20 August 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Atentie militari in rezerva: Curtea de Apel Cluj a anulat Ordonanta privind recalcularea pensiilor militare!

Scris de: | pdf | print

24 November 2010 13:49
Vizualizari: 7078

Marti, in faza de fond a procesului deschis de catre opt militari in rezerva din Cluj, care au cerut suspendarea aplicarii Ordonantei 735/2010, instanta Curtii de Apel Cluj a dat acestora castig de cauza. Mai mult, judecatorul Danusia Puscasu a anulat trei dintre articolele din aceasta ordonanta, care constituie miezul acestui act normativ: art.2, alin.2,3.4,6,7, art.6 alin.1,2,4 si art.10 alin. 2: “Admite actiunea precizata formulata de reclamanti si in consecinta dispune anularea dispozitiilor art. 2, art. 6 si art. 10. Dispune publicarea in Monitorul Oficial, potrivit art. 23 din Legea 554/2004", se arata in sentinta data de judecator. Sentinta este executorie, dar nu si definitiva, putand fi atacata cu recurs la inalta Curte de Casatie si Justitie, in termen de 15 zile.

In prima faza a procesului, cea de suspendare a aplicarii ordonantei, dosarul a fost judecat de magistratul Claudia Idriceanu, despre care Lumeajustitiei.ro a dezvaluit ca avea interes in cauza si ar fi trebuit sa se abtina intrucat sotul acesteia este fost politist, actualmente pensionar. Ca urmare a acestor dezvaluiri, cazul a ajuns in atentia Comisiei de Disciplina din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii. Idriceanu hotarase suspendarea aplicarea Ordonantei 735/2010.
Avocatii afirma ca sentinta este justa si ca
articolele care au fost anulate de catre Curtea de Apel Cluj si lasa ordonanta privind recalcularea pensiilor militare fara obiect, se refera la documentele doveditoare necesare stabilirii punctajelor anuale in vederea recalcularii pensiilor, determinarea punctajului mediu anual si recalcularea drepturilor de pensii.

 

Articolul 2 anulat de instanta se refera la documentele doveditoare necesare stabilirii punctajelor medii anuale, pentru care militarii in rezerva ar fi trebuit sa faca turul pe la toate unitatile militare unde au lucrat dupa acte pe care sa le depuna, apoi, la casa de pensii. Din articolul 6 au fost anulate aliniatele 1, 2 si 4 care se refera la determinarea puntajului mediu anual. Acest articol prevedea la aliniatul doi ca pentru militarii care nu aveau inscris venitul realizat lunar in dosarele de pensionare, determinarea punctajului sa fie realizat pe baza documentelor adunate de militari de la unitatile unde au activat. Aliniatul 2 al articolului 10 se refera la acordarea pensiilor recalculate.

Decizia Curtii de Apel Cluj, daca va ramane irevocabila, va face ca nicio pensie militara actuala sa nu poata fi diminuata.

Comentarii

# ortega date 25 November 2010 08:10 -6

O jena de hotarare. Un sughit de justitie.

# mega2005 date 25 November 2010 16:36 +4

De ce e jena mai Ortega???
Deciziile politice ale Curtii Constitutionale nr.871,872 si 873 din acest an nu te-au facut sa vomiti????
Probabil ca nu....Un sughitz pentru tine si cei pe care-i pupi in k.u.r.
Sictir!!! ;-)

# mega2005 date 25 November 2010 16:39 +3

De la Cluj o sa vi se traga ...pdlistii lu peshte...si de la militarii in rezerva!!!

# pohri batena date 27 November 2010 18:29 +4

In sfarsit, avem judecatori verticali.Bravo!!!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 19.08.2022 - Predoiu nu se poate abtine cand o vede pe Corina

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva