13 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

MARCU SI BUDA, CONTRA JUDECATOARELOR DE LA ICCJ – Reprezentantii Inaltei Curti in CSM, Simona Marcu si Marian Buda, au votat impotriva judecatoarelor Petronela Cristina Valeanu, Ioana Beatrice Nestor si Adina Nicolae de la Inalta Curte, ca s-o apare pe Mariana Ghena. Marcu si Buda s-au numarat printre cei sase membri CSM care nu au vazut nimic in neregula ca Ghena a contestat legalitatea unei decizii definitive a ICCJ

Scris de: George TARATA | pdf | print

2 March 2022 15:31
Vizualizari: 5487

Misterul a fost dezlegat: reprezentantii Inaltei Curti de Casatie si Justitie in CSM au votat impotriva judecatorilor pe care ii reprezinta in CSM. Este vorba despre judecatorii Simona Marcu (foto) si Marian Buda, care au preferat sa faca scut pentru o judecatoare care a arestat o gravida in opt luni nevinovata si care a provocat condamnarea statului roman la plata de daune pentru o arestare nelegala pe care tot ea a dispus-o. Ne referim desigur la fosta judecatoare si membra CSM Mariana Ghena, iesita de curand la pensie.


 

Lumea Justitiei a prezentat marti, 1 martie 2022, cazul judecatoarelor Petronela Cristina Valeanu, Ioana Betarice Nestor si Adina Nicolae de la Inalta Curte care au formulat cerere de aparare a reputatiei profesionale, acuzand-o pe Ghena ca a imixtionat in activitatea lor. Concret, cele trei judecatoare se refereau la o adresa din 2021 pe care Ghena, pe atunci membru CSM, i-a trimis-o presedintei Inaltei Curti Corina Corbu, cerand sa efectueze verificari in legatura cu legalitatea deciziei civile nr. 2590 din 8 decembrie 2020, pronuntate in dosarul 21840/3/2016. Decizie prin care judecatoarele Petronela Cristina Valeanu, Ioana Betarice Nestor si Adina Nicolae de la Inalta Curte au respins recursurile formulate de Statul Roman prin Ministerul Finantelor si DNA impotriva deciziei Curtii de Apel Bucuresti prin care statul fusese obligat la plata daunelor morale de 50.000 lei catre avocata Rodica Constantinovici, din cauza arestarii nelegale dispuse de Mariana Ghena. Cu alte cuvinte, Mariana Ghena a pus la indoiala legalitatea undei decizii definitive pronuntate de Inalta Curte, in speta de judecatoarele Petronela Cristina Valeanu, Ioana Betarice Nestor si Adina Nicolae (click aici pentru a citi).


Marcu si Buda nu au vazut nimic in neregula cu adresa lui Ghena


Asa cum am precizat in articolul de ieri, cererea celor trei judecatoare de la Inalta Curte a fost respinsa marti, 1 martie 2022, de Sectia pentru judecatori a CSM cu 6 voturi pentru respingere si 2 voturi pentru admitere (vezi facsimil).

 


Printre cei sase judecatori CSM care au votat impotriva cererii judecatoarelor de la ICCJ si automat in favoarea Marianei Ghena se numara fix reprezentantii ICCJ in CSM. Mai exact, doua dintre cele sase voturi de respingere a cererii de aparare a reputatiei profesionale au venit din partea judecatorilor Simona Marcu si Marian Buda.

Iar asta reiese din faptul ca cele doua voturi de admitere a cererii de aparare a reputatiei profesionale formulate de judecatoarele ICCJ Petronela Cristina Valeanu, Ioana Betarice Nestor si Adina Nicolae apartin judecatoarelor Gabriela Baltag si Evelina Oprina. Contactate de Lumea Justitiei, Baltag si Oprina au confirmat ca au votat pentru apararea reputatiei profesionale a judecatoarelor de la ICCJ, precizand ca votul lor a fost de altfel unul public. Or, in conditiile in care au existat doar doua voturi de admitere a cererii de aparare a reputatiei profesionale (ale lui Baltag si Oprina), este limpede ca trimisii ICCJ in CSM, Simona Marcu si Marian Buda, au votat contra intereselor celor pe care ii reprezinta.


Cum mai poate fi aparata o judecatoare care a arestat o gravida nevinovata si a provocat condamnarea statului roman?


Sa fim bine intelesi: nu exista nicio obligatie ca un membru al CSM sa voteze automat in favoarea unui judecator de la instanta pe care o reprezinta in Consiliu, dar in cazul Simonei Marcu si al lui Marian Buda situatia este speciala. Spunem asta intrucat cei doi, prin votul dat contra colegilor lor de la ICCJ, au ales sa faca scut pentru o fosta judecatoare, Mariana Ghena, dovedita ca a arestat o gravida in opt luni nevinovata si ca a provocat obligarea statului roman la daune de 50.000 lei catre avocata Rodica Constantinovici pe care a arestat-o nelegal. Iar adresa in care Mariana Ghena contesta legalitatea deciziei definitive a judecatoarelor ICCJ Petronela Cristina Valeanu, Ioana Betarice Nestor si Adina Nicolae a fost facuta fix in contextul condamnarii statului roman pentru masura preventiva nelegala dispusa de Ghena.

Comentarii

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 13.06.2024 – Buda nu se da dus

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva