18 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

MAI BINE RAMANEA IN JAPONIA – Ministrul Justitiei Tudorel Toader a facut conferinta de presa ca sa nu spuna nimic. Asteptata de o tara intreaga, decizia privind soarta sefei DNA Laura Kovesi a fost amanata din nou. Dupa ce a vorbit despre “cartierul Justitiei”, ministrul ne-a transmis ca vom afla peste o saptamana daca propune sau nu revocarea din functie a lui Kovesi: “Distinct de raportul pe care il voi prezenta in Parlament, joi voi prezenta concluziile cu referire la activitatea DNA”

Scris de: George TARATA | pdf | print

15 February 2018 19:16
Vizualizari: 9226

O tara intreaga a stat, joi 15 februarie 2018, cu ochii pe ministrul Justitiei Tudorel Toader (foto). Acesta era asteptat sa faca marele anunt privind soarta sefei DNA Laura Kovesi. Mai exact, sa spuna daca va propune sau nu revocarea acesteia din functie. Surpriza, Tudorel a chemat jurnalistii la o declaratie de presa in care nu a spus nimic.

Tudorel Toader si-a inceput declaratia cu o prezentare a deplasarii sale in Japonia, a vorbit despre constructia “cartierului Justituei”, dupa care a precizat ca a revenit in tara la cererea premierului Viorica Dancila, din cauza uriasului scandal provocat de inregistrarile care au devoalat cum se falsifica dosare in DNA. A fost momentul in care toata lumea a crezut ca in sfarsit ministrul Justitiei va spune ce a hotarat in legatura cu Laura Kovesi. Ei bine, nu s-a intamplat asa. Tudorel Toader a amanat din nou anuntul. Adica a facut ceea ce face de cateva luni, in conditiile in care data initiala in care trebuia sa ne spuna daca propune sau nu revocarea Laurei Kovesi a fost 31 decembrie 2018.


Toader a declarat ca va prezenta raportul privind activitatea PICCJ, DIICOT si DNA, saptamana viitoare, in cursul zilei de joi 22 februarie 2018, iar asta se va intampla in Parlamentul Romaniei. Distinct de prezentarea raportului, Tudorel Toader va da publicitatii intr-o “informare de presa” continutul si concluziile raportului cu referire la activitatea DNA.

Iata declaratia ministrului Justitiei Tudorel Toader:

La solicitarea doamnei prim-ministru, am revenit in tara date fiind dezbaterile din spatiul public referitoare la functionarea sistemului judiciar. Inainte de a accepta demnitatea de ministru al Justitiei am discutat cu liderii coalitiei de guvernare, am primit garantii de neimplicare a factorului politic in activitatea ministerului, in deciziile pe care le voi lua ca ministru al Justitiei, ceea ce s-a respectat, se respecta si in prezent. Astazi, inaintea sedintei de guvern, am avut o intrevedere cu doamna prim-ministru referitoare la evaluarea activitatii Ministerului Public, solicitandu-mi sa comunic public rezultatele evaluarii, indiferent care vor fi acestea. Potrivit legii, voi prezenta in camerele reunite ale Parlamentului raportul privind activitatea desfasurata la nivelul Ministerului Public, la nivelul DIICOT-ului, la nivelul DNA-ului. Prezentarea respectivului raport constituie o obligatie a ministrului Justitiei, este prevazut in art. 79 din Legea privind organizarea judiciara. Distinct de raportul pe care il voi prezenta in Parlament, saptamana urmatoare, in cursul zilei de joi, la o ora pe care o voi anunta in timp util, voi face o informare de presa in care voi prezenta continutul si concluziile raportului cu referire la activitatea DNA”.

Comentarii

# livia date 15 February 2018 19:40 +4

Nici ca se putea un ministru mai bun pentru colonia Romania; unul care nu se grabeste de loc; face lucrurile insetisor! Anul trecut spunea ca va prezenta concluzia sa dupa raportul Inspectiei judiciare, pana la sfarsitul anului; cred ca a vrut sa spuna sfarsitul secolului. O sa o tot amane pana i se va termina cucuvelei mandatul in mod natural. Spune Romania si apoi trage apa.......

# gelu date 16 February 2018 00:03 +2

Dragnea si Tudorel Toader au cazut la pace cu Johannis si Luluta si deci nu se va face nici o schimbare in justitia romana. In continuare procurorii si judecatorii din campul tactic vor paradi la cetateni tot asa cum au paradit si pana acum. Cu alte cuvinte de poamana cetatenii au votat PSD si Alde ca cestea sa schimbe lucrurile grave din acesta tara pentru ca conducerile acestor partide au cazut la pace cu statul parale.

# Cornel date 15 February 2018 19:44 +5

Toader arunca pisica in gradina parlamentului, iar parlamentul nu va face nimic, nu va lua nici o masura impotriva lui Kovesi atata timp cat e sef Dracnea ca deputat, iar pentru ca Dracnea sa nu fie condamnat cu executare, o va acoperi pe kovesi. Si uite asa, romanii au ales niste actori ce joaca teatru, iar noi privim, platim bilete ca sa privim pe marii actori: Iohannis, Dracnea, Kovesi, Toader, portocala, si cate si mai cate. :lol:

# gelu date 15 February 2018 19:44 +8

Tudorel Toader e omul Binomului si a ajuns in mod specila Ministrul Justitiei pentru a-i tine spatele Kodrulei. Doar asa se explica faptul ca-n calitatea pe care o are nu este de loc interesat de gravele abateri pe care procurorii de la DNA in frunte cu Luluta le comit impotriva cetatenilor Romaniei pe care-i trimit la inchisoare pe baza unor probe si declaratii fabricate chiar de catre procurori cu ghirul sefei lor. De ceea pe Tudorel Toader il doare-n cot de toate aceste incalcari grosolane ale drepturilor omului din Romania.

# adrian date 15 February 2018 19:53 -13

A procedat corect Ministrul Justitiei.Inca nu e momentul sa fie inlaturata Kovesi.

# gelu date 16 February 2018 11:35 +1

Adevarul ca Kodrula trebuie lasata in fruntea DNA pana vor incepe cetatenii sa se arunce de la ferestrele etajelor siperioare pentru a scapa de acuzatiile si probele masluite ale procurorilor.

# alina date 17 February 2018 01:19 0

:))))))))) bun comentariu

# zn-zn*!* date 15 February 2018 19:55 +16

Ramane cum am(mai) hotarit?! Ca-n povestea vaduvei din munti, a carei capre flamande o tot impungea cu coarnele. Si biata femeie o tot amagea: -Joi draga mea, joi, :-* - ma marita pe mine, si te taie pe tine(pentru ospat, se intelege). Toti joaca "dambaraua" in capul nostru, dar pana cand ?? Ca ni s-a acrit de ipocriti, farisei, mani******tori din umbra, si noi tot cu maseaua umflata, si obrazul scuipat :cry: de cei ce se joaca de-a puterea!? 8) Ca nu-i prost cine inghite sapte paini deodata, dar cine i le plateste :-*

# Emmanuel Goldstein date 15 February 2018 19:57 +2

William Faulkner, Lectia de chimie, „Adevărul nu se confundă întotdeauna cu dreptatea. Unde ai citit asta?În toate cărţile bune” Turpitudine a zilei de azi, 15 februarie 2018, numele tau e Tudorel Toader.

# cristteo date 15 February 2018 20:04 +1

Rapoarte, apoi informarmari, apoi declarații, apoi..... Spunea că vine și cu măsuri. Când? Dacă nu se aude nimic despre înlocuitorul Dnei K, înseamnă că nu va fi nicio revocare. Noi putem să ne plängem in continuare. Îi pasă cuiva?

# Neanae date 15 February 2018 20:17 -1

Cuget, încerc sa inteleg. De ce oare un om atat de pregătit apare atat de indecis. Desigur Dl Toader nu e in concurenta cu Preș. Johannis la încetineala in toate cele. Si zic: daca anul trecut o demitea pe LCK, in afara de faptul ca era o atmosfera de răzmerița crunta care trebuia sa se dezumfle, nu am fi aflat poate niciodată porcăriile procuraturii DNA. Ca acum. Iar dansul din Japonia a spus clar ca romanii acum stiu ce se intampla prin DNA. Se presupune ca dansul stia .... S-a întors fiindca superiorul, Prim Ministrul, i-a cerut asta. Dar nu se supune politic (de citit cu atenție ce a declarat), nu vrea interferente, astea sunt acordurile. A decis de la bun început ca saptamana viitoare va prezenta “raportul rapoartelor” si numai #rezistentii vor continua sa-l acuze ca e unealta PSD/Dragnea! Noi toti vrem repede si bine ... el face încet, cu cap si daca e cum zic eu, lovitura finala va fi FATALĂ! LCK va dispare cu fulgi cu tot, cu întreg alaiul de procurori psihopatici, vânduți.

# Erwin date 15 February 2018 21:13 +16

"Vreme trece, vreme vine, Toate-s vechi si noua toate; Ce e rau si ce e bine/ Alte masti, aceeasi piesa, Alte guri, aceeasi gama, Amagit atât de-adese Nu spera si nu ai teama/ Privitor ca la teatru Tu în lume sa te-nchipui: Joace unul si pe patru, Totusi tu ghici-vei chipu-i, Si de plânge, de se cearta, Tu în colt petreci în tine Si-ntelegi din a lor arta Ce e rau si ce e bine. Glossa/ Eminescu Penibilul nostru Presedinte al tarii ne arata ce poate : grimase de dispret si vorbe de nating, mizand pe ce crede el si maniacii din umbra, ca pot mani****** prin minciuni sfruntate si forta securitatii de persuasiune si intimidare, adica ultima vorba a unui comunist: Noi si armata(!?) Vom vedea desfasurari la limita imposibilului pentru a pastra democratia, dar nu si magarii la putere astazi (cei in puncte cheie!).

# Nacolide date 15 February 2018 20:17 +7

Dupa mine Klemm e problema. Nu ati remarcat ca si Dragnea s-a ******t dupa ce se intalni cu dihorul american, iata ca si Tudorel dupa mai mult intalniri e fleasca. Klemm trebuie expulzat pentru amestecul in treburile interne ale altui Stat (decat al ma-sii).Adica asta cam incalca fisa postului sau .Out ! :-*

# Goargăș Volodea date 15 February 2018 20:20 +1

Dasvidania!

# morarescu date 15 February 2018 20:28 +3

Daca trec modificarile codurilor in forma preconizata si asa zisele legi ale justitiei, conducatorii de parchete pot fi numiti pe viata - inclusiv doamna Kovesi. Prioritar decii este pachetul legislativ nu revocarea vreunei persoane. 

# vv date 15 February 2018 20:37 +4

Nu-i asa că „o somitate” ca distinsul va demisiona cel mai tarziu cu o jumătate de oră inainte de a se prezentas în Parlament? Ce rost ar avea să-și riște postul de judecător la vreo instanta internațională, post negociat pe basnii noștri, în plimbările fără nici un folos? Și cum să se pună el rău cu șefii de la brules, cu care a negociat?!

# Pintea date 15 February 2018 20:38 +1

Cred ca a vrut sa spuna ”Cartelul justitiei”! Dar prea il presati! Lasati-l in pace si nu ii mai dati termene, cred ca stie ce are de facut! Apoi incep iar presiuni asupra sa din partea lui Johannis, klemm, ambasade, etc. In loc sa apreciem ceea ce face, noi il criticam. A mai fost vreun ministru al justitiei inainte care sa fi facut atat de mult? Ponta a numit-o pe Kovesi si l-a numit si pe mamaliga ala la justitie, ca sa nu faca nimic. Tocmai asta e dureros pentru obedienti, ca masurile vin din partea unui om integru, unui profesionist, caruia nu ai ce sa ii reprosezi.

# Alex date 15 February 2018 20:38 +1

Din pacate am avut dreptate...

# omul sistemului date 15 February 2018 20:43 +4

Va înșelați. E omul sistemului și are un rol: foarte important și foarte clar. Care? Pai nu se vede, de un an încoace?

# Edelweiss - Mofluz de Bukowina date 15 February 2018 20:50 +5

S-a dus! Fâsssss! Ceea ce se petrece acuma nu este altceva decât temporizare în vederea atenuării de la sine a ecourilor acestor evenimente și trecerea acestui moment de climax al vehemenței opiniei publice. Ceea ce face Dorelul de la justiție este similar parabolei cu evreul. Care, atunci când nu este de acord să facă ceva, nu-și manifestă expres refuzul spunând „NU”, ci spune „MÂINE”. Aceste repetate tergiversări ale tranșării problemei prefigurează de fapt deznodământul antestabilit: NIMIC NU SE VA ÎNTÂMPLA, TOTUL RĂMÂNE LA FEL CA ÎNAINTE. Fâsss! Uraaa! Mult Trăiască și Înflorească Scumpa Noastră Raia Americănească, Colonia Penitenciară și Experimentală Wallachia-Tribalia.

# Zoro date 15 February 2018 20:51 +1

JKW s-a antepronuntat in această seară în sensul că nu o va revoca pe LCK.

# Canarul date 15 February 2018 23:02 +3

Problema lu nea ãsta e faptul cã i-au cãzut chiloții când io dat azi să citească nește povestiri despre el. Și tontomanu chiar să credea jupân și cult in cap  :lol: :lol:. Mai bine rămânea nu în Japonia ci la Moldova lui...era mult mai safe  ;-). În rest un mare looser ...mai nou, cu aere de mare berbant  ;-). Apropos nea ... cu o suportat tanti mary chestia cu fusu  :lol:. Altu care să crede james 007 ... breeeee ... nu ești fotogenic  8).

# Valter Cojman date 16 February 2018 05:00 0

Cel mai las ministru de justitie si, mai mult ca sigur, corupt pe care l-a avut Romania pana acum. Daca nu era corupt lua masuri de acum un an...

# Ailime date 16 February 2018 09:26 +3

Salvarea Șefei DNA-ului s-ar putea să vină chiar de la un "penal" din PSD, mai exact de la Premierul sub acoperire, Dragnea, care ieri la Cotroceni nu este exclus să fi bătut deja palma cu Presedinteke KIW . Să nu fie!

# Edelweiss - Donquijot retired (de Bukowina) date 16 February 2018 12:26 +4

Să știi că nu ești singur(a) care emite ipoteza sabotării și mânărelii problemei la cel mai înalt nivel. Joi vom avea răspunsul cert la întrebarea: este sau nu este Dragnea un jucător la două capete? Căci, în mod normal, la o eventuală propunere de revocare cerută de moșulică impotentul și bășinosul de la justiție, refuzată de Întâiul Pămpălău al Țării - PENAL prin afinitate, ar urma necondiționat declanșarea procedurii de suspendare și demitere a Pămpălăului. Așadar, dacă treburile sunt mânărite de dinainte și totul e doar un circ ieftin, fără pâine, vom afla CERT joi. Atunci vom ști dacă Dragnea și-a negociat o poziție personală privilegiată, dacă sloganul PSD - „Îndrăznește să crezi” nu cumva e doar o subtilă și amară ironie și, mai ales, vom afla dacă nu cumva noi, postacii, comentacii, indignații, trebuie să ne vedem de treburile noastre cotidiene, lăsându-i pe cei de la PSD să-și facă singuri curat în ogradă și să-și rânească balega ipocriților jucători la 2 capete. WE WILL SEE!

# teodor date 16 February 2018 11:40 0

Ce-a facut maestrul in declaratia de presa s-a dovedit drept, daca punem in contrateza dictatul lui iohanis.. E un joc de sah in care ministrul a punctat. Sah.

# 1 date 18 February 2018 09:36 0

Este o vorba la romani : boala lunga, moarte sigura.

# Vali date 21 February 2018 13:45 0

Buna_zioa domnule tudorel toader trezițivati din somnul de veci ca va junge cît dormiti de un 1 an si 4 luni. Sa vreti sa dormiti pe vecie nu mai. Auziti ce sen tîpla. În tara asta. Aveti amistia si gratierea la sertar.semnata de toti ai tacita de anul trecut. Dati o rdonanta de urgenta. Si gata. Si dati pe toti afara din dna ul ala tinpit care a bagat lumea la puscarie.sa se duca doamna k si portocala si toți cei lanti. Sa vada si ei cum e acolo. Dar ei nu suporta detentia ca ia puca boala cas bolavi. De putere.in toata tara e asa. Lati atitudene.si faceti . Domnule tudorel toader. No mai frecati la rece casi da seama oameni?????

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 17.05.2024 – Procuror cu demisia trimisa la CSM

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva