21 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

MASURI DE PREVENTIE PENTRU NOTARI – Uniunea Nationala a Notarilor Publici a luat masuri pentru impiedicarea inmultirii cazurilor de coronavirus: suspendarea tuturor cursurilor de pregatire profesionala in perioada 13-31 martie si amanarea controalelor la Camerele Notarilor Publici. De asemenea, UNNPR recomanda reducerea deplasarilor si a contactelor cu publicul, precum si reorganizarea sedintelor disciplinare si a adunarilor generale

Scris de: V.B. | pdf | print

11 March 2020 15:18
Vizualizari: 5508

In fata amenintarii coronavirusului, cuvantul de ordine este „prudenta”, iar notarii nu fac exceptie. Uniunea Nationala a Notarilor Publici din Romania deja s-a mobilizat pentru prevenirea inmultirii cazurilor de oameni infectati cu gripa de tip nou, cauzata de coronavirus.UNNPR a anuntat miercuri, 11 martie 2020, ca a hotarat ca in perioada 13-31 martie sa suspende temporar cursurile de pregatire profesionala, precum si sa amane activitatile de control de la nivelul Camerelor Notarilor Publici.

De asemenea, UNNPR a adoptat un set de cinci recomandari pentru intreaga breasla a notarilor, vizand acelasi interval de timp. Ele se refera in principal la reducerea deplasarilor si a contactelor cu publicul, precum si la reorganizarea sedintelor disciplinare si a adunarilor generale.


Prezentam comunicatul UNNPR:


Masuri sporite de siguranta in activitatea notariala

In vederea limitarii riscului extinderii epidemiei de coronavirus, a desfasurarii in deplina siguranta a activitatii birourilor notariale si a pregatirii profesionale continue a notarilor publici, UNNPR a adoptat un set de masuri obligatorii pentru toti membrii profesiei.

Uniunea Nationala a Notarilor Publici din Romania, organizatie reprezentativa a profesiei notariale, vine in intampinarea apelului autoritatilor la responsabilitate, implicare civica si actiune in scopul diminuarii riscului de contagiune pe scara larga cu virusul „gripei noi”.

In acest sens, Biroul Executiv al Consiliului Uniunii a adoptat o serie de masuri obligatorii de prevenire a cresterii incidentei contaminarilor si de protectie a notarilor publici, a personalului birourilor notariale si, la fel de important, a cetatenilor cu care acestia vin in contact in activitatea de zi cu zi.

Conform Deciziei Biroului Executiv al Consiliului Uniunii Nationale a Notarilor Publici:

Se suspenda temporar cursurile de pregatire profesionala pentru notarii publici, notarii stagiari si personalul de specialitate din cadrul birourilor notariale, precum alte cursuri organizate de Institutul Notarial Roman. Perioada vizata:  13 martie 2020 - 31 martie 2020.

Luand in considerare masurile specifice stabilite prin Hotararea nr. 8/09.03.2020 a Grupului de suport tehnico-stiintific privind gestionarea bolilor inalt contagioase pe teritoriul Romaniei si prin Hotararea Comitetului National pentru Situatii Speciale de Urgenta nr. 6/09.03.2020, privind aprobarea unor masuri suplimentare de combatere a noului coronavirus:

Se amana activitatile de control profesional-administrativ desfasurate la Camerele Notarilor Publici.

Se recomanda Camerelor Notarilor Publici si entitatilor care  functioneaza in cadrul UNNPR sa reduca deplasarile de orice fel.

Se recomanda Consiliului de disciplina din cadrul UNNPR sa organizeze sedintele cauzelor disciplinare tinand seama de masurile specifice stabilite prin actele administrative ale organismelor abilitate anterior mentionate1, cu observarea termenelor de prescriptie a raspunderii disciplinare.

Se recomanda Camerelor Notarilor Publici sa analizeze oportunitatea organizarii adunarilor generale in functie inclusiv de riscurile de contaminare aparute la nivelul localitatilor din cadrul Camerelor.

Se recomanda birourilor notariale, Camerelor Notarilor Publici, Institutului Notarial Roman, Casei de Raspundere Civila a Notarilor Publici, Casei de Pensii a Notarilor Publici, Centrului National de Administrare a Registrelor Nationale Notariale, SC Auditorium Pallady SRL si SC Notarom SA, luarea masurilor specifice stabilite prin actele administrative ale organismelor abilitate. Totodata,  activitatea de relatii cu publicul si, dupa caz, de audiente, se va organiza tinand seama de aceste masuri specifice de protectie.

Decizia Biroului Executiv al Consiliului Uniunii Nationale a Notarilor Publici a fost comunicata tuturor notarilor publici, Camerelor Notarilor Publici, Institutului Notarial Roman si celorlalte entitati mai sus enumerate. Pentru o cat mai buna informare a acestora, adresa  are anexate Hotararea nr. 8/09.03.2020 a Grupului de suport tehnico-stiintific privind gestionarea bolilor inalt contagioase pe teritoriul Romaniei si Hotararea Comitetului National pentru Situatii Speciale de Urgenta nr. 6/09.03.2020, privind aprobarea unor masuri suplimentare de combatere a noului coronavirus.

Uniunea Nationala a Notarilor Publici urmareste cu atentie evolutia epidemiei de coronavirus (COVID-19) la nivel national si, daca situatia o va impune, vor fi adoptate noi masuri de protectie atat a corpului profesional al notarilor publici, cat si a cetatenilor, acestea urmand a fi aduse cu celeritate la cunostinta tuturor celor vizati. Informatiile destinate publicului larg vor fi publicate pe website-ul www.uniuneanotarilor.ro.

Sursa foto: Agerpres

Comentarii

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 20.05.2024 – Inca o palma pentru Justitia din Romania

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva