10 December 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

MAGISTRATII S-AU SATURAT DE FAVORIZAREA DNA – AMR si UNJR acuza: „Crearea in randul parchetelor a unui ordonator de credite distinct pentru DNA reflecta o politica guvernamentala partinitoare si nejustificata fata de acest parchet, raportat la volumul mic de activitate al acestei structuri. Volumul de activitate nu justifica in nici un mod crearea unei structuri distincte de administrare bugetara” (Scrisoarea)

Scris de: George TARATA | pdf | print

23 August 2016 15:13
Vizualizari: 15231

Magistratii din Romania s-au saturat de tratamentul preferential de care se bucura DNA si de favorizarea parchetului Laurei Kovesi in interiorul sistemului. Asociatia Magistratilor din Romania, condusa de judecatoarea Gabriela Baltag (foto dreapta), si Uniunea Nationala a Judecatorilor din Romania, condusa de judecatoarea Dana Girbovan (foto stanga), acuza anomaliile existente in sistem, unde instantele, care ar trebui sa fie independente, depind din punct de vedere al bugetului de Ministerul Justitiei, iar parchetele, care sunt sub autoritatea Ministerului Justitiei, isi administreaza bugetul independent.


Mai mult, in scrisoarea prin care AMR si UNJR le-au trimis-o ministresei Justitiei Raluca Pruna si CSM - scrisoare in care asociatiile profesionale o someaza pe fosta asistenta a Monicai Macovei sa aplice de indata legea in vederea eliminarii inechitatilor salariale dintre judecatori si procurori – cele doua asociatii profesionale observa existenta unei anomalii chiar in interiorul parchetelor. Astfel, AMR si UNJR arata ca DNA este ordonator distinct de credite, desi volumul de activitate al acestei structuri, atat in raport cu PICCJ si DIICOT, cat si in raport cu volumul de activitate al judecatorilor, nu justifica acest tratament preferential. In opinia AMR si UNJR, favorizarea DNA reflecta o politica guvernamentala partinitoare si nejustificata fata de parchetul Laurei Kovesi.

Iata comunicatul AMR si UNJR, scrisoarea fiind atasata integral la finalul articolului:

Ministrul Justitiei Raluca Pruna a fost solicitata pe data de 23 august 2016 de asociatiile profesionale ale magistratilor sa aplice 'de indata' legea 'in vederea egalizarii drepturilor salariale ale judecatorilor si procurorilor, in prezent discriminati prin acordarea unor salarii diferite, desi se afla in conditii similare de munca'.

Asociatia Magistratilor din Romania (AMR) si Uniunea Nationala a Judecatorilor din Romania (UNJR) au solicitat, de asemenea, Guvernului ca pana la sfarsitul anului sa asigure logistica necesara pentru ca bugetul instantelor sa treaca de la Ministerul Justitiei la Inalta Curte de Casatie si Justitie, asa cum e prevazut in legea 304/2004, prevedere care insa nu s-a aplicat pana acum.

Magistratii au mai scos, de asemenea, in evidenta anomalia din sistemul de justitie, unde instantele - care ar trebui sa fie independente - depind bugetar de Ministerul de Justutie, in timp ce procurorii - care sunt sub autoritatea Ministerului Justitiei - isi administreaza bugetul independent. Chiar si in cazul parchetelor, insa, situatia nu este omogena, DNA fiind ordonator de credite distinct.

'Mai mult, crearea in randul parchetelor a unui ordonator de credite distinct pentru DNA reflecta o politica guvernamentala partinitoare si nejustificata fata de acest parchet, raportat la volumul mic de activitate al acestei structuri. Volumul de activitate al acestei structuri, atat in raport cu cea a Parchetului General si DIICOT, cat si cu milioanele de cauze care sunt pe rolul instantelor, nu justifica in nici un mod crearea unei structuri distincte de administrare bugetara', au spus magistratii.

Toate aceste anomalii 'in loc sa fie corectate, au fost perpetuate si amplificate de Guvern, lucru ce a condus inclusiv la scaderea increderii in justitie', au afirmat magistratii in scrisoarea lor.

In cazul salarizarii discriminatorii, magistratii i-au cerut Ministrului Justitiei sa aplice ordonanta de urgenta 20/2016, 'care a fost emisa cu scopul declarat de a elimina urgent nivelurile diferite de salarizare pentru aceeasi functie, in cadrul aceleiasi institutii'.

Textul acestei ordonante prevede ca, incepand cu luna august 2016, salariile personalului platit din fonduri publice vor fi egalizate prin raportare la nivelul maxim al salariului de baza din cadrul institutiei sau autoritatii publice respective, daca activitatea este desfasurata in aceleasi conditii.

'In aplicarea acestui act normativ, Procurorul General Augustin Lazar a emis deja ordine de salarizare care au adus la acelasi nivel salariile procurorilor aflati in functii similare, cu exceptia procurorilor DNA, pentru care procurorul sef Laura Codruta Kovesi nu a emis inca ordine de salarizare similare', au spus magistratii in scrisoare.

Diferente de salarizare exista si intre judecatori, cu toate acestea 'Ministerul Justitiei a refuzat sa actioneze precum Procurorul General, mentinand inechitatile in sistem', au mai sustinut magistratii.

Actiunea Procurorului General a fost sustinuta deschis de sute de judecatori si procurori, iar asociatiile magistratilor se alatura demersurilor initiate de acestia si sprijina, la randul lor, eforturile Procurorului General al Romaniei de eliminare a inechitatilor din interiorul sistemului de justitie.

Ministerul Justitiei are obligatia de a aplica de indata legea, cu atat mai mult cu cat aceasta vine sa rezolve o problema grava nu doar din justitie, ci si din sistemul bugetar in general, unde mii de bugetari reclama in justitie incalcarea principiului 'pentru munca egala, plata egala', principiu ce exprima egalitatea de tratament si interzicerea discriminarii.

'Situatia de fata, insa, este rezultatul unor anomalii din sistemul judiciar care, in loc sa fie corectate, au fost perpetuate si amplificate de Guvern, lucru ce a condus inclusiv la scaderea increderii in justitie', au afirmat magistratii in scrisoarea lor.

Cauza principala a aplicarii neunitare a legilor salarizarii in sistemul de justitie este faptul ca administrarea bugetului din justitie este segmentata in prea multi ordonatori de credite, statul acordand un statut privilegiat unora in detrimentul altora, ceea ce a creat categorii 'deosebite' de magistrati, s-a afirmat in scrisoare.

Astfel, Constitutia prevede ca justitia se face prin Inalta Curte de Casatie si Justitie si instante, toate aceastea impreuna compunand puterea judecatoreasca, putere distincta in stat. Cu toate acestea, Inalta Curte de Casatie si Justitie este ordonator distinct de credite, in timp ce bugetele restului instantelor tin de Ministerul Justitiei, care este parte a puterii executive.

'Aceasta situatie total anormala a determinat Statul Roman ca, la negocierile privind inchiderea capitolului 24 de negociere cu Uniunea Europeana, sa isi asume obligatia ca managementul fondurilor justitiei sa nu mai fie in mana Ministerului Justitiei, ci sa treaca la ICCJ', au spus magistratii.

Din acest motiv, articolul 136 din Legea 304/2004 privind organizarea judiciara, a prevazut ca, incepand cu data de 1 ianuarie 2008, atributiile Ministerului Justitiei referitoare la gestionarea bugetului celorlalte instante vor fi preluate de Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Acest articol nu a fost aplicat niciodata, intrarea lui in vigoare fiind amanata succesiv, astfel 'Guvernul dovedind ca nu isi indeplineste in mod real obligatiile pe care si le-a asumat in vederea aderarii la Uniunea Europeana', se arata in scrisoare.

Aceeasi segmentare complet nejustificata, insa, exista si in cazul procurorilor. Astfel, Procurorul General este ordonantor principal de credite, in acelasi timp insa Directia Nationala Anticoruptie – dar nu si DIICOT – beneficieaza de buget propriu, administrat de procurorul sef la directiei, la randul sau ordonantor principal de credite.

'Acest lucru a creat situatia absurda din momentul de fata unde procurorii, desi aflati conform Constitutiei sub autoritatea Ministerului Justitiei, au independenta bugetara, dar judecatorii, independenti potrivit Constitutiei, au bugetul administrat de Ministerul Justitiei', sustin magistratii.

Magistratii au sustinut ca 's-a ajuns la situatia absurda in care DNA – o structura a parchetului ce cuprinde in jur de 180 de procurori si gestioneaza anual aproximativ 10.000 de dosare – are autonomie financiara chiar in interiorul propriului sistem, dar instantele de judecata, care gestioneaza anual milioane de dosare sunt in continuare dependente de Ministerul Justitiei'.

'Aceste 'enclavizari' bugetare in interiorul sistemului – a ICCJ fata de restul instantelor, respectiv a DNA in cadrul Parchetelor – denota o focalizare a Guvernului doar asupra unui segment din autoritatea judecatoreasca, cu minimalizarea nevoilor celorlalte instante si parchete, fapt ce a condus nu doar la aceste situatii inechitabile, ci si la scaderea increderii cetatenilor in actul de justitie', au mai afirmat magistratii.

'Atat atitudinea Guvernului fata de justitie cat si acest mod de constructie bugetara trebuie urgent revizuit si corectat. Nu se justifica in nici un mod mentinerea unui numar atat de mare de ordonatori principali de credite in sistemul de justitie, fiind necesara o reconstructie a acestuia, pornind de la principiile constitutionale ce reglementeaza justitia', si-au concluzionat magistratii scrisoarea catre Ministrul Justitiei Raluca Pruna”.

*Cititi aici integral scrisoarea AMR si UNJR catre Ministerul Justitiei si CSM

Comentarii

# UNUL DIN LUMEA CEA MARE date 23 August 2016 13:00 -19

PTR ,,DRAGALASELE ,,SINDICALE// ABIA ASTEPT ,,SA VA VAD,, CIND VA VE/TI SMULGE PARUL DIN CAP CERIND LEGEA RASPUNDERII MATERIALE PENTRU JUDECATORI ,,SI MAGISTRATI,,!!!!!!!!!!!!!!!

# UNUL DIN LUMEA CEA MARE date 23 August 2016 13:14 -14

ORDINUL PENTRU MARIREA SALARIILOR SE REFEREA LA FUNCTIONARII PUBLICI,MILITARI PROFESORI!!!!!!!!!!!!!MINJITI STATULUI PROCURATORII S/AU BAGAT ILEGAL IN ORDIN SI AU FACUT O ,,BRESA,,SI PENTRU JUDECATORI........DECI MINJITII STATULUI NUMAI DE ILEGALITATI AU ,,STIINTA DE CARTE,, CIT DESPRE CARTEA LLOR .......VAI MAMA LOR!!!!!!,, DRAGALASELOR,, DE SINDICALISTE SI VOI DRAGALASILOR DE JUDECATORI,, ACHESATI LA O ILEGALITATE......DE IUBITI ILEGALITATILE!!!!!!!!

# Neutru date 24 August 2016 11:11 +1

Judecatorii se simt dezavantajati fata de procurorii, la castiguri salariale? Ciudat. Noi, muritorii de rand cum ar trebui sa ne simtim fata de grilele de salarizare si pensionare ale magistratilor comparativ cu cele ale militarilor, medicilor, profesorilor,etc. Eu vad o mare discriminare profesionala, girata de CCR. Si vorbim vorbe mari (dreptate, echitate, profesionalism...) VAX

# UNUL DIN LUMEA CEA MARE date 23 August 2016 13:17 -3

PENTRU CEI CU STUDII JURIDICE// VA ROG SA CITITI ORDINUL DE CARE S/AU LIPIT TOTAL ILEGAL PROCURORII PENTRU MARIREA SALARIULUI CA SA SE TERMINE ODATA CU ILEGALITATE MARIRII SALARIILOR LA MINJITII STATULUI!!!!!!!!!!

# UNUL DIN LUMEA CEA MARE date 23 August 2016 13:29 -8

PTR ,,DRAGALASELE SI DRAGALASII DE MINJITII STATULUI// PROCURORII JUDECATORII SI POLITISTII NU SINT FUNCTIONARI PUBLICI ,,CU STATUT SPECIAL,,??????DACA LI SE MARESC MINITILOR STATULUI SALARIILE ATUNCI CA SA SE DUCA TOTUL DRACULUI EU PROPUN SA SE MAREASCA SI SALARIILE POLITISTILOR !!!!!!!!!!!!!

# Camp tactic date 23 August 2016 13:43 +6

Ingineriile financiare pot sa fie identificate si prevenite cu ajutorul specialistilor pe finante si in niciun caz cu ajutorul 'urechistilor' de la SRI. Dar poate ca nu se doreste decat lichidarea PSD si a mediului de afaceri national....

# Ion date 23 August 2016 14:32 -2

Unul din lumea mare...pacat ca nu ai o viata si tu..mi e asa mila de tine si de frustrarile tale!

# UNUL DIN LUMEA CEA MARE date 23 August 2016 15:30 +1

PTR DANK// si nenumaratele ei aliasuri de genul ion,altul,unul din lumea justitiei.multumesc dank de grija care demonstreaza exact vorba romaneasca cu cinele,drumul lung si prostul!!!!!

# unul din lumea cea mare date 23 August 2016 15:36 0

ptr dankh//alias ion ,,nume de sluga,, ......ma intreb cit ai sa mai alergi prin ,,parchetarie,,sa APESI DE LA TOATE CALCULATOARELE PE ROSU(nu intimplator am facut referire la ,,ttranspiratii care apasa pe rossu,, S/A DEMONSTRAT CA ALTFEL NU AS AVEA CHIAR ,,ATITA ROSU,,.......VEZI DANKH ,,CE INSEAMNA MINTE DE MINJITUL STATULUI,, NUMAI LA INSELACIUNI SI ILEGALITATI TE DUCE!!!!!!!inca o liniuta adaugata la INCREDEREA IN JUSTITIE!!!!!!!!!!!

# Edelweiss date 23 August 2016 15:42 +2

Și tocmai ce am avertizat ieri că utilizarea termenului de „frustrat” reprezintă fenoftaleina prostiei. Cetește, greuceanule ce te-ai umplut de miasma fetidă a minimalei limitări intelectuale „pă persoană fizică” http://lorenalupu.com/blog/folosirea-termenului-frustrarefrustratfrustrata-e-fenolftaleina-prostiei/

# UNUL DIN LUMEA CEA MARE date 23 August 2016 16:12 -1

PTR Edelweiss// SI TIE ITI STERG SEMNELE VERZI CACI INNEBUNESC MINJITII STATULUI SA ,,VAZA,, CIT DE DEZAPROBATI SINT IN TOATE ILEGALITATILE PE CARE LE FAC.IERI LAZAR (ala adusu de la ,,scoala ardeleana,,zicea ca prorogheaza marirea salariala a MINJITILOR STATULUI(ce inseamna asta?ca stiau ca/i ilegala marirea de salarii!!!!!!!!si uitati/va la mine O SA FIE PAIUL CARE O SA RUPA COCOASA CAMILEI)caci inconstientii astia de MINJITII STAULUI nu au participat la curba de sacrificiu impusa de moroi!SI NUMAI DIN ACEASTA CAUZA AR TREBUI SA AIBA BUN SIMT SA NU RIDICE CIOCUL,dar deh la coliva sint primii(tu zici placinte)si salariul ar trebui sa reflecte ,,CALITATEA,, ACTULUI DE JUSTITIE ASA CUM II LEAGA PE PROFESORI DE CALITATE.la ei calitatea se traduce in CHIFLE(VEZI SI PANARAMA PROASPATA DE AZI CU HEXII SI MINJITII STATULUI(musamalizeaza chestia cu arme biologice si AU FACUT LOC PE PIATA UNOR FIRME STRAINE CU PRETURI DE 2 ORI MAI MARI,CINEVA INCASEAZA COMISION CONFIDENTIAL(deja sau inc

# Edelweiss date 23 August 2016 14:33 +7

Întâi Munca și apoi dixtracția 1. Aroganța și Sfidarea fățișă ce o manifestă „magistrații” la adresa justițiabililor, acele babe cu 890 de lei pensie medie din batista cărora sunt smulși firfiricii și acei sărăntoci cu 1.200 de lei minimum pe iconomie națională, din al căror chimir bortilit sunt luați cu anasâna crăițarii necesari salarizării Semizeilor din inJustiția română, cu sume amețitoare de ordinul a 150.000 – 250.000 de ron, sume care, echivalate în euro, i-ar face să pălească de invidie și pe magistrații țărilor vest-europene; 2. Întronizarea Nelegiuirii și Fărădelegii la rang de Cutumă judiciară, situația anacronică prin care zeci și sute de mii de justițiabili plâng pe sub zidurile palatelor de justiție, cu capul spart și dreptatea mototolită în mână. În Republica Omertică Rromânica actul de justiție / actul de urmărire penală se efectuează cum vrea beepa judecătorului / procurorului; And nothing else matters!

# Edelweiss date 23 August 2016 14:35 +6

3. Starea de prezumtivă toxicitate, resimțită de plebeii fără știință de carte, fără exercițiul meșteșugului analitic și sociologic, care simt că fraze de genul celor enunțate de veleitarii politichiei de mărgăritar rrumânești constituie semnalele și indicii cerți ai unei zone crepusculare, vătămătoare, toxice, nefaste: „În procesul penal, judecătorul este partenerul procurorului” livia Button; Manus manum lavat sau o mână spală pe alta, amândouă obrazul și tustrele pupă kurul vreunui ștab securistoid sau comunistoid. Exemplu: „- Mulțumesc, domnule președinte!” - livia Buton - Mulțumesc, doamnă președinte!” – JWK „În Rromânia drepturile fundamentale sunt un LUX TEORETIC” – ministreasa raluk trăscău bruxelez „Justiţia e câmp tactic pentru SRI” – jeneral de mucava Crâng „În România, statul de drept este funcțional, iar declarațiile unor persoane puse sub învinuire sau trimise în judecată, care pun sub semnul întrebării ori contestă acest lucru, sunt lipsite de credibilitate.” JWK

# Edelweiss date 23 August 2016 14:36 +7

Șamv, șamv (și așa mai la vale). Toate aceste expresii cel puțin nefericite și cel mult de o ticăloșie în esență pură, fără a fi disecate și analizate în detaliu de către plebeii nedeprinși cu exercițiul analitic, se sedimentează în acea conștiință colectivă infailibilă care a permis acestui neam să transcendă peste secole și milenii de ticăloșii bizantino-fanariote. Și, a năibii treabă, că această conștiință colectivă, nefiind afiliată la Anonymous International, se ghidează taman după deviza mascaților anonymi: „We are plebeians. We do not forgive We do not forget, Expect us!” 4. Din memoria colectivă: Povestea urât duhnitoare a eratei CCR din 2012 și „executarea”, ca de manual tipărit în Krasnaia Ploșciad, a lui Adrian Toni Neacșu. 5. Cazul Berbeceanu – caz de o notorietate tipică, ce dovedește, fără putință de tăgadă, faptul că în statul de drepți Rroemenica, fuckătura judiciară, proba manufacturată, ticluită și plasată, mărturia mincinoasă,

# Edelweiss date 23 August 2016 14:37 +8

în general TICĂLOȘIA JUDICIARĂ este un fenomen mai mult decât real și prezent. 6. Uluitorul caz Mariana Rarinca – caz de un impact emoțional public fără amploare, caz care consfințește definitiv postulatul enunțat de George Orwell în a sa „Fermă a Animalelor”: „All animals are equal, but some animals are more equal than others!” Această stupefiantă realitate rrumânească fiind contrapusă antinomic prevederilor constituționale ale art. 16, alin. (1) și (2) – Egalitatea în drepturi: „Cetăţenii sunt egali în faţa legii şi a autorităţilor publice, fără privilegii şi fără discriminări.” „Nimeni nu este mai presus de lege.” După cum ar veni din TICĂLOȘIA implementată de livia button&compania cârdășiilor ticăloase, cele 2 articole constituționale citate, urmând parcursul interpretativ al filierei orwelliene, ar însemna cam așa:

# Gica Sculierul date 24 August 2016 11:02 -1

Haide bre, chiar asa?! Vii aici cu citatate din ce scrieri care au mai mult de 12 de pagini? Mai bine ziceai ceva de Pokemoni sau ce mananca Borcea (asa il cheama?) in puscarie. Cetitul era o veche si cam rara ocupatiune, azi desueta.

# Edelweiss date 23 August 2016 14:38 +6

1. Toți plebeii sunt egali în fața legii, însă semizeii din systemul național de inJustiție, teroare, intimidare și represiune sunt MAI EGALI ÎN FAȚA LEGII decât poulimea ineptă. 2. Legea în Rromânica, e ca o barieră: cei mari sar peste ea, cei mici trec pe sub ea și doar proștii din tagma Rarincăi dau cu capul în ea! 7. Uriașa ruptură, imensa prăpastie creată între cele 2 Rromânii: Rromânia semizeilor MAI EGALI în fața legii, cei fătați cu căiță pe cap și sub auspiciile unei stele norocoase, beneficiari ai unei situații materiale și salariale IN-CRE-DI-BI-Le, ce le permite un trai Olimpian, bazat pe ambrozie, apă neîncepută cu petale de trandafir, cântec diafan din flaut și liră și orgiastice guleaiuri de tip swing-party.

# Edleweiss date 23 August 2016 14:39 +5

Respectiv – Rromânica aspră și abrazivă a celor 90% din populație, care sunt MAI PUȚIN EGALI în fața legii, care au pensii medii de 890 de lei, pensii minime de colhoz de 400 de lei, care au salarii minime de 1.200 de lei, pensii de urmaș pentru TATĂL-POMPIER –MORT LA DATORIE, de 300 de lei sau care au pensii de handicap gradul I de 234 de lei. Ei bine, din această uriașă prăpastie socială, în mod constant răzbat strigătele disperate și vaietele Robilor lui Nabucodonosor din fundul râpei, care se văicăresc asupra nivelului maximal atins al suportabilității, care clamează pragul paroxistic suportabil al împilării de tip neo-bizantin, deghizat în neocapitalism de caviar, rapt, japcă, furtișag, represiune și intimidare. Ei bine, în acest decor auditiv, din când în când se ițesc mutrele nesuferite și arogante ale semizeilor judiciari, treziți temporar din starea lor de feerică și dionisiacă abulie, care încep să se smiorcăie cu lacrimi crocodilești asupra faptului că

# edelweiss date 23 August 2016 14:40 +3

sutele de mii de ron și zecile de mii de euro cu care robii lui Nabucodonosor le răsplătesc acestora ineficiența instituțională, sunt insuficiente pentru cutiile de caviar Petrossian, pentru concediile nesimțite petrecute la Burj-al-Arab, pentru limuzina turbată luată nevestei și inelul cu adamantă oferit țiitoarei, sau pentru obținerea unui abonament la vreun club elitist și esoteric, în care se practică masajul thailandez cu finalizare repetitivă (tomuș, tomuș! Incredibilule!) Ei bine, cam astea ar fi temele de dezbatere și direcțiile de acțiune în care domnii magistrați ai melcilor ar trebui să-și cantoneze eforturile concertate. Și ar mai fi de grăit despre marile spețe manufacturate în scop de represiune oligarhico-famiglială, cum ar fi cea a Alinei Bica, ar mai fi de spus despre cele 200 de ani de pârnaie obținute definitiv de 57 de magistrați condamnați din 2013 și până în prezent.

# Maria date 23 August 2016 14:55 +3

Astia se cearta pe impartirea banilor publici dar nu iau atitudine fata de magistratii care nu citesc dosarele ,iau decizii de te doare mintea,scriu motivari demne de filme SF ,cu fraze lungi fara cap si coada,motivari de genul,,inlaturarea pericolului pentru ordinea publca.Stau si ma inteb NU ESTE PERICOL PUBLIC CIRCUL LOR ?Raspuns DA,si atunci se impune arestarea lor preventiva....

# Ion date 23 August 2016 15:09 -2

Unul din lumea mare...pacat ca nu ai o viata si tu..mi e asa mila de tine si de frustrarile tale!

# cristina panait date 23 August 2016 17:36 -9

edelweiss , mai du-te și tu și te culcă, fiindcă m-am săturat de elucubrațiile tale, poate mai sunt și alții care au câte ceva de spus.Ai monopolizat internetul cu cele 4 dosare penale ale tale, că parcă numai tu ești pe lumea asta.NU NE INTERESEAZĂ!!!!!!!!!!!!!s-a priceput ce problemă ai, nu mai insista!

# UNUL DIN LUMEA CEA MARE date 23 August 2016 19:56 0

PTR CRISINA PANAIT// dankh acusilea esti cristina panait?CIT TUPEU JEGOS AI!!!!!!!!!!

# Cristina Panait date 23 August 2016 21:19 -4

Mai întâi învață să scrii corect măcar un nume....te-ai văzut și tu băgat în seamă pe aici, că în rest nu te ascultă nimeni, și....dă-i nene înainte!!!Sunteți vreo câțiva care habar nu aveți pe ce lume trăiți, dar v-ați găsit să ne spuneți voi ce ne trebuie și ce nu! Asta daca nu cumva este doar unul și același cu misiune clară de postac de serviciu!

# UNUL DIN LUMEA CEA MARE date 23 August 2016 22:10 -2

PTR DANK(alias cristina panait)// dankh esti cam labila minjita statului lui taticu,pai mai devremme nu parleai ca/s vai mama mea si ca nu am o viata?cum de te enervasi pe munculita ta de o zi intreaga in parchetarie,transpirasi cit detesi cu rosu si cit ai raspuns prosteste la postari argumentate.dankh nu/ti iese din cap NOAPTEA MINTII DIN SUBSOLURILE DIN SCAUNE.HAI SA TE MINGIIEM PE CAPSOR MINJITA STATULUI,CA TE/AI MUNCITARA DEGEABA TOATA ZIULICA,SI IN FINAL O LUASI RAZNA,asa cum ii sta bine unui minjit al statului,AI TUPEU SA TE AUTONUMESTI MAGISTRAT???VEZI DE CE TE PLATIM SI DEGEABA SI PREA MULT?

# UNUL DIN LUMEA CEA MARE date 23 August 2016 22:16 -2

PTR DANK//acum lasind gluma la o parte ia mai priveste singura cum ti/ai scris unul dintre numeroasele aliasuri,,cristina panait,,!!!!!(acolo unde ai 4 seme rosii la ora 17:36) ai tupeu si obraznicie de minjitul statului,in rest cit ma baga pe mine lumea in seama DOVEDESTE CA/S IN ASENTIMENTUL LUMII TU IN ASENTIMENTUL CUI ESTI????TU FURI SALARIUL,CA DE MERITAT NU/L MERITI!!!!SI DACA/L FURI NE FURI PE NOI!!!!!!!!

# Edelweiss date 23 August 2016 22:22 +3

Rog administratorul site-ului Lumea Justiției să ȘTEARGĂ IMEDIAT comentariul userului # Cristina Panait date 23 august 2016 21:19 întrucât acesta contravine prevederilor art. 90, alin. (1) din Legea 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor. Este mai mult decât evidentă, din conținutul mesajului, declararea calității de magistrat.

# Edelweiss date 23 August 2016 20:00 +3

Leidi, NU PERSONALIZA COMENTARIILE MELE. Respectivele amănunte erau furnizate doar pentru a demantela alegațiile idioate ale unor greuceni cu robă, precum ba că aș fi avocat pedant la examenul de admitere,ba că aș fi susținut fără șansă examenul de la INM. În rest, poate observi că am evitat să deviez discuția pe terenul mișcător și alunecos al „argumentului ad hominem! Analizele mele sunt IMPECABILE, SUNT OBIECTIVE, SUNT REALE și sunt oglinda a exact ceea ce reprezintă sistemul judiciar românesc: CLOACA MAXIMA. P.s. și da, dosarele mele sunt o odioasă instrumentare la adresa dreptului fundamental la viață privată, la dreptul fundamental la exprimare. Acum 26 de ani mi-am câștigat aceste drepturi ÎN MOD NEMIJLOCIT; acum mă lupt pentru ele PÂNĂ-N PÂNZELE ALBE. Indiferent că e vorba de 3, de 4 sau de 16 șobolani cu babețică. N-am văzut în viața mea cum arată măcar clanța de șa ușa facultății de drept. Acum 3 ani nici n-aveam habar ce înseamnă „penalul”.

# UNUL DIN LUMEA CEA MARE date 23 August 2016 22:02 +1

PTR Edelweiss//BRAVOOOOO!!!!!!!! TOATA ADMIRATIA MEA CA TE LUPTI CU MINJITII STATULUI SI CU STATUL HOT!!!!!!!!!!!!(si sper sa o faci cit mai bine !!!!!!!!!!BAFTA!!!!!!!!!!!)

# Edelweiss date 23 August 2016 18:12 +4

Zilele trecute îmi replica un „magistrat al melcilor”, să mă ascund în baie și să-mi trag două palme. Pe cale de consecință că am dat fuguța în baie și acolo… ce să vezi: O frumusețe de oglindă a systemului judiciar din ultimii 3,5 ani, oglindă fermecată ca-n povești. Iute am îngânat incantația ritualică: „OGLINDĂ OGLINJOARĂ, CARE-I CEA MAI TICĂLOASĂ BRANȘĂ DIN ȚARĂ?” Inga ce a arătat oglinjoara: Cică, nu-i ghini de mărit soldele la „magistrați” Fiindcă: între anii 2006 și 2012 au fost condamnați definitiv un număr de 25 de magistrați; din 2013 încoace, de când s-au pus în aplicare noile salarizări, inclusiv plata drepturilor salariale restante, fenomenul corupției în sistem a crescut exponențial, ajungându-se la 57 de condamnări în numai 3,5 ani. Concluzie? TĂIAȚI SALARIILE MAGISTRAȚILOR.

# Edelweiss date 23 August 2016 18:13 +5

p.s. acestea 57 de cazuri sunt doar cele soluționate definitiv. Mai sunt altele 47 de spețe, afșate în fața urmăririi penale, a fondului sau a căii de atac, spețe în care sunt implicați un număr de 62 de asemenea șobolani judiciari, mulți dintre ei regăsindu-se la al doilea dosar penal. 1. CI- PÎCCJ – 3a ex. 2. DM- ÎCCJ- 4a ex 3. ZCC – PJ Sînnicoau Mare – 4a susp. 4. CF – ÎCCJ – 4a susp. 5. BM – PT Ilfov – 5a ex. 6. ȘNC – Ca Timișoara – 5a ex. 7. MC – CA Craiova – 3a6l susp. 8. RD – T Prahova – 5a6l ex. 9. CLA – PJ Buftea – 3a ex. 10. NM – PJ Oltenița – 4a ex. 11. NI – PJ Caracal – 3a ex. 12. BF – J Ineu – 4a ex. 13. DBM (1)– T Dolj – 4a6l ex 14. Al – T Dolj – 4a6l ex. 15. GG – PÎCCJ – 2a ex. 16. CE – PÎCCJ – 3a ex. 17. GD – PCA Pitești 3a ex. 18. CG – T Vâlcea – 2a6l ex. 19. GS – PJ Urziceni – 2 a ex. 20. CN- PJ Buftea – 6a ex. 21. SA – J Buftea – 1a susp. 22. TAȘ – J Ineu – 2a6l susp. 23. PM – T Bihor – 4a ex. 24. CD – PÎCCJ – 1a susp. 25. DBM (2) – T Dolj – 7a6l ex.

# Edelweiss date 23 August 2016 18:15 +6

26. CD – DNA Slobozia – 3a ex. 27. CDC – PJ Craiova – 2a susp. 28. AC- J Iași -1a6l susp. 29. AVH – PJ Sighișoara – 3l susp. 30. MRE- PJ Iași – 2a susp. 31. BM (1) – PJ Sector4 – 6l susp. 32. CG – PJ Hârlău – 4a ex. 33. PAP – T Prahova – 3 a ex. 34. ȚN – PJ Toplița – 1a8l ex. 35. MM- T Buc. – 12a2l ex 36. RE – T Buc. – 4a6l ex. 37. VS- T Buc. - 4a6l ex. 38. SI – T Buc. – 3a4l ex. 39. MAV – PJ Năsăud – 2a ex. 40. RP – J Năsăud – 6l susp. 41. (fake) NAT – CSM – 1a susp. 42. CV – CA Buc. – 7a ex. 43. MS – CA Buc. – 8a6l ex. 44. DDG – PJ Turda – 6a ex. 45. MF – J Răcari – 3a ex. 46. MG – DIICOT – 3a6l ex. 47. MI – T Dâmbovița – 3a ex. 48. NTI – PJ Cornetu – 5a ex. 49. CCD – PT Buc. – 3a ex. 50. TT – PT Vâlcea – 2a ex. 51. NA – PÎCCJ – 4a ex. 52. BG – ÎCCJ – 4a ex. 53. SM – PÎCCJ, consilier CSM – 2a susp. 54. DE – PJ Pașcani -2 a ex. 55. TNA – J Timișoara – 2a susp. (INCREDIBIL!) 56. OD – J Zimnicea – 1a susp. 57. GV – DIICOT Slatina – 3a4l ex.

# Edelweiss date 23 August 2016 18:16 +6

Total pedepse în 57 de cazuri: 196 de ani și 9 luni DOUĂ SECOLE DE PÂRNAIE! Zici că-i retipărirea proastă, în dublu exemplar, a romanului lui Gabriel Garcia Marquez – „Un veac de singurătate” La gulerele albe ale ȘOBOLANILOR TICĂLOȘI din systemul rrumânesc de inJustiție, romanul se intitulează „2 veacuri de pârnaie”. Și când or mai veni ăilalții 62 de candidați la ocnă, galeră sau gulag, chiar că-ți vine s-o iei la înot crawl direct prin Marea Neagră și Mediterana, încercând să ajungi cât mai departe de Rromânica, în Insula Vanuatu, loc în care să ceri azil politic și juridic.

# UNUL DIN LUMEA CEA MARE date 23 August 2016 19:37 +4

PTR Edelweiss//BRAVO!!!!!!!!!!!!! LE/AI PUS TOATA ,,CIOCOLATA,, PE FATA,SA/I VEZI ,,ACUSILEA,, CE O VOR SI INTINDE!!!!!!!!!!

# Edelweiss date 23 August 2016 22:07 +5

Iar dacă tot mi-a aplicat un touch-down jegos momâia aceea de mai sus, ca să-mi manifest scârba apoteotică, disprețul nestăvilit și oripilarea nedisimulată, acestor Baphomeți în robă, a căror hâdoșenie sufletească întrece de o mie de ori urâțenia celor mai neînchipuite făpturi descrise în bestiarii, acestor Vasilisci cu sufletul închinat Mamonei, ce urlă după bani cu voci de muezin jihadist, LE DEDIC o postare din iarna anului trecut, ce a făcut tsunami pe rețelele de socializare. Nu, nu e o postare despre Olimp, despre sute de mii de lei, despre infatuare, gomoșenie. Nu e o povestire din seria interminabilă „Legea, retorica și desfrâul!” Nu! E o povestire nespus de tristă, din lumea robilor; Din lumea celor călcați cu șenila pe gât și care au ajuns atât de jos încât nu mai au nici acel minim volitiv de a se putea ridica singuri. E O LECȚIE DE VIAȚĂ pe care Ei – cei fătați cu căiță, în ieslea de sub varga cântarului Temidei cea chioară, NU O VOR PUTEA ÎNȚELEGE NICIODATĂ.

# Edelweiss date 23 August 2016 22:09 +4

„Aseară (19 dec. 2015 - n.r.), am trăit una dintre cele mai dureroase experiențe ale vieții mele. Eram în marketul de cartier, unde standul de brânzeturi este lângă cel de dulciuri. Mă uitam la o rotiță de cașcaval. Am auzit discuția: "- Te rog, mamă, voi fi bună și cuminte. Te rog! - Nu avem bani, ăștia sunt! Dacă îți iau bomboanele astea, nu mai avem bani de pâine." Instinctiv am întors capul. O femeie simplă, îmbrăcată sărăcăcios, dar curat, cu o puștoaică blondă, cu ochi mari albaștri. "- Te rog,ai promis că anul asta va veni Moșul și ne va aduce bunătăți...." Stăteam înlemnită, cu rotița de cașcaval în mână. Copila ținea în mână o punguță cu dropsuri. O priveam și nu-mi venea să cred, că poveștile pe care le auzisem erau adevărate. Copilul a lăsat punguță cu bomboane pe raft și, trasă de mamă-să a plecat mai departe. M-am întors, teleghidată, spre standul cu dulciuri.

# Edelweiss date 23 August 2016 22:10 +6

Punguța cu bombonele, pe care o ținea copila în mână, COSTA 1,50 LEI. Am înghesuit dulciuri în coș și, inevitabil, în drum spre casă de marcat, am trecut pe lângă standul de carne. Femeia respectivă și copilă, care se zgâia în geamul de prezentare a produselor. "-OPT FELII DE PARIZER!" a spus și a continuat "SUBȚIRI" Mi-a stat inima-n loc. Am cerut celeilalte vânzătoare un baton de salam de vară și unul de pastramă de porc. Am ajuns la casă înaintea lor. Îmi înotau ochii în lacrimi. Le-am așteptat afară, în față marketului. I-am întins sacoșica cu dulciuri copilei blonde: "- A trecut Moș Crăciun pe aici și ți-a lăsat sacoșica asta la mine, pentru că tu erai în magazin." Copilă, a întors ochii ei mari și albaștri către mamă-să, întrebători. Iar femeia a dat din cap aprobator. "- Vezi, mamă, că există Moș Crăciun!" a exclamat. Priveam mută de emoție, mă durea și mă bucurăm în același timp.

# UNUL DIN LUMEA CEA MARE date 23 August 2016 22:41 +3

PTR Edelweiss// BRAVO !!!!!!!!!POVESTEA TA M/A FACUT SA O CITESC CU LACRIMI IN OCHI,STERGINDU/MI OCHII CA SA POT SA O TERMIN(nu am sa povestesc,caci nu sint in competitie cu tine,despre faptele umane facute in ro)dar am sa spun ca si eu de thanksgiving day ma duc si impart pungi( cel putin 10 pungi) cu bunatati in semn de respect pentru pamintul adoptiv care mi/a dat sansa sa/mi dovedesc in primul rind MIE ca ma pot bucura de increderea unor straini care/si pun viata in miinile mele,sint recunoscator ca m/au lasat in pace sa muncesc si sa dovedesc ca o ,,pirliciune,, din estul europei,, poate sa fie ca ei sau mai bun.din nefericire la noi acasa din cauza minjitilor statului viata romanului (onest) a ajuns UN COSMAR!!!!FELICITARILE SI ADMIRATIA MEA DOAMNA!!!!!!!!

# Edelweiss date 23 August 2016 23:06 +2

Postarea NU ESTE A MEA, ci este a unei tinere - DARIA din Neamț (de pe acolo de la locurile de malștină ale Gabrielei Baltag, cunm s-ar zâce) Neapariția în pagină a ultimului fragment a postării poate produce oarecare confuzie. repostez ultima parte, fără addendum personal.

# UNUL DIN LUMEA CEA MARE date 24 August 2016 00:10 +2

ptr Edleweiss// ce conteaza?ciar daca nu este postarea ta,ai contribuit la cunoasterea ei deci ai si talent de pr.am citit si m/am abonat la ce mi/ai trimis.tks

# Edleweiss date 23 August 2016 23:09 +5

Domnilor guvernanți, v-ați mărit pensiile, dar pentru copiluții ăștia ce-ați mărit? Foamea? Frigul? Nimicul?” a scris Arina Arina pe Facebook, o tânără din județul Neamț. Postarea a fost apreciată în câteva zile de peste 100.000 de oameni.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 8.12.2023 – Judecatorii pregatesc bomba bombelor pentru Guvern

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva