21 April 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

MANIPULARE SECURISTA – Guvernul Ciolos a justificat adoptarea OUG 6/2016, prin care s-a reinviat Directia VI-a Cercetari Penale a fostei Securitati, invocand “amenintari grave si iminente la adresa securitatii nationale”. Din 2016 pana in prezent, SRI nu a raportat vreun astfel de caz. Alegatiile Guvernului Ciolos nu au fost decat un pretext pentru adoptarea unei ordonante care, cu sfidarea Deciziei CCR 51/2016, sa permita in continuare imxtiunea SRI in actul de urmarire penala (Documentul)

Scris de: Bogdan GALCA - George TARATA | pdf | print

31 August 2018 15:20
Vizualizari: 8242

Stupefiant modul in care Guvernul de asa-zisi tehnocrati, condus de Dacian Ciolos (foto), a justificat adoptarea Ordonantei de Urgenta 6/2016 prin care SRI a devenit organ de cercetare penala, fiind practic inviata Directia a VI-a Cercetari Penale a Securitatii dinainte de 1989. Pentru a se da greutate acestei odioase Ordonante, care a fost folosita ulterior la incheierea infamului Protocol SRI-PICCJ din 2016, Guvernul Ciolos a invocat - atentie! - existenta unor "amenintari grave si iminente la adresa securitatii nationale". Care au fost acele "amenintari grave si iminente" nici pana astazi nu se stie. Caci SRI nu a anuntat dejucarea vreunui atentat terorist, asa cum nu a anuntat nici avansarea gradului de alerta la "ridicat" sau "critic".


Lumeajustitiei.ro a dezvaluit in editita de joi, 30 august 2018, cum SRI a participat direct la elaborarea OUG 6/2016, trimitand un amendament la Ministerul Justitiei, amendament pe care Ministerul si l-a insusit apoi (click aici pentru a citi). Analizand insa nota de fundamentare care a stat la baza adoptarii OUG 6/2016, postata pe site-ul Guvernului, am observat ca aceasta contine o mentiune incredibila prin care se justifica necesitatea adoptarii OUG 6/2016, prin care SRI a devenit organ de cercetare penala speciala, iar numeroase articole din Codul de procedura penala au fost modificate.

Potrivit Notei de Fundamentare, una dintre justificarile oferite de ministresa Justitiei din Guvernul Ciolos, traducatoarea Raluca Pruna, a fost aceea ca la nivelul SRI existau date privind "amenintari grave si iminente" la adresa securitatii nationale, inclusiv in ceea ce priveste fapte de terorism

Iata ce se precizeaza in nota de fundamantare a OUG 6/2016:

„La nivelul Serviciului Roman de Informatii se detine un fond consistent de date si informatii privind existenta unor amenintari grave si iminente la adresa securitatii nationale ce au corespondent in infractiuni de terorism, spionaj, criminalitate organizata transfrontaliera, criminalitate informatica, pe care, in calitate de organ de constatare, este obligat sa le transmita organelor de urmarire penala".


Unde sunt "amenintarile grave si iminente"?

Cu alte cuvinte, Romania era intr-un pericol urias, care nu putea fi contracarat fara OUG 6/2016. Daca ar fi sa dam crezare acestor lucruri, in 2016 dusmanii erau la granita Romaniei sau intentionau ca in scurt timp sa puna la cale atacuri teroriste, de orice fel, pe teritoriul tarii noastre. Tot atunci, securitatea nationala era pusa in pericol prin acte de spionaj, criminalitate organizata transfrontaliera sau criminalitate informatica. 

In opinia noastra, mentiunile din nota de fundamantare privind existenta unor "amenintari grave si iminente" nu au avut niciun corespondent in realitate. Si asta pentru ca din 2016 pana in prezent, SRI nu a raportat nici macar un singur caz grav care sa puna in pericol siguranta nationala a Romaniei. Au fost cateva zeci de cetateni straini expulzati, a mai fost retinut si arestat tanarul Luigi Boicea din Craiova acuzat de propaganda pentru ISIS si „celebrul spion” sarb Bratislav Zivkovic, care avea zeci de poze pe Internet si care nu se sfia sa-si arate fata si sa se fotografieze cu arme, despre care SRI a anuntat ca l-a deconspirat la Baza NATO din Mihail Kogalniceanu, si care a fost expulzat. In rest, liniste si pace. Nu au existat de altfel nici informari publice despre actiuni de spionaj, criminalitate transfrontalierea sau criminalitate informatica despre care SRI sa fi sustinut ca au pus in pericol securitatea nationala. Iar daca ele au existat iar SRI nu le-a adus la cunostinta opiniei publice, atunci tot este extrem de grav. 

Pe de alta parte, trebuie precizat ca in cazul unor "amenintari grave si iminente" in legatura cu producerea unui atac terorist, spre exemplu, era obligatoriu ca SRI sa modifice gradul de alerta. Sa il duca la nivelul "ridicat" sau "critic" (vezi facsimil 2). Ceea ce nu s-a intamplat.


Sfidarea deciziei CCR

In final, trebuie sa amintim alt lucru extrem de grav. Si anume ca Guvernul Ciolos a adoptat OUG 6/2016, prin care SRI a devenit organ de cercetare penala cu incalcarea Deciziei CCR 51/2016, care scosese SRI din anchetele penale. Si care a stabilit ca SRI nu are atributii de cercetare penala (vezi facsimil 3).

 

*Cititi aici integral Nota de Fundamentare

Comentarii

# UNUL DIN LUMEA CEA MARE date 31 August 2018 16:01 +14

DE CITE ORI NU V/AM SPUS CA CIOLOS SI JOIANIS DE LA COTROCENI SINT ,,ROMANI,,dar in solda serviciilor de spionaj straine.hai ciolos si joianis iesiti si spune/ti,,sa mor eu ca nu/s platit de serviciile secrete germane si franceze.nu va inteleg romanilor cum de ati ales si acceptat toate putorile astea,si pruna era rascolata si aia de era la mediu(palmer) si o sa va mai ,,spui eu pe parcurs.tot asa va spusei ca si cap de musca (fostul sef al cesemelei) era si el ofiter de securitate(racolat din tinerete).o sa va mai spui eu pe parcursulk timpului

# DODI date 31 August 2018 18:50 +1

Când te gândești că acest limbric francez se vrea din nou la putrere după ce și-a bătut joc de români. Așa se întâmplă cu toți nespălații, ratații profesional dar lingăi de cururi securiste. ciolOS și ciolANUS să trăiască. Numele și poreclele lor spun totul despre caracterul acestora.

# Mihail date 1 September 2018 09:56 +1

Ce pozitie de sluga ieftina are Pruna ! Si daca ar nega o da de gol pozitia cu capul mai jos decat umerii. De altfel este foarte clontoasa in situatii in care ii critica pe altii si se ridica pe ea in slavi. "Traducatoare" de top.

# Vrajeala totala ! Amenintari teroriste :D :D :D :D :D date 31 August 2018 16:09 +4

Pruna si Ciolos trebuie beliti ! Bine nu mai zic de Puie Monta care dupe cum proceda el lasa locul liber la oxiurii astia si acum latra ca vrea sa face politica , smecherul din SIE .

# visu date 31 August 2018 16:21 +1

Trebuie un denunt profesionist si, pi ei!

# Cititi bine date 31 August 2018 16:35 -4

Sri este desemnat organ de interceptare doar pt infractounile de la.legea securitatii narionale...si lucreza doar pt diicot!asa ca mai verificati!in tara asta denuntatorul este mai rau decat infractprul iar negrul e alb si albul negru!

# Steluta de la Neptun date 31 August 2018 17:07 +5

FALS! Nu organ de INTERCEPTAREci de organ cu atributii de CERCETARE PENALA

# un mizantrop date 31 August 2018 17:23 +1

"Denuntatorul e mai rau decat infractorul in tara asta", pentru ca denuntatorul nu este un simplu cetatean care semnaleaza justitiei savarsirea unei infractiuni, denuntatorul, "in tara asta", s-a transformat in turnator calificat, unealta a procurorilor ghidonati de securisti... asta, asa, sa intelegi semantica...Si tot de semantica tine si interpretarea securista a infractiunilor care aduc atingere sigurantei nationale, adica, alea de care se ocupa DIICOT, terorism, gen, numai ca terorist poate fi calificat oricine intra in atentia SRI si DIICOT cerceteaza inclusiv incalcari ale sigurantei rutiere, pentru ca, "poate iese ceva" si sa aiba "morman" de dosare...Mai mult, SRI incearca sa redefineasca termenul de terorist in sensul ultralargit, ca sa incapa in Patul lui Procust pe baza caruia functioneaza securitatea de totdeauna... Asa ca, atunci cand citesti, incearca sa si intelegi, sau, largeste-ti sfera de interes si spre literatura de specialitate, ca numai cu #press te faci de ras.

# Any date 1 September 2018 00:59 +3

Si care-s infractiunile de la legea securitatii nationale? Ca e doar terorismul. Care nici nu exista in Ro( decat daca-l "inventeaza" acu astia ca sa existe si in Ro). Si care DIICOT? Care a protejat mafia firmelor SRI care au sifonat miliarde de euro in afara!? Bagand pe altii la puscarie sa nevinovati sau infinit mai putin vinovati decat cei care si acum stau la butoane, doar sa isi justifice bugetele uriase alocate acestei institutii?! SRI si DIICOT au distrus si jefuit tara. Interceptarile si protocoalele secrete sunt ilegale in toate cazurile DIICOT ,exceptand terorismul care nu exista. SRI DIICOT sunt baza mafiei iar DNA doar a beneficiat de protectia SRI DIICOT. Pericolul pt securitatea nationala sunt tocmai aceste institutii.

# ana date 31 August 2018 19:11 +2

ACEST CIOLOS, ACEST VIERME CREEAT ÎN LABORATOARELE SERVICIILOR DE INFORMATII PATRONATE DE UNCHIUL SAU CHESTORUL VIRGIL ARDELEANU, VULPEA DIN GRUPUL DE LA CLUJ, MASON DE GRADUL 33.

# Klaus_Klaus date 31 August 2018 22:18 0

:-* OOOK! tot boboru' se preocupa de PROTOCOALE - cele INTERNE 8) Dar " ce ne facem fetelor" - ceva îmi spune - mai paranormal 8) -ca vor APĂREA SI PROTOCOALE CU ..AMBASADE - EVIDENT CEL 8..11 MAI ZGOMOTOASE SA ZIC ASA. Parca as zice ca un astfel de " protocol" va fi dat pe fata si prin pesmet rânced viermănos cu ocazia înscăunării noului AMBASADOR liCURicesc..sa dăruiască si el masa cu ceva, acolo! Desigur e doar o bănuiala răutăcioasă

# silvia date 1 September 2018 05:32 0

astăzi când, mormane de plângeri penale de tot râsul, se depun la greu pe masa procurorilor, nimeni nu face nimic? Lăsăm USR,PNL,PM să treacă LA PUTERE cu Bădescu lor! E jalnic pentru țărișoara noastră!!!!!

# SPARTAKUS date 1 September 2018 12:45 +3

GUVERNAREA TEHNOCRATA,a dat permament dovada de amatorism si chear negligente in cascada,procedand la inchiderea programelor operationale 2007-2013.Intr-un timp relativ scurt de guvernare a adus serioase daune Romaniei pe toate planurile,iesind in evidenta lipsa de maturitate politica.In perioada Ciolos administratia publica s-a reformat cel mai putin spre deloc,criteriile de performanta disparand efectiv.La capitolul "realizari"cea mai mare reusita a lui Ciolos a fost sustragerea celor peste 6 milioane euro,din buzunarele romanilor,contravaloarea OPEREI DE ARTA Brancusi,Cumintenia Pamantului,bani despre care nu se mai stie nimica.Te cutremura tupeul nemarginit cu care acest personaj sinistru,doreste sa revina in fruntea Statului!Nu pot creda ca romanii au uitat asa de repede peripetiile GUVERNULUI MEU,din anul 2016!!!!!!

# Baran Gheorghe date 2 September 2018 19:35 0

Cred romanii ca Ciolos este o somitate, un realizat mintal, o aduntaura de idei , un conglomerat de inteligenta, o revelatie a prezentului pentru viitor, un apucat de mana domnului?.... etc. Nu , este un mediocru care a vandut si va vinde romania, un pesonaj nedemn de a fi comentat nici macar negativ,Este un individ care ne vinde la bucata .Nici macar cind este negru pe alb nu recunoaste , ma intreb ce va spune cind o batrina l-a rugat sa treaca strada iar el va spune ca nu a fost acolo. O scursura de om.

# Baran Gheorghe date 2 September 2018 20:02 +2

Cred romanii ca Ciolos este o somitate, un realizat mintal, o aduntaura de idei , un conglomerat de inteligenta, o revelatie a prezentului pentru viitor, un apucat de mana domnului?.... etc. Nu , este un mediocru care a vandut si va vinde romania, un pesonaj nedemn de a fi comentat nici macar negativ,Este un individ care ne vinde la bucata .Nici macar cind este negru pe alb nu recunoaste , ma intreb ce va spune cind o batrina l-a rugat sa treaca strada iar el va spune ca nu a fost acolo. O scursura de om.

# Wlad date 4 September 2018 11:20 0

Ciolos e cum vreti voi sa-i spuneti, dar e un om cu capul pe umeri si gandire LOGICA, pe langa senilii din conducerea actuala, de 10k ori mai bine Ciolos... sa-i amintesc? Veorica, Dragnea, Olguta... voi chiar nu vedeti de iesiri publice au...?

# Există gîndire ilogică? date 4 September 2018 15:40 0

Ciolos să se laude cu CMISIONU? "1. Guvernul „Dacian Ciolos” a angajat in numele Romaniei un program de achizitii militare de circa 4 Miliarde Euro in ultima sa luna de mandat, fara consultari politice sau dezbateri publice / ceea ce epuizeaza in totalitatea fondurile bugetare alocate pentru inzestrarea Armatei pentru urmatorii 6 ani. 2. Deciziile au fost luate fara licitatie publica, fara respectarea procedurilor europene si fara consultarea si aprobarea Parlamentului... 4. Romania are un Parteneriat Strategic cu SUA dar achizitioneaza tehnica militara in urmatorii 6 anii exclusiv din Germania si Olanda 5. Cele doua firme selectate au fie probleme de reputatie (RHEINMETTAL a recunoscut in fata Justitiei din Germania implicarea intr-un caz de coruptie in Grecia pentru contracte similare platind o amenda de 37 milioane Euro)... 6. Pretul de achizitie este cel putin dublu fata de contractele anterioare ale celor doua companii pentru produse similare". justitiarul.ro

# Baran Gheorghe date 2 September 2018 20:14 +2

Tusea si junghiurile :)))), faina poza.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 19.04.2024 – Prima victorie in instanta obtinuta de vanatorul de pedofili

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva