24 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

MANA CRIMINALA LA COLECTIV? - Jurnalistul Ion Cristoiu arata spre presedinte: „O enigma mai mare decat Teroristii din decembrie 1989: A stiut Klaus Iohannis inainte de noaptea de 30 octombrie 2015 de izbucnirea incendiului de la Colectiv?!... Ca si Ion Iliescu in decembrie 1989, Klaus Iohannis pare a face pasii prevazuti intr-un Plan stabilit cu mult inaintea izbucnirii Incendiului, un Plan initiat si pus in aplicare de forte obscure”

Scris de: L.J. | pdf | print

4 January 2016 16:42
Vizualizari: 17614

A stiut presedintele Romaniei Klaus Iohannis (foto) despre izbucnirea incendiului de la clubul Colectiv inainte de producerea tragediei? Asta se intreaba jurnalistul Ion Cristoiu, intr-o analiza extrem de ampla, postata luni 4 ianuarie 2016, pe blogul propriu, cristoiublog.ro.

Ion Cristoiu face o radiografie a evenimentelor derulate incepand cu 5 iunie 2015, data la care Klaus Iohannis i-a cerut demisia premierului Victor Ponta ca urmare a dosarului deschis la DNA, subliniind eforturile presedintelui Romaniei de a-si instala „Guvernul meu”. Guvern care a si fost instalat dupa demisia lui Victor Ponta, cauzate de protestele de strada de dupa incendiul din clubul Colectiv, tragedie in urma careia peste 60 de persoane si-au pierdut viata.


Astfel, jurnalistul Ion Cristoiu observa ca desi au trecut doua luni de la acel moment, multe fapte legate de incendiu raman mai departe enigmatice, cazul apropiindu-se de diversiunea cu teroristii din decembrie 1989. In acest context, Cristoiu atrage atentia asupra comportamentului „mai mult decat suspect” al lui Iohannis, despre care afirma ca, la fel ca Ion Iliescu in 1989, pare sa fi facut pasi prevazuti intr-un plan stabilit cu mult inainte de incendiul de la Colectiv, un plan initiat si pus in aplicare de forte obscure.

Iata analiza lui Ion Cristoiu:

O enigma mai mare decat Teroristii din decembrie 1989:

A stiut Klaus Iohannis cu mult inainte de noaptea de 30 octombrie 2015 de izbucnirea incendiului de la Colectiv?!

Vineri, 30 octombrie 2015, ora 23.

Au trecut patru luni de la 5 iunie 2015, ziua in care presedintele Klaus Iohannis i-a cerut in mod oficial demisia premierului Victor Ponta, dupa ce acesta a fost convocat la DNA pentru o pricina petrecuta cu ani in urma.

Asa cum am scris dupa momentul 5 iunie 2015, Declaratia oficiala a lui Klaus Iohannis a declansat o criza politica majora. O criza politica de loc noua in peisaj postdecembrist, pentru ca batalia dintre presedinte si premier pentru detinerea puterii absolute in Romania defineste cei 26 de ani de tranzitie moldo- valaha.

Toate conflictele dintre presedinte si premier au sfarsit prin victoria presedintelui.

Nu numai pentru ca presedintele e ales de Popor, in timp ce premierul e ales de Parlament, ci si pentru ca presedintele are la dispozitie institutiile de forta din Romania, institutii care sunt democratice doar pe hartie, in realitate, ele continuind sa fie fostele institutii de forta din comunism: Securitatea, Militia, Procuratura.

Conflictul dintre Klaus Iohannis si Victor Ponta parea sa nu aiba acest final.

Guvernul Victor Ponta, care se afla la putere de trei ani, pare de neclintit.
Coalitia care-l sprijina – PSD, UNPR, ALDE – pare de neclintit.

De fapt, putem vorbi de o oficializare a Crizei. Aceasta existase si se manifestase doar in culise imediat dupa alegerile din 2014. In ciuda harjonelilor electorale ale candidatului Klaus Iohannis despre Un alt fel de politica, una din marile farse postdecembriste, era greu de crezut ca in Romania democratiei de bordel presedintele nu va cauta sa capete intreaga putere. O tentatie cu atat mai mare pentru Klaus Iohannis, cu cat victoria facila din 16 noiembrie 2014, dobandita fara prea mare efort, il convinsese de ce forta dispunea prin trecerea de partea sa a Sistemului cladit de Traian Basescu.

Sub masca nevoii de coabitare, Klaus Iohannis pornise la inlocuirea Guvernului Victor Ponta cu Guvernul Meu. De observat acum, cand stim finalul, ca Sistemul ii pregatea un Guvern al Lui, dupa modelul guvernelor personale ale priapicului Carol al II-lea. Principalul instrument al presedintelui ramane Binomul SRI – DNA, atotputernica Politie politica a lui Traian Basescu, preluata de Klaus Iohannis. Pentru subminarea lui Victor Ponta se regizeaza un ansamblu de operatiuni:

Anchetarea familiei, sacrificarea lui Sebastian Ghita, campanii de presa ale ofiterilor acoperiti si ale Trustului de presa al Binomului, in frunte cu Realitatea tv, santajarea lui Gabriel Oprea, slabirea PSD, tinerea in sah a lui Liviu Dragnea.

Uriasul efort nu da roade.

Motiunile de cenzura, gandite ca prilejuri pentru Gabriel Oprea de a trada, esueaza

Trustul de Presa al Binomului se napusteste asupra lui Gabriel Oprea.

Guvernul Ponta rezista.

Ba mai mult, masurile populiste ii aduc un spor de simpatie politica.

Presedintele vede cum se apropie 16 noiembrie 2015, un an de la victorie, si in afara de cateva excursii de lux peste hotare si afirmarea nevestei pe post de Brigitte Bardot adolescenta, mare lucru n-are ce prezenta la bilant.

Cine a plecat din tara pe 30 octombrie 2015, si n-a fost interesat de realitatile romanesti, aterizat la Bucuresti pe 17 noiembrie 2015, se va fi frecat la ochi vazand realitatile politice.

Guvernul Victor Ponta se prabusise.

Dar nu numai atat.

Se prabusise si Coalitia de Guvernamant.

Locul unui Guvern de partid, bazat pe votul popular, fusese luat de un Guvern personal al Presedintelui, unic in postdecembrism prin ministrii sai, toti oameni gri, oameni fara insusiri, plasati de SRI si SIE, Servicii conduse de oameni de casa ai lui Klaus Iohannis.

Desi atat PSD, cat si PNL, puteau face majoritatile necesare unui guvern, cele doua partide accepta fara sa cracneasca solutia, impusa de presedinte, a unui Guvern zis de tehnocrati, in realitate, Guvernul de serviciu al Serviciilor.

Pentru prima oara in postdecembrism, partidele, prin esenta lor istorica ahtiate de putere, se retrag din batalia pentru putere. Motivul, insusit mecanic de Klaus Iohannis, la randu-i repetandu-l ca o rata mecanica, starneste risul:

Partidele isi iau o pauza in lupta pentru putere, ca sa se poata reconecta la electorat!

Ce s-a intamplat in Romania intre timp de s-a putut ajunge la punerea intre paranteze a votului si instalarea unui Guvern personal al Presedintelui?

In seara de 30 octombrie 2015 la un club de noapte din Bucuresti a izbucnit un incendiu devastator, care s-a soldat cu zeci de morti si raniti.

Desi au trecut doua luni de la tragedie, multe fapte legate de incendiu raman mai departe enigmatice, apropiind incendiul de Diversiunea Teroristii din decembrie 1989.

Intrebarilor fara raspuns privind incredibila rapiditate a focului, dezastrul produs nu atat de foc, cat mai ales de gazele inhalate de victime, li se adauga comportamentul mai mult decat suspect al lui Klaus Iohannis.

In 22 decembrie 1989, Ion Iliescu a lasat impresia unui tip pe care caderea lui Nicolae Ceausescu nu l-a surprins. De cum a fugit Nicolae Ceausescu, Ion Iliescu s-a pus in miscare cu o determinare iesita din comun. De la sosirea la Tvr pana la anuntul despre teroristi, Ion Iliescu a lasat impresia ca face pasii trecuti intr-un plic deschis de el, potrivit scenariului, imediat dupa fuga lui Nicolae Ceausescu. Acest comportament straniu, semnalat de mine in eseul 22 decembrie 1989 – o dupa-amiaza cu prea multe intrebari din Expres, 23 februarie 1990, a fost demult explicat de cercetatori prin faptul ca fostul activist, era in piesa numita Lovitura de stat din decembrie 1989.

Dupa Incendiu, pana la investirea Guvernului Dacian Ciolos, au loc numeroase momente, toate stand teoretic sub semnul neprevazutului:

Demonstratia din seara lui 3 noiembrie 2015, demisia lui Victor Ponta din functia de premier, continuarea demonstratiilor de strada, venirea tuturor partidelor la primele consultari de la Cotroceni fara propuneri privind noul premier, caz unic in Istoria postdecembrista, incheierea brusca a demonstratiilor, debutul anchetei penale, scandalul trimiterii arsilor in strainatate, trecerea Guvernului Dacian Ciolos prin Parlament fara probleme.

Presupus neprevazute, aceste momente pun teoretic pe orice politician, chiar si pe unul experimentat, in incurcatura. Drept urmare, in astfel de momente, apar sovaieli, balbiieli, decizii contradictorii, toate ivite din imposibilitatea omului politic, om pana la urma, de a prevedea tot ce se va petrece intr-un moment de Criza.

Analizand prestatia lui Klaus Iohannis intre 30 octombrie 2015 si 17 noiembrie 2015, altfel zis, in perioada Crizei politice majore reprezentate de Caderea Guvernului, vom constata surprinsi, ba chiar uluiti, ca in nici un moment Klaus Iohannis nu pare luat prin surprindere de ivirea unui nou moment.

Chiar din noaptea incendiului el posteaza pe facebook un text mult mai lung decat de obicei, cu vadite note de text redactat inainte de izbucnirea incendiului. A doua zi, simbata, 31 octombrie 2015, desi anul de mandat ne-a obisnuit cu un presedinte care-si respecta cu strictete weekendul, Klaus Iohannis isi face aparitia in forta la Bucuresti. Face un popas la locul incendiului, lanseaza celebrul slogan Coruptia care ucide! slogan menit a arunca responsabilitatea Tragediei pe Guvernul Victor Ponta, Guvern al Coruptiei, dar si a orienta in chip anticonstitutional ancheta catre coruptie astfel incat din start sa fie respinsa ipoteza unei maini criminale, merge la unul dintre spitale, cheama la Cotroceni, tot in chip anticonstitutional, pe procurorul general, si-i pune in vedere in vedere sa accelereze ancheta, o noua formula de excludere din start a ipotezei cu mana criminala.

Demisia Guvernului, Demonstratiile nu-l iau prin surprindere, nu-l ia prin surprindere nici faptul ca protestatarii ii folosesc sloganul Coruptia care ucide! si cer un Guvern de tehnocrati, i se pare firesc ca ambasadorul american la Bucuresti sa indemne protestatarii sa ramina in strada, pentru a face in Romania o noua Primavara araba.

Teoretic, decizia partidelor, mai ales a PSD, ar fi trebuit sa-l descumpaneasca nitel pe Klaus Iohannis, pus in fata unei premiere postdecembriste, dar si a unor batai de cap cumplite (sa gaseasca un premier tehnocrat, sa-l convinga sa-si asume Guvernarea, sa-i asigure apoi trecerea prin Parlament).

Pe Klaus Iohannis noutatea nu-l ia prin surprindere. El are deja un premier- pe Dacian Ciolos-, stie ca partidele nu vor propune un premier, stie ca PSD, teoretic partidul adversar, va vota Guvernul Dacian Ciolos, ca-n presa nu se va crea un curent impotriva Guvernului Personal al Presedintelui.

Ca si Ion Iliescu in decembrie 1989, Klaus Iohannis pare a face pasii prevazuti intr-un Plan stabilit cu mult inaintea izbucnirii Incendiului, un Plan initiat si pus in aplicare de forte obscure. Pare ca-n clipa izbucnirii Incendiului, ca si Ion Iliescu in decembrie 1989, Klaus Iohannis din octombrie 2015, a deschis un plic prevazut a fi deschis numai la un moment dat si a purces la indeplinirea riguroasa a ce-i revenea lui din Plan prin cele trecute in plic.

De la Incendiu pana la instalarea Guvernului Dacian Ciolos, Klaus Iohannis se comporta ca un om care stie dinainte ce se va intimpla.

Intrebarea, marea intrebare in cazul lui Ion Iliescu din decembrie 1989 e aceasta:

A stiut Ion Iliescu dinainte de caderea lui Nicolae Ceausescu de ivirea Teroristilor?!

Intrebarea, marea intrebare in cazul lui Klaus Iohannis din octombrie 2015 e aceasta:

A stiut Klaus Iohannis inainte de noaptea de 30 octombrie 2015 de izbucnirea incendiului de la Colectiv?!”.

Comentarii

# Monica date 4 January 2016 19:12 +33

Era de astept sa se intample asa ceva. Acesta este "evolutia" clasica a unor oameni psihopat si sociopati care lucreza in sistemele de forta. Pentru oamenii din sistemul in cauza, care au greata  fata de viata fiintelor (au demonstrat ca urasc tot ce are puls, prin faptul ca ani intregi au fabricat dosare penale, au arestat si condamnat nevinovati, au efectuat retrocedari cu "japca" de la altii, au omorat animale, si alte masuri machiavelice impotriva drepturilor si libertatilor), desavarsirea monstrozitatilor este crima. Problema este ca ei vor evolua in continuare cu tot cu bolile pshice de care sufera. Este o deductie logica ca de la 62 de morti se poate ajunge si a praguri si mai mari. Bineinteles, ca totul se va musamaliza, ca de obicei,  si vor intra niste nevinovati la puscarie. Pe timpuri, oamenii se mai puteau apara cu forta fizica, se mai puteau ascunde prin munti sau mai puteau fugi de calai.  In zilele noastre, nu poti face nimic, decat sa te rogi sa nu fii TU urmatorul. 

# remember date 4 January 2016 20:03 +18

Monica, tin sa te incurajez si sa te sustin: ai dreptate, la toti ne va veni vremea mai devreme sau mai tarziu, in functie de cat de ocupati sunt si cat de mult ii incurcam.Psihopatii si sociopatii controleaza absolut tot si pentru a obtine ceea ce doresc, au demonstrat-o in timp, cu varf si indesat ca sunt capabili de orice.Am fost printre primii ce am scris aici pe Luju despre crima colectiva de la "Colectiv", n-am fost contrazis dar nici prea multa atentie n-am primit.Cei ce au trecut prin incendii stiu foarte bine ca pe cai naturale, nici un incendiu nu se poate dezlantui cu o asemenea putere in doar 10 secunde si tot cei cu experinta in materie de incendii spun ca daca nu inspiri direct fumul fierbinte, in speta iti acoperi nasul si gura cu mainile si limitezi capacitatea de inspirare si daca mai ai si o batista la indemana, gazele si flacarile fierbinti nu-ti pot arde caile respiratorii, in afara cazului in care ai inhalat vapori de substante inflamabile.Ciolanis stie mai multe!! :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :eek: :eek: :eek: :eek: :eek: :sad: :sad: :sad: :sad: :sad: :sad:

# unul din lumea cea mare date 4 January 2016 21:16 +12

ptr remember//tot ce ai scris am citit cu multa atentie.in continuarea celor scrise de tine ,pe un card al redactiei luju din 31 dec 2015 am facut asemanarea colectiv cu 911(si linkurile erau acestea pentru cine intelege engleza,,https://www.youtube.com/watch?v=CUoqwUVOxHE&feature=em-share_video_user si ,,https://www.youtube.com/watch?v=vD_IgCKpNrY&feature=em-share_video_in_list_user&list=PL207B5FBC091EDF9B,,)asa cum arata viitorul, totu/i o holograma,din cauza asta au fost suprimate cu iuteala fulgerului drepturile constitutionale ale romanilor de catre joianis ,prin legile sigurantei.NIMIC NU ESTE INTIMPLATOR.in urma ,,colectivei,, se vor naste niste legi draconice care vor da dreptul sa NU TE MAI POTI OPUNE STATULUI CORUPT MERMELICA,se vor reinventa ridicarile in noapte si ducerea in noapte si negura(percept nazist detasamente ss),au disparut volgile negre,dar sint wv bleumarin.VIITORU/I O HOLOGRAMA SI NOI SUBIECTI FARA NUME, CU CNP/URI(acel card a fost scos de pe luju!?)

# Ying@Yang date 4 January 2016 20:50 +5

Draga Monica, a 63-a victima , peste pragul de 62 pomenit de tine,are si un nume : Cristian Mitroi.

# Tică date 4 January 2016 22:20 +19

Devine evident, pe zi ce trece că aceste individ - Klaus Iohannis - este cel mai nociv element al nației noastre, prin natura activităților desfășurate. Repede și-a dat arama pe față și a arătat care-i sunt, de fapt calitățile de președinte ( oops !!! ): raptul, minciuna și răzbunarea pe oricine-i stă în calea maleficelor sale intenții. Și pentru că are pârghiile necesare ( a se înțelege butoane ) n-ar fi o surpriză să înceapă prin a-și cunoaște mai îndeaproape pe cei care-l critică. Adică, să dăm cu subsemnatul pe la organe, noi, cei care scriem pe forumuri împotriva lui, aici sau oriunde altundeva, De la unul ca ăsta, fără scrupule, te poți aștepta la orice.

# @Tucă date 5 January 2016 08:45 -2

Daca ar fi asa, organele sa inceapa cu formatorii de opinie gen Cristoiu, Turcescu, etc. pt. scenaritele mediatizate.Cum in traditia romaneasca se speculeaza orice eveniment care prezinta interes pt. public sau cu un mare impact emotional, mani******rile au inceput imediat dupa incendiu. Daca s-ar fi organizat un concurs de teorii conspirationiste, ar fi fost greu pt. un juriu sa premieze pe cea mai tare, lista fiind lunga si creativitatea mare. Presupun ca, functie de scopurile urmarite, baietii cu ochi albastri doar au ales, cu talent si avant revolutionar, teoria pe care sa o viralizeze cel mai tare, indeosebi printre tinerii frumosi si liberi, ca masa de manevra. Pentru victimele supravietuitoare si familiile lor ori ale celor decedati sau prietenii lor apropiati este cel mai greu sa faca fata la toate speculatiile viralizate. Noi, ceilalti, avem dreptul democratic sa credem sau nu in teoriile vehiculate, sa fim logici sau imbecili,inclusiv sa comentam sau sa criticam daca avem chef

# DODI date 4 January 2016 22:21 +19

Nici acum nu vedeți că CIOLANIS este prea mic pentru scaunul pe care îl ocupă. Săracul de el este teleghidat și vai și amar dacă nu respectă indicațiile. Dosare vechi și altele noi îl așteaptă la cotitură. Adevărul că în 22.12.89 am înlocuit o securitate destul de acceptabilă cu alta feroce și cu poleială democrată. Asta-i mai dureros. Nu vedeți că toate slugile promovate (de sistem) în topate posturile sunt incompetente profesional și au scheleți în dulap? 

# profesionalism date 5 January 2016 09:03 +8

Niciun Presedinte al Romaniei si marea majoritate a Primilor ministri nu s-au ridicat la inaltimea scaunului ocupat. Din pacate vom afla, daca vom afla, peste 50 de ani cine sunt papusarii. Dna-ul nu a fost capabil sa schime guvernul cu toate arestarile lor. A fost nevoie sa moara 63 de tineri frumosi. Am fost mani******ti si vom mai fi. Romania a incetat sa fie a romanilor. Este suficient sa spun ca Presedintele este neamt, sefa dna este cetatean sua iar Primul ministru are legaturi cam prea stranse, dupa gustul meu, cu franta. Ultimul prim ministru care a iubit franta (petre roman) a distrus economia romaniei.   

# ce sa zic... date 5 January 2016 13:45 -1

Mana criminala? Mai degraba as crede intr-un eveniment paranormal. Eu ma indoiesc sincer ca cineva ar avea o minte atat de diabolica , incat ar putea pune la cale un asemenea masacru ca sa ...schimbe un guvern. Sa fim seriosi... 

# Paranormal date 5 January 2016 16:26 -1

Pana nu primesc raportul de expertiza, nici macar procurorii nu pot exclude, arbitrar, varianta cu mana criminala, oricat de aiurea ar fi pt. orice om care este sau pare normal intr-o tara anormala. Chiar de s-ar releva unele suspiciuni , din expertiza, referitoare la posibilitatea interventiei unei maini criminale, aceste suspiciuni n-ar constitui o scuza pt. toti cei care, din miserupism, nu si-au indeplinit obligatiile legale pt. a preveni posibilitatea producerii unor incendii si de a asigura conditii de evacuare rapida a tuturor oamenilor din incinta in astfel de situatii. Si eu consider nefiresc sa-mi imaginez ca un individ diabolic, bolnav psihic, profitand de conditiile favorizante pt. izbucnirea unui incendiu din neglijenta, cu victime sigure,ar fi putut da foc cu bricheta buretelui de pe stalp iar apoi sa paraseasca rapid incinta, savurand de la distanta efectele.

# Camp tactic date 5 January 2016 13:46 +5

Mana criminala se pare ca nu are pasaport de Romania spun unii flacai din campul tactic satuli sa plateasca oalele sparte de altii dar are un sprijin puternic aici. Se pare ca Germanii vor mana libera la suprataxat poporul roman iar unii militari vor functie. 

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.06.2024 – Prinsa in scandalul Coldea, Kovesi si-a reactivat propagandistii

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva