24 April 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

MARCU LA INM – Judecatoarea Simona Marcu de la Inalta Curte s-a inscris in procedura pentru ocuparea functiei de director al Institutului National al Magistraturii. Judecatorii din CSM si-au dat acordul pentru detasarea lui Marcu la INM. Mandatul actualei directoare INM a expirat in urma cu o saptamana (Minuta)

Scris de: G.T. | pdf | print

6 April 2023 16:02
Vizualizari: 5075

Institutul National al Magistraturii (INM) ar putea fi condus in continuare de un magistrat de la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Este vorba despre judecatoarea ICCJ Simona Marcu (foto), membru in fostul Consiliu Superior al Magistraturii.


 

Simona Marcu s-a inscris in procedura de ocupare a functiei de director INM. Reiese asta din ordinea de zi solutionata a sedintei Sectiei pentru judecatori a CSM de joi, 6 aprilie 2023, sedinta in care judecatorii din CSM si-au dat acordul pentru detasarea in cadrul INM a Simonei Marcu, in cazul in care aceasta va castiga procedura.


INM a ramas fara sef


Consiliul Superior al Magistraturii a declansat procedura de numire a unui nou director INM in 24 martie 2023. Candidaturile pentru sefia INM se depun in termen de 30 de zile de la publicarea anuntului, deci pana in 24 aprilie 2023, urmand ca apoi sa aiba loc interviul in fata Plenului CSM.

Mandatul actualului director INM, judecatoarea ICCJ Cristina Rotaru, a expirat saptamana trecuta, in 29 martie 2023. Ceea ce inseamna ca cel putin pana la finalul lunii aprilie 2023 Institutul National al Magistraturii va ramane fara un director numit in functie.Iata minuta hotararii Sectiei pentru judecatori a CSM (vezi facsimil):

“Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii a exprimat acordul Sectiei pentru o eventuala detasare in cadrul Institutului National al Magistraturii a doamnei MARCU SIMONA CAMELIA, judecator la Inalta Curte de Casatie si Justitie, in ipoteza promovarii procedurii de selectie pentru ocuparea functiei de director al acestei institutii. (unanimitate)”.

 


Comentarii

# DODI date 6 April 2023 17:42 0

Curios lucru cum apar tot felul de sinecuri vacante pentru pupincuritii din vechiul COTEȚ, drept răsplată pentru că au servit cu abnegație interesele turistului de la Cotroceni!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.04.2024 – „Baronul Lamborghini” risca sa fie arestat 30 de zile. Propunere pentru reorganizarea parchetelor (Foto)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva