5 March 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

MANIPULARE ORDINARA – Disperati ca SRI nu mai poate face politie politica, sefii Serviciului s-au pus pe intoxicat populatia. Directorul Eduard Hellvig pretinde ca Decizia CCR care a scos SRI din anchetele penale va afecta cazurile de spionaj, tradare, terorism sau de mare coruptie: „Pragmatic, aceasta decizie are un impact cert asupra securitatii nationale”. Hellvig omite sa spuna ca SRI poate instrumenta in continuare cazuri pe siguranta nationala (Comunicatul)

Scris de: George TARATA | pdf | print

10 March 2016 14:50
Vizualizari: 7879

E disperare mare la varful Serviciului Roman de Informatii, dupa decizia CCR care a scos SRI din anchetele penale. Nervosi probabil ca Serviciul nu va mai putea face acte de politie, sefii SRI – institutie vazuta de multi drept continuatoarea Securitatii de pe vremea lui Ceausescu – au inceput sa manipuleze si sa incerce sa intoxicare populatiei. O iesire de-a dreptul uluitoare a avut-o, joi 10 martie 2016, directorul SRI Eduard Hellvig (foto dreapta, alaturi de prim-adjunctul SRI, generalul Florian Coldea).


Intr-un comunicat de presa, acesta sustine nici mai mult nici mai putin ca Decizia CCR va avea efecte negative asupra activitatii SRI si ca fapte de terorism, tradare, spionaj, criminalitate organizata sau de mare coruptie nu vor mai putea fi instrumentate cu mijloacele tehnice ale Serviciului: „Astfel, in procesul penal, nu vor mai putea face obiectul instrumentarii cu mijloacele tehnice complexe dezvoltate de SRI infractiuni precum cele de spionaj-tradare, terorism, criminalitate organizata transfrontaliera, contraproliferare, criminalitate informatica si, nu in ultimul rand, fapte de mare coruptie, ce reprezinta amenintari grave la adresa securitatii nationale. In acest sens, consideram ca vor fi afectate dosarele aflate in diferite faze ale justitiei, in mod special cele privind infractiuni la adresa securitatii nationale si in care s-a cooperat cu SRI, iar institutia noastra a depus eforturi umane si materiale considerabile”.

In opinia noastra, afirmatiile directorului SRI Eduard Hellvig nu sunt altceva decat o tentativa de manipulare. Asta intrucat, in continuare SRI va putea instrumenta operativ si face interceptari in cazuri de terorism, criminalitate, spionaj sau de mare coruptie atata vreme cat este vorba despre acte ce pun in pericol siguranta nationala. Caci SRI, asa cum a subliniat si CCR, are atributii exclusiv in domeniul sigurantei nationale. Or, pana acum, dupa cum se poate observa si in comunicatele DNA, SRI participa la fel de fel de dosare, cu spagi de cateva sute de lei, magistrati acuzati ca au luat spaga cateva sute de lei, alimente sau rasaduri de flori ori alte asemenea cauze care nu au nimic in comun cu siguranta nationala.

Iata reactia directorului SRI Eduard Hellvig:

Curtea Constitutionala decide in numele legii. Asa incepe orice decizie a Curtii Constitutionale din Romania. Din acest motiv, Serviciul Roman de Informatii nu a comentat, nu comenteaza si nu va comenta decizia CCR care declara articolul 142 alin. (1) din Codul de Procedura Penala neconstitutional.

Pentru Serviciul Roman de Informatii, principalul instrument in misiunea noastra in serviciul cetatenilor este Legea. Din acest motiv, noi vom pune in aplicare aceasta decizie si orice alta hotarare prezenta sau viitoare a Justitiei.

SRI va ramane si in mandatul meu o institutie ferma in respectarea tuturor deciziilor instantelor si a statului de drept.

Pragmatic, evaluarea noastra este ca aceasta decizie are un impact cert asupra securitatii nationale, avand in vedere corelarea dintre prevenirea amenintarilor la securitatea nationala si contracararea fenomenelor infractionale asociate.

Astfel, in procesul penal, nu vor mai putea face obiectul instrumentarii cu mijloacele tehnice complexe dezvoltate de SRI infractiuni precum cele de spionaj-tradare, terorism, criminalitate organizata transfrontaliera, contraproliferare, criminalitate informatica si, nu in ultimul rand, fapte de mare coruptie, ce reprezinta amenintari grave la adresa securitatii nationale. In acest sens, consideram ca vor fi afectate dosarele aflate in diferite faze ale justitiei, in mod special cele privind infractiuni la adresa securitatii nationale si in care s-a cooperat cu SRI, iar institutia noastra a depus eforturi umane si materiale considerabile.

Am convingerea ca toate celelalte institutii au maturitatea si responsabilitatea de a compensa acest recul. Asigur pe aceasta cale toti partenerii institutionali ca vor beneficia in continuare de sprijinul neconditionat al Serviciului nostru.

Consider ca este datoria mea, in calitate de director, sa ma asigur ca, in perioada ce urmeaza, Serviciul Roman de Informatii isi va adapta directiile de actiune in raport cu provocarile mediului de securitate, urmarind indeplinirea tuturor obiectivelor de securitate cu respectarea stricta a dispozitiilor legale existente”.

Comentarii

# mulder, agentul mulder date 10 March 2016 15:00 +30

tocmai ce comentasem ca hellvig sta cuminte si hoop si cu comunicatul sri! Pai cum adica nu au ce face? Din contra! au de lucru cacalau! numai sa se ocupoe de bucatica lor! Problema mare e ca acum le-a fost luata principala jucarie - asculatrile si listingurile. De ce zic asta? pt ca fara astea "noul" ofiter sri, care numai iesea din birou decat pt a manca la pranz, facea niste "smecherii"simple, tehnice, si punea cap la cap franturi din interceptari si rezulta o MARE SI minciuna! pardon! informatie de siguranta nationala! Nu avea unde sa o incadreze, dar o exploata la "partenerii" interni - dna. De aici toata lumea fericita: sri-istul ca si-a bifat o zi de munca"asidua", iar dna-ul; primea informatii 'beton" chiar daca erau trunchiate, iar porcurorul nu mai tb sa stranga probe caci venea rechizitoriul de la sri pe care tb doar sa si-l asume. Nasol nea florine! nasol! L-ai prostiti si pe hellvig, dar o sa urlati ca v-a adus inapoi cu 24 de ani. Acum o sa recrutati si voi profesionisti!

# unul din lumea cea mare date 10 March 2016 15:02 -22

domnul Helvig are dreptate, va fi un impact asupra securitatii nostre pentru ca multe dosare de coruptie ating si aceasta latura a sigurantei Romaniei

# ADEVARUL date 10 March 2016 18:31 +6

POATE CĂ NU-I CONVINE BĂSISTULUI HELVIG FAPTUL...CĂ SRI-UL ESTE UMILIT ȘI CĂLCAT ÎN PICIOARE DE PUTIN-BĂSESCU,DAR ESTE TÂRZIU PRIETENE PROST SĂ LE MAI TRAGI SFOARA...VOI NU SUNTEȚI ANTENA 3 SĂ MAI SUPRAVIEȚUIȚI O VREME...PRIN OAMENI,PE VOI BĂSIȘTII TOCMAI VĂ ÎMBĂLSĂMEAZĂ...ȘI NIMENI NU VĂ POATE PLÂNGE DE MILĂ CÂTĂ VREME NE SUNTEȚI ACOLO PENTRU OAMENI,CI PENTRU MAFIOȚI...SUGEȚI-LE-O BINE ÎN CONTINUARE  :-* :-* :-* :-* :-* :-*

# unul din lumea cea mare date 11 March 2016 04:42 0

ghiiii ma batore !!!!

# mulder, agentul mulder date 10 March 2016 15:05 +13

continuare: si nu mai luati pigmei de juma de metru care nici in picioare nu stiu sa mearga, d-apoi sa mai si recruteze surse de informatii. O sa scapati acum si de corvoada de a aduna informatii despre ce nu e in legea 14/92 si angajatii o sa aiba si ei timp de familii. Lasa ca e bine! prea i se suise lu' generalii aia ca imparatesc Romania! Se credeau cel putin ca maresalii din Razboiul de independenta sau al 2-leas razbel mondial - d'aia isi facusera si uniforma, ca nu se puteau distinge in societate! Da' pe Maior de ce il pusesi, ba florine, sa dea cu mucii in fasole despre legea big brother iar pe hellvig il lasasi sa spuna ca nu comenteaza decizia CCR? Vrei sa ne arati ca pe Maior l-a ales un presedinte si ca nu te-ai inteles cu el, iar pe hellvig l-ai ales tu si comunicati - chiar si in vremuri grele, ca acum? 8) Dupa ce te da jos, o sa fie bine! si pentru Serviciu si pentru tara! 8)

# mordekai date 10 March 2016 16:11 +11

si mai adaug daca se permite: Maior de suparare pe decizia  CC legata de respingerea legii Big bau si-a dat demisia - Helvig are si el usa deschisa!

# mordekai date 10 March 2016 16:16 +8

si mai adaug daca se permite: Maior de suparare pe decizia  CC legata de respingerea legii Big bau si-a dat demisia - Helvig are si el usa deschisa!

# mulder, agentul mulder date 10 March 2016 15:14 +18

si pentru ca citisi cu atentie ce spue nea hellvig (jur ca pare  SIR Norman Wisdom - si nu e anagrama de la SRI!!) ma mintreb de ce i-ati lasat sa moara pe pilotul Iovan, pe medicii aia in munti in conditiile in care eu stiu (si daca voi fi chemat ca martor vreodata voi spune cum) se putea sa identificati semnalul telefoanelor celor ce cazusera in iarna lui 2014. Nimeni nu s-a intrebat in presa pentru ca nu avea interesul (presa aservita desigur!) sa va dea una peste bot, iar voi nu aveati ofiter de serviciu pe sri care sa va informeze, iar costul pt identificare era mare si nu va permiteati sa ratati o actiune de filaj prin intreruperea ei si cautarea unro romani care prin munca lor puteau salva niste vieti! Atunci nu erai bai codlea la comanda operativa a sri? erai!! dar nu iti pasa ca nu iti dadusei inca arama pe fata si il lasai pe base  sa para ca e la butoane! jegurilor! :-x

# Goe date 10 March 2016 15:20 +11

Sunt convins ca Marele Carmaci, taticul lor le-a facut figura asta prin Daniel Morar. Stiti vorba aia: "eu te-am facut, eu te omor". Asta ca sa le arate la micuti cine-i sefu, ca prea si-o luasera in cap.

# Are miez ceea ce spui date 10 March 2016 17:48 +9

Lovitura recepţionată de către SRI ... pare a fi parte a unui război.

# Vladi Mir date 10 March 2016 15:42 +9

E o vorba din popor, din poporul nostru roman:  "PE DANSATORUL PROST IL INCURCA ... TESTICOLELE !!" 

# Vasile date 10 March 2016 15:45 +8

Jivinele tot jivine! Și-s amabil când spun asta... :-x

# vasile date 10 March 2016 15:47 +6

Acum sper că decizia CCR nu a urmărit doar dotarea MAI MULTORA cu aparatură de ascultare: SRI, DNA etc. ...

# Jiji Jmecheru date 10 March 2016 16:24 +10

Când îl văd pe caporalul agro-zoo-industrial Coldea, mă apucă o stare de cald în epicentrul disprețului salivar, de iau foc nu alta...

# pelin date 10 March 2016 17:28 +13

SRI de azi este continuarea securitatii ceausiste,care desi nu dispunea de mijloace performante de interceptare,folosind in special filajul faceau fata cu brio,combaterii actelor de terorism,tradare,spionaj,criminalitate organizata sau de alta natura.Structurile fostei securitati au fost modificate prin Legea 51/1991,aparand SRI unealta aflata la disp.DNA,asa cum pe vremuri exista UM 0195 si iera in mana lui Ceausescu.Nemultumirile sunt defapt a DNA care impreuna cu SRI adica Binomul,au in atentie de ai ascunde pe toti romanii care nu adera la PPE,restul fiind considerati inamici si dusmani ai neamului,fiind nevoie asadar de mijlocace moderne de interceptare.Aceasta explotare a omului iera doar pe vremea lui STALIN,sigur pe alte coordonate!!!!!!!!

# gheorghe pensionaru' date 10 March 2016 19:52 +5

Dupa ce-a picat Big Bro la CCR, a fost convocat CSAT-ul...acum, dupa motivarea CCR, se convoaca de urgenta CSAT-ul...coicidenta, intamplare?!...in viata, nimic nu-e intamplator!  8)

# the last Babe date 10 March 2016 20:29 +4

Si ce ar putea face CSAT impotriva CCR ? N-au cum si cu ce sa bombardeze CCR. GHINION!

# ionut date 11 March 2016 00:40 +2

Avand in vedere modul in care fac DNA+SRI stenograme as prefera, totusi, sa existe o terta parte care sa faca inregistrari care sa poata fi auditate de ORCINE!!!  Nu imi doresc sa traiesc in tara in care Kodruta inregistreaza, face stenograme, dosare, acuza si condamna, ca nu-i sta nimeni in cale

# Ai greşit la urmă date 11 March 2016 08:46 +1

De condamnat ... "la foc automat" ... nu condamnă "Kodruţa" ... ci uneltele din justiţie :-?

# Dinu date 12 March 2016 12:09 0

Personalul surplus din cauza Deciziei CCR de la SRI va fi disponibilizat? Ca doar nu i-o tine pe degeaba la SRI!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 4.03.2024 – Postul lui Buda, scos la concurs

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva