18 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

AUDIENTA – Seful DIICOT, Codrut Olaru e sesizat sa-l stopeze pe procurorul Sorin Carare de la Galati. Carare e acuzat de fals si presiuni in sprijinul unei firme galatene, pentru impiedicarea platii unei datorii de 4.000.000 lei

Scris de: Adina A. STANCU - Razvan SAVALIUC | pdf | print

30 October 2011 14:15
Vizualizari: 20916

Dupa episodul cu avocatul Catalin Dancu, procurorul Sorin Carare de la DIICOT – Galati este acuzat si de alte persoane ca practica abuzuri, falsuri si amenintari in dosarele sale. Impotriva procurorului Sorin Carare a formulat plangeri la CSM, la DIICOT – Structura Centrala si la Procurorul General al Romaniei si omul de afaceri Bogdan Alexandru Boza, din Bucuresti. Acesta din urma, impreuna cu avocatul Catalin Dancu, dar si cu o a treia victima a procurorului Sorin Carare (deputatul-avocat Mihail Boldea) au formulat zilele trecute o cerere comuna de audienta la seful DIICOT, Codrut Olaru (foto) caruia petentii vor sa-i expuna situatia si sa-i ceara sa ia masuri urgente impotriva abuzurilor magistratului, pe care il acuza ca este un pericol public. E posibil ca zilele acestea sa apara si alte sesizari la adresa magistratului Carare.


Iata ce reclama Bogdan Alexandru Boza la adresa procurorului Sorin Carare

In concret, omul de afaceri a sesizat faptul ca a devenit subit faptuitor intr-un dosar penal instrumentat de procurorul Sorin Carare de la DIICOT Galati, dupa ce, in urma unui litigiu comercial, a castigat in instanta un proces prin care firma Arcada Company SA Galati (cea mai importanta firma din judet) a fost obligata de Tribunalul Galati, pe calea unei actiuni civile avand ca obiect somatie de plata, sa-i fie platita suma de 4.000.000 lei ca urmare a unui contract de management. In acest litigiu, administratorul Mantu Spiru, al firmei Arcada Company SA Galati, a negat semnatura de pe contractul de management, insa in urma expertizei grafologice depusa la dosar, care a atestat in mod indubitabil ca semnatura de pe contract apartine administratorului Mantu Spiru, Tribunalul Galati a dat castig de cauza reclamantului-creditor Bogdan Alexandru Boza. Ca urmare a unei plangeri depuse impotriva lui Boza, DIICOT Galati, prin procurorul Sorin Carare a declansat o cercetare penala. In paralel SC Arcada Company SA a facut o actiune in anulare impotriva hotararii date de Tribunalul Galati (cea privitoare la obligatia de plata de 4.000.000 lei) in care judecatoarea Angela Filip a dispus prin incheiere comunicarea de catre DIICOT Serviciul Teritorial Galati a unei „copii dupa raportul de expertiza judiciara” privind semnatura lui Mantu Spiru, administrator al reclamantei SC Arcada Company SA. Bogdan Alexandru Boza acuza faptul ca procurorul Sorin Carare a facut abstractie de expertizele judiciare administrate si a trimis la dosar o cercetare tehnica facuta, atentie, de un angajat al DIICOT, fara calitate de expert, din care rezultata ca semnatura de pe contractul de management nu ar apartine administratorului Spiru. Boza acuza faptul ca prin manevra sa, procurorul Sorin Carare a sarit in sprijinul firmei galatene.

Iata ce a sesizat Bogdan Alexandru Boza la CSM: “Inca de la prima audiere in luna iulie a subsemnatului, efectuata de procurorul Carare Sorin, acesta a avut o atitudine vadit partinitoare cu privire la plangerea introdusa de S.C. Arcada Company S.A. Galati, in sensul sustinerii acesteia, afirmand in repetate randuri ca “nu crede ce afirm eu”, “voi vedea eu ca-mi va demonstra vinovatia”, “sunt imoral”, afirmatii aflate in vadita distonanta cu prevederile art. 25 (3) lit. e din Ordinul 1226/C din 15.04.2009, potrivit carora trebuie “sa dea dovada de competenta profesionala si sa manifeste calm, rabdare, politete, impartialitate fata de justitiabili, martori, avocati si alte persoane cu care intra in contact oficial”. Consecinta directa a acestei atitudini a fost mentiunea facuta de subsemnat in cadrul declaratiei, mentiune prin care explic de ce refuz sa dau declaratii, deoarece “nu cred in obiectivitatea si justa solutionare a cauzei de catre respectivele persoane”. In urma acestei mentiuni, dl. Procuror Carare Sorin a facut presiuni verbale repetate asupra subsemnatului sa modific aceasta declaratie, deoarece “nu este de-acord cu ea” (sic!), el considerand-o o posibila recuzare. Mai mult, dl. procuror Carare Sorin a afirmat faptul ca “are alte cai prin care ma poate obliga sa scriu ce declaratie doreste”, inclusiv poate sa ma retina pentru 24 de ore! Este fara precedent in Romania ca un procuror D.I.I.C.O.T., chemat sa aplice legea cu obiectivitate, fara a face jocurile vreunei parti, este un instrument de presiune pus in slujba societatii comerciale S.C. Arcada Company S.A., datorita posibilelor motivatii financiare primite de la Spiru Mantu, administratorul societatii anterior mentionate. Procurorul Carare a recurs la intimidarea subsemnatului si la mijloace de presiune, intr-o maniera care denota clar interesul acestuia de a directiona ancheta in dosarul 199/D/P/2011 in sensul furnizarii de probe societatii S.C. Arcada Company S.A. pentru a i se admite actiunea in anulare in dosarul 13223/121/2011, anuland astfel somatia de plata castigata de subsemnatul. Subliniez ca MIZA abuzurilor dlui. Procuror Sorin Carareeste suma de 4.000.000 lei la care S.C. Arcada Company S.A. a fost obligata la plata in data de 25.11.2010, in dosarul 6967/121/2010. Consider ca acest procuror reprezinta o amenintare la insasi actul de justitie efectuat de toti procurorii onesti profesionisti din Romania, un exemplu ar reminiscentei mentalitatilor procurorilor din perioada de dinainte de 1989 si o sfidare a legii insasi!”

Procurorul Carare acuzat de fals

In cererea de recuzare a judecatoarei Angela Filip, de la Tribunalul Galati, omul de afaceri arata: “D.I.I.C.O.T. Serviciul Teritorial Galati, prin procurorul Sorin Carare a trimis o adresa falsa in dosarul comercial 13223/121/2010, prin care se consemneaza situatii de fapt neconforme cu adevarul; reamintim faptul ca noi am depus la dosarul cauzei, DOUA expertize extrajudiciare DISTINCTE efectuate asupra inscrisurilor iN ORIGINAL pe care se intemeiaza somatia de plata, atat asupra semnaturii, cat si asupra stampilei societatii reclamante, ambele expertize contrazicand adresa trimisa de D.I.I.C.O.T Galati; cele 2 EXPERTIZE au formulat, in mod identic, drept concluzii indubitabile faptul ca „semnatura aflata pe contractul de prestari servicii incheiat intre subsemnat si dl. Mantu Spiru, administratorul reclamantei ii apartine acestuia”; subliniem faptul caprima expertiza a fost efectuata de un ofiter psiholog din cadrul I.G.P.R, iar a doua de unul dintre membri fondatori ai Societatii Romane de Grafologie, expert autorizat potrivit O.G. 75/2000;

Invederam faptul ca procurorul Sorin Carare, cel care a trimis adresa falsa de la D.I.I.C.O.T. Galati la dosarul nostru, are o practica constanta in acest sens, el trimitand si in alte spete adrese false; astfel, in dosarul 10345/121/2011, aflat pe rolul Sectiei Penale a Tribunalului Galati, acelasi procuror Sorin Carare a trimis un „raport fals” potrivit plangerii depuse, impotriva dlui Carare, de avocatul Catalin Dancu la Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, precum si la Consiliul Superior al Magistraturii, conform copiilor atasate; acest fapt este cu atat mai relevant pentru cererea de recuzare formulata prin prezenta, deoarece dna. Judecator Angela Filip a ramas in pronuntare avand ca temei adresa falsa la care am facut referire anterior, pe care a acceptat-o drept proba in dosar!”

* Cititi aici cererea de audienta depusa la DIICOT de avocatul Catalin Dancu, Bogdan Alexandru Boza si deputatul Mihail Boldea

Comentarii

# Galateanul date 30 October 2011 16:01 +7

Sorin Carare este tatal contrabandistilor de tigari de la granita cu rep. Moldova. El este adevaratul sef al diicot Gl. Mai mult, se vorbeste ca este si ofiter SRI acoperit, de aceea are aceasta atitudine. Mantu Spiru de la Arcada este cel mai mare golan si tepar din jud Galati, avand la activ tepe care au falimentat firme din Braila.

# Combinatorul date 30 October 2011 23:05 +5

Hai sa vedem cat de cinstit e Codrut Olaru cu el insusi. Il va zbura pe Carare sau nu? DIICOT nu ar trebui sa permita in structurile sale prezenta unor combinatori fara scrupule!

# Ionescu date 31 October 2011 16:08 +1

Ia uite-l pe Boldea si aici! http://www.viata-libera.ro/eveniment/23724-scandalul-aurului-da-in-clocot-dupa-descinderile-de-la-„milano-gold”.Nu va place de Carare?Pai atunci il lasam pe Boldea, Dancu si Boza sa numeasca procurori, politisti...in Galati pe care sa-i aibe la mana sa "jufuiasca" clientii!In Galati si asa cu unii ca Carare, tot se face ce se vrea!Vrem mai multi Carare sa le fie frica golanilor sa iasa pe strada!Sa fie loc pentru copii nostri !

# LUCIAN date 31 October 2011 16:40 0

Nu o să ia nimeni nicio măsură. Sistemul are N procurori gen " Cărare" Noul şef al INEC, Ceortianul Cătălin făcea la fel cînd era procuror, dar din raţiuni de siguranţă naţională l-au avansat, că aşa e la noi, toate nulităţile ajung şefi.

# zzzt date 31 October 2011 20:20 0

Boza apierdut procesul invocat. E elementar sa verificati asta!

# Si-a atins scopul date 31 October 2011 20:23 0

inseamna ca poate e si mai rau, ca dom Carare si-a atins scopul cu hartoaga lui. In romania cand se va aresta pentru asa ceva?

# CI date 31 October 2011 22:39 +1

Iată o întrebare care nu s-a pus: de ce este Dancu atât de pupat în cursul unei săptămâni, de atâtea ori, pe luju?

# Pentru CI-ist date 31 October 2011 22:41 -1

Cainele moare de drum lung si prostul de grija altuia!

# Cine are răspunsul??? date 5 November 2011 02:41 +1

Nu știm... De ce oare ???

# danut date 18 November 2011 22:48 0

cum sa se faca dreptate la galati atata timp cat carare este sotul ori al unei jud.ori al unei avocate.. sa imi spuna cineva daca in toate cazurile de abuz, sau mita s-a rezolvat ceva in cazul rodica arhip cate cercetari s-au facut-si nici pana in prezent nu este anchetata de dna=valentina vrabie-sotul ei a facut multe este cumVA cercetata-elena romila, alexandrina zaharia, este cumva cineva cercetat penal...nu are cum pt ca toti sujnt mana in mana mai dureaza pana se ruipe verigacaci atunci se or turna unii pe altii

# ion date 24 November 2011 22:16 0

huuuuuuuuuuu carare jaraaaaaa

# om din justitia galateana date 13 December 2011 00:46 +2

Invit pe cei din conducerea DIICOT sa verifice dosarele din 2010 si 2011 intocmite de cuplul CARARE-PACURARIU si vor ramane stupefiati de tampeniile scrise in rechizitoriile copiate unul dupa altul, unde se vede ca cei ce nu s-au supus santajului se afla in arest preventiv. Galca si-a educat bine slugile pentru ca ce scapa de la Parchetul Tribunalului este musamalizat de Parchetul Curtii de Apel. Mihai Boldea este galatean asa ca lui ii va veni mai usor sa se duca la Penitenciarul Galati si sa afle de la proxenetiii care au avut activitate in Spania(in special zona Madridului) cotele pe care le plateau lui Carare si Pacurariu. Oamenii trebuie in final sa isi faca curaj si sa vorbeasca pentru ca numai asa putem sa starpim astfel de jigodii.Am auzit ca au inclusiv curve la strada. Dupa felul cum se comporta in anchete nici nu mai discut, sunt sub orice critica mai ales ca si-au facut o gasca cu politistii de la DIICOT care sunt sagetile lor. O cerectare generala ar duce la mult mai putine droguri intrate in tara prin Galati.

# IOAN DUSCAS date 4 January 2012 11:54 +1

GUNOAIELE NOASTRE POLITICE CELE DE TOATE ZILELE AU NEVOIE DE ASEMENEA GUNOAIE UMANE CARE SA LE FACA TREBURILE MURDARE ASA CA GUNOAIE FARA DE COLOANA VERTEBRALA AJUNG SA DEVINA INFRACTORI IN UNIFORMA PLATITI ENORM DE BINE DE LA BUGETUL DE STAT !! DECI NU SUNT BANI PENTRU SANATATE SAU ALTE CHESTIUNI STRICT NECESARE DAR SUNT SUME FANTASTICE PENTRU CA NISTE INFRACTORI IN UNIFORMA SA FACA CEA CE VOR EI FARA CA CINEVA SA-I DERANJEZE !! IN CALITATE DE OM DE RAND INTELEG CA SRI AR TREBUII SA ADUNE INFORMATII SI NIMIC MAI MULT DAR IN ACEASTA TARA DE KKO SRI A AJUNS SA AIBA IN STRUCTURI BANDITI GET BEGET PRIN INTERMEDIUL CARORA SA CONTROLEZE JUSTITIA , POLITICUL SI TOT CE SE MAI POATE !! SA NU UITAM DE DGIPI CARE ESTE COMPUSA IN MARE PARTE DIN INFRACTORI DEOSEBIT DE PERICULOSI CARE LA FEL FAC CE VOR EI FARA CA CINEVA SA-I TRAGA LA RASPUNDERE !! DESI ECONOMIE APROAPE CA NU AVEM TOTUSI AVEM O GRAMADA DE INFRACTORI IN UNIFORMA PLATITI REGESTE DE LA BUGET !

# vasilee date 13 February 2012 15:33 0

huuuuuuuuuuuuuuu cararee estii mort javra ordinara

# pagubitu date 30 January 2016 19:58 0

Daca aveti cunostinte temeinice va rog respectuos transmiteti toate aspectele cunoscute cu detalii si martori (scrieti citet sau mijloace avansate ). La momentul depunerii actelor la institutiile abilitate in cel putin 2 exemplare .Pe unu din ele cereti numar de inregistrare si il pastrati securizat sau macar in conditii foarte bune. Pentru alte institutii faceti copii si anexati chiar in paralel la mai multe institutii abilitae si mentionatii suspiciunile , rudele care influienteaza ancheta si incompabilitati (afinitati). Seriozitatea noastra poate influienta sa reabilitam acest sistem la care stam si ne uitam cum cetateni corecti sant umiliti chiar cu prezenta aparator voi dezvolta la nivelul cel mai inalt cu sant cheltuiti banii din fondurile : MINISTERULUI DE JUSTITIE LA GALATI. Care este adresa dna : Raluca Pruna (Min Justitiei?).Fiti corecti asteptati

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 17.05.2024 – Procuror cu demisia trimisa la CSM

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva