16 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

LUCIAN DUTA RAMANE IN INCHISOARE – Judecatorii CAB Andrei Viorel Iugan si Adina Predoria Dumitrache au respins contestatia in anulare formulata de medicul Lucian Duta. Decizia a fost luata in pofida faptului ca judecatoarele CAB Daniela Panioglu si Alina Gulutanu au fost excluse din magistratura pentru reaua credinta cu care au motivat condamnarea la 6 ani de inchisoare a medicului Lucian Duta (Minuta)

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

20 January 2023 16:39
Vizualizari: 7021

Medicul Lucian Duta ramane in inchisoare. Judecatorii Andrei Viorel Iugan si Adina Predoria Dumitrache de la Curtea de Apel Bucuresti au decis vineri, 20 ianuarie 2023, respingerea contestatiei in anulare formulate de fostul presedinte al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, chirurgul Lucian Duta (foto 1), condamnat la 6 ani de inchisoare pentru o pretinsa luare de mita, prescrisa inca din 2020. Solutia Curtii de Apel Bucuresti, dispusa in dosarul nr. 5951/2/2022, adanceste, din punctul nostru de vedere, nedreptatea comisa prin condamnarea la 6 ani de inchisoare a acestuia – pe simple denunturi formulate de patroana Siveco Irina Socol si fostul director HP Radu Enache – dispusa de judecatoarele CAB Daniela Panioglu si Alina Nadia Gulutanu.


 

 

Hotararea nr. 121/2023 data in dosarul nr. 5951/2/2022 privind contestatia in anulare formulata de medicul Lucian Duta, reprezentat in instanta de avocatul Flavius Radu, a fost admisa in principiu la data de 11 noiembrie 2022, data la care s-a pus in discutie si punerea in libertate de indata a acestuia. La baza actiunii formulate de Lucian Duta a stat faptul ca acesta nu a beneficiat de dreptul la ultimul cuvant, desi instiintase instanta ca nu se poate prezenta (fiind diagnosticat cu covid in acele zile) si solicitase un nou termen, dar si faptul ca in cazul sau instanta de apel, respectiv judecatoarele CAB Daniela Panioglu si Alina Nadia Gulutanu nu au tinut cont de Deciziile CCR nr. 297/2018 si 358/2022 privind intreruperea cursului prescriptiei, care ii erau aplicabile acestuia.


 

Iata minuta din dosarul nr. 5951/2/2022:

"Tip solutie: Respins contestatie in anulare

Solutia pe scurt: Decizia penala nr.121/A din 20 Ianuarie 2023 - In temeiul art. 432 C.pr.pen. respinge ca neintemeiata contestatia in anulare formulata de contestatorul-condamnat DUTA NICOLAE LUCIAN impotriva deciziei penale nr. 1049/A/25.07.2022 pronuntata de Curtea de Apel Bucuresti – Sectia I Penala, in dosarul nr. 45188/3/2018. In temeiul art. 275 alin. 3 C.pr.pen. obliga contestatorul la plata sumei de 500 de lei cu titlul de cheltuieli judiciare catre stat. Definitiva. Pronuntata in sedinta publica, astazi, 20.01.2023".


Ce este interesant in acest dosar este faptul ca, la scurt timp dupa pronuntarea hotararii de condamnare, judecatoarele Gulutanu si Panioglu au fost reclamate la Inspectia Judiciara de catre procurorul Teodor Nita, pentru faptul ca in cadrul Deciziei de condamnare au facut aprecieri legate la activitatea acestuia, desi nu era vizat in cauza. In urma acestei actiuni, Inspectia a dispus trimiterea in judecata a celor doua judecatoare CAB, CSM dispunand cateva luni mai tarziu excluderea din magistratura a lui Panioglu si Gulutanu in acest dosar, dar si in alte doua cauze.

In ce priveste dosarul Duta, inspectorii au retinut, iar CSM a consfiintit prin solutia de excludere, faptul ca cele doua doua judecatoare si-au exercitat functia cu rea-credinta incalcand “cu stiinta normele de drept material ori procesual, urmarind sau acceptand vatamarea unei persoane”, conform art. 99 indice 1 alin. 1 din Legea nr. 303/2004 si ca au utilizat expresii inadecvate in cuprinsul Deciziei penale nr. 1049/A din 25 iulie 2022, pronuntate in dosarul nr. 45188/3/2018.

 

Amintim ca, in data de 27 iulie 2022, judecatoarele Daniela Panioglu si Alina Nadia Gulutanu de la Curtea de Apel Bucuresti au dispus condamnarea fostului presedinte al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, chirurgul Lucian Duta, la 6 ani inchisoare cu executare pentru luare de mita, desi acesta ceruse repunerea cauzei pe rol dupa Decizia CCR 358/2022.

Condamnarea lui Lucian Duta de catre completul format din judecatoarele Panioglu si Gulutanu a fost cu atat mai scandaloasa cu cat acestea au recunoscut faptul ca instanta de fond nu a analizat probe, ci a facut copy-paste dupa rechizitoriu, in loc sa trimita cauza la rejudecarea. Practic, prin aceasta recunoastere din partea instantei de apel, devine evident faptul ca Lucian Duta nu a beneficiat un fond efectiv si la un apel efectiv (dublu grad de jurisdictie).


Motivarea Deciziei penale nr. 1049/A din 25 iulie 2022 din dosarul nr. 45188/3/2018 a fost cu atat mai scandaloasa cu cat in cuprinsul acesteia se regaseau pasaje intregi in care chirurgul Lucian Duta era infierat si scos culpabil pentru fapte care nu faceau obiectul cauzei, o atentie deosebita punandu-se pe "concubine" si viata privata.

Comentarii

# Paul Roland date 20 January 2023 18:29 +27

Cel mai probabil a fost respinsa din cauza ca s-a discutat in fond, nimic personal sunt sigur.

# dragos barna date 20 January 2023 18:40 -49

justitia a esuat demult in romania dar oamenii nu pricep

# DODI date 20 January 2023 21:20 -63

Puteți adăuga pe lunga listă a magistraților acoperiți (prin tâmpitele sentințe date) pe mai noi descoperiții Andrei Viorel Iugan si Adina Predoria Dumitrache, posibili semnatari ai unor state de plată ”confidențiale” ale Noii securități. Și uite așa încă unul dintre cei care (din prostie, carierism sau lașitate) l-a servit pe securistul Petrov sfâșește după gratii.

# LuciParizianul date 21 January 2023 00:35 -194

Cele doua judecatoare excluse (speram ca definitiv, mai ales isterica care urla ca posedată de diavoli în sala de §edință) l-au condamnat pe Lucian Duță NEVINOVAT! RECHIZITORIUL este la comanda SRI

# santinela date 21 January 2023 07:35 -97

Sa fi condamnat la 6 ani inchisoare, pe fapte prescrise, de doua TUTE care au si fost date afara din magistratura asta inseamna ghinion. Dar apoi sa mai vina si inca o TUTA si un TUT care sa confirme cretinitatea primelor doua asta inseamna sa nu ai noroc de soarta ci sa ai parte numai de idioti ce reprezinta sistemul juridic din Romania . Judecatori de doi bani !

# Gica contra sistemului date 21 January 2023 13:01 -49

Doctore, încearcă cu revizuirea, ca unul de la Tribunalul București a creat practica judiciara punând pe liber un alt condamnat notoriu pe baza deciziilor pe prescripție ale CCR ului . Dacă la el s-a putut trebuie sa se poată și la mata. Acum ce-i drept, ai avut gura cam mare și ăștia nu iartă. Asa e în "democrația" pastorita in Romanica noastra de Occident, sekuricii "este" băieți buni și pot face ce vor, iar mama Oculta nu se supăra, de ce oare?

# Georgescu date 21 January 2023 13:18 -38

Acești judecători sunt niște criminali și nu fac altceva decât sa se acopere unii pe alți. Cazul Dr Duta este o făcătură , din tot acel dosar s-a găsit un singur vinovat in timp ce ceilalți sunt bine merci. Cum sa condamni pe cineva fără sa-i dai dreptul la ultimul cuvânt? Judecătoare excluse din magistratura din cauza acestui dosar și totuși omul rămâne in pușcărie. Vieti și familii distruse , ani din viața pe care nu ti-i ma da nimeni înapoi! In acesta țara nu mai exista dreptate! Judecătorii și-au vândut sufletele, blestemați sa fie ei și familiile lor!

# Gica contra sistemului date 21 January 2023 21:18 -101

In tara asta dreptul la apărare nu mai exista. In fata judecătorilor toți fac sluji. Un pupincurism grețos este toată ședința de judecata. Justițiabilul nu are voie sa fie demn, ca ofensează judecătorii. Pe civil, cei care nu au avocat sunt lăsați la urma, parca ar fi din Lumea a III-a. Discriminare crasa chiar în sala de judecata, in templul justiției. Și dacă mai ești și licențiat în Drept și-ți susții pretenția sau îți formulezi apararea, ești deja un paria iar procesul e pierdut înaintea pronunțării. Din vârful munților de bani pe care stau nu mai înțeleg raporturile sociale deduse judecății. Tabula Rasa cu ei, trebuie înființate tribunalele cetatenesti. Îmbuibații ăștia au făcut Justiția varza.

# Irina Socol & Radu Enache date 21 January 2023 23:51 -60

Aceiași securitate sub o alta pălărie! Un sistem corupt de securiști! Un dosar stufos in care e condamnat un singur om. Alooo!!! D-na Irina Socol, dl Radu Enache dormiți bine??? Domnilor judectori!!! Chiar ne luați de prosti?!?! Niște judecătoare sunt date afara din magistratura, iar voi le acoperiți pentru ca va sunt colege?!?! Acestea au distrus vieți!!!!! Multe vieți!! Va acoperiti mizeriile care într-o zi vor ieși la suprafața. Și atunci veți plăti! Nu veți scapa de justiția divina!!! Dumneavoastră nu judecați cauza , ci persoana ca așa vi s-a dat ordine! Pe lumea asta veți plăti cu toții, va vine rândul , timpul s-a comprimat!!!.Un om nevinovat, un doctor care a salvat vieți sta la pușcărie! Iar, cei care omoară sint liberi!!! O țara de ******t in care cu siguranța nu merita sa rămâi. Suntem îngenunchiați, umiliți si încarcerați mai rău ca pe vremea comuniștilor !!! Rușine justiției!! Rușine conducătorilor! Nu mai exista dreptate, doar dosare fabricate!!

# Alexandru date 22 January 2023 09:39 -52

Cine tăia și spânzura pe timpul lui Bășescu? Acum ce face?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 15.07.2024 – „Deep State” stia de atacatorul lui Trump (Video)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva