3 December 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

MATEESCU SE PROPUNE SEF PESTE MANDAT – Circ in Cotet: judecatorul Bogdan Mateescu vrea sa conduca CSM si dupa ce i se termina mandatul. Mateescu s-a propus singur presedinte CSM interimar dupa ce candidaturile Gabrielei Baltag si Andreei Chis au fost respinse. UPDATE: Gabriela Baltag si Andrea Chis i-au cerut demisia lui Mateescu. Evelina Oprina a avertizat ca CSM va fi aruncat in aer

Scris de: George TARATA | pdf | print

16 December 2021 14:17
Vizualizari: 8598

Circ total in Consiliul Superior al Magistraturii. Dupa ce ambele candidaturi pentru functia de presedinte, ale judecatoarelor Gabriela Baltag si Andrea Chis, au fost respinse, actualul sef al CSM Bogdan Mateescu (foto) s-a propus singur presedinte interimar.


 

Mateescu a explicat ca doreste sa ocupe aceasta functie pana cand se vor organiza noi alegeri pentru conducerea Consiliului, cel mai probabil in 20 ianuarie 2022. Si asta chiar daca mandatul sau expira in 6 ianuarie 2022.


 

Judecatoarele Gabriela Baltag si Evelina Oprina au anuntat ca nu vor participa la nicio procedura nelegala si neconstitutionala. De asemenea, Oprina a avertizat ca daca se merge pe varianta propusa de Mateescu atunci CSM va fi aruncat in aer.

La randul lor, judecatoarele Gabriela Baltag si Andrea Chis i-au cerut demisia lui Mateescu din functia de sef al CSM.

 

UPDATE - Evelina Oprina ii cere si ea demisia presedintelui CSM Bogdan Mateescu. Seful CSM a reactionat in stilul caracteristic, zeflemitor si cu o tentativa de ironie: "M-am cutremurat".

Comentarii

# Pintea date 16 December 2021 14:39 +113

Peste mandat, peste lege, peste Constitutie, peste altii, e specific justitiei noastre care este acaparata de toti mediocrii, incompetentii, dănileții la un loc. Si de politic. Care o vrea sugrumata. Sa nu scoata sunete decat atunci cand unul scrâșnește poruncitor din dinti ori cand vreun sri țintește spre un neobrăzat care iese din rândul trasat. Mai bine iti faci dreptate singur. Build Back Better! E in trend.

# barna dragos date 16 December 2021 14:59 +105

bine ar fi sa sara, poate se mai trezesc oamenii din letargie si realizeaza ca platim cam multi zeflemitori prost pregatiti juridic.

# dorel date 16 December 2021 15:22 +122

Bobita te sustin! Vezi la comentariile de la "CSM si-a tras un glont in picior". Cine sunt eu? Cum adica cine sunt eu? Eu sunt Dorel si batrinii spun ca cine nu are un Dorel sa-si cumpere. Ti-am mai scris (in iunie 2020), atunci cind ai sarit iapa, dar "nu-mi raspunzi la sms/desi iti scriu atit de des". Nu ai inteles ce a vrut sa spuna poetul dar eu nu sunt trist. De unde nu e nici Dumnezeu nu cere. Ai ramas acelasi grobian, mai ales cind nu se inregistreaza (dar eu inregistrez, poate ascultam odata impreuna), nu ai mai invatat nimic, de progres nu mai vorbim. Asa ca esti bun de presedinte, eu te sustin

# MN date 16 December 2021 19:41 +122

si judecatorii care au votat trimiterea acestuia in CSMum de ce nu ii cer demisia imediata. I-a inselat, iar ei l-au trimis in CSM avand incredere in el ca ii reprezinta. numai ca a avut interesele lui si uite cum se comporta. de ce nu iesiti judecatorilor pe scarile CAB asa cum ati mai facut?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 29.11.2023 – Chereches a picat la domnisoara Aida

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva