25 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

LULUTA SE DA FARA DE PACAT. CINE S-O MAI CREADA? – Inculpata Laura Kovesi a pozat in fecioara neprihanita si s-a victimizat in fata procuroarei Adina Florea: “Sebastian Ghita are mai multe dosare la DNA, iar aceste afirmatii sunt facute cu scopul de a defaima si de a intimida, atat pe mine, cat si pe procurorii care lucreaza in aceste cauze”. Cititi declaratia pe care Laura Kovesi a dat-o la SIIJ in dosarul in care este acuzata de luare de mita, abuz in serviciu si marturie mincinoasa (Document)

Scris de: George TARATA | pdf | print

17 May 2019 13:38
Vizualizari: 8945

Fecioara neprihanita si imaculata. Asa a pozat la Sectia de investigare a infractiunilor din justitie (SIIJ) cea in al carui mandat la sefia DNA s-au comis cele mai odioase atrocitati judiciare. Ne referim desigur la inculpata Laura Kovesi (foto).


Lumea Justitiei prezinta declaratia pe care Kovesi a dat-o la SIIJ in dosarul in care este acuzata de luare de mita, abuz in serviciu si marturie mincinoasa in legatura cu aducerea in tara a ex-directorului Gelsor Nicolae Popa. Marturia lui Kovesi este redata in cuprinsul incheierii nr. 142 din 3 aprilie 2019, din dosarul 926/1/2019, prin care judecatoarea Francisca Vasile de la Inalta Curte i-a ridicat Lulutei controlul judiciar, incheiere ce a fost prezentata in exclusivitate joi seara, 16 mai 2019, de jurnalista Ana Maria Bujor la emisiunea Sinteza Zilei de la Antena 3. Astfel, Laura Kovesi a fost intrebata de procuroarea de caz Adina Florea, adjuncta SIIJ, despre relatiile cu Traian Basescu si Florian Coldea, in contextul in care intr-o discutie cu Sebastian Ghita fostul presedinte dezvaluia modul in care a fost aranjata condamnarea lui Dan Voiculescu, operatiune in care, potrivit lui Basescu, ar fi fost implicati inclusiv fosta sefa DNA si fostul sef operativ al SRI (click aici pentru a citi). Cum era de asteptat, Kovesi a negat ca ar fi avut vreun alt tip de relatie cu Basescu si Coldea in afara de cea institutionala, pretinzand ca nu ar fi stiut dinainte despre condamnarea lui Dan Voiculescu. In ceea ce priveste dezvaluirile pe care Sebastian Ghita le-a facut, aceasta a reluat placa cu inculpatul, desi ea are fix aceeasi calitate, a negat ca ar fi avut o relatie de prietenie cu acesta, sustinand ca de fapt ar fi vorba despre o operatiune de intimidare a sa si a procurorilor din DNA.

Practic, citind intreaga declaratie, se poate observa ca Laura Kovesi se da fara de pacat. Problema este ca sunt din ce in ce mai putin cei care o cred si care iau de bune apararile ei.

Iata declaratia Laurei Kovesi de la SIIJ, redata de judecatoarea ICCJ Francisca Vasile:

Intrebare adresata de procuror: Va rog sa precizati care sunt raporturile dintre dumneavoastra si persoanele indicate in preambulul declaratiei.

Raspuns: In ceea ce o priveste pe doamna judecator Camelia Bogdan: nu am vorbit niciodata cu aceasta in privat, nu am avut intalniri private, nu am discutat nicuidata cu aceasta despre niciuna din cauzele DNA sau alte cauze ale Ministerului Public. Am vazut-o la doua seminarii, unde eu am fost invitata doar la deschidere, dar de fiecare data eu am plecat inainte de discutiile de seminar, pentru ca aveam treaba la birou.

Pe domnul judecator Mihalcea Mihai nu l-am cunoscut personal niciodata, nu m-am intalnit cu acesta niciodata.

Pe domnul presedinte Basescu Traian l-am cunoscut in virtutea functiei pe care am detinut-o ca procuror general, am avut cu acesta intalniri institutionale, problemele discutate in acest cadru erau de interesul justitiei si al ministerului pe care il conduceam. De regula, la aceste intalniri mai erau prezente si alte persoane, fie din Ministerul Public, fie din alte institutii, in functie de tema aflata in discutie.

Pe domnul general Coldea Florian l-am cunoscut dupa ce am fost numita in functia de procuror general; am avut cu acesta – ca si in cazul presedintelui Basescu Traian – intalniri institutionale.

Pe domnul Ghita Sebastian l-am cunoscut la niste activitati organizate de alte institutii, unde eu am fost invitata in calitatea mea de procuror general. Nu am avut intalniri private cu inculpatul Ghita Sebastian, nu am vorbit cu acesta la telefon niciodata, nu am facut schimb de e-mail-uri. Asa cum am mentionat mai sus, m-am intalnit cu acesta doar la acele evenimente organizate in cadrul altor institutii. Din anul 2013, Ghita Sebastian este cercetat in mai multe dosare ale DNA, avand in prezent calitatea de inculpat, fata de acesta s-au dispus mai multe masuri preventive si inainte de luna septembrie 2016 este important de mentionat ca am inaintat catre procurorul general o propunere de ridicare a imunitatii pentru arestarea preventiva a inculpatului Sebastian Ghita pentru a fi transmisa la Parlament.

Asadar, eu apreciez ca toate afirmatiile facute in spatiul public de inculpatul Sebastian Ghita au fost determinate de activitatile DNA.

Intrebare adresata de procuror: Cunoasteti inregistrarile mediatizate in care domnul Sebastian Ghita prezinta o serie de aspecte? Ce puteti preciza in legatura cu inregistrarea in care domnul Basescu Traian face referire la discutiile despre care spune ca le-a purtat cu dumneavoastra in perioada in care era presedintele Romaniei?

Raspuns: Am luat la cunostinta de inregistrari din spatiul public, mi s-a prezentat astazi de catre procuror transcriptul inregistrarii si declar ca nu am participat la nicio intalnire cu domnul Basescu Traian, domnul Coldea Florian, doamna Bogdan Camelia, in care sa fi discutat chestiuni din dosarul privind pe inculpatul Voiculescu si nici alte dosare. Nu am cunoscut dinainte ce sentinta urma a fi pronuntata in cauza despre care am vorbit mai sus. Am aflat de la televizor solutia, pronuntarea fiind facuta in sedinta publica. Niciodata eu nu am aflat inainte solutiile care urmau a fi pronuntate in cauzele DNA si in nicio alta cauza penala si nici civila.

Nu am discutat niciodata – nici formal, nici informal – cu domnul presedinte Basescu Traian sau cu domnul general Coldea Florian, nici impreuna toti trei si nici separat cu fiecare din acestia, solutia ce urma a fi pronuntata in dosarul Voiculescu, nici despre judecarea acestui dosar; acelasi lucru il afirm si cu privire la oricare alt dosar al Ministerului Public. De altfel, acest lucru era imposibil pentru ca – asa cum am afirmat mai sus – nu cunosteam dinainte solutiile ce urmau a fi dispuse de judecatori.

Reamintesc faptul ca, legat de judecarea dosarului Voiculescu, eu am avut cateva pozitii publice legat de posibilitatea implinirii termenului de prescriptie; acest lucru poate fi verificat.

In toata activitatea mea de procuror, de procuror sef si procuror general, nu am discutat niciodata cu niciun judecator sau cu persoane din afara institutiei despre modul in care se judeca sau se solutioneaza o cauza penala, indiferent daca aceasta era o cauza aflata in instrumentarea mea sau a vreunui alt coleg.

De asemenea, doresc sa precizez ca nu am cunoscut niciodata – inainte de a fi pronuntate/dispuse – solutiile date de judecatori in cauzele penale.

Intrebare adresata de procuror: De ce considerati ca Sebastian Ghita a facut afirmatiile care au aparut in spatiul public – si pe care vi le-am prezentat?

Raspuns: Asa cum am mai spus, inculpatul Sebastian Ghita are mai multe dosare la DNA in care s-au dispus si masuri preventive, si masuri asiguratorii, iar aceste afirmatii sunt facute cu scopul de a defaima si de a intimida, atat pe mine, cat si procurorii care lucreaza in aceste cauze.

Intrebare adresata de procuror: In raport de subiectul discutat, mai aveti ceva de adaugat?

Raspuns: Nu mai am nimic de adaugat.

Intrebare adresata de procuror: Aveti obiectiuni la modul cum s-a desfasurat prezenta activitate?

Raspuns: Nu am obiectiuni. Semnez ce am citit si am constatat ca cele consemnate sunt conforme celor declarate de mine”.


Comentarii

# imun/teanu date 17 May 2019 14:20 +15

"Priviti aceasta rata /chiat impucata zboara /o tine sus in aer / iubirea. Pentru tara." * E bine zis fecioara /zicea ca vrea cu barza / desi acum cum pare /cam la cuptor cu varza.

# Ioan Barbatei date 17 May 2019 15:08 +2

TREMURA PAMPERSII PE TINE, ASASINO???

# Baran Gheorghe date 17 May 2019 19:11 +4

A recunoscut ca a incalcat legea din greseala,poate. "nemo consetur legem ignorare ". Pai vorbim despre lege incalcata de oameni ai legii. E ca si cum as spune : @ iarta - ma domnule , nu stiam ca parul meu ,cu care te-am lovit , e mai tare decat capil tau @. Noi , miritorii de rand , care muncim ,dam bani la bugetul statului ce putem intelege din aceasta @ mea culpa@ ??Cine e mai presus de lege??

# Baran Gheorhe date 17 May 2019 19:23 +3

Priviți această rață ce moartă încă zboară! Dar ce-o mai ține-n aer? Iubirea ei de țară! Ea duce pacea-n lume și-al țării bun renume, Trăiască tricolorul, trăiască vânătorul! Beleaua cea mare e ca n viata asta mica, sunt nascut in aceeasi ziulica.20071967

# Cetateanul date 17 May 2019 20:19 +4

Daca fetitele de la SIIJ o mai mermelesc mult se intoarce Asta pe cai mari si ii beleste de le merg fulgii.

# Da,da! date 18 May 2019 15:14 +4

Dreagi procurori SIIJ,jucați-vă cu răbdarea românilor care încă mai gem de nedreptate și încă mai suportă aroganta,ura,disprețul și umilințele procurorilor din parchetele din teritoriu,susținuți fiind de procurori șefi de tot felul și de magistrați putrezi de corupți. TREZIȚI-VĂ pînă nu dați cu subsemnatul s-au mai rău.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 24.07.2024 – DNA nu e de nasul lui Ardelean

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva