19 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

LUJU L-A COCOSAT PE TAICA LAZAR – ICCJ a respins contestatia lui Augustin Lazar impotriva hotararii prin care CSM a stabilit ca fostul Procuror General a incalcat Codul deontologic al magistratilor cand i-a catalogat drept “inculpati de rang inalt” pe membrii comisiei parlamentare de ancheta din cazul “Sufrageria lui Oprea”. Actiunea Inspectiei Judiciare a avut la baza o sesizare formulata de Lumea Justitiei. Initial, Lazar fusese albit de procurorii CSM grupati in “Brigada Nufarul” (Minuta)

Scris de: George TARATA | pdf | print

10 July 2019 14:07
Vizualizari: 8326

Lumea Justitiei l-a dovedit pe fostul Procuror General al Romaniei Augustin Lazar (foto). Definitiv. S-a intamplat in cazul actiunii Inspectiei Judiciare - pornite de la o sesizare formulata de Luju - in legatura cu incalcarea Codului deontologic de catre taica Lazar in momentul in care i-a catalogat drept “inculpati de rang inalt” pe membrii comisiei parlamentare de ancheta din cazul “Sufrageria lui Oprea”, fara ca vreunul dintre acestia sa aiba vreo asemenea calitate.

Astfel, luni, 8 iulie 2019, judecatorii Gabriel Viziru, Virginia Filipescu si Nicolae Gabriel Ionas de la Inalta Curte de Casatie si Justitie au respins contestatia formulata de Augustin Lazar impotriva hotararii prin care CSM a stabilit ca fostul Procuror General a incalcat Codul deontologic. Este vorba despre Hotararea nr. 1070 din 3 decembrie 2018 de admitere a contestatiei Inspectiei Judiciare fata de hotararea Sectiei pentru procurori a CSM care il albise in prima faza pe taica Lazar.


Iata minuta ICCJ:

Admite exceptia lipsei de interes invocata de intimatul Consiliul Superior al Magistraturii. Respinge contestatia formulata de Augustin Lazar impotriva Hotararii nr. 1070 din 3 decembrie 2018 a Plenului Consiliului Superior al Magistraturii, ca fiind ramasa fara interes. Definitiva. Pronuntata in sedinta publica, astazi 8 iulie 2019”.

Brigada Nufarul” a fost la datorie

In decembrie 2017, Lumea Justitiei a formulat o sesizare la Inspectia Judiciara fata de Augustin Lazar, ca urmare a declaratiilor acestuia despre “inculpatii de rang inalt” din comisia parlamentara de ancheta din cazul “Sufrageria lui Oprea”. In respectiva sesizare, ceream (in mod corect, credem noi) sanctionarea fostului Procuror General pentru comiterea unor abateri disciplinare. Sesizarea Luju privind comiterea unor abateri disciplinare a fost clasata; in schimb, Inspectia s-a autosesizat pe incalcarea de catre Lazar a Codului deontologic al magistratilor. Practic, demersul Inspectiei a avut la baza chiar sesizarea Lumea Justitiei.

Cert este ca actiunea Inspectiei Judiciare a ajuns pe masa Sectiei pentru procurori a CSM, cunoscute si sub denumirea “Brigada Nufarul”, din cauza solutiilor de albire pe care le pronunta fata de capii Sistemului ocult care a condus Romania cu arma catuselor. Verdictul procurorilor din CSM a fost previzibil. In 26 iunie 2018, acestia l-au spalat pe Lazarica, sustinand – prin Hotararea nr. 376 – ca nu exista indicii ca Lazarica ar fi incalcat Codul deontologic:

Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a constatat ca nu exista indicii privind incalcarea dispozitiilor art. 17 din Codul deontologic al judecatorilor si procurorilor de catre domnul Augustin Lazar, procuror general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si a hotarat respingerea sesizarii”.

Lovitura din Plen

Problema pentru Lazar a fost ca Inspectia Judiciara a formulat contestatie impotriva hotararii procurorilor din CSM. Contestatie care a fost admisa in 3 decembrie 2018, cand Plenul Consiliului a stabilit prin hotararea nr. 1070 ca Augustin Lazar a incalcat Codul deontologic al magistratilor:

Contestatia formulata de Inspectia Judiciara impotriva Hotararii nr. 376 din 26 iunie 2018 a Sectiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii.

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat admiterea contestatiei formulate de Inspectia Judiciara impotriva Hotararii nr. 376 din 26 iunie 2018 a Sectiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii. (majoritate: 9 voturi pentru admitere, 8 voturi pentru respingere, 1 abtinere: domnul Augustin Lazar, procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, membru de drept al Consiliului Superior al Magistraturii)”.

* Cititi aici sesizarea formulata de Lumea Justitiei impotriva lui Augustin Lazar

* Cititi aici raportul Inspectiei Judiciare privind incalcarea Codului deontologic de catre Lazar

Comentarii

# Bulă date 10 July 2019 14:20 +4

Profitați să-l denigrați pe PENALUL LAZAR profitînd de onestitatea sa: "eu nu pot să polemizez". 17.01.2017. Polemica cere VERB, nu gîngava veche.

# Academia TAICA LAZAR date 10 July 2019 14:23 +4

Statul paralel NU există! Hal de frază la ditamai procuror general: „Din punctul de vedere al magistraturii, nu există nici un stat paralel, noi nu vedem nici un stat paralel, dar dacă cineva se declară paralel cu ordinea de drept a României, care este bine apreciată şi are un nivel de standarde şi principii europene, eu nu pot să polemizez cu acea persoană”. 17.01.2017 Magistratura, abstractă, garantează că nu e nici un stat paralel. Niște alde "noi" nu văd nici un stat paralel. "ordinea de drept... are un nivel de standarde și principii europene"??

# Ce iaște PROTOCOALELE? date 10 July 2019 14:25 +5

"Protocoalele nu sunt acte normative. Cine spune aşa ceva, după părerea mea, exagerează. Ele sunt nişte metodologii de lucru de bune practici, cu caracter intern, pentru instituţiile care le folosesc în aplicarea legii.", 10.09.a.c. Să nu exagerăm! Că TAMAM noua SECU sări să le elaboreze, e nesemnificativ :) :) :) .

# CITAT date 10 July 2019 14:27 -4

Viorel În HG 231/2005 scrie: ”4.5 Sesizarea de îndată a procurorului care instrumentează cazuri de crimă organizată sau corupţie de către structurile informative şi de investigaţie prin transmiterea oricăror informaţii şi suport probator referitoare la săvârşirea unor acte sau fapte de corupţie sau crimă organizată”. Deci, UNILATERAL, iar Protocoalele pomenite se referă la acest aspect, nu la COLABORARE sau ACȚIUNE ÎN COMUN. Dar, ”se poartă” cititul ”printre rânduri”...

# DAN TAPALAGA constată... date 10 July 2019 14:30 +4

Să recunoaștem: profesionalismul lui Lazăr a evoluat FANTASTIC în 2 ani juma': [Dan Tapalaga despre prestația lui Augustin Lazăr în fața CSM: “Am văzut mediocritatea în acțiune!” Se întâmpla în România anului 2016, 21 aprilie... Astăzi, 25 octombrie 2018, domnul Tapalaga ne spune că revocarea lui Augustin Lazăr “va avea efecte concrete de o gravitate excepțională!”] Qmagazine.ro

# CA_SĂ_VEZI date 10 July 2019 17:36 +4

Surprinde pe cineva că Societatea TIMIȘOARA i-a acordat premiul "Speranta" pentru activitatea din anul 2018? S-a observat și din Banat cît a evoluat LAZARICĂ GÎNGAVU!

# PENALU LAZAR date 10 July 2019 14:32 +5

"După ce a studiat informațiile din dosar, procurorul de la Secția 1 DNA București a considerat că este NECESAR ca procurorul şef al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, Augustin Lazăr, să fie monitorizat. De ascultarea telefoanelor folosite de Lazăr și de monitorizarea acestuia s-a ocupat divizia SRI din Hunedoara, condusă de colonelul Daniel Borhină – un „pilier” al “șefului” SRI Florian Coldea. Din înregistrările SRI Hunedoara depuse la dosarul penal instrumentat de DNA București, dar și din alte documente și declarații, a rezultat foarte clar că procurorul Lazăr este implicat într-un act de corupție." secundatv.ro

# Duo Co/Ko i-a măsluit Mapa prof. date 10 July 2019 14:35 +4

Toată manevra de ocupare a funcției de procuror general de către un “mani******bil” a fost pusă la cale de Coldea și Kovesi, cu Lazăr în coadă.' secundatv.ro/studiu-de-caz/augustin-lazar-numit-procuror-general-desi-avea-dosar-penal-la-dna-50064

# LAZAR protejat de actuala SECU! date 10 July 2019 17:29 +4

Nici actualul boss SRI nu-i mai breaz! Suferind de secretomanie a declarat dosarul penal al lui Lazăr SECRET DE STAT! secundatv.ro/studiu-de-caz/sri-afacerea-lazargate-este-de-domeniul-sigurantei-nationale-52167.html/

# Lazăr să dea Dumnezeu să nu se bucuri de ăi 5000 eur pensie date 10 July 2019 15:39 +5

Augustin Lazăr, să dea Dumnezeu să nu se bucure un zlătar leneș ca tine de ăi 5000 euro pensie lunară, pe care ți-a oferit-o nazistul Iohannis.Pîine mucegăită și apă stătută să ai, așa cum au avut deținuții ăia de la Aiud pe care i-a chinuit un gunoi comunist ca tine.

# Brigada Nufărul de procurori is tot golanii lu alde Solomon date 10 July 2019 15:44 +6

Păi Brigada Nufărul de procurori CSM care nu stiu decit sa albeasca matrafoxatzii lor de procurori, nu-s tot golanii lu alde Solomon si Comp care nu vor sectie ptr Investigarea Infractiunilor Magistratilor si stau in genunchi in fata lu GRECO?Aia cu suptul de la licurici e aplicabila la greu in CSM! :lol:

# Tortionarul trebuie doborat cu pietre ! date 10 July 2019 17:08 +6

Lazar Cel Vopsit merita ani buni de puscarie pentru tot ce-a facut. :-*

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 18.06.2024 – Sentinta TMB motivata dupa 16 luni

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva