21 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

INCOLONAREA SI LA ZDUP – Sectia pentru investigarea infractiunilor din Justitie i-a chemat la audieri pe calaii de la DNA Oradea. Procurorii Ciprian Man, Adrian Muntean, Cristian Ardelean, Cosmin Pantea si Lucian Rus sunt vizati intr-un dosar de grup infractional organizat si santaj deschis dupa difuzarea inregistrarii in care planuiau cumintirea judecatorilor. Vor fi retinuti si arestati tortionarii de la DNA Oradea?

Scris de: George TARATA | pdf | print

8 January 2019 12:31
Vizualizari: 9666

A venit si ziua asteptata de zeci si zeci de oameni, victime ale abzurilor si inscenarilor puse in practica de procurorii de la DNA Oradea, in frunte cu vestitul Ciprian Man (foto), zis “manelistul DNA”. Calaii de la DNA Oradea se vor incolona miercuri, 9 ianuarie 2019, si vor merge in grup la Parchetul General, acolo unde urmeaza sa fie audiati de procurorii de la Sectia pentru investigarea infractiunilor din Justitie. Este vorba despre procurorii Ciprian Man, Adrian Muntean, Cristian Ardelean, Cosmin Pantea si Lucian Rus.


Prezenta acestora la PICCJ are loc in contextul in care sectia speciala a dispus declansarea cerecetarilor dupa aparitia inregistrarii in care procurorii de la DNA Oradea puneau la cale linistirea judecatorilor incomozi cu dosare penale fabricate. Faptele vizate sunt de grup infractional organizat, santaj, cercetare abuziva, inducerea in eroare a organelor judiciare si abuz in serviciu. Ancheta a fost declansata ca urmare a unei plangeri formulate de Coalitia Romanilor din SUA, condusa de preotul Chris Terhes.

Se impune retinerea si arestarea procurorilor de la DNA Oradea

Oricum, faptele retinute in sarcina procurorilor Ciprian Man, Adrian Muntean, Cristian Ardelean, Cosmin Pantea si Lucian Rus sunt unele extrem de grave. Este asteptat ca Sectia pentru investigarea infractiunilor din Justitie sa dispuna inceperea urmaririi penale in personam fata de calaii de la DNA Oradea, desi in opinia noastra, si nu numai a noastra, o masura corecta nu poate fi decat aceea de retinere si apoi de arestare preventiva. Pe de alta parte, trebuie spus ca pe langa cazul inregistrarii in care puneau la cale linistirea judecatorilor, impotriva procurorilor de la DNA Oradea exista zeci de plangeri penale pentru abuzurile pe care acestia le-au comis de-a lungul anilor.

Prezentam din nou fragmentul discutiei dintre procurorii Ciprian Man, Adrian Muntean, Cristian Ardelean, Cosmin Pantea si Lucian Rus in care acestia vorbeau despre cumintirea judecatorilor:

Man Ciprian: Daca incepi urmarirea fata de astea doua judecatoare, ii trimite Adi in judecata pe aia trei, o sa mai intre frica...

Ardelean Cristian: Se mai linistesc, da! Suta la suta.

Pantea Cosmin: Deci nu..., deci..

Ardelean Cristian: Mai, si daca nu se linistesc, macar daca tot o fac sa le dam motive sa (neinteligibil), nu asa ca ei considera...

Pantea Cosmin: Orice dosar, asa, la completele astea va fi aiurea.

Ardelean Cristian: Denisa (n.n. judecator C.A. Oradea) am inteles ca intra in doua complete acuma!

Pantea Cosmin: In doua complete, da!

Ardelean Cristian: Incredibil! Mai e Soane cu asta... Hai sa zicem ca Cioflan (n.r. - judecator la C.A. Oradea) o sa zboare ca o sa fie incompatibila. Dar, oricum ramane Soane (n.r. - judecator la C.A. Oradea) cu altul, cu Antik sau cu cine o fi.

Muntean Adrian: O sa fie doua complete si unul....

Ardelean Cristian: Unul bun.

Muntean Adrian: Nu, doua complete bunicele, si...

Ardelean Cristian: Aia, totusi invatata cu Antik ii ok. (n.r. - Levente Antik, judecator la C.A. Oradea)

Muntean Adrian: Musta cu Filimon si asta cu Udroiu, care iara sunt... (n.r. - judecatori la C.A. Oradea)

Ardelean Cristian: Udroiu e asa si asa.

Muntean Adrian: Daca o fi notar ii achitare, daca o fi...

Ardelean Cristian: Da nu mai trimitem notari da-i in (n.r.- injuratura) ca is la Parchetul Curtii.

Man Ciprian: Asta, Denisa era prietena buna cu Patraus, asa-i? (n.r. - judecatori C.A. Oradea)

Ardelean Cristian: Denisa cu Patraus..., asta nu stiu!

Man Ciprian: Sau Berindei! Berindei statea la Patraus. (n.n. judecator C.A. Oradea)

Ardelean Cristian: Da, s-o certat Berindei cu Patraus. S-o certat fantastic. L-o dat afara. I-o reprosat ca o facut nu stiu ce.

Lucian Rus: O stat in chirie la Patraus, da!”

Comentarii

# Ultimul Charlot date 8 January 2019 12:41 +9

O celeritate aprope suspecta in conditiile in care exact asa ar trebui sa se intample cu toate dosarele acestori bastarzi. Rapid, si solutionat cu maxima severitate. Justitia nu poate fi salvata din exterior, indiferent cine ce ar face. trebuie sa se sanitizeze singura. Rugam sectia sa lucreze, sa nu lase dosarele din tara sa se prescrie acolo. Primii beneficiari a unei ordonanta de amnistie ar fi insasi procurorii si judecatorii ( aserviti )

# DODI date 8 January 2019 16:32 +3

Este un adevărat examen pentru justiția românească. Dar cunoscând ce conducere există în justiție (un ministru încetinel și indulgent, un tractorist prost ca gardul - pardon ca și ciolanis - o garcea care calcă pe urmele părinților ei comuniști, o secție nufărul la procurorii din CSM, etc.) nu ne facem mari iluzii ca să nu avem deziluzii.

# faracatuse date 8 January 2019 12:58 +6

Sper sa fie arestati. Chiar si daca judecatorul dispune alta solutie, procurorii noii sectii trebuie sa propuna arestarea pentru a nu fi alterate probele. Ei au in mana toate actele si inca activeaza, la ei chiar se impune aceasta solutie.

# Valter Cojman date 8 January 2019 13:36 +4

Toti acesti procurori tiocalosi si judecatori, trebuie exclusi, DEFINITIV, din magistratura, bagati la inchisoare, deposedati de averi si victimele lor despagubite din averile confiscate ale nemernicilor.

# Gilu date 8 January 2019 13:39 +5

Nu fiti prea optimisti ! EU sunt fooarte multumit de procurori , deoarece nu se ocupa de dosarele familiei mele decat ca sa le omoare ...Si in plus , ma ajuta si in campania electorala eliminandu - mi adversarii ! Ca din limba romana , cunosc si eu principiul : o mana o spala pe cealalta si amandoua spala koorul ! EU sunt fooarte multumit ! (L - ati ghicit : ala e ! )

# Canarul date 8 January 2019 15:14 +2

Pentru a fi retinuti si arestati trebuie avizul Sectiei din CSM adica niciodata!

# Prezumțiosul sef date 8 January 2019 15:46 +6

Mare încurcătură frate la Oradea. Chiar bunicutzul sef a ramăs perplexit cu această ocaziune . Fără îndoială el nu avea cunoștință cu aceste abuze care ,, s-a produs ,, .Va lua câteva măsuri și s-a terminat povestea .Poate o detașare două, 15% la salar și gata pozna s-a reparat. Nu vă gândiți la dosare sau arestări preventive că tot sistemul lucrează după acelaș model.La 3 coceni liniște și pace. Șețu s-a deranjat puțin dar totul e sub control . Evident anticorupția , Europa , etc etc

# ION date 8 January 2019 19:29 +2

 Procurorii din cadrul Sectiei speciale de investigare (nou infiintata)au competenta exclusiva de a efectua urmarirea penala impotriva magistratilor .Pentru LUAREA masurilor preventive NU este necesar  avizul CSM ci respectarea  procedurii penale. Procurorul care va efectua u.p. in cazul "ORADEA" are competenta deplina de a solicita instantei luarea masurii arestarii preventive .Este parerea mea

# FRT date 8 January 2019 21:24 +2

Acești procurori de la DNA Oradea care au fost inregistrati cu aceste fapte de șantaj si sunt chemati mâine la Bucuresti ar trebui sa fie anchetati si verificati cum ascund dosare penale la DNA Oradea ale persoanelor apropiati lor fără sa facă absolut nimic în ele așteptând să treacă timpul ca să dea CLASARE.Inspectia judiciară ar trebui sa se sesizeze din oficiu si sa verifice dosarele penale de la DNA Oradea si vor rămâne uimiti de ceea ce vor gasi cu anumite dosare penale ascunse pe fundul sertarului.

# zatarra date 9 January 2019 01:09 +1

Pana nu se reseteaza tot sitemul judiciar,pana nu vor fi legi drepte,pana nu ne trezim,o sa fim tarati in abisul adevarului de in rem , ca astia.Hai!Sus!

# Elius date 9 January 2019 11:15 +1

Nu au nevoie de avizul CSM ! Insa dupa cum se anxheteaza la noi cu siguranta dosarele ori zac pana la clasare ori se spala pe cap.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 20.05.2024 – Inca o palma pentru Justitia din Romania

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva