19 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

MAGISTRATII CU EXPERIENTA AJUTA BOBOCII – Vicepresedintii AMR Cezar Filp si Ciprian Tita, impreuna cu alti magistrati vechi in sistem, au pregatit un curs gratuit pentru judecatorii si procurorii proaspat numiti in functii: “Inlesnirea cunoasterii modului in care poate fi gestionata cel mai eficient activitatea judiciara”

Scris de: L.J. | pdf | print

9 April 2024 13:20
Vizualizari: 2885

Judecatorii si procurorii abia intrati in magistratura ar trebui sa profite de sansa care li se ofera, de a invata de la colegii lor mai experimentati. Judecatorii Cezar Filip (foto stanga) de la Curtea de Apel Bucuresti si Ciprian Tita (foto dreapta), presedintele Tribunalului Specializat Arges, ambii vicepresedinti ai Asociatiei Magistratilor din Romania (AMR) ofera proaspetilor magistrati un curs despre cum poate fi exercitata mai eficient activitatea judiciara.


 

Cursul, care se va desfasura online si care este gratuit, va fi sustinut si de alti magistrati cu experienta, tot pe baza de voluntariat. Judecatorii si procurorii ce doresc sa participe vor invata sau vor aprofunda pe parcursul a trei module cum sa studieze dosarele si sa intocmeasca fisa dosarului sau lista de sedinta pentru a avea o imagine completa asupra spetei in orice moment, cum sa sustina sedinta de judecata, interactiunea cu partile si personalul implicat in ancheta pentru procurori, ceea ce implica aspecte tinand de structurarea activitati, adresabilitate, gestionarea emotiilor, rezolvarea anumitor situatii care ii pot pune in dificultate, si, in final, aspecte tinand de procesul deliberarii si pronuntarii hotararii, finalizarea anchetei penale si redactarea actelor judiciare cele mai importante.


Iata anuntul vicepresedintilor AMR Cezar Filip si Ciprian Tita:


“O initiativa de voluntariat destinata pregatirii profesionale a magistratilor nou intrati in profesie.

Programul de voluntariat 'ACT' dezvoltat de vicepresedintii AMR, judecatorii Cezar Filip de la Curtea de apel Bucuresti si Ciprian Tita, presedintele Tribunalului Specializat Arges, in colaborare cu o serie de magistrati cu o bogata experienta profesionala, este un curs de pregatire online si gratuit, destinat judecatorilor si procurorilor nou intrati in profesie, si isi propune sa contribuie la inlesnirea cunoasterii modului in care poate fi gestionata cel mai eficient activitatea judiciara.

Acronimul ACT (care da numele programului de voluntariat) semnifica:

- Asimileaza

- Cunoaste

- Transmite

Dar este totodata si o invitatie la a ACtiona in sensul de implicare, de voluntariat, dand expresie indemnului pe care organizatorii l-au exprimat si cu prilejul unor interviuri sau conferinte, acela de a fi ACTivi.

Participantii vor invata sau vor aprofunda pe parcursul celor 3 module cum sa studieze dosarele si sa intocmeasca fisa dosarului sau lista de sedinta pentru a avea o imagine completa asupra spetei in orice moment, cum sa sustina sedinta de judecata, interactiunea cu partile si personalul implicat in ancheta pentru procurori, ceea ce implica aspecte tinand de structurarea activitati, adresabilitate, gestionarea emotiilor, rezolvarea anumitor situatii care ii pot pune in dificultate, si, in final, aspecte tinand de procesul deliberarii si pronuntarii hotararii, finalizarea anchetei penale si redactarea actelor judiciare cele mai importante.

Ceea ce nu isi propune programul de pregatire este abordarea aspectelor de fond sau de drept material care pun mai putine probleme in prima perioada a activitatii si pe care participantii care au promovat concursul de admitere in magistratura deja le cunosc, accentul urmand sa fie pus pe organizarea si gestionarea activitatii sau a abilitatilor pentru care nu exista prea multe surse de documentare.

Structura programului presupune formarea unor grupe de judecatori, respectiv de procurori, care vor fi conduse de cate un facilitator magistrat cu o bogata experienta si preocupare pentru transmiterea acestei experiente catre colegii nou intrati in magistratura.

La inceputul fiecarui modul, participantii vor primi materialele in format scris sau video privind anumite tehnici sau idei gandite pentru a le eficientiza activitatea, iar webinariile desfasurate cu facilitatorii vor fi impartite in doua parti, respectiv detalierea aspectelor cele mai relevante legate de subiectul fiecarui modul si abordarea situatiilor concrete pe care participantii le-au intalnit sau pe care vor sa le pregateasca.

Ii invitam pe colegii nou intrati in profesie, care doresc sa participe la webinarii, sa se inscrie prin trimiterea unui mesaj pe pagina de facebook 'proiect ACT magistratura', in care sa mentioneze numele, profesia si instanta sau parchetul unde au optat sa lucreze, adresa de email si numarul de telefon, urmand sa fie contactati de echipa noastra, iar dupa formarea fiecarei grupe vom initia programul de webinarii”.

Comentarii

# Vespasian date 9 April 2024 21:57 -21

Aici se vede cum sistemul judiciar își dă singur la temelie, vorba unui clasic al paradelii. Deci sistemul scoate din ,,producție” magistrați plătiți să fie formatori la INM, unde bobocii ar trebui să fie formatați suficient, continuând cu stagiul până la definitivare. Uite că nu e de ajuns, de acum se simte nevoia altor magistrați, voluntari, care să le umble la setările din fabrică, pentru că se pare că acestea dau erori (în fapt la INM formatorii se dau populiști, le țin teorii laxe și îi învață că sunt mai mult decât independenți în profesie, sunt de-a dreptul infailibili; Papa e eretic pe lângă ei). De aia pe boboci o să-i doară la bascheți de cursul și de modulele vieții.

# Virgil date 19 April 2024 17:06 0

Lozinca : ” Procesul 2 Mai LIVE pe 9 Mai ” ------------- Capisci?

# Virgil date 19 April 2024 17:08 0

Cenzura nu e?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 18.06.2024 – Sentinta TMB motivata dupa 16 luni

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva