorul ONG-ului ‘No Peace Without Justice’, Niccolo Figa-Talamanca, sunt inculpati in acest scandal. Cei patru sunt acuzati de participare la o organizatie infractionala, spalare de bani si coruptie. In paralel, Parchetul financiar de la Atena a deschis o ancheta preliminara pentru luare de mita si spalare de bani cu privire la eurodeputata Eva Kaili. Daca va fi gasita vinovata, risca 15 ani de inchisoare

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 16.04.2024 – Rebranding la DNA

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva