27 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

MAGISTRATII O CALCA IN PICIOARE PE MINISTRESA PRUNA – AMR: „Asistam la promovarea de catre Ministerul Justitiei - sub conducerea doamnei ministru Pruna - a unei 'politici oligarhice'... Mergand pe un drum al consolidarii ideii de 'suspecti de drept' ai cetatenilor... Banuiala 'savarsirii de infractiuni' de catre oricine si nevoia de represiune cu orice pret... Aceasta gandire retrograda ne intoarce in timp, inlocuind o politica transparenta cu una dictatoriala, imposibil de contestat”

Scris de: George TARATA | pdf | print

30 May 2016 14:52
Vizualizari: 12280

Fosta asistenta a Monicai Macovei, ministresa Justitiei Raluca Pruna (foto), devine un personaj din ce in ce mai putin frecventabil. Asta ar fi concluzia daca tinem cont de reactiile negative tot mai dese la adresa asa-zisei tehnocrate. Dupa iesirile publice ale reprezentantilor avocatilor din Romania, care au condamnat in termeni duri declaratiile Ralucai Pruna privind inchipuita „imunitate” de care ar urma sa beneficieze avocatii prin modificarea Legii 51/1995 privind organizarea profesiei de avocat, a venit randul magistratilor sa o desfiinteze pe ministresa Justitiei din cauza ultimelor actiuni si declaratii ale acesteia.

Asociatia Magistratilor din Romania, condusa de judecatoarea Gabriela Baltag, acuza, intr-un comunicat de presa dat publicitatii luni 30 mai 2016, ca prin declaratiile in legatura cu „imunitatea” avocatilor, declaratii ”lipsite de sens”, Raluca Pruna nu face altceva decat sa provoace indoiala si suspiciuni privind activitatea avocatilor.


AMR subliniaza ca Raluca Pruna invoca lupta impotriva coruptiei atunci cand doreste amputarea drepturilor si libertatilor cetatenilor, dar si faptul ca prin afirmatii „care ne-au acoperit de multe ori de rusine”, fosta asistenta a Monicai Macovei aduce in atentia opiniei publice teme false, in timp ce ignora problemele reale din sistemul judiciar. O alta nemultumire a Asociatiei Magistratilor din Romania priveste modificarile pe sest facute la Codurile penale de Guvernul Ciolos, prin ordonanta de urgenta, la propunerea Ralucai Pruna. In opinia AMR, ceea ce s-a intamplat in acest caz nu este decat un nou pas pentru consolidarea ideii de „suspecti de drept” si o dovada ca, la 26 de ani dupa Revolutia din 1989, continua sa existe aceleasi mentalitati si aceleasi banuieli ca oricine poate savarsi infractiuni, nevoia de represiune cu orice pret fiind, in viziunea Ralucai Pruna, regula pe care se intemeiaza un act de dreptate.

Iata comunicatul Asociatiei Magistratilor din Romania:

Asociatia Magistratilor din Romania (AMR) condamna ferm afirmatiile Ministrului Justitiei – doamna Raluca - Alexandra Pruna - care, prin criticile nefondate expuse in spatiul public fata de proiectul de modificare a Legii nr.51/1995 pentru organizarea si exercitarea profesiei de avocat, aduce in mod nejustificat indoiala asupra unei categorii profesionale, lasand a se intelege ca intregul corp de avocati, prin aceasta initiativa legislativa, nu urmareste decat sa-si creeze anumite avantaje, transpuse in 'imunitati' nedefinite si imaginare 'restauratii', nesocotind normele de conduita, aruncand o suspiciune generala in ce priveste activitatea acestora.

Mentiunile doamnei ministru sunt lipsite de sens, intrucat cetatenii tarii au nevoie de siguranta atunci cand apeleaza la un aparator, iar sugerarea posibilitatii pierderii garantiilor de confidentialitate prin alterarea evidenta a principiului egalitatii de arme intre acuzare si aparare, in relatia client – avocat, reprezinta o afectare grava a infaptuirii unui act de justitie obiectiv. Justificarile doamnei ministru nu au nicio legatura cu lupta anticoruptie, tema invocata permanent, ca un 'laitmotiv', mai ales atunci cand doreste motivarea inlaturarii sau amputarii drepturilor si libertatilor cetatenilor.

Desi se recomanda ca nu este un om politic, prin toate afirmatiile formulate in numele sistemului pe care-l reprezinta, afirmatii care ne-au acoperit de multe ori de rusine, in aceasta perioada, doamna ministru nu face decat sa aduca in atentia opiniei publice teme false, lipsite de orice fundament, ignorand cu buna stiinta problemele reale ce preocupa sistemul judiciar.

Mergand pe un drum al consolidarii ideii de 'suspecti de drept' ai cetatenilor republicii, recentele modificari aduse codului penal si codului de procedura penala nu fac decat sa confirme practicienilor actului de justitie ca, dupa 26 de ani de la schimbarea unui regim, nu s-a reusit deloc inlocuirea unor mentalitati, banuiala 'savarsirii de infractiuni' de catre oricine si nevoia de represiune cu orice pret, reprezentand inca regulile pe care se intemeiaza un act dreptate, in viziunea doamnei ministru Pruna!

Mai mult decat atat, zilele acestea, prin optiunile legislative comunicate sistemului judiciar, referitoare la un pachet de legi, cu propuneri controversate, promovat de Consiliul Superior al Magistraturii, in cursul anului 2015, propuneri care au generat nemultumiri evidente in interiorul sistemului judiciar, dupa o consultare a reprezentantilor magistratilor intr-un grup de lucru, care s-a dovedit a fi pur formala, intrucat de optiunile carora nu s-a tinut cont, asistam astazi la promovarea de catre Ministerul Justitiei - sub conducerea doamnei ministru Pruna - a unei 'politici oligarhice' de gestionare a problemelor importante ale justitiei, in mainile unui numar restrans de persoane, respectiv a presedintilor de instanta, inlaturand vointa colectiva, conturata in existenta colegiilor de conducere.

Aceasta gandire retrograda ne intoarce in timp, ca abordare si intelegere, inlocuind o politica transparenta in gestionarea problemelor justitiei cu una dictatoriala, imposibil de contestat.

Neregularitatile semnalate in expunerea de fata reprezinta numai o parte din pierderile pe care sistemul judiciar le sufera in gestionarea intereselor sale, intemeiate exclusiv pe interesele cetatenilor, motiv pentru care Asociatia Magistratilor din Romania (AMR) nu poate sa nu sanctioneze discrepanta evidenta existenta intre argumentele de reforma, la nivel judiciar, invocate permanent si realitatea transpusa in masurile concrete adoptate!”.

*Cititi aici comunicatul Asociatiei Magistratilor din Romania

Comentarii

# sorin date 30 May 2016 12:57 +27

asta aduce tot mai mult a ANA PAUKER

# masa dialogului fu sarita date 30 May 2016 13:46 +6

MJ nu poate fi altceva decat un catalizator care sa invite la masa dialogului actorii sociali, institutionali. Un lucru foarte important, de care trebuie sa se tina seama, este ca pana la urma actul de justitie, care nu e infaptuit de MJ, ci de instante, e un serviciu public, beneficiarul e cetateanul, ne mintea frumos Raluca Pruna...

# Constantin date 30 May 2016 13:19 +20

"Aceasta gandire retrograda ne intoarce in timp, ca abordare si intelegere, inlocuind o politica transparenta in gestionarea problemelor justitiei cu una dictatoriala, imposibil de contestat." Femeia in halat de masaj nu poate gandi si proceda decat asa, chiar daca face zilnic scalde de abur, din carbunii donati de Soros. In locul destinderii fizice si a linistei coloidale, creierul euglenei viridis se muleaza in asa hal ca  devine conturat de o singura circumvolutiune care nu vede si nu simte decat  colacul ******-ului din curtea celor 50% dintre romani; cum sa ajunga acolo mai repede pentru a se elibera de surplusul meselor imbelsugate, si sa scape ciocalaul de sters la 2cm mai sus, din intamplare, facandu-i ochii mari cat cepele de Focsani.

# REMEMBER date 30 May 2016 13:21 +5

Asta o fi calea agreata de asociatii :P :P :P - „Intentionez sa colaborez cu asociatiile, pentru a ma asigura ca prioritatile mandatului meu raspund problemelor reale ale justitiei"

# mulder, agentul mulder date 30 May 2016 14:34 +7

era vorba de asociatiile de proprioetari, bresle si alte asociatii, dar care nu au legatura cu justitia...... :-*

# Vladi Mârrr... date 30 May 2016 13:21 +14

N.D.Cocea, a ramas in istoria literaturii romane cu "Vinul de viata lunga", stors prin calcarea in picioare a strugurilor. Fie ca magistratii nostri treziti din somnul cel de moarte, sa ramana in istoria justitiei romane, cu "Tuica de viata scurta", prin calcare in picioare a acestei gaunoase Prune makoviste .. !

# unul din lumea cea mare date 30 May 2016 15:54 +9

a dat MARELE SI BUNUL DUMNEZEU SA SE TREZEASCA SI MAGISTRATURA ,A 7 A ZI DUPA SCRIPTURI!!!!!!!!!!!

# VRAJELI '2 OCHI ALBASTRI' date 30 May 2016 13:39 +4

Ne-a aburit STRASNIC dudia Pruna inainte de a pune labutza pe jobu' de ministru - a subliniat faptul ca toata lumea si toate legile trebuie sa se raporteze la Constitutie, dar a recunoscut ca, atunci cand se adopta foarte multe legi, se poate intampla sa se adopte si ceva care nu e constitutional. De aceea, avem Curtea Constitutionala. In masura in care prevederi anumite vor fi declarate ca neconstutionale, obligatia e sa se vina cu o propunere legislativa care sa aduca legea in acord cu Biblia noastra a tuturor, Constitutia, a raspuns aceasta.

# RP usor incompatibila date 30 May 2016 17:04 +7

Actualul ministru al Justitiei este incompatibil cu functia pe care o ocupa. Pe site-ul Comisiei Europene situatia e mai controversata, caci la o cautare pe europa.eu, Raluca Pruna apare cand la Directoratul pentru Justitie si Securitate, cand la Comisia de Petitii a PE, cand apare ca ministru al Justitiei din România, toate aceste chestiuni intortocheate petrecandu-se simultan. http://www.ziuanews.ro/dezvaluiri-investigatii/raluca-pruna-ministrul-justitiei-nu-ne-a-lamurit-inca-daca-e-incompatibila-conform-art-105-din-constitutia-rom-niei-420904

# pelin date 30 May 2016 13:52 +9

Sar putea ca dupa alegerile locale,ed.2016 sa avem unele surprize de proportie,in aparitia unor niscai jalbe in prrotap,trimise la noile Inalte Porti,despre alegeri fraudate.Atentie de catre un anumit partid sau noua cualitie!Sau daca nu vor mai fi puse in actiune masinele pe capoata carora domnii prokurori sa-i oblige pe catatenii romani cu drept de vot de la orase si sate sa jure cu mana pe Biblie,ca vor spune adevarul despre cum si-au exercitat dreptul la vot?Ce stim sigur ca avem un "curat"guvern tehnocrat,cu o ministra a justitiei,numita PRUNA predispusa la un astfel de demers!!!Mai avem un PRESEDINTE,care agreaza cu placere trucul!!!!!!!!!

# DODI date 30 May 2016 14:30 +14

Ce naște din pisică (procuror comunist) șoareci (democrația) mănâncă. Când ai o facultate făcută pe spinarea părinților, nu ai practicat niciodată și faci doar ”traduceri” din română în moldovenească, este cam greu cu această profesie liberală. Bătrânii noștrii spuneau, pe bună dreptate că ”din rahat nu poți să faci bici” și se vede că nici din slujnica lui macovei un profesionist. Așa că de unde nu-i, nici Dumnezeu nu cere. ”Mulțumim din inimă partidului” (PNL) și lui ciolanis că ne-am trezit cu un guvern, cotat din start ca unul slab și limitat (în timp și valori), dar nu credeam că recordul lui MRU poate fi bătut. Cioloș cu gașca lui au reușit imposibilul și ne-au demonstrat că poate fi cel mai slab guvern din istoria României.

# Lucian date 30 May 2016 15:03 +11

''Cioloș cu gașca lui au reușit imposibilul și ne-au demonstrat că poate fi cel mai slab guvern din istoria României.''...şi ce zic tinerii frumoşi şi proşti ? ...lor poate le place cu ''guvernu' meu'' ...poate suntem noi puţini cei care tot ne agităm aici .. :sad:

# postac civil date 30 May 2016 17:00 +6

doamna asta e tot ... de la gradinita MAI, ce bou sunt, am crezut ca poate fi civila. Cred ca stiu unul din raspunsuri, care e un picut invers fata de intrebare - son ,,papa'' a fost diplomat pentru ca ...era sekurist, nu invers, desi ...cam tot aia e.

# Dan date 31 May 2016 09:54 +1

# Doreii justitiei  date 30 mai 2016 19:58 0 Art r 138  al 9CPP :Prin obţinerea datelor privind tranzacţiile financiare ale unei persoane se înţelege operaţiunile prin care se asigură cunoaşterea conţinutului tranzacţiilor financiare şi al altor operaţiuni efectuate sau care urmează să fie efectuate prin intermediul unei instituţii de credit ori al altei entităţi financiare, precum şi obţinerea de la o instituţie de credit sau de la altă entitate financiară de înscrisuri ori informaţii aflate în posesia acesteia referitoare la tranzacţii. Art 140 al 1 CPp Supravegherea tehnică poate fi dispusă în cursul urmăririi penale, pe o durată de cel mult 30 de zile, la cererea procurorului, de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la instanţa căreia i-ar reveni competenţa să judece cauza în primă instanţă sau de la instanţa corespunzătoare în grad acesteia în a cărei circumscripţie se află sediul parchetului din care face parte procurorul care a formulat cererea" Base nu stie sa citeasca 

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 27.05.2024 – Dosar cu procurori DNA si judecatori, trimis la PICCJ

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva