MERDA DNA – Italianul Sandro Signorelli, trimis in judecata de DNA pentru o presupusa infractiune de inselaciune, a fost achitat de Tribunalul Brasov. Solutia s-a dat pe motiv ca nu exista probe. Signorelli a fost trimis in judecata de parchetul lui Kovesi in 2017, pentru pretinse fapte comise cu zece ani in urma (Minuta)
Fix in ziua in care CCR a dat publicitatii motivarea deciziei prin care s-a stabilit ca presedintele Klaus Iohannis este obligat sa o revoce din functie pe Laura Kovesi (foto), DNA a incasat o noua achitare. S-a intamplat in dosarul unui cetatean italian pe care DNA l-a trimis in judecata in vara anului 2017, pentru presupuse fapte care ar fi fost comise in perioada 2007-2008, deci cu zece ani in urma.
Tribunalul Brasov a dispus, joi 7 iunie 2018, achitarea lui Sandro Signorelli pentru pretinsa savarsire a infractiunii de inselaciune in forma continuata. Solutia de achitare a fost data in temeiul art. 16 alin. 1 lit. c) din Codul de procedura penala - “nu exista probe ca o persoana a savarsit infractiunea”. Achitarea lui Sandro Signorelli a fost dezvaluita in premiera de publicatia flux24.ro.
Decizia definitiva in acest dosar va fi pronuntata de Curtea de Apel Brasov.
Iata minuta Tribunalului Brasov:
“Solutia pe scurt: HOT in baza art. 395 al. 5 Cod procedura penala raportat la art. 16 al. 1 lit. c Cod procedura penala achita pe inculpatul SIGNORELLI Sandro, pentru savarsirea in forma continuata a infractiunii de inselaciune, prev. de art. 244 alin. 1, 2 Cod penal cu aplicarea art. 35 alin. 1 Cod penal (19 acte materiale) si art. 5 Cod penal.
Respinge actiunea civila formulata de SC IVECO CAPITAL SERVICES SRL.
Dispune ridicarea masurilor asiguratorii instituite asupra autoutilitarei IVECO tip Daily (indisponibilizata temporar in Croatia) prin incheierea din 11.04.2011 din dosarul penal asociat 3646/62/2017/a2 al Tribunalului Brasov si ridicarea masurii de indisponibilizare temporara.
Constata ca in cauza nu au fost instituite interdictii sau alte masuri provizorii.
In baza art. 272 Cod procedura penala onorariile interpretului autorizat se avanseaza din fondurile Ministerului Justitiei si raman in sarcina statului.
In baza art. 275 al. 3 Cod procedura penala cheltuielile judiciare avansate de stat raman in sarcina statului, inclusiv cele din faza de urmarire penala, de 15 000 lei. Cu drept de apel in 10 zile de la comunicare. Pronuntata in sedinta publica din 07.06.2018”.
Povestea DNA
Italianul Sandro Signorelli a fost trimis in judecata, in 22 iunie 2017, de structura DNA Brasov condusa de procurorul Cornel David Deca. Asa cum mentionam ceva mai sus, Signorelli a fost acuzat de presupusa comitere, in urma cu zece ani, a unei infractiuni de inselaciune in forma continuata, pe motiv ca ar fi indus in eroare reprezentantii unei institutii financiare nebancare cu ocazia incheierii a 19 contracte de leasing ce aveau ca obiect autovehicule sau utilaje, in valoare de aproximativ 2,4 milioane de euro. DNA a sustinut ca, ulterior, bunurile achizitionate ar fi fost instrainate prin manopere frauduloase (modificarea seriilor de sasiu) inainte de achitarea lor integrala.
Iata acuzatiile DNA:
“Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul teritorial Brasov au dispus trimiterea in judecata a inculpatului SIGNORELLI SANDRO, cetatean italian, aflat in stare de detinere, pentru savarsirea infractiunii de inselaciune in forma continuata.
In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt:
In perioada iunie 2007 – noiembrie 2008, inculpatul Signorelli Sandro, in calitate de administrator al unei societati comerciale, impreuna cu Gattuso Antonino si Surcel Florica, a indus in eroare reprezentantii unei institutii financiare nebancare cu ocazia incheierii a 19 contracte de leasing ce aveau ca obiect autovehicule sau utilaje, in valoare de 2.421.348,94 euro.
Concret, cele trei persoane au inaintat institutiei respective mai multe documente falsificate (balante, bilanturi, conturi de profit si pierdere), din care rezulta ca societatea pe care o administrau a avut anterior activitate comerciala si in perioada incheierii contractelor a incasat venituri, deruland relatii comerciale prospere.
Bunurile achizitionate in urma acestor demersuri au fost instrainate prin manopere frauduloase (modificarea seriilor de sasiu) inainte de achitarea lor integrala.
Institutia financiara nebancara s-a constituit parte civila in procesul penal cu suma de 1.622.474 euro TVA inclus, reprezentand valoarea capitalului ramas de plata si 1.796.833,44 lei reprezentand contravaloarea facturilor emise si neincasate”.
Adauga comentariu
DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii
Comentarii
# DODI
8 June 2018 15:05
+8
# 1
8 June 2018 15:18
+3
# nu conteaza
8 June 2018 16:12
+5
# Carcotas
9 June 2018 09:36
0
# un mizantrop
9 June 2018 22:21
+1
# nu conteaza
10 June 2018 12:16
0