30 March 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

MA INCLIN SI RAMAN MEREU AL VOSTRU, ROBERT – Primul mesaj al avocatului Robert Rosu dupa eliberarea din inchisoare: „Eu am crezut mereu in justitie, in adevar, in dreptul la aparare, de aceea am ales sa practic avocatura si sa fiu avocat pledant. Multumesc familiei, fara de care nu stiu cum as fi rezistat. Multumesc din toata inima tuturor. A contat enorm tot ceea ce ati facut pentru mine si pentru profesie in general”

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

25 November 2021 17:26
Vizualizari: 9518

"Dragi prieteni". Asa isi incepe avocatul Robert Rosu (foto) mesajul pe care il adreseaza tuturor celor care i-au fost alaturi in acest an de grea incercare si celor care, desi nu il cunosteau, s-au raliat demersurilor organizate pentru sustinerea cauzei sale, militand pentru dreptate si adevar!La doua zile de la eliberarea din inchisoare dupa decizia definitiva de achitare a completului ICCJ format din judecatorii Rodica Cosma, Stefan Pistol si Laura Soane, odata cu admiterea recursului in casatie, avocatul Robert Rosu a dorit sa transmita un mesaj de multumire, exprimandu-si gandurile "la cald" dupa ce a revenit la viata normala, in libertate, alaturi de familie.


Vorbim despre un mesaj transmis dupa 341 de zile de inchisoare de catre un avocat condamnat pentru ca si-a exercitat profesia si declarat definitiv nevinovat pentru faptele pentru care Completul Negru al Inaltei Curti l-a aruncat dupa gratii.

Este doar inceputul, restul gandurilor lui Robert Rosu vor veni dupa ce isi va fi adunat gandurile si se va "readapta".


Iata mesajul lui Robert Rosu:

„Dragi prieteni,

Stiu ca ati fost alaturi de mine in numar mare. Am simtit permanent gandurile voastre bune, energia pozitiva, am primit si am citit toate mesajele voastre, prin care mi-ati dat putere sa trec mai usor peste fiecare zi. Nu sunt prea multe de spus acum. Asa cum banuiti incerc sa-mi adun gandurile, sa ma readaptez. Eu am crezut mereu in justitie, in adevar, in dreptul la aparare, de aceea am ales sa practic avocatura si sa fiu avocat pledant. Intr-un final, justitia a prevalat. Multumesc familiei, fara de care nu stiu cum as fi rezistat. Multumesc din toata inima tuturor. A contat enorm tot ceea ce ati facut pentru mine si pentru profesie in general. Nu am suficiente cuvinte sa le multumesc colegilor mei de la TZA, fratilor si surorilor, cu care am dus si binele si greul. Tuturor va intorc inzecit gandurile mele bune si imi doresc ca toata suferinta, revolta, zbaterea, umilinta din ultimii ani si, mai ales din ultimul an, sa se transforme in ceva bun, din care sa avem, cu totii, de invatat.

Ma inclin si raman mereu al vostru,

Robert”


Mesajul poate fi citit si pe site-ul AlaturideRobert.ro

Comentarii

# andrei date 25 November 2021 19:17 +46

Felicitari si imi pare rau ca a trecut prin asa ceva! Poate vor incepe si la noi avocatii sa asiste oameni nevinovati pro bono...

# Eu date 25 November 2021 21:03 +14

Evident o veste buna,dar nedreptatea rămâne și un destin frant... Condamnat politic pentru a da un exemplu, cariera distrusă,un an de pușcărie și eliberat în lagărul de exterminare.... Dreptatea o fi pe lumea cealaltă aici este iadul! "Să nu uiți Darie!" aici ne-au adus tefelistii plătiți prin ONG-uri dubioase care manifestau cu sârg ori de câte ori erau mobilizați și urlau isterici prin piețe "toți pentru justiție!". Mare scaun galben și moale a-ți făcut nărozilor! Generația hajtag nazistă a făcut posibilă resetarea elitelor și ridicarea la putere a tuturor scursurilor societății pentru "o lume 9" de idioți siniștrii... Stați în casă,totul va fi bine!

# Judex date 25 November 2021 21:16 +7

Achitarea în recursul în casație poate fi doar pe aceea că fapta nu este prevăzută de legea penală,adică ar fi vorba decât de exercitare avocaturii.Totuși nu s-ar încadra și la despăgubiri din partea statului pe art 538 alin.1 C.pr.pen. pentru că nu e un fapt nou această exercitare a profesiei .Nefiind în drept la despăgubiri de la stat nu operează nici dreptul de regres contra magistratului.Aici ar fi de modificat legislația procedural penală pentru ca astfel de situații să primească acoperire în reparații prin despăgubiri.

# Neanae date 26 November 2021 01:37 +12

Domnule Avocat, cred ca mulți au imaginat ingiustitia suferită de dvoastra pe pielea lor! Eu da, m-am îngrozit la gândul sa primesc scuipatul justiției pe fata mea, adică a călăilor mei care chipurile slujesc justiția și apăra dreptatea. Din păcate nu sunteți singurul năpăstuit de aceste jigodii. Dl Dragnea, Dl Nastase și alții, dar sunteți vii și afara! Alții ca bietul Stan Mustață? Nu merg înainte fiindcă oricum e nenorocire … Forța și curaj, tuturor …

# santinela date 26 November 2021 07:37 +10

Si gata,ramineti asa ?? Pai ii lasati pe idiotii din completul negru sa-si incaseze linistiti pensia,fara sa-i aratati "respectul" cuvenit (drept intre ochi ) lui Matei,nenorocitului astuia ?

# ,,mahnita" date 26 November 2021 08:27 +2

Cazul acestui domn avocat, nu este singurul. Cati avocați mai sunt care nu sunt lăsați sa-si exercite profesia? Sa permis securicilor sa puna mana si pe avocatură. Conducerile barourilor sunt pline de foști, actuali securici, care trag sforile sistemului si fac jocurile sistemului.cu asa clica, nu va mirați că,se ajunge in situatia aceasta.

# euflo date 26 November 2021 08:44 +10

nu s-a facut dreptate. asta nu e justitie. NIMENI nu vb de ce au fost lasati inca in puscarie functionarii publici din dosar. nimeni nu spune nimic de ceilalti. Nu doar Robert a suferit. ceilalti oameni simpli de ce au fost lasati in inchisoare?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 29.03.2023 – Cami a primit a doua sansa. Intra pe spalarea banilor

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva