1 March 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

MAI SUNT JUDECATORI LA ICCJ – Dupa rusinoasa hotarare prin care Iulian Dragomir si Cristina Rotaru-Radu au calcat in picioare Constitutia pentru a da prioritate aberantei hotarari CJUE pe precriptie, judecatorii ICCJ Lia Savonea, Adriana Ispas si Dan Enescu au aruncat la cos aceeasi toxica hotarare CJUE care incita la incalcarea drepturilor fundamentale. Savonea, Ispas si Enescu au respins noi recursuri in casatie prin care DNA forta desfiintarea unor decizii definitive pe prescriptie (Minutele)

Scris de: George TARATA | pdf | print

4 February 2024 16:28
Vizualizari: 3474

La Inalta Curte de Casatie si Justitie inca sunt judecatori care nu isi tradeaza profesia, si care refuza sa faca sluj in fata unor entitati prin care se incearca anularea oricarei urme de suveranitate nationala. De fapt, credem noi, asa sunt cei mai multi dintre judecatorii ICCJ, exceptie facand o grupare restransa, cu o agenda diferita decat cea care impune respectarea legii si a Constititiei, agenda dictata de multe ori de forte care nu urmaresc altceva decat slabirea totala a statului roman.


La doua zile dupa rusinoasa hotarare prin care magistratii supremi Iulian Dragomir si Cristina Rotaru-Radu au calcat in picioare Constitutia si au refuzat sa respecte HP-ul obligatoriu al ICCJ pe prescriptie (decizia 67/2022), pentru a da prioritate aberantei hotarari CJUE pe precriptie din 24 iulie 2023 (click aici pentru a citi), imaginea Inaltei Curti este cat de cat spalata de judecatorii Adriana Ispas (foto 1), Lia Savonea (foto 2) si Dan Andrei Enescu (foto 3). Cei trei au refuzat sa puna mai presus de Constitutie si lege toxica hotarare CJUE din 24 iulie 2023 privind aplicarea deciziilor CCR 297/2018 si 358/2022, precum si a deciziei 67/2022 a ICCJ referitoare la prescriptie. Hotarare CJUE care incita la nerespectarea deciziilor ICCJ si CCR pe prescriptie, deci practic incita la incalcarea dreptului la un proces echitabil.

Concret: Savonea, Ispas si Enescu au respins noi recursuri in casatie formulate de DNA impotriva unor decizii definitive de incetare a procesului penal pe motiv prescriptie. Mai exact, recursuri in casatie ale DNA bazate pe aceeasi hotarare CJUE din 24 iulie 2023 privind prescriptia.

Foarte important, hotararile atacate au privit dosare avand ca obiect infractiuni de frauda la fondurile UE sau evaziune fiscala, cazuri in care zonele #rezist din Justitie ce incearca practic desfiintarea Constitutiei Romaniei pretind, in mod total eronat, ca s-ar aplica din start decizia CJUE pe prescriptie.

Altfel, trebuie spus ca este posibil ca Enescu sa fi respins recursurile in casatie ale DNA cu o motivare diferita fata de cea a colegelor sale de complet, asa cum s-a intamplat si pana acum, o motivarea care ocoleste fondul problemei, adica imposibiltatea aplicarii deciziei CJUE indiferent de obiectul cauzei.


Iata minuta deciziei ICCJ nr. 41 din 1 februarie 2024 (dosar 4429/2/2022):


“Respinge, ca nefondat, recursul in casatie declarat de Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – Directia Nationala Anticoruptie impotriva deciziei penale nr. 633/A din 27 martie 2023 pronuntata de Curtea de Apel Bucuresti – Sectia I penala, in dosarul nr. 4429/2/2022 (1735/2022), privind pe intimatul inculpat Mihaescu Stefan-Cristian. Cheltuielile judiciare ocazionate de solutionarea recursului in casatie declarat de Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – Directia Nationala Anticoruptie raman in sarcina statului. Onorariul partial cuvenit aparatorului desemnat din oficiu pentru intimatul inculpat Mihaescu Stefan-Cristian, pana la prezentarea aparatorului ales, in cuantum de 170 lei, ramane in sarcina statului. Definitiva. Pronuntata in sedinta publica, astazi, 1 februarie 2024”.Iata minuta deciziei ICCJ nr. 42 din 1 februarie 2024 (dosar 193/43/2018):


“Respinge, ca nefondat, recursul in casatie declarat de Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – Directia Nationala Anticoruptie – Serviciul Teritorial Targu Mures impotriva deciziei penale nr. 457/A din 19 iulie 2023 pronuntata de Curtea de Apel Targu Mures – Sectia penala si pentru cauze cu minori si de familie, in dosarul nr. 193/43/2018, privind pe intimatii inculpati Mihut Cristian, Nemeth Jozsef, Buruiana Valentin George si SC Euro Pet Ind SRL. Cheltuielile judiciare ocazionate de solutionarea recursului in casatie declarat de Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – Directia Nationala Anticoruptie – Serviciul Teritorial Targu Mures raman in sarcina statului. Onorariile cuvenite aparatorilor desemnati din oficiu pentru intimatii inculpati, in cuantum de cate 680 lei, raman in sarcina statului. Definitiva. Pronuntata in sedinta publica, astazi, 1 februarie 2024”.

Comentarii

# aplicare pentru trecut date 4 February 2024 16:42 0

Asta probabil din cauza ca, oricum decizia CJEU s-ar putea sa nu fie aplicabila infractiunilor care deja au fost prescrise in baza deciziilor CCR pana la data deciziei CJEU din ianuarie 2024. Neretroactivitatea legislatiei penale internationale mai opresive si predictibilitatea legislatiei penale s-ar putea sa fi fost considerate in acest caz.

# dulapul securelii, pelticiunii si pierzaniei nationale date 4 February 2024 17:51 +68

TRAIASCA SUPREMATIA SI SUVERANITATEA CONSTITUTIEI ROMANIEI si DECIZIILOR CURTII CONSTITUTIONALE si ICCJ! TRAIASCA MAGISTRATII ROMANI LIBERI si INDEPENDENTI APARATORI AI SUVERANITĂȚII CONSTITUTIEI ROMANIEI si DECIZIILOR CURTII CONSTITUTIONALE si ICCJ! TRAIASCA MAGISTRATII ROMANI LIBERI si INDEPENDENTI, PROFESIONISTI si NESUPUSI INTERESELOR STRAINE Si NEOSECURELII, HASTAGISMULUI, SOROSISMULUI, CUCUVELISMULUI, LULUTZISMULUI, TFLIsmului, PROGRESISMULUI și altor INTERESE OBSCURE! JOS LABELE DE PE PENSIILE si DREPTURILE MAGISTRAȚILOR ROMANI LIBERI si INDEPENDENTI GARANTIA INDEPENDENTEI JUSTITIEI! aista-i o opinie TRAIASCA DREPTUL si PRINCIPIILE LUI SECULARE APLICATE DE PROFESIONISTI ! JOS SECURREALA DIN TARA! JOS CU ELEMENTELE DUSMANOASE LA STAREA DE SUVERANITATE A TARII! CE URMEAZA: Sa ne spună FANARIOTII europeni și lacheii ăștia ai lor citi greieri sa mincam, că nu mai avem voie sa bem lapte că se bese vaca, că nu mai avem mama și tata ci doar părinte 1 și 2, faina de grîu și mălai

# cârcotaș date 4 February 2024 18:24 +12

Jocul ăsta pe contre nu face bine unei Înalte Curți sancționată recent pentru un conflict de natura constitutionala cu Parlamentul. Când să scoată capul din protocoale, hop nenea iulică și tante, soția lu' agentu' la licurici, o bagă din nou sub nivelul mării.

# ?????? date 4 February 2024 22:59 0

@ Câte decizii de ,,infringement'' au obținut liberalii cu ani în urmă pentru guvernările PSD, pentru ridicarea cărora se dădeu și foi de parcurs și sunt și judecători care,''nu știu cu banii'' ?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 29.02.2024 – Corbu s-a intors in CSM

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva