psdolt
21 November 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

psdolt psdolt psd

DESHUMAREA LUI DRAGNEA – Dosarul “Tel Drum” a mai fost solutionat in 2013 cu neinceperea urmaririi penale. Specialistii din subordinea DNA au constatat ca nu exista nicio privatizare subevaluata, licitatie trucata sau achizitie ilegala. Solutia de NUP a fost data de procurorul Paul Dumitriu, fost consilier al Monicai Macovei: “Nu au rezultat indicii temeinice care sa confirme savarsirea unei fapte de natura penala” (Rezolutia)

Scris de: George TARATA | pdf | print

13 November 2017 18:31
Vizualizari: 22502

Ceea ce se stia deja de cateva zile, s-a intamplat luni, 13 noiembrie 2017: DNA i-a facut cel de-al treilea dosar presedintelui PSD Liviu Dragnea, acesta fiind chemat la parchetul anticoruptie si, fara sa fie audiat, a fost informat ca este suspect pentru constituire de grup infractional organizat, obtinere obtinere pe nedrept de fonduri europene si abuz in serviciu in legatura cu privatizarea si activitatea celebrei companii Tel Drum. Ulterior, la aproximativ doua ore dupa plecarea lui Dragnea de la DNA, parchetul lui Kovesi a emis un comunicat de presa in care, cu incalcarea prezumtiei de nevinovatie, in care pur si simplu ii infiera pe inculpatii din dosar, de parca acestia erau deja condamnati definitiv. Halucinant este insa ca Liviu Dragnea si alti “colegi de dosar” au mai fost anchetati in legatura cu fapte pentru care astazi procuroarea DNA Alexandra Carmen Lancranjan i-a pus sub acuzare, insa au primit neinceperea urmaririi penale. Iar solutia de NUP i-a fost data chiar de catre DNA. Mai exact, de unul dintre preferatii Laurei Kovesi, actualul adjunct al Sectiei II-a DNA, Paul Silviu Dumitriu (foto), fost consilier al Monicai Macovei, un procuror cu mult mai multa experienta decat Lancranjan. Iar rezolutia lui Paul Silviu Dumitriu a fost girata de seful Sectiei a II-a DNA de la acea vreme, procurorul Claudiu Dumitrescu. Acesta din urma a fost seful DLAF, fiind cel mai experimentat procuror din DNA pe fraudarea fondurilor europene. Culmea, la patru ani de la acel moment, OLAF a sesizat DNA pe aceeasi speta.

Astfel, Antena 3 a prezentat in exclusivitate rezolutia prin care, in 14 octombrie 2013, procurorul Paul Silviu Dumitriu a dispus neinceperea urmaririi penale fata de Liviu Dragnea in legatura cu pretinse fapte pentru care, in 13 noiembrie 2017, procuroarea Alexandra Carmen Lancranjan a decis transformarea presedintelui PSD in suspect. Iar solutia de NUP a fost data in temeiul art. 10 lit. b) si d) din vechiul Cod de procedura penala care prevede ca “fapta nu este prevazuta de legea penala”, respectiv “faptei ii lipseste unul din elementele constitutive ale infractiunii”.


Una zice DNA in 2013, alta in 2017

Spectaculos este ca in comunicatul DNA din 13 noiembrie 2017 sunt reluate si prezentate presupuse fapte ce ar fi fost comise de “grupul infractional” condus de Dragnea, dar care au fost cercetate de procurorul Paul Silviu Dumitriu, constatandu-se ca acestea nu sunt de natura penala.

Spre exemplu, in comunicatul DNA din 2017 se afirma urmatoarele:

Activitatea de pregatire si modul de actiune al grupului organizat a impus, in principal, urmatoarele etape:

Achizitionarea, in patrimoniul Consiliului Judetean Teleorman, atat din fonduri ale acestei unitati administrative teritoriale cat si prin obtinerea unui credit bancar, a unui utilaj (tren reciclator - stabilizator la rece in situ) de o valoare foarte mare (30 miliarde ROL) care apoi a fost inchiriat si ulterior instrainat catre Tel Drum SA, ulterior privatizarii acestei societati comerciale”.

Iata insa ce se mentioneaza in ordonanta din 14 octombrie 2013 a procurorului DNA Paul Silviu Dumitriu:

Mai mult, aceiasi specialisti au concluzionat ca achizitia de catre CJ Teleorman a unui utilaj - tren reciclator – stabilizator la rece 'in situ', prin contractarea unui credit la BRD, pe care ulterior la inchiriat SC Tel Drum SA, aducand beneficii unitatii administrativ teritoriale, s-a facut cu respectarea dispozitiilor legale, fiind constatate doar doua nerguli in procedura de achizitie publica, care insa nu au influentat sau viciat aceasta procedura”.

Si inca un exemplu. In comunicatul DNA din 13 noiembrie 2017 se afirma urmatoarele:

In cursul anului 2009, in calitate de reprezentant al Consiliului Judetean Teleorman, Liviu Nicolae Dragnea, cu ajutorul lui Mugur Bataus si Marin Predescu (care au asigurat falsificarea si inlocuirea documentelor), a folosit la organismul intermediar ADR Sud Muntenia documente false si inexacte, astfel incat firma Tel Drum SA sa castige un contract de reabilitare a peste 50 km din DJ 506 Cervenia Vitanesti Babaita, in valoare de 62.482.442 lei lei, dintre care suma de 6.930.138 euro provenea din fonduri europene. (…) In legatura cu acelasi proiect de reabilitare a drumului judetean DJ 506, suspectul Liviu Nicolae Dragnea, prin incalcarea dispozitiilor legale privind exercitarea functiei, a emis hotarari de contractare a unui credit intern si dispozitii privind demararea procedurilor de achizitii publice si numirea comisiilor de evaluare a ofertelor. Prin furnizarea de informatii confidentiale, prin modificarea proiectului tehnic si depunerea acestuia in vederea avizarii si obtinerii finantarii, Liviu Nicolae Dragnea si Mugur Bataus, cu intentie, in scopul obtinerii unui folos necuvenit pentru Tel Drum SA si implicit pentru membrii grupului infractional organizat, si-au incalcat atributiile legale si au determinat membrii comisiei de intocmire a documentatiei pentru licitatia lucrarilor de constructii si membrii comisiei de evaluare a ofertelor sa incalce, fara vinovatie, dispozitiile OUG 34/2006 prin inserarea unor conditii restrictive si incalcarea principiului tratamentului egal, desemnand castigator al licitatiei publice firma Tel Drum SA”.

Iata insa ce se mentioneaza in ordonanta din 14 octombrie 2013 a procurorului DNA Paul Silviu Dumitriu:

Referitor la procedura de negociere prealabila a unui anunt de participare, organizata in vederea incheierii Actului aditional (inregistrat sub nr. 5135/12.05.2011) la contractul nr. 59/30.07.2010 (incheiat cu SC Tel Drum SA, avand ca obiect achizitia de lucrari pentru Reabilitare DJ 506, Cervenia-Vitanesti-Babaita, km. 17+400 – km 58+000, cu o valoare de 47.724.025,15 lei, la care se adauga TVA (24%) in suma de 11.453.766,04 lei, cu o durata de 10 luni), in valoare de 3.917.409,83 lei, la care se adauga TVA in suma de 940.78,36 lei, cu o durata de executie a lucrarilor suplimentare de 6 saptamani, dar nu mai tarziu de 24.06.2011, potrivit celor constate de echipa de control din cadrul ANRMAP, nu au rezultat incalcari/neconformitati in raport cu prevederile legale in materia achizitiilor publice”.

Paul Silviu Dumitriu: “Nu au rezultat indicii temeinice care sa confirme savarsirea unei fapte de natura penala”

Cert este ca, in 2013, procurorul Paul Silviu Dumitriu a retinut ca “analizand actele premergatoare urmariririi penale se constata ca nu au rezultat indicii temeinice care sa confirme savarsirea unei fapte de natura penala”. Tot actualul adjunct al Sectiei a II-a DNA a stabilit ca “in urma efectuarii actelor premergatoare urmaririi penale a rezultat ca, in prezenta cauza, nu se poate afirma ca au fost indeplinite defectuos sau nu au fost indeplinite de atributiile de serviciu de catre functionarii din cadrul CJ Teleorman ce au avut atributii in incheierea si derularea contractelor cu SC Tel Drum SA, eventualele neregularitati constatate de specialistii din cadrul ANRMAP, nefiind de natura a afecta rezultatul final al procedurilor de achizitie publica derulata si implicit rezultatul atribuirii contractelor catre SC Tel Drum SA”.

De asemenea, Paul Silviu Dumitriu mai nota, in rezolutia din octombrie 2013, ca “mai mult, in cauza nu s-au conturat nici indicii care sa conduca la concluzia ca prin activitatile lor, functionarii publici din cadrul CJ Teleorman, ar fi obtinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial”.

In final, procurorul Paul Silviu Dumitru a decis neinceperea urmaririi penale fata de Liviu Dragnea. In 13 noiembrie 2017, procuroarea Alexandra Carmen Lancranjan a inceput urmarirea penala fata de Liviu Dragnea, inclusiv pentru pretinse fapte solutionate deja cu NUP in urma cu patru ani.

Iata ordonanta de NUP data in cazul lui Liviu Dragnea, in octombrie 2013, de procurorul Paul Silviu Dumitriu:

 


Comentarii

# unul din lumea cea mare date 13 November 2017 19:18 +3

rati ai dracului cu justitia voastra si cu politicienii de mucava gen orban,cosmin gura larga,dragnea ,ponta si toate panaramele.abia astept sa se reinfiinteze pcr ca sa ma duc sa ma inscriu.si daca o sa fie in ilegalitate si tot ma voi inscrie.justitia a ajuns ca pe timpul burgheziei,si prostii pentru ca se bucura de prostie strigata in strada merg in fata la dna.ba prostilor de psd/isti ceausescu sau dej sau petrescu,cind erau saltati de siguranta mergeau sustinatorii sa se zgiiasca printre usi inchise ca sa/i ,,incurajeze,, ....ba prostilot de la psd nu sariti mai departe decit pnl istii limbangii sau mai departe decit schelacaitorii de la usr(de pmpistii moroisti nici nu mai vorbesc)sinteti de toata jena si voi politicienii si pimpitii din justitie.traiasca partidul comunist roman

# AndreiV date 13 November 2017 19:20 +6

Mai trebuie dovada ca acesta executie este politica?E clar ca se razbuna pentru legile justitiei.Cine are curajul sa schimbe si coada de matura in justitie asa cum a cerut batrana de la Suceava.Si multa dreptate a avut.Oare parlamentul va avea forta necesara sa adopte legile justitiei,sa separe judecatorii de procurori si sa stabileasca sanctiuni drastice pentru procurorii si judecatorii care incalca constitutia,legile tarii si mai ales DREPTURILE FUNDAMRNTALE ALE CETATENILOR.La toate acestea se adauga numirea pe criterii de competenta profesionala in toate posturile.

# Maria date 13 November 2017 19:31 +3

Poate  o interesează şi ce a făcut Dragnea într-o viață anterioară   :lol:  Însă pe noi interesează la ce,,draku' se închină d-na Lulu şi de la cine şi prin cin primeşte ordinele de dezhumare sau de executare? Că SRI-ul,DIICOTUL, ŞI STS-ul o păzesc şi o protejează aşa bine pe impostoarea asta şi tot grupul mafiot super-organizat în frunte cu distinsul Ales obosit de atâtea vacanțe interminabile  8)

# Gheorghe date 14 November 2017 00:29 -3

De Olaf ăsta nimic nimic?O fi omu' lu' Soros? ???

# Gheorghe date 14 November 2017 00:30 -2

Olaf asta e omul lui soros?

# Zoro date 14 November 2017 12:18 0

Aceste acuzații, întemeiate sau nu, erau pregătite pentru a-l scoate pe Dragnea din joc la momentul oportun. Atâta vreme cât Dragnea a stat în umbră, lăsând impresia că nu era implicat în adoptarea Ordonanței 13, au incasat-o ageamii de Grindeanu si Iordache..

# Silviu date 14 November 2017 13:56 -2

Sunt doua dosare complet diferite... dosarul nou se refera la fraude cu fonduri europene, iar dosarul de mai sus e cu fonduri publice/imprumuturi de la banci din cate vad. Care-i asemanarea!? Oricum, nu-i bai, finalul inexorabil se apropie... tic-tac.

# Lulu date 14 November 2017 19:46 0

Ce faci te face de ******o .Executia imi miroase a fi una politica,pare mana CIA aici,nu par ageamii baietii...tic-tac

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.11.2024 – ICCJ a lamurit cum ramane cu Sosoaca (Document)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva