1 June 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

LULUTA ESTE LA PAMANT – Urmarita penal pentru luare de mita, abuz in serviciu si marturie mincinoasa, Laura Kovesi a primit o noua lovitura crunta. Curtea de Apel Bucuresti a demascat abuzul comis de Laura Kovesi impotriva procuroarei Mihaiela Iorga Moraru, pe care a incercat sa o dea afara din DNA in mod nelegal: “Anuleaza Ordinul emis de Procurorul Sef al Directiei Nationale Anticoruptie”. Kovesi a scapat de plata unor daune de 10.000 euro (Minuta)

Scris de: Bogdan GALCA | pdf | print

19 February 2019 13:15
Vizualizari: 14873

Fosta sefa DNA Laura Kovesi (foto stanga) este la pamant. Urmarita penal pentru luare de mita, abuz in serviciu si marturie mincinoasa, Kovesi a fost ingenunchiata la Curtea de Apel Bucuresti, unde s-a constatat un nou abuz pe care l-a facut in perioada in care a condus DNA. Este vorba despre abuzul comis impotriva procuroarei Mihaiela Iorga Moraru (foto dreapta).


Curtea de Apel Bucuresti a confirmat marti, 19 februarie 2018, ca Laura Kovesi a incercat nelegal sa o inlature pe Iorga Moraru din DNA. Mai exact, Curtea de Apel Bucuresti a anulat ordinul lui Kovesi din 5 iulie 2017, de revocare a Mihaielei Iorga Moraru din parchetul anticoruptie, ordin avizat favorabil de slugile lui Kovesi din CSM.

De asemenea, CAB a obligat "institutia procurorului sef al DNA" la plata unor cheltuieli de judecata in valoare de 3.000 de lei. In schimb, instanta a respins cererea Mihaielei Iorga Moraru de obligare a Laurei Kovesi la achitarea unor daune in cuantum de 10.000 de euro.

Minuta CAB:

Respinge exceptiile inadmisibilitatii, lipsei calitatii procesuale pasive a paratilor persoane fizice si lipsei interesului reclamantei. Admite in parte actiunea. Anuleaza Ordinul nr. 301/05.07.2017 emis de Procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie. Anuleaza adresa nr. 1840/C/2017/16.08.2017 emisa de Procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie. Respinge ca nefondat capatul de cerere privind daunele morale. Admite in parte capatul de cerere privind cheltuielile de judecata si obliga paratul Institutia Procurorului Sef al Directiei Nationale Anticoruptie catre reclamanta la cheltuieli de judecata in suma de 3000 lei reprezentand taxa judiciara de timbru si onorariu avocatial redus. Cu recurs in 15 zile de la comunicare. Recursul se depune la Curtea de Apel Bucuresti, Sectia a VIII a Contencios Administrativ si Fiscal (veche). Pronuntata azi 19.02.2019 prin punerea solutiei la dispozitia partilor de catre grefa instantei”.

Dosar la unitatea de elita, in paralel cu revocarea

Reamintim ca Iorga Moraru a fost revocata din functie prin ordinul Laurei Kovesi, avizat favorabil de catre Sectia pentru procurori din cadrul CSM. La data de 27 septembrie 2017, prin sentinta civila nr. 3325/2017, judecatorul Amer Jabre de la Curtea de Apel Bucuresti a suspendat provizoriu executarea Ordinului nr. 301/05.07.2017 emis de Procurorul Sef al DNA, iar Moraru si-a castigat dreptul de a se intoarce la DNA pentru a-si exercita profesia. In 24 noiembrie 2017, procuroarea Mihaela Iorga Moraru a formulat o noua actiune de chemare in judecata a sefei DNA, precum si a procurorului sef adjunct al DNA Marius Iacob pentru anularea Ordinului nr. 301/5.07.2017, prin care aceasta a fost revocata din functia de procuror la Directia Nationala Anticoruptie. Dosarul a fost inregistrat la Sectia a VIII-a contencios administrativ si fiscal a Curtii de Apel Bucuresti sub nr. 9002/2/2017, iar pe langa anulare ordinului, Iorga a mai solicitat si acordarea de despagubiri de catre DNA, Kovesi si Iacob, in valoare 10.000 euro, bani care reprezinta daunele materiale, pentru lunile iulie-octombrie 2017, determinate prin decizia de revocare a sa din functie.
Intre timp, Iorga Moraru a fost trimisa in judecata chiar de DNA intr-o facatura de toata jena. Facatura confirmata de decizia din 18 iunie 2018, prin care Inalta Curte, in faza de camera preliminara, a constatat nulitatea rechizitoriului din dosarul facut de "Unitatea Haules" DNA Ploiesti in care Iorga Moraru este acuzata de presupuse fapte de favorizarea faptuitorului si fals intelectual in forma continuata. ICCJ a decis restituirea cauzei inapoi la DNA dupa ce a exclus toate probele administrate in cursul urmaririi penale, inclusiv declaratia de martor a procuroarei Iorga Moraru. Rechizitoriul din dosarul Mihaelei Iorga Moraru a fost intocmit de procurorii Lucian Onea si Laura Bucica de la DNA Ploiesti, si confirmat de seful Sectiei a II-a DNA Marius Bulancea. In prezent, dosarul Mihaeielei Iorga Moraru se afla la Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie, unde procuroare va activa in urmatorii ani.

* Cititi aici varianta in limba engleza a articolului

Comentarii

# DODI date 19 February 2019 13:44 +18

Pentru noi lipsa de profesionalism, lipsa de caracter, lipsa de bun simț și lipsa acută de patriotism ale slujirii sunt axiome. Poate nu la fel de clare sunt și pentru lingăii din CSM (coop. Nufărul), din GDS (până când îi mai plătește Guvernul României?), gunoiul de liiceanu și familia, respectiv macovei și familia ei lărgită din UE formată din reprezentanții PNL, PMP sau fraierii din PPE). Vremea este frumoasă, a venit primăvara. Pentru noi. Pentru slujire se arată nori negri la orizont, zile reci și vijelie la orizont. Chestie de percepție!

# Nicolae Clivet date 19 February 2019 13:44 +4

Legea-i numai pentru catei, parca asa spunea doamna Udrea. O sa vina si Tulus, o sa castige. Dar de ce numai pentru dumnezeii din magistratura se anuleaza ordinele abuzive? Eu am contestat din 2013 o decizie abuziva. Cum poti fi sanctionat disciplinar cand esti retinut abuziv, la ordinul DNA, intr-un spital de nebuni? Doamna Oprean nu este mai prejos decat doamna Kovesi. Nu I s-a ivit prilejul. Ca va inchidea pe toti, mai rau decat Kovesi. Mai are timp. Saraca doamna Moraru..., saracul domn Tulus... vai, vai, ce hartuiti au fost.

# SPARTAKUS date 19 February 2019 13:59 +7

In momentul in care esti coruptibil,nu mai esti procuror,nici macar functionar public.Esti inafara legii,deci esti infractor.Un bun procuror trebuie sa fie pregatit in domeniu,sa fii just si echilibrat,constant,dar si decent fata de slabiciunea umana.Calitatea unui magistrat/ptrocuror trebuie sa fie responsabilitatea,sa nu fii lipsit de buna credinta,sa dispui de spiritul de echipa si respectos fata de colegi,nu pervers si dublicitar!Vazind-o pe aceasta Kovesi si penibilitatea care o caracterizeaza,multi f.multi se intreaba ce cauta aceasta impostoare in justitie?!Asadar,locul acestia este categoric la HAHULES!!!!!!

# ^^ date 19 February 2019 14:11 +2

Normal.. Nu care cumva sa dea faraoanca din piramide. Numai sa primeasca.

# Pintea date 19 February 2019 14:19 +3

Dar cand a fos numita la DNA, a fost numita legal? A intrat printr-un concurs, sau cu delegatie?

# unul date 19 February 2019 14:59 -1

https://ec.europa.eu/home-affairs/sites/homeaffairs/files/e-library/docs/pdf/final_report_relocation_of_refugees_en.pdf Va pacalesc si uitati sa vedeti faptul ca va iau viitorul, care se va termina brusc, destul de curind.

# Valter Cojman date 19 February 2019 15:05 +3

Daca instanta a anulat ordinul emis de Kovesi impotriva procuroarei Iorga Morar, inseamna ca KOVESI SE FACE VINOVATA DE ABUZ IN SERVICIU..., fapta penala. Deci e timpul sa se deschida un nou dosar penal pe numele lui Kovesi pentru un alt abuz in serviciu.

# TIPA date 19 February 2019 16:01 +5

Europarlamentarii PSD trebuie sa trimita emailuri tuturor parlamentarilor din PE cu toate abuzurile lui kovesi cu toata situatia explicata detaliat si filme si poze cu kovesi si victimele sale, gen d-na Secara de la Oradea, judecatori, cu marturiile lor. Se pot transmite si prin email.

# Leana date 19 February 2019 16:49 +1

Nu i-as plange pe niciunul ca nici Moraru nu a fost usa de biserica, parca ea era cea care suna pe copii celor pe care ii ancheta ca sa le spuna parintilor sa vina la DNA si alte abuzuri. Astia care au compus DNA ar trebui toti exclusi din magistratura si la spatii verzi cu ei. Nu putea Kovesi de una singura sa faca toate marsaviile care le-a facut fara sprijinul acestora, cine seamana se aduna.

# Jos cu plagiatoarea dodoloatza !!! date 19 February 2019 21:51 +3

Nu se mai poate face magistratura de securistii astia scabrosi . Coldea si Covesi sa raspunda in fata poporului si sa fie judecati pentru inalta tradare si uneltire , alcatuire de grup infractional organizat pt. sabotarea tarii si a cetatenilor. De asemenea Basescu trebuie tras pe roata si apoi ars pe rug in piata pentru distrugerea tarii sub masca reformarii. 8)

# UE date 20 February 2019 13:09 0

PSD&ALDE trebuiau demult sa trimita zilnic... Ziua si cazul. Sa trimita in presa de afara....

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 31.05.2023 – Alerta printre magistrati: varsta de pensionare de 65 de ani

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva