5 March 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

LOVITURA MORTALA A VENIT DIN SPATE – Imagini cutremuratoare cu Eduard Giosu inainte sa-si dea ultima suflare. Fugarit de politistii Sectiei 17, Eduard a fost lovit cu salbaticie cu bastonul de otel telescopic, dupa ce cazuse cu fata in asfalt. Familia acuza ca lovitura mortala in craniu a fost in spate-stanga, iar constatarile medicale primare indica o lovitura ca cea descrisa. A fost lovit in cap inainte sa cada sau cand era la pamant? Vizionati filmul cu ultimele clipe ale lui Eduard (Video)

Scris de: L.J. | pdf | print

6 October 2023 21:26
Vizualizari: 7769

Lumea Justitiei publica in exclusivitate imaginile cu ultimele clipe de viata ale lui Eduard Giosu, tanarul decedat in urma unei interventii brutale a politistilor de la Sectia 17 din Capitala. Sunt imagini terifiante care arata cum Eduard Giosu a fost lovit cu salbaticie, chiar dupa ce cazuse cu fata in asfalt, si nu mai dadea semne ca se va ridica.


 

Inregistrarea pe care o prezentam mai jos a fost realizata cu o camera de supraveghere din zona. Imaginile il surprind pe Eduard Giosu fugind printr-o parcare, in urma sa venind un politist si o politista. La un moment dat, toti ajung in spatele unei dubite, unde are loc o altercatie, in timpul careia nu se vede exact ce se intampla, observandu-se totusi cum unul dintre politisti ii da cu spray in fata lui Giosu. Apoi, la fata locului isi fac aparitia alti politisti.

Fugarit de agentii de la Sectia 17, Eduard Giosu cade la un moment dat cu fata in asfalt si este inconjurat imediat de poltisti. Este clipa in care apare o politista ca scoasa din minti, care il loveste de doua ori cu bastonul telescopic pe Giosu, o arma care poate fi mortala, chiar daca tanarul nu dadea vreun semn ca se va ridica sau ca se va opune. Se poate observa cum prima lovitura este perpendiculara pe corpul tanarului. A doua insa apare ca fiind o lovitura data ca urmare a unei miscari in diagonala a mainii politistei, de la stanga la dreapta. Ceea ce face posibil ca a doua lovitura, data in diagonala, sa fi atins zona din stanga-spate a capului lui Edurard Giosu.


Iata filmul cu momentul in care Eduard Giosu este lovit cu bastonul telescopic dupa ce cazuse si nu mai dadea semne ca vrea sa se ridice:

 


 

 


Imagini zoom dupa inregistrarea originala cu momentul lovirii lui Eduard Giosu:

  

 

Recapituland: in opinia noastra, dupa vizualizarea imaginilor surprinse de pe camera de luat vederi din zona, se observa ca tanarul IT-ist, fugarit de politistii de la Sectia 17, apare dupa linia de masini venind spre directia camerei de luat vederi de la spuermarketul din zona, brusc incremeneste in alergare si cade cu fata pe caldaram, de unde nu se mai ridica. Imediat dupa el apar politistii, prima fiind, cel mai probabil, politista Cristiana Tuica, cea care loveste cu salbaticie de cateva ori in spate cu bastonul telescopic din dotare, Giosu fiind cazut la pamant, desi nu se impunea un asemenea lucru. Asadar, evident, vorbim despre o folosire nejustificata a fortei si a unei arme care poate fi letala.

De la distanta de la care sunt surprinse imaginile, nu se poate vedea unde a lovit exact politista cu bastonul telescopic de otel: peste picioare, peste coaste sau in cap? Cert este ca din citirea actelor medicale (unde nu ne consideram specialisti), precum si din spusele familiei care ne-a declarat ca dintre toate loviturile primite la cap cea mortala a fost una din spatele craniului, zona stanga, din toate aceste elemente putem avea banuiala rezonabila ca Giosu a fost lovit de politisti in urmatoarele ipoteze:

- ori a primit o lovitura puternica in spatele capului in timp ce era alergat, motiv pentru care tanarul, asa cum se vede pe filmari, se opreste brusc din alergare si cade ca mort cu fata in pamant, din cauza ca i s-au taiat functiile cerebrale;

- ori una dintre loviturile aplicate cu bastonul telescopic de catre politista Cristiana Tuica, pe cand Giosu era cazut la pamant cu fata in jos, este posibil sa fi nimerit in partea stanga-spate a capului victimei, dinspre agenta de Politie.

Daca lovitura din spatele capului a fost cea mortala, atunci este limpede din filmarea prezentata ca decesul lui Giosu nu a fost cauzat de caderea cu fata in asfalt, ci de o lovitura aplicata de politisti, chiar in acele clipe, cu atat mai mult cu cat cu o asemenea rana la cap nu poti face mai multi de cativa pasi pana sa ti se taie filmul.

In raport de imaginile prezentate in aceasta editie, Lumea Justitiei solicita punerea sub acuzare a politistilor atat pentru folosirea unor proceduri de forta nejustificate fata de o persoana despre care stiau ca este drogata, pentru ca il injurau, catalogandu-l drept “drogatul naibii” (aplicarea unor lovituri unei persoane care a consumat stupefiante poate agrava starea medicala a acesteia), dar si pentru neacordarea primului ajutor, incatusarea si lovirea lui dupa incatusare, in conditiile in care victima nu prezenta pericol pentru nimeni. La acestea se adauga tinerea lui Giosu peste 20 de minute cu catusele la spate cu fata intr-o balta de sange. Subliniem ca baiatul, timp de minute in sir, a gemut si a scos sunete care ar fi infiorat pe oricine, mai putin pe brutele de la Sectia 17, care si-au aprins tigarile si au fumat fara se le pese de victima lor.

 

Este limpede din imaginile prezentate ca tanarul IT-ist era initial in toate puterile, fiind fugarit cu mare viteza prin tot cartierul de o armata de politisti, care i-au carat lovituri de tonfe si bastoane telescopice de otel, pentru ca brusc sa cada ca secerat din picioare si sa sfarseasca in cateva minute, incatusat si lovit in continuare in timp ce zacea ca mort cu fata la pamant. In opinia noastra, apararile politistilor care au sustinut in declaratiile de la parchet ca s-au speriat de el si de aceea l-au lovit cu armele din dotare, reprezinta niste minciuni sfruntate, filmarile aratand ca cel speriat si care fugea din rasputeri sa scape, desi nu atacase pe nimeni, era tanarul Eduard Giosu, aproape in pielea goala in fata a nu mai putin de 6 politisti bine echipati, care i-au grabit sfarsitul, sarind pe el si lovindu-l cu bestialitate chiar si dupa incatusare, folosind sprayurile paralizante din dotare si tinandu-l cu fata in propria balta de sange peste 20 minute cu mainile legate la spate, fara sa le pese ca bietul om agoniza si scotea niste sunete ingrozitoare.

 

Eduard era un IT-ist apreciat, cu o cariera importanta in spate


Asa cum spuneam mai sus, familia tanarului sustine ca lovitura mortala a fost in zona din stanga-spate a capului. Fara a avea studii medicale de specialitate, remarcam ca inclusiv constatarile medicale facute la spitalul unde a fost dus Giosu vorbesc despre un traumatism cranio cerebral grav in partea din stanga a capului.

In acest sens, referatul medical intocmit la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti mentioneaza urmatoarele (vezi facsimil):

- traumatism cranio-cerbral grav: hematom subdural fronto-temporo-parietal stang operat – Volet osos FTP stg, hematom epicranian bifrontal si parietal pe stanga, hematom periobital, zigomatic si malar pe partea stanga si edem cerebral difuz;

- Hematom subdural acut fronto-temoporo-parietal stang si sindrom de angajare subtemporala;

- Edem cerebral emisfer stang.

 


Altfel, in ceea ce il priveste pe Eduard Giosu, precizam ca acesta era un IT-ist apreciat, cu o cariera in spate. Eduard lucra de ani buni la multinationale, ca suport in limba germana pentru programe de calculator. A inceput in 2016, in Viena, desfasurandu-si activitatea pentru Microsoft timp de doi ani. Acolo s-a casatorit, cu o tanara din Harghita, si tot acolo i s-a nascut fiul care acum are 6 ani. S-a intors in Romania, unde a continuat sa lucreze la multinationale. A sfarsit insa batut la spital, dupa ce a fost lovit cu bestialitate cu tonfe si bastoane telescopice de otel.

 

Giosu a fost lovit cu o arma mortala


In final, trebuie spus ca una din armele militare cu care Eduard Giosu a fost lovit este un baston telescopic. Faptul ca tanarul a fost lovit cu baston telescopic este confirmat de catre politista Georgiana Popa, care la audierea de la Parchetul Tribunalului Capitalei a declarat: “Am vazut-o pe Tuica Cristiana cand i-a aplicat 2-3 lovituri, maxim 3. L-a lovit cu bastonul telescopic”.

Un baston telescopic poate deveni o arma mortala, in cazul in care este folosit inadecvat. Asta intrucat bastonul telescopic, conceput din otel si prevazut cu un cilindru metalic la varf, poate zdrobi cu usurinta caramizi sau capul unui om. Pentru a va convinge de puterea unui baston telescopic, vizionati filmul de mai jos:

 


Comentarii

# Lila Milica date 7 October 2023 13:24 0

Doar miliția bătea,poliția doar iși face datoria!!!...așteptăm să vedem ce va urma...miliții și alte harneli???pe ce planetă trăim???

# dragis baena date 7 October 2023 14:08 +1

va mai pun la dispozitie filme, la.Maeamures e la fel, coruptul de la DGA doarme bine mersi la pensie , adjuncta lui ia salar, ministrul doarme, ca merge sicasa si n are cine i trage la raspundere 0753995697Whapp)

# parerea mea date 8 October 2023 08:07 +1

REVOLTATOR, ce se intampla. In tara sigurantei cetateanului pe strada, in care controlul armamentului po******tiei este atat de strict atat teoretic si faptic. Politia este inarmata cu armamente letale, fac uz de ele si forta impotriva cetateanului pasnic NEINARMAT!. Au protocoale ce rezida din actiunilor militarilor pe front sau zone de lupta. Prin acestea sunt "militari"(am citit ca se aduc modificari statutului cadrelor militare pt prevenirea consumului de alcool la volan,https://www.mai.gov.ro/informatii-publice/transparenta-decizionala/-)! In ceea ce priveste combaterea actiunilor interlopilor, hotilor, criminalilor ,traficantilor de copii din cele vazute la TV exista mari semne de intrebare referitoare la complicitati. Averile unor reprezentanti ai lor ( mai ales in teritoriu in zonele oraselor mici si rurale)NEVERIFICATE. Acolo se stie cum au implicat diferite strucuri ale statului pentru satisfacerea intereselor personale. ASCUNSA "DEMOCRATIE" A STATULUI DE DREPT ,ACEASTA ESTE?

# Carl von Meverich date 8 October 2023 10:34 +21

Boarfa aia de polițistă dădea ca intr.un animal căzut cu bastonul in el. Fraților, jegurile astea merita pe viață pușcărie. Poate da Bunul Dumnezeu ca Intr o zi să plătiți tot raul făcut tuturor începând cu vestita "pandemie# otravire" și nu numai. Așa sa fie!

# I.M.I. date 8 October 2023 21:27 +22

Nu stiu de unde atata grija pentru un drogat.Am vazit toti ce pot face cand conduc masina, de exemplu.Faptul ca era un bun profesionist nu e o scuza, dimpotriva, nu avea niciun motiv sa recurga la droguri.Cat priveste filmarea cu zoom, se vade ca a cazut singur cu fata de asfalt inainte de a fi lovit.Iar loviturile aplicate de politista subt pe picioare, exact cum a si declarat.Se vede cum i se misca piciorul drogatului cand e lovit cu tomfa.Iar raportul medico legal sprijina faptul ca a cazut cu fata de asfalt: toate hematoamele si loviturile sunt frontale si orbitale, parietal in subsidiar. Si a facut o cu mana lui.Nu apar politia, sunt destui incapabili in randul lor, dar aici nu e cazul.

# maxtor date 9 October 2023 07:27 +2

filmul e EDITAT in secventa cruciala cand pare ca inlemneste in picioare-cadre taiate,stop cadru- dar putem trage concluzia - persoana respectiva L-A IMPUSCAT IN CAP!

# Ce mai conteaza date 10 October 2023 18:36 +3

daca lovitura a fost inainte - trantindu-l la pamant sau fiind cazut i-au mai dat una ; este lovitura cauzatoare de moarte ! Tuica inchisa cel putin 20 de ani . :eek: Pe de alta parte nici drogalaul nu e rupt din icoana cu sfinti .. Daca tacsu tine la el i-ar fi zis dracu sa nu se mai drogheze ! :-* PS.Nu se poate sa n-o iubesti pe Sosoaca , a zis ca poate pune mana pe Zdrelenschii in parlament sa-l fragezeasca ... Clar votez Sosoaca ! :-)

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 4.03.2024 – Postul lui Buda, scos la concurs

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva