24 April 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

MAJORITATEA DE 8 LA 1 – Prima sedinta a Sectiei pentru judecatori a noului CSM a durat 1 minut si 42 de secunde. Cu doua exceptii, toate punctele de pe ordinea de zi au fost votate in unanmitate. Singurii care au vorbit au fost seful CSM Daniel Gradinaru si secretarul general Andreea Uzlau. La procurori s-a luat cuvantul (Video)

Scris de: George TARATA | pdf | print

12 January 2023 16:31
Vizualizari: 8380

Se contureaza o majoritate covarsitoare in Sectia pentru judecatori a noului CSM. Mai exact, de 8 la 1.


 

Joi, 12 ianuarie 2023, a avut loc prima sedinta a Sectiei pentru judecatori condusa de noul presedinte CSM, judecatorul Daniel Gradinaru (foto al doilea de la stanga la dreapta, incadrat de Denisa Stanisor – stanga, Elena Costache – dreapta, si Ramona Gratiela Milu – prima de la dreapta la stanga). A fost o sedinta asteptata cu interes de judecatori, din simpla dorinta de a-i vedea la treaba pe noii membri CSM, nu neaparat datorita temelor puse in discute.


Sedinta de nici 2 minute


Sedinta nu a durat decat 1 minut si 42 de secunde (vezi video la finalul articolului), iar singurii care au vorbit au fost seful CSM Daniel Gradinaru si secretarul general al CSM Andreea Uzlau. Primul a supus la vot ordinea de zi si suplimentarea ordinii de zi, intreband daca sunt interventii, iar ultima a citit ordinea de zi a sedintei. In rest, niciun alt membru nu a scos vreun cuvant. Doar au ridicat mana (cel putin cei care s-au vazut pe inregistrare), dandu-si acordul pentru aprobarea ordinii de zi.

La final, CSM a publicat ordinea de zi solutionata a sedintei Sectiei pentru judecatori. Cu doar doua exceptii, toate punctele puse pe ordinea de zi au fost aprobate in unanimitate. Unde nu s-a intrunit majoritate - cazul transferului judecatorului Alexandru Raul Nestor de la Curtea de Apel Ploiesti la Tribunalul Bucuresti si o solicitare a Judecatoriei Pitesti - unul dintre judecatorii CSM votand altfel decat colegii sai (click aici pentru a citi ordinea de zi solutionata a Sectiei pentru judecatori a CSM).


La procurori, unanimitate pe linie


In ceea ce priveste prima sedinta a Sectiei pentru procurori a CSM condusa de vicepresedintele Consiliului Daniel Horodniceanu (foto 2 centru), aceasta s-a desfasurat marti, 10 ianuarie 2023. Singurele diferente fata de sedinta judecatorilor au fost ca sedinta procurorilor a durat un pic mai mult, mai exact 2 minute si 14 secunde (vezi video la finalul articolului), ca anumiti membri ai Sectiei au rostit “de acord” in momentul in care au fost intrebati despre suplimentarea ordinii de zi si la o observatie a Procurorului General Gabriela Scutea, ca toate punctele de pe ordinea de zi au fost votate in unanimitate (click aici pentru a citi ordinea de zi solutionata a Sectiei pentru procurori a CSM), si ca pe langa presedintele Sectiei, Daniel Horodniceanu, membrii CSM care si-au dat acordul pentru suplimentare si secretarul general adjunct al CSM care a citit ordinea de zi, a mai vorbit Gabriela Scutea.


* Vedeti aici sedinta Sectiei pentru judecatori a CSM din 12 ianuarie 2023

* Vedeti aici sedinta Sectiei pentru procurori a CSM din 10 ianuarie 2023

Comentarii

# DODI date 12 January 2023 18:39 +18

Greu se mai schimbă unii oameni! Unde este unanimitatea atât de dragă vechii și noii Securități? Se vede treaba că unii dintre membrii CSM nu sunt rodați sau nu au primit la timp ”indicațili” de la șefii lor din SRI.

# Foarte ciudat date 12 January 2023 19:21 +81

Chiar asa...toti ca unul? Sa nu existe nicio diferenta de opinie, sa fie si astia toti intorsi cu cheita? Ar fi teribil

# anne date 12 January 2023 22:13 -317

Au inteles ca judecatorii nu mai vor circ public si dau dovada de maturitate. Felicitari.

# Off... mai, anne, mai date 12 January 2023 23:36 +252

Sigur ca da... ma faci se rad. Nu sunt maturi, le este frica sa vorbeasca. Unii pentru ca nu stiu ce sa zica, si nu pot sa zica pentru ca sunt paraleli cu ce ar trebui sa faca acolo. Altii nu pot pot pentru ca ei sunt de fapt trimisii altora din vechiul csm. Uite-te la componenta si iti dai seama usor. Tot sistemul si-a dat seama, toti rad si vorbesc pe unde apuca, dar nu public, doar stiu ce ar pati. Anne, stii ca asa sunt lucrurile, daca nu iti spun ca asa e, sunt colegii mei, stiu ce vorbesc (poate sunt si colegii tai, asta daca nu esti vreunul din csm). Justitie militarizata. In rest, noi sa fim sanatosi, ca de la sefi nu avem asteptari. Ura! Ura! Ura!

# maxtor date 13 January 2023 00:46 0

nu e gest de vot: au ridicat mana sa se apere,asta spune simmetria stanga-dreapta.

# ALEXANDRU LAPUSNEANU date 13 January 2023 11:12 +35

URA! URA! URAAAAA! Gata, avem si "CSM - ul meu"! UEA! URA! URAAAAAAAA!

# Anne pentru of, of mai anne mai date 13 January 2023 16:09 +17

Iti dai si tu seama ca in fond nu au nicio atribuție, nu? Legi nu fac, bani nu dau. E deci un mare castig sa fie civilizati si sa nu faca de ras corpul magistratilor. In rest, nicio asteptare. Apa sfintita sa fie!

# N.Dumeritu date 14 January 2023 19:38 0

Dar ce s-a intimplat ? Au atipit in sedinta,de a durat atat ?

# maxtor date 16 January 2023 08:33 0

avem si foto-video-clipul nr. 3: https://www.youtube.com/watch?v=N31GFq0nqQM

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.04.2024 – „Baronul Lamborghini” risca sa fie arestat 30 de zile. Propunere pentru reorganizarea parchetelor (Foto)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva