8 December 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

LUI NICUSOR I-A MAI CAZUT UN DINTE DIN FATA – Al doilea ONG din gasca primarului Capitalei Nicusor Dan a fost zdrobit in instanta. Judecatoria Cluj-Napoca a dizolvat Asociatia SOS Orasul, care are sa-i plateasca dezvoltatorului imobiliar One Mircea Eliade Properties cheltuieli de judecata uriase, rezultate din procesele in care asociatia a incercat fara succes blocarea mai multor proiecte imobiliare. In septembrie, JS3 a dizolvat alt ONG ce vrea sa blocheze investitiile in Bucuresti (Minuta)

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

18 November 2022 16:16
Vizualizari: 4424

Joaca de-a „blocati Bucurestiul” costa multi bani. O spun hotararile judecatoresti de dizolvare a unor ONG-uri din gasca primarului Capitalei Nicusor Dan (foto) care s-au facut remarcate in ultimii ani prin actiuni in instanta menite sa blocheze numeroase proiecte imobiliare. Dupa ce au pierdut procesele, organizatiile non-guvernamentale s-au trezit ca n-au de unde sa achite cheltuielile de judecata catre companiile imobiliare pe care le-au hartuit in instanta, motiv pentru care dezvoltatorii imobiliari s-au intors impotriva ONG-urilor, cerand dizolvarea acestora.La fel s-a intamplat cu Asociatia SOS Orasul, care a incasat o astfel de lovitura vineri, 18 noiembrie 2022. Astfel, judecatoarea Iuliana-Alina Neamt de la Judecatoria Cluj-Napoca a admis cererea companiei SC One Mircea Eliade Properties SRL (parte din SC One United Properties SA – cel mai mare dezvoltator imobiliar din Romania), dispunand dizolvarea Asociatiei SOS Orasul. Motivul il constituie faptul ca ONG-ul are sa-i plateasca firmei cheltuieli de judecata enorme, de ordinul zecilor de mii de lei, din procesele in care a incercat fara succes sa blocheze diverse proiecte imobiliare din Bucuresti.


Redam minuta sentintei nr. 12973/2022 din dosarul nr. 15801/211/2022:


Respinge exceptia lipsei de interes, exceptie invocata de parata prin intampinare.

Admite cererea formulata de reclamanta ONE MIRCEA ELIADE PROPERTIES SRL si, in consecinta:

Constata dizolvarea ASOCIATIEI S.O.S. ORASUL.

Cu drept de apel in termen de 30 zile de la comunicare.

Apelul si motivele de apel se depun la Judecatoria Cluj-Napoca.

Pronuntata prin punerea solutiei la dispozitia partilor, prin mijlocirea grefei, azi, 18.11.2022”.Este al doilea ONG care isi frange gatul in instanta


Din informatiile noastre, cheltuielile de judecata pe care SOS Orasul trebuie sa le plateasca One Properties depasesc 40.000 de lei. Bineinteles ca dezvoltatorul imobiliar a incercat sa execute silit ONG-ul, dar nu a putut recupera decat o parte infima din bani, din pricina ca asociatia este in stare de insolvabilitate. Mai pe romaneste: are conturile goale. Pe cale de consecinta, compania imobiliara a solicitat instantei dizolvarea asociatiei, in baza art. 56 alin. 1 lit. d din OG nr. 260/2000 cu privire la asociatii si fundatii: „Asociatia se dizolva, prin hotarare judecatoreasca, la cererea Ministerului Public sau a oricarei alte persoane interesate: (...) cand asociatia a devenit insolvabila”.

Amintim ca SOS Orasul este a doua organizatie neguvernamentala in cazul careia One Mircea Eliade Properties obtine dizolvarea pe motiv de insolvabilitate. Prima a fost Asociatia Miscarea Civica Militia Spirituala, in cazul careia s-a pronuntat judecatoarea Ioana Angheluta de la Judecatoria Sectorului 3 la data de 28 septembrie 2022 (click aici pentru a citi).


Tic-tac pentru ONG-ul infiintat de Nicusor Dan


Cu acea ocazie, Lumea Justitiei prezenta creantele pe care One Properties le are de recuperat atat de la Militia Spirituala si SOS Orasul, cat si de la Asociatia Salvati Bucurestiul (ASB) – binecunoscutul ONG creat de catre Nicusor Dan, de la care a pornit ceea ce vea sa devina partidul Uniunea Salvati Bucurestiul, transformat in partidul Uniunea Salvati Romania. Tot atunci, va spuneam ca One Properties a cerut in instanta dizolvarea tuturor celor trei asociatii. Deocamdata, inca nu a fost pronuntata o sentinta in cazul ASB.


Amintim creantele pe care compania imobiliara le are de recuperat de la cele trei ONG-uri:


I. 124.809,12 lei, creanta compusa din:

- 49.168 lei datorati in solidar de catre ASB si SOS Orasul;

- 75.641,12 lei, creanta la randul ei alcatuita din:

a) 20.520,12 lei datorati de ASB;

b) 55.121 lei datorati in solidar de catre ASB si Militia Spirituala;

II. 49.168 lei, creanta datorata in solidar de ASB si SOS Orasul;

III. 8.587,22 lei cheltuieli de executare silita.


* Cititi aici detalii despre procesul dintre One Properties si Militia Spirituala

Comentarii

# Asociatiunea Pro Craiova date 18 November 2022 17:36 +33

Azi juzii au desființat asociațiunea, nu s-a atras raspunderea financiara a nimanui și mâine asociații fondatori fac una nouă, revirginată financiar, cu acelasi obiect. La vremuri noi, tot noi in haine noi si fara voi!

# Avramescu Nicusor date 19 November 2022 05:12 +21

Bagati-i in lichidare si cereti antrenarea raspunderii acestor indivizi. Daca vreti vin eu sa fiu lichidatorul lor Am calitate legala.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 7.12.2022 – Judecatori noi la Inalta Curte

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva