23 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

MARIONETA SERVICIILOR – Gest iresponsabil al presedintelui Romaniei. Iohannis blocheaza rectificarea bugetara, suparat ca Guvernul a taiat banii serviciilor. Klaus Iohannis a suspendat in premiera in istoria Romaniei sedinta CSAT in care trebuia sa se emita avizul necesar pe proiectul de rectificare. Presedintele pune in pericol salariile romanilor: “In cazul neaprobarii rectificarii, luna septembrie ramane neacoperita pe partea de salarii”

Scris de: Bogdan GALCA | pdf | print

4 September 2018 16:20
Vizualizari: 13001

Gest iresponsabil si fara precedent al lui Werner Klaus Iohannis (foto) care pune in pericol salariile romanilor. Presedintele a suspendat marti, 4 septembrie 2018, sedinta CSAT in cadrul careia trebuia sa se emita avizul necesar pe proiectul de rectificare, incercand astfel sa pastreze bugetele serviciilor secrete, si asa mult umflate, printre care si cel al mult-iubitului SRI.


Dupa 45 de minte de discutii, Iohannis a iesit intr-o declaratie de presa si a anuntat ca asteapta ca Guvernul sa vina cu un nou proiect de rectificare, dupa ce membrii CSAT nu ar fi cazut de acord pentru a emite avizul necesar pe proiectul de rectificare prin care Guvernul vrea sa ia bani de la servicii si sa-i foloseasca in zone in care chiar este nevoie.
In opinia noastra, gestul lui Werner Iohannis este incalificabil, avand in vedere ca exista pericolul real ca in cazul in care CSAT nu va emite avizul in privinta rectificarii bugetare, salariile romanilor sa fie in pericol, dupa cum a anuntat ministrul de Finante. Seful statului apare insa ca fiind mai putin interesat de acest aspect, dar extrem de preocupat ca serviciile secrete - in special SRI, la care seful statului tine foarte mult, in ciuda scandalurilor si dezvaluirilor facute in ultimii ani depre metodele de lucru ale Serviciului - sa ramana cu bugetele intacte. Bugete care si asa sunt mult umflate.
Gestul iresponsabil al lui Iohannis a fost taxat dur si de ministrul de Finante Orlando Teodorovici, care a declarat ca in cazul in care nu se aproba rectificarea bugetara, luna septembrie ramane neacoperita pe partea de salarii pentru o serie de entitati la nivel public, putand aparea blocaje si intarzieri la plata salariilor in sectorul bugetar, in derularea investitiilor, in sanatate si in acordarea de compensatii pentru cei afectati de pesta porcina.

Iata declaratiile facute de Klaus Iohannis marti, 4 septembrie 2018:

“Deocamdata, s-a terminat sedinta CSAT si o sa revin imediat la acest 'deocamdata'. Tema pe care am discutat-o astazi, singura tema de pe ordinea de zi a fost rectificarea bugetara propusa de Guvern – rectificarea bugetara propusa de Guvern pentru institutiile din domeniul securitatii nationale.

Este obligatie acest aviz al Consiliului Suprem de Aparare a tarii atunci cand se discuta bugetele institutiilor din domeniul securitatii nationale. Asta ca sa inteleaga toata lumea ca nu este in niciun caz o chestiune facultativa sau optionala, sau cum doriti.

Avem aici cateva date, pe care le-as comenta pe scurt. Guvernul a publicat in august un proiect de rectificare bugetara, un proiect care reprezenta o rectificare bugetara puternic pozitiva. Adica s-au alocat mult mai multi bani in plus decat in bugetul initial. Asa a fost si prezentata rectificarea, asa s-a si dorit.

Totusi, spre surprinderea multora, nu doar a celor din domeniul securitatii nationale, pe o rectificare puternic pozitiva, Guvernul a propus taieri semnificative la foarte multe institutii importante din zona securitatii nationale. Acest lucru nu a fost la niciun moment explicat.

Cu toate ca legea prevede un termen de 30 de zile pentru discutarea acestor acte normative in CSAT, intelegand urgenta si avand in vedere solicitarile din partea unor ministri, am stabilit sedinta CSAT mult mai repede, adica pentru astazi.

Intre timp, Guvernul a publicat un nou proiect de rectificare bugetara, si mai optimista rectificarea, deci se aloca aproximativ 3,5 miliarde de lei in plus fata de prima varianta.

In aceste conditii, este inexplicabil – si nici nu a fost explicat - de ce s-a insistat in continuare pe diminuarea fondurilor institutiilor din domeniul securitatii nationale.

Aceste chestiuni au fost prezentate si astazi in CSAT. Guvernul nu a venit cu niciun fel de explicatii pentru aceste taieri. Pe de alta parte, directorii serviciilor si institutiilor ne-au prezentat situatia din punctul lor de vedere, aratand foarte clar ca, in aceste conditii de taiere, nu se pot atinge obiectivele stabilite tot in CSAT, tot cu acest Guvern, in prima parte a anului 2018.

Avand in vedere toate acestea, nu s-a putut obtine consens, adica unanimitate in CSAT, si nu s-a putut emite avizul necesar pentru rectificarea bugetara.

Avand in vedere aceasta situatie, am luat decizia sa suspend sedinta CSAT deoarece, dupa parerea mea, rectificarea bugetara este necesara, ea trebuie facuta.

Pe de alta parte, nu putem sa facem abstractie si nu dorim sa facem abstractie de la principiul colaborarii loiale intre institutiile statului.

Si atunci, prin suspendarea sedintei CSAT, am creat posibilitatea Guvernului sa revina cu un nou proiect de rectificare, sa renunte la aceste taieri bugetare in zona securitatii nationale, care in niciun caz nu pot fi explicate decat eventual printr-o sintagma de tip 'sicana politica'.

Sa se revina la discutii, la colaborari si, imediat ce situatia va fi remediata, se va putea obtine avizul CSAT.

Vreau sa subliniez in aceasta conjunctura ca este numai raspunderea Guvernului ce se intampla in continuare. Este nevoie de bani in foarte multe sectoare.

Am spus din capul locului ca asa este, am spus din capul locului ca este necesara o rectificare bugetara, dar nu este admisibil sa punem in dificultate securitatea Romaniei, in conditiile in care rectificarea, repet, este una puternic pozitiva si nu exista niciun fel de motivatie pentru taieri bugetare intr-o zona atat de sensibila cum este cea a securitatii nationale.

Romania este o tara sigura, romanii sunt bine aparati, dar aceste lucruri nu vin de la sine. Aceste lucruri le avem fiindca avem institutii, avem servicii performante, care garanteaza romanilor aceasta securitate. Ea nu trebuie si nu poate sa fie diminuata pentru niste considerente de politica marunta.

In consecinta, astept, si asta le-am spus sigur membrilor Guvernului, sa revina cu un nou proiect de rectificare bugetara, care elimina aceste taieri inexplicabile, daca vrem sa fim oameni seriosi.

Daca dorim sa insistam pe niste sicane politice, atunci, sigur, lucrurile s-ar putea sa se corecteze un pic mai greu.

Va multumesc!”

Iata declaratiile facute marti, 4 septembrie 2018, de catre ministrul de Finante:

”Din ce s-a discutat in cadrul CSAT pe bugetul fiecarei structuri membre CSAT, opinia celor prezenti difera total fata de concluzia pe care domnul presedinte a exprimat-o in mod public. Ca sa fim foarte convingatori si transanti in fata opiniei publice cred ca e obligatoriu si de bun simt sa cerem desecretizarea stenogramei din CSAT pentru a vedea foarte clar care a fost punctul de vedere pentru fiecare struictura membra CSAT in parte. Cred ca e un lucru normal si de transparenta fata de cetateanul roman. (...)
In cazul neaprobarii rectificarii, luna septembrie ramane neacoperita pe partea de salarii pentru o serie de entitati la nivel public. Daca se mentine un astfel de blocaj va fi afectata partea de investitii, atat la nivel central, cat si local. La nivel local sunt multe proiecte de investitii care sunt in curs de derulare si care pot intampina dificultati: drumuri judetene, comunale, scoli. De asemenea, efectele neplacute ale pestei porcine. Aici, sunt prevazute sume importante in propunerea de rectificare bugetara pentru ca cei care au avut de suferit sa primeasca o compensatie. (...)
Pentru partea de agricultura, pot parea intarzieri in finantarea campaniilor agricole de toamna. In domeniul sanatatii, intarzierea rectificarii bugetare poate produse efecte neplacute si poate pune in pericol accesul la tratamente al pacientilor care sufera de afectiuni grave”.

Comentarii

# Marinela Dobrea date 4 September 2018 18:41 +25

E incalificabil gestul! Acest individ sabotează România!

# Gogoasa Domnule Presedinte, cereti despagubiri pt. pesta? date 4 September 2018 19:14 +6

https://romanialibera.ro/politica/sri-a-ajuns-fruntas-in-nato-la-buget-si-numar-de-agenti-745683... Se pare ca vechea securitate si-a creat "o gogoasa bugetara"  in care "trai neneaca pe bani publici" fara nici o legatura reala cu cresterea sau descresterea economiei reale, a puterii de cumparare a romanilor comparativ cu cea a cetatenilor din ate tari... Dupa cum vedem, de saracie, romanii si-au vandut pana si pamanturile mostenite, pentru care au luptat din greu mosii. si stramosii lor, si n-au avit bani precum cetatenii din tari euro-atlantice sa cumpere suprafete de teren similare in Europa sau aiurea pe glob... Ne mai bajocoriti mult domnule Presedinte Iohannis invocand siguranta nationala cand de fapt este vorba de "siguranta bugetara a celor din gogoasa"?

# România are un număr disproporţionat de „agenţi secreţi” date 4 September 2018 18:52 +8

http://www.romaniacurata.ro/stiati-ca-bugetul-sri-e-mai-mare-decat-al-serviciului-secret-din-germania/ Bugetul SRI are cea mai mare pondere în cheltuielile publice: jumătate de procent, de cinci ori mai mult decât media celor 10 state (cele mai mari 10 ţări NATO), care este de o zecime de procent. FBI se descurcă cu doar o şeptime de procent din cheltuielile publice totale ale SUA. în termeni absoluţi, SRI reuşeşte să cheltuiască mai mult decât serviciile omoloage din Germania, Franţa, Italia sau Polonia. SRI este singurul serviciu care ţine numărul de angajaţi la secret. Turcia, Polonia şi Italia furnizează către presă măcar cifre aproximative, în timp ce restul sunt publice. SRI este singurul serviciu care ţine numărul de angajaţi la secret. http://riscograma.ro/9129/cat-de-mare-este-sri-fata-de-serviciile-din-alte-tari/ SRI este singurul serviciu militarizat SRI – 500 mil. € - SRI a reușit astfel să depășească chiar și la cheltuiala absolută Franța (300 mil. €) și Germania (350 mil

# unul din lumea cea mare date 4 September 2018 19:00 +9

dragnea!!!!!!!!!!!!!!!!!!esti idiot?suspenda/l dracului odata ca sa termini si sa terminam bilciul asta de sibiu(ardeal}provincial!!!!!!!!!

# Ministrul Finantelor cere desecretizarea stenogramei date 5 September 2018 00:09 +3

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a cerut, marţi, descretizarea stenogramei şedinţei CSAT, susţinând că opinia celor prezenţi diferă total faţă de concluzia exprimată public de preşedintele Klaus Iohannis. Dupa care... Primarul Capitalei cere demisia lui Dragnea ? E cumva "deranj mare" la Primaria lui Pandele sau la Primaria Bucuresti ?

# Ardelean date 5 September 2018 11:25 -12

Provincial? aia din interiorul centrului carpatic, fac si au dezvoltat zona aia de 100 de ori mai mult ca dezastrul din estul si sudul tarii, taceti dracului din cura cu videnii vostri cu tot.

# UNUL DIN LUMEA CEA MARE date 5 September 2018 14:32 +2

PTR AEDELEAN// taci ba incetule la minte,!!!!!!!!!voua de 100 de ani va fura ciinii clisa din mina daca nu aveti brisca la voi.voi vorbiti ba panaramelor,cind noi am varsat singe pentru voii ca sa va eliberam de nenorocirile hortyste.voi vorbiti cind ati dat numai nulitati de se rasuceste craisorul muntilor in mormint cind aude si vede ce face joianis,koivesi,orban,boc,rus,lazar.rati ai dracului de nulitati

# Ardelean date 6 September 2018 10:06 -1

cum ziceai "va fura ciinii clisa din mina daca nu aveti brisca la voi"ce sa vezi? chiar o avem... brisca, si mintea daca o luam asa. O sa vina o vremea cand va leaga veorica de lumea civilizata...

# unul din lumea cea mare date 6 September 2018 14:46 0

ptr ardelean//hai ca si tu esti o nulitate,,aia din interiorul centrului carpatic,,,l......unde/i ba ,,centrul carpatic????!!!!!!!!!! ca si fratii tai (si de cruce probabil) koivesi si joianis.,,ca carpati,, sint si in cehoslovacia.ba ardelene cu mintea incetosata de clisa,poate ca AI VRUT SA SPUI ,, ARCULUI CARPATIC,,........hai ca te facusi de fecale ardelenesti!!! si esti si cam fara serns,,O sa vina o vremea cand va leaga veorica de lumea civilizata..,,???????????????????????????????????????(CE O SA LEGE ,,VEORICA,,)

# Capac date 5 September 2018 15:02 +2

Poate au dezvoltat-o doar de 99 de ori mai mult, dar nu se cunoaște diferența. Cele 5 biserici și două școli diferite fac doar o diferență arhitecturală. La buzi în curte ardealu-i fruncea.

# Klaus-Klaus date 5 September 2018 15:40 0

Nooo mey ARDELENE MEY! Ai auzit de cantarea asta? Se canta de obicei de cei de la ARMATA/JANDARMERIE: Treceti BATALIOANE ROMANE CARPATII.... 1. Un cântec istoric ne-aduce aminte Că fraţii în veci vor fi fraţi Un cântec de luptă bătrân ca Unirea Voi, compatrioţi, ascultaţi 2. Treceţi, batalioane române, Carpaţii La arme cu frunze şi flori V-aşteaptă izbânda, v-aşteaptă şi fraţii Cu inima la trecători 3. Ardealul, Ardealul, Ardealul ne cheamă Nădejdea e numai la noi Sărută-ţi, copile, părinţii şi fraţii Şi-apoi să mergem la război 4. 'Nainte, 'nainte spre marea Unire Hotarul nedrept să-l zdrobim Să trecem Carpaţii, ne trebuie Ardealul De-o fi se ne-ngropăm de vii 5. Cu săbii făcură Unirea, ce inimi Spre Alba cu toţii mergeam Toţi oamenii ţării semnau întregirea Voinţa întregului neam 6. Cu toţii eram regimente române Moldova, Muntenia, Ardeal Fireasca Unire cu patria-mumă Ne-a fost cel mai drept idea PS NU exista varianta " bilingva" (adică pre limba shogoreasca!) GHINION! :P

# obiectiva date 5 September 2018 18:22 +2

ardelenii sufera de sindromul STOCKHOLM..... :P

# Interesant date 5 September 2018 19:17 +1

Cand te combini cu alogenii devi detinatorul sindromului Stockholm in Ardeal,tot o moldoveanca get-beget cu ochii verzui-albastrui se lipeste de sufletul ardeleanului. ;-)

# Eusebiu date 4 September 2018 19:40 +11

D-le Tăriceanu nici acum nu exista motiv de suspendare? Daca nu va grăbiți, vă suspenda el pe voi toti! Incredibil in ce hal am ajuns! Cum dracului mai scăpăm de securistii care ne conduc?

# Butterfly date 5 September 2018 00:06 +8

Trebuie iesit in strada pt a scapa de securistii astia. Organizate mitinguri URIASE PASNICE sa se vada ca sunt multi cei care vor sa scape de nenorocitii astia si de sistemul securist . De 2 ani de zile se tot invart in cerc astia de la PSD. Se tot roaga ba de chilotii lui klaus, ba de bruxelles, ba ca ii incurca aia, ba ca ii impiedica altii. In felul asta nu ajungem nicaieri, ba mai mult ne infundam. Legile justitiei zero, protocoalele ilegale zero masuri, CP,CPP? bugetul SRI de miliarde de euro pt ce? Pt spionarea po******tiei? Datoria de 19 miliarde euro anulata de klaus FDGR ului? Sa dea klaus banii tarii inapoi. De ce semnatarii PROTOCOALELOR ILEGALE nu sunt la puscarie??? REFORMA T ZERO IN JUSTITIE este singura solutie. Securistii sa plateasca toti, la puscarie cu ei.

# un mizantrop date 4 September 2018 20:17 +8

Aici avem, din nou, un conflict institutional de natura constitutionala...Avizul cerut CSAT e consultativ, dar, prin mila basaului a ajuns obligatoriu, ceea ce blocheaza activitatea guvernului. Toate aceste conflicte, contabilizate trebuie sa-l trimita pe Iohanis in judecata pentru sabotarea intereselor stalui, tradare deci, nu suspendat, ca nu prea mai e cu ce, securistii din PSD isi fac treaba, au inceput sapaturile de toamna...Idiotii aia de la PSD au ratat oportunitatea unor ordonante care sa repare niste tampenii ca asta, odata inceputa sesiunea parlamentara, trebuie s-o ia pe drumul lung, doar, daca nu apare o urgenta...

# sa avem rabdare date 4 September 2018 20:30 +5

cum am avut si cu ceausescu care a intaratat lumea pana a ajuns la zid. Sa vedem daca ajunge in turul II, ca sa stim cand va trebui luat la goana de la palat. Iar va face plopul pere.

# un mizantrop date 4 September 2018 20:30 +14

Chiar nu poate nimeni sa "gaseasca" vreun certificat medical, vreo decizie de pensionare pe caz de curca beata, ca numai slugareala fata de servicii nu-l pot face atat de penibil?! Te gandesti ca in serviciile alea mai sunt unii cu ratiunea la ei, au vreo viziune, ceva, vreo strategie si Helvig nu cred sa riste si putina buna reputatie care i-a ramas...Totusi, realizati ca basaul a pus CSAT deasupra statului, un soi de supervizor, neconstitutional ca iadul, chiar nu stiau astia inainte de a face rectificarea?! Macar declaratia aia de renuntare la cetatenia romana, cand a devenit Dulapau cetatean german, daca-as vedea-o, m-as mai racori...

# Der Heilige Geist von Edelweiss date 4 September 2018 20:45 +1

SERVICIUL RRUMÂN DE MĂMĂLIGARI EXTREM DE COSTISITORI ! :roll: (wow! ce concis am fost! 5 cuvinte și de 2 ori o prepoziție! Aproape că mi-e rușine față de tradiția stilului anterior! :-? )

# Retardis face orice ca SRI sa-i lase gloaba-n pace ... date 4 September 2018 20:51 +9

Asta e preshul serviciilor , a SRI sigur , poate si a altora ; pana mai ieri era si tamponul lu` Curvesi , aia ... plagiatoarea dovedita! Nu scapi smechere , asculta ce-ti spune eu : rahatii aia cu ochi de la SRI se ascund (si e un fel de raspundere diluata) dar pe tine te stim cu totii , prin urmare o iei pe coaja. 8)

# Alo , guvernul ? Pai ce facura-ti mai la SRI ? date 4 September 2018 20:55 +7

Aia e reducere ? Din 3 mrld. ati redus nimic ? vreo 100mil ? Alo , treziti-va !!! Vooi le dati bani sa va/ne faca praf ? La jumate tata ! La ju-ma-te macar bugetul SRI !!! Sa nu mai plateasc ei cu bani de pe spatele nostru ziare de propaganda si televiziuni . :eek:

# Nemernicul asta ne-a vandut la Merkel ! date 4 September 2018 20:58 +1

Din pix a anulat datoria Germaniei de vreo 9mrld. EURO ! Pai normal ca hoasca batrana il pupa peste tot si-l sustine !

# Nepermis pentru noi date 4 September 2018 23:00 +2

hoasca batrana de Merkel devine cosmarul nostru de zi cu zi.huoooo,hoasca nazisto-stalinista piei din ochii romanilor cinstiti.

# Heiliger Geist von Edelweiss date 4 September 2018 21:06 +5

oftopiq: Poimâni TT (Tokarev, cal 7,62 mm) va anunța cui acordă coronița de baLauri la trialul de ocupare a funcției de Gauleiter la DNAmt: Paula Iacob. Dară, plăvanul ăla de tratează cucurul geniul artistiq al lui Brâncuși, va face uz de dreptul său de a refuza propunerea ( art. 54 alin. 3 din L. 303/2004) :-* Acuma e klar din ce motiv a tot atacat Plăvanul la CCR modificările la Legea 303? Ca să-și prezerve * dreptul de a se opune în mod nelimitat la orice propunere de numire care nu este pe placul Stăpânilor plăvanului! :eek: *nota: sorina m. deepthroat, stăi ghinișor la locul tău că nu-i ceea ce crede mononeuronul tău! „A prezerva” înseamnă „a apăra” iar cui se gândește iute la pruostii, merită să-i fie repetat motoul asociat cu „The Most Noble Order of the Garter” („Ordinul Jartierei”): „ Honi soit qui mal y pense” = „Shame on him who thinks ill of it" <img src=ops:' />

# Der Heilige Geist von Edelweiss date 4 September 2018 21:18 +5

Suta aia și ceva de milioane este simbria undercoverilor cu epoleți din redacțiile cotidianelor centrale și locale, din redacțiile televiziunilor, dar mai ales este solda cupidă a hoardelor de postaci și trolli organizați și coordonați de Centrul de Surse Deschise sub forma „Armatei de Trolli a SRI-ului” :-) Wow! rămân trollii nehaliți și nu mai are cine lătra la lună pe TOATE SITE-urile și pe TOATE forumurile online! Nasoooool moment! :lol: „Uau, uau, Trollii MIAU!” 8)

# Corneliu date 4 September 2018 21:20 +6

Se pune întrebarea și se impune de urgență cercetarea președintelui Johannis pentru a se afla care este scopul și interesul președintelui , ce urmărește , ce afaceri ascunse urmărește să încheie în interesul domniei sale și cu prejudicierea României , a poporului Român prin atitudinea domniei sale manifestată cu atâta stăruință pentru a instala la guvern o echipă a domniei sale cu care poate să lucreze . Ce vrea să lucreze ??? contracte de miliarde pentru străini ? vânzarea intereselor României , a poporului Român ???

# Neanae date 4 September 2018 23:29 +2

Klaus Werner Iohannis este O CATASTROFĂ NAȚIONALA! UN DEZASTRU UN ASEMENEA ELEMENT LA COTROCENI. Nu as fi crezut niciodată ca cineva s-ar fi putut dovedi mai diabolic si mai canalie decât Basescu. Iată ca da, cu diferenta ca Basescu nu era tăntălău nici cand era cherchelit! Incredibil cât poate fi de apreciată zicala: “era mai bine cand era mai rău” ... vezi sondajul in care primii doi președinți cei mai apreciați au ieșit: 1. Ceaușescu; 2. Basescu ... restul Dumnezeu cu mila

# sebastian date 5 September 2018 04:57 +7

Sunt interesante ingineriile d-nei Firea,incepand cu jongleria din data de 10 august,cand isi cauta de lucru,pe diverse aeroporturi,sa nu fie in tara,probabil sfatuit de baieti.Iar acum e supeactivata si incearca sa darame guvernul din interiorul PSD,daca securistii nu au reusit din exterior.A devenit dintr-o data plina de principii democratice,incat te intrebi cine e in spatele ei:serviciile,gazele din Marea Neagra si redeventele,legile Justitiei sau toate la un loc?Trebuie data afara din PSD si sa i se dea posibilitatea sa mearga la opozitie,acolo unde democratia da pe afara.Macar o sa vedem cine trage sforile.

# santinela date 5 September 2018 08:04 +10

Sa te superi asa ca magarul pe sat si sa te ridici dintr-o sedinta si sa pleci fiindca nu-ti convine tie inseamna sa fi idiot complet.Omul asta merita scuipat intre ochi de mii de romani, in poarta Cotroceniului, unde jandarmii sa-i intimpine pe protestatari cu flori si sa-i lase sa intre pentru a-l intreba pe Mutul neamului de sanatate !

# Iulia date 5 September 2018 10:47 +2

"Nu s-a putut obtine consens", pentru ca suspendarea sedintei CSAT nici macar nu s-a supus la vot! Werner a luat tara pe persoana fizica si noi n-am aflat? Parca s-a repetat faza cu trantitul paltonului pe capota masinii, dar sub o alta forma. Este un comportament de toata jena pentru un "presedinte" care pretinde ca are cei sapte ani de acasa. Asa ar proceda si un copil caruia i s-a luat jucaria. Sper ca Parlamentul va vota rectificarea bugetara, pentru ca e inacceptabil ca soarta unei tari sa depinda de capriciile sau pixul unui singur om.

# Statu-Palma-Barba-Cot date 5 September 2018 11:47 +6

Cei din alianța de la guvernare ar trebui sa-și bata joc de frânarul suprem de fiecare data când acesta deschide gura.Ca și 'mnealui procedează la fel!Pur și simplu ,în loc sa-i dea o replica ar trebui intai sa-l ia la misto ,apoi sa acționeze și abia după aia sa dea publicității ce-au făcut.Ar trebui ca în permanenta sa-l pună în fata faptului împlinit respectând bineînțeles legile.În cazul în discuție, Guvernul e suveran în materie de finanțe, nu CSAT-ul și nici frânarul suprem.Pai dacă seviciile si președinția vor gramezi de bani,ar trebui sa se ia bani de la gura copiilor ,bătrânilor ,bolnavilor ,de la invatamant ,sănătate etc.pt a le atisface pretențiile? Bai sunteți nebuni?Parlamentul poate debloca situația rectificarii bugetare ff rapid fără sa-l bage-n seama pe caraghiosul suprem.Ce tot o mermeliti atâta? Nu vedeți ca omul are setările făcute aiurea?Citește greu,înțelege greu,ia decizii greu,și când acționează dărâmă tot ,fără sa-i pese de nimeni și de nimic=Hard defect?

# Visu date 5 September 2018 21:15 0

obiectiva,au moldovencele cu ochii verzui-albastri darul sa ii vindece pe unii de sindrom Stockholm, launtric vorbind. ;-)

# Andy date 6 September 2018 07:55 0

Werner este suparat ca i-a taiat lui din bani, nu serviciilor si nu mai poate sa se simta "confortabil in functia de presedinte al Romaniei"

# Retroardannis date 6 September 2018 08:31 +2

Ptr. Hardeleni..... Dacă actualmente v-au sclavizat (respectiv dacă v-au umplut stomacul) nemții și austriecii, va simțiți inteligenti? Pai nu Boc varsă tot bugetul tarii în Transilvania pentru a crea diferențe? Acum se vor recupera diferențele. Apropo, dacă folosești un BMW nou Alb seria 7 te consideri sclav sau bogat(ma refer fix la ce folosea Retardannis la primărie)? Vai mama voastră....

# Cota platibila date 6 September 2018 12:30 +1

Alogenii sacalesc Romania,sta-le-ar in gatlejul gros cenusa de pe vatra romaneasca cand vine vremea scadentei redeventelor.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 22.05.2024 – Belea pe capul lui Florenta

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva