21 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

LULUTA, TRIMISA LA ABECEDAR – Jurnalista Sorina Matei o pune la punct pe Laura Kovesi dupa ce sefa EPPO s-a plans ca instituirea unui prag la infractiunea de abuz in serviciu afecteaza Parchetul European: „Kovesi incurca, intentionat sau nu, infractiunea de abuz in serviciu, reglementata de Codul Penal, cu infractiunea de frauda din fonduri europene, reglementata prin legea speciala 78/2000... Sefa Parchetului European probeaza ca nu stie cu ce se ocupa institutia pe care o conduce”

Scris de: V.B. | pdf | print

30 March 2023 12:33
Vizualizari: 4446

Sefa Parchetului European Laura Kovesi (foto) nu cunoaste notiunile elementare ale propriei profesii.De exemplu, Kovesi confunda abuzul in serviciu cu frauda din fonduri europene, arata jurnalista Sorina Matei, intr-un articol publicat miercuri, 29 martie 2023, pe propriul site, Presacurata.ro.

Ziarista porneste de la o declaratie in care Luluta s-a aratat indignata de faptul ca partidele coalitiei de guvernare din Romania (PSD, PNL si UDMR) vor sa instituie un prag pentru infractiunea de abuz in serviciu reglementata de art. 297 din Codul penal (click aici pentru a citi). In realitate, Parchetul European (EPPO) nu are atributii de ancheta pe abuzul in serviciu, ci pe fraudele cu fonduri europene – infractiuni prevazute in Legea nr. 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea si sanctionarea faptelor de coruptie.


Redam explicatiile Sorinei Matei:


Codruta Kovesi, cand ai sa inveti meserie? EPPO nu ancheteaza abuzul in serviciu, dar Kovesi spune ca pragul pe abuz afecteaza EPPO

Intr-o rafuiala cu coalitia de guvernamant, procurorul sef EPPO, Laura Codruta Kovesi incurca (intentionat sau nu) infractiunea de abuz in serviciu, reglementata de Codul Penal, cu infractiunea de frauda din fonduri europene, reglementata prin legea speciala – 78/2000. Ca o coincidenta, acelasi lucru il face si siteul G4media intr-un editorial.

Intr-o reactie publica, sefa Parchetului European, Laura Codruta Kovesi probeaza ca nu stie cu ce se ocupa institutia pe care o conduce.

Dupa decizia coalitiei de guvernamant de a introduce un prag pentru abuzul in serviciu (250.000 de lei/9.000 de lei), in urma deciziilor din ultimii 7 ani ale CCR, Codruta Kovesi spune ca activitatea EPPO va fi afectata de aceasta decizie.

Numai ca EPPO nu are competenta de a investiga abuzul in serviciu, ci doar frauda din fonduri europene, care in Romania este reglementata prin lege speciala (legea 78/2000, art.18). Abuzul in serviciu este reglementat de Codul Penal.

Mai mult, chiar pe site-ul EPPO este mentionat obiectul de activitate al institutiei si sunt definite infractiunile in care poate interveni EPPO. Directiva UE 2017/1371 stabileste ce poate ancheta EPPO: infractiunile care aduc atingere bugetului UE.


* Cititi aici intregul articol de pe Presacurata.ro

Comentarii

# # jos ANALFABETII !!! date 30 March 2023 13:19 +5

:D :lol: :cry: <img src=ops:' /> :-x :eek: TUTA, nu LULUTA !!! Halal ue, halal justitie, adio dreptate !!! Daca o INCOMPETENTA CU FUNCTII ATRIBUITE STRIC POLITIC E IN FRUNTEA europei, E CRIZA MARE... E INTRUCHIPAREA NEPUTINTEI, A NESTIINTEI, A - MEDIOCRITATII!!! :zzz

# DODI date 30 March 2023 13:32 +6

Nu este prima dată când slujirea confundă sula cu prefectura pentru a-și da importanță. Este atitudinea specifică oricărui ”profesionist” cu diplomă scrisă de alții și cu teză de doctorat plagiată... legal.

# Kodruta face doar politica nu lucra la justitie. Veci. date 30 March 2023 14:13 0

Nu mai bagati in seama mijlocul, chit ca-i sanatos de plezneste si altitza, ci papusarul. Sa faci politica cu catuse numai Ana Pauker mai stia mersul.

# Omul de pe stradă date 30 March 2023 15:41 0

Cu fruntea ei de doar 2 degete înălțime, nu poate gândi nici măcar la nivel mediu...

# Jean Valjean date 30 March 2023 18:45 0

Arata mi un plagiator destept !!!! Varza si terci in creierii lor!!!

# sever date 30 March 2023 19:33 0

codruta nu poate fi invinuita de cunostinte in meserie

# basicuta date 31 March 2023 10:11 0

nu vă dă impresia că are calități de Președinte ?

# dragos barna date 31 March 2023 11:27 0

Nu incurca chiar deloc, doamna Kovesi, pt ca doreste sa investigheze coruptia din autoritatile competentw din romania care au paradit beneficiarii de fonuri comunitare si astfelcs a ajuns in situatia in care ne aflam azi in domeniul politicii agricole comune subjugata intereselor unor grupari infractionale transpartinice acoperite de procurori si judecatori

# santinela date 31 March 2023 12:14 0

Pai cind drac a stiut asta ce face,profesional vorbind.A stiut in schimb foarte bine sa faca praf imaginea justitiei,sa slugareasca persoanele care au pus-o in functie,sa intretina Binomul si in general sa faca total altceva decit fisa postului pe care a avut-o. Sa numeasca la DNA numai nulitati- Portocala,Onea,Eva,ala de la Oradea,de la Timisoara,Pitesti,adica de peste tot !

# # jos NEKLIFIKTII !!! date 31 March 2023 16:31 0

:lol: <img src=ops:' /> :-x Mai, dragos barna, SA AI PARTE DE EA... :P

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 20.05.2024 – Inca o palma pentru Justitia din Romania

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva