21 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

LUCRATURA IMPOTRIVA ALINEI ALBU – In pofida unei prestatii excelente, Alina Albu a primit aviz negativ pentru numirea la sefia DIICOT din partea Sectiei pentru procurori a CSM. Refuzul a venit in urma unui interviu cu intrebari care devoalau dorinta anumitor membri CSM de a faulta pe Albu. Presedintele Klaus Iohannis poate ignora avizul consultativ al CSM

Scris de: George TARATA | pdf | print

16 March 2023 15:38
Vizualizari: 6564

 

Decizie de neinteles luata de Sectia pentru procurori a CSM in cazul procuroarei Alina Albu (foto), propusa de ministrul Justitiei Catalin Predoiu pentru conducerea DIICOT. Sectia pentru procurori a CSM se opune numirii Alinei Albu la sefia DIICOT, in pofida unei prestatii exelente pe care aceasta a avut-o la interviu.


 

Concret, joi, 16 martie 2023, Sectia pentru procurori a CSM a emis aviz negativ pentru numirea Alinei Albu in functia de procuror sef al DIICOT. Decizia a fost luata cu majoritate. Mai exact cu 5 voturi “impotriva” si 1 vot “pentru”, ceea ce inseamna ca intreaga Sectie pentru procurori a votat impotriva Alinei Albu, fiind exclus ca ministrul Justitiei sa dea un vot contra celeia pe care a propus-o.

Refuzul a venit in urma unui interviu de peste doua ore, cu intrebari care, din punctul nostru de vedere, devoalau dorinta anumitor membri ai Sectiei pentru procurori a CSM de a o bloca pe Alina Albu.

Totusi, presedintele Romaniei Klaus Iohannis poate ignora avizul CSM, unul consultativ, si poate merge mai departe cu propunerea lui Catalin Predoiu, in cazul in care acesta si-o va sustine, si sa o numeasca pe Albu in functia de procuror sef al DIICOT.


 

Iata minuta hotararii Sectiei pentru procurori a CSM:


“Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a avizat negativ propunerea ministrului justitiei de numire in functia de procuror sef al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism a doamnei ALBU ALINA, procuror in cadrul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism - structura centrala. (majoritate: 1 vot da, 5 voturi nu)”.


Amintim ca zilele trecute Sectia pentru procurori a CSM a dat aviz pentru numirile lui Alex Florenta in functia de Procuror General al Romaniei si a lui Marius Voineag in functia de procuror sef al DNA.

Comentarii

# santinela date 16 March 2023 13:41 +12

Majoritate,majoritate,dar ne-ar placea sa stim care sint berbecii procurori din CSM care au dat aviz negativ,si mai ales pe CINE ar sustine !

# jUSTie date 16 March 2023 15:29 +8

Niciun membru al Sectiei de procuror nu se ridica la inaltimea Alinei Albu. Absolut niciunul. Alina Albu este singura care poate readuce DIICOT pe linia normala. PS pentru luju: faceti va rog comparatie intre prestatia sectiei in cazul lui Voineag si cea a aceleiasi sectii in cazul lui Albu. Poate veti intelege mai multe (nu exista grupare impotriva lui Voineag, exista el si cv-ul pe care si-l construieste pentru Parchetul European). Nu mai acordati bile albe pana nu sunteti siguri ca merita o astfel de bila.

# DODI date 16 March 2023 16:29 +2

Este posibil ca delirantul de la Cotroceni să ignore avizul CSM dar în mod SIGUR nu va ignora ”avizul” șefilor săi din Noua securitate. Altfel suspendarea îl așteaptă și, după cotitură, Jilava.

# Av Obirsanu Carmen date 17 March 2023 01:14 -2

Am citit de sapte ori Dosarul Caracal in care dna Albu este unul din procurorii care au facut cercetarea si va spun ca fata de ceea ce s-a intamplat acolo, alaturi de ceilalti procurori Hosu, Haineala, Patuleanu, Todoran, Vasilescu de la Craiova, dna Albu NICIODATA nu ar trebui sa mai efectueze acte de cercetare. Au disparut probe esentiale, au fost masluite listing-uri telefonice, au disparut fotografii, care daca ar fi fost administrate devoalaui adevarata realitate din dosarul Caracal. In prima fotografie din camera lui Dinca se vede cit de ordonat era acel pat pe care se sustine ca in urma cu citeva ore Dinca ar fi avut partide de sex nebun. Daca un asemenea procuror a putut sa inchida ochii la toate falsurile dintr-un dosar ce privea doi copii atunci cum ar putea conduce un asemenea serviciu. Nu pot decit sa felicit CSM-ul ca i-a dat o asemenea solutie.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 20.05.2024 – Inca o palma pentru Justitia din Romania

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva