13 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

KOVESI, 18 DOSARE PENALE – Fosta sefa DNA este ingropata in dosare la Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie. Cauzele vizeaza infractiuni de abuz in serviciu, cercetare abuziva, represiune nedreapta si grup infractional organizat. Dosarele lui Kovesi privesc instrumentarea cazurilor Alina Bica si Angela Nicolae, aducerea in tara a lui Nicolae Popa, presiunile pentru protejarea procurorului Lucian Onea si amenintarile la adresa fostului deputat Vlad Cosma (Lista)

Scris de: Elena DUMITRACHE - George TARATA | pdf | print

12 February 2019 13:54
Vizualizari: 31201

Iata pe cine doresc birocratii de la Bruxelles in fruntea Parchetului European! Fosta sefa DNA Laura Kovesi (foto) este cercetata in nu mai putin de 18 dosare penale de catre Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie. Informatia a fost oferita chiar de procurorul sef al Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie, Gheorghe Stan, intr-un raspuns acordat Coalitei Romanilor din SUA, al carei presedinte este preotul Chris Terhes.


Astfel, cauzele in care este vizata Laura Kovesi vizeaza posibila comitere a unor infractiuni constand in abuz in serviciu, cercetare abuziva, represiune nedreapta si grup infractional organizat. Dosarele lui Kovesi se refera la presiunile pe care aceasta le-ar fi exercitat asupra procuroarei Mihalea Focica de la Inspectia Judiciara in timpul controlului efectuat la DNA, la modul de instrumentare a dosarelor fostei sefe DIICOT Alina Bica si a fostei sefe a Biroului Relatii Internationale din PICCJ Angela Nicolae sau la modul de instrumentare a dosarului in care a fost trimis in judecata fratele procurorului DNA Marius Vartic.

De asemenea, alte dosare in care este cercetata Laura Kovesi privesc aducerea in tara a fostului director Gelsor Nicolae Popa cu banii lui Sebastian Ghita, dar si presiunile pe care aceasta le-ar fi facut, in prezenta procurorului DNA Paul Silviu Dumitriu, asupra unui martor pe care prin intimidare ar fi incercat sa il determine sa dea declaratii mincinoase care sa ii fie favorabile fostului sef DNA Lucian Onea. Tot in legatura cu DNA Ploiesti mai exista un dosar referitor la fortarea fostului deputat Vlad Cosma, sub amenintarea catuselor, sa participe la fabricarea unor cauze penale prin ticluire de probe, tehnicile folosite de aceasta structura fiind acceptate de Laura Kovesi.

Iata lista dosarelor in care este cercetata fosta sefa DNA Laura Kovesi:

1.Dosar penal nr. 42/P/2018:

Cazul in care procuroarea Mihaela Focica de la Directia de inspectie judiciara pentru procurori din cadrul Inspectiei Judiciare, aflata in control la DNA – Structura centrala ar fi fost supusa unor presiuni exercitate de Laura Codruta Kovesi, pentru ca reprezentata IJ sa nu consemneze in Raport anumite aspecte constatate pe parcursul efectuarii verificarilor privind managementul Directiei Nationale Anticoruptie.

2.Dosar penal nr. 199/P/2018

Priveste pretinsele fapte de coruptie ale unor procurori din cadrul DNA, legat de dosarul privindu-l pe directorul SC RCS SRD SA Ioan Bendei.

3.Dosar penal nr. 261/P/2018

Privind modul de instrumentare al dosarului privind-o pe fosta directoare a Departamentului de Relatii Internationale din cadrul Parchetului General Angela Nicolae.

4.Dosar penal nr. 262/P/2018

Un al doilea dosar referitor la instrumentarea de catre DNA a cauzei privind-o pe fosta procuroarea de la Parchetul General Angela Nicolae.

5.Dosar penal nr. 263/P/2018

Privitor la cercetarea penala din dosarul vizandu-l pe fratele procurorului Marius Vartic, Ionut Daniel Vartic. In acelasi dosar penal de pe rolul Sectiei pentru investigarea infractiunilor din Justitie se ancheteaza si modul de instrumentare a cauzei privindu-i pe fostul senator Valer Marian, vicepresedintele CJ Satu Mare Mircea Govor si administratorul unei societati comerciale Mirel Vlas.

6.Dosar penal nr. 265/P/2018

Privind pretinse fapte de abuz in serviciu si fapte de coruptie in dosarul vizandu-l pe Mugurel Burduja.

7.Dosar penal nr. 342/P/2018

Aceasta cauza vizeaza pretinse promisiuni si amenintari exercitate de procurorul Gheorghe Popovici, cu sprijinul si acordul Laurei Codruta Kovesi, asupra fostului consilier al ex-sefei DIICOT Alina Bica, Ionut Florin Mihailescu, si asupra omului de afaceri Horia Simu, cu scopul de a-i determina sa dea declaratii minicinoase impotriva Alinei Bica.

8.Dosar penal nr. 358/P/2018

Privindu-l pe fostul primar al Comunei Jilava Adrian Mladin.

9.Dosar penal nr. 849/P/2018

Cauza priveste reclamarea de catre fostul deputat Vlad Cosma a tehnicilor de lucru din DNA Ploiesti, a procurorilor Lucian Onea si Mircea Negulescu, pentru fabricarea unor dosare penale. Despre aceste tehnici, Vlad Cosma a reclamat ca au fost acceptate de Laura Codruta Kovesi.

10.Dosar penal nr. 891/P/2018

11.Dosar penal nr. 1122/P/2018

Dosarul privind OUG 13/2017, cauza in urma careia au fost cercetati disciplinar pentru exercitarea cu grava neglijenta a atributiilor de serviciu procurorii DNA Jean Ucheselu, Marius Bulancea si Paul Silviu Dumitriu.

12.Dosar penal nr. 1136/P/2018

Privind maniera in care Laura Codruta Kovesi, in prezenta procurorului Paul Silviu Dumitriu ar fi incercat prin intimidare sa determine o persoana sa dea declaratii necorespunzatoare adevarului, care sa ii fie vaforabile procurorului Lucian Onea.

13.Dosar penal nr. 1172/P/2018

Denuntul formulat de Sebastian Ghita impotriva Laurei Codruta Kovesi, in legatura cu pretinsa solicitare formulata de Kovesi, pe cand era procuror general, ca fostul deputat sa efectueze plata sumei de 268,689 lei, reprezentand contravaloarea cursei aeriene Romania-Indonezia si retur, pentru aducerea in tara a lui Nicolae Popa.

14.Dosar penal nr. 1279/P/2018

Cauza deschisa in urma denuntului formulat de presedintele Fundatiei Europene pentru Buna Guvernare si Prevenire a Coruptiei – EurHonest, Florin Ghiulbenghian, in care au fost reclamate infractiuni de coruptie savarsite de procurori din cadrul DNA, MApN si Administratia Prezidentiala.

15.Dosar penal nr. 1417/P/2018

Cauza formata ca urmare a plangerii penale formulate de Sorin Ovidiu Vantu impotriva Laurei Codruta Kovesi si a altor doi procurori din cadrul PICCJ.

16.Dosar penal nr. 1422/P/2018

17.Dosar penal nr. 102/P/2019

Deschis dupa plangerea avocatilor Ioan si Daniela Sava privind modul in care au fost trimisi in judecata pentru un pretins santaj intr-un dosar soldat cu achitare definitiva.

18.Dosar penal nr. 216/P/2019

Iata raspunsul acordat de Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitiei Coalitiei Romanilor din SUA condusa de preotul Chris Terhes:

* Cititi aici varianta in limba engleza a articolului

Comentarii

# unul din lumea cea mare date 12 February 2019 14:24 +17

putine,tare putine ,pentru cite nenorociri a facut nenorocita asta.sper din suflet sa ajunga la pandaimos.din nefericire aici este mermelicasi o sa fie scoasa basma curata.sper sa ma insel

# DODI date 12 February 2019 15:04 +5

E doar începutul avalanșei. Să sperăm că slujirea va apuca să își numerele dosarele din spatele gratiilor. Și pentru a se ”distra” bine să își cheme câțiva pupincuriștii de la Cooperativa Nufărul din CSM, câțiva pupincuriști din DNA și pe marele tractorist. Iar șeptic sau popa-prostu poate juca cu garcea. Tot nu se pricep ele la justiție. Vor face ce știu mai bine. Arbitru pentru eventuale dispute să îl cheme pe ciolanis. Fizicianul ciolanis nepricepându-se la nimic poate fi util societății prin... recalificare.

# Dorina date 12 February 2019 15:31 +1

Poate se recalifica in domeniul social... prin UE!

# anticorupti sau infractori de profesie ? date 12 February 2019 15:13 +2

marea dilema de doi bani a UE. luati-va prostii, faceti rezervatie cu ei in groenlanda.

# Gilu date 12 February 2019 19:08 +1

Cum zicea Faramitza Lambru : " Despletita si cernita auauauuu ...."?

# Gilu date 12 February 2019 19:24 +2

Lasand gluma laoparte , analizand poltroneria romaneasca , miserupismul romanesc , jemanfisismul national , as putea pune pariu ca Nefertiti aidoma lui Bashinescu , Boc , Videanu nu vor pati nimic deoarece altcineva , altundeva hotaraste pentru noi care oferim pana si bata pe care o luam la cap ...Astept cu interes realegerea lui Klaus Iohannis , ca sa fiu primul care il felicita ... Apoi sa reinceapa chirfoseala cu refuzul numirilor , gioale la guvern , cotonoage la parlament , la PSD si ... in general ... romanilor , ca merita !

# E penala date 13 February 2019 09:31 +1

USR.... Fara penali in functii publice!!!! Sa votam, zic...

# Ce zice primul penal al tarii la faza asta ? date 13 February 2019 23:04 +1

Retardis cum stam mei cu sa-si dovedeasca protejata ta , adica plagiatoarea , nevinovatia ? Mai discutam noi peste ceva timp si e ravasitoarea Georgeta , la fel de penala ... :-*

# tidess date 15 February 2019 17:34 +1

Frumoasa fotografie, Pare cumva apasata de greutati dar totusi increzatoare in viitor. E un unghi care o favorizeaza. PAre chiar frumoasa desi sitm ca nu frumusetea este ceea ce o face cunoscuta. Pana acum cel putin. Felicitari fotografului si celui care a alaes pentru publicare fotografia.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 12.06.2024 – Solomon o vrea pe “Veverita” la PICCJ

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva